واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: دبيركل اوپك :تقاضاي نفت در سال آينده بازهم كاهش مي يابد
حسن زاده- دبيركل اوپك وضعيت بازار نفت را حداقل در كوتاه مدت همچنان تيره وتار ذكر كرده و افزود: تقاضاي نفت براي سال آينده بازهم كاهش خواهد يافت. وي با اشاره به وابستگي شديد اعضاي اوپك به درآمد نفت تصريح كرد كه ٢ بار كاهش توليد نفت اوپك كافي نبوده و بازار نفت براي رسيدن به تعادل به كاهش ١/٢ ميليون بشكه ديگر از توليد نياز دارد. وي افزود: در نشست آتي اوپك در الجزاير تصميمات سختي اتخاذ خواهيم كرد. عبدا...سالم البدري كه در دومين روز از برگزاري سيزدهمين همايش بين المللي نفت وگاز در تهران حضور يافته بود طي سخنراني و همچنين پاسخ به سوالات خبرنگاران در حاشيه اين همايش به تشريح آخرين وضعيت بازارجهاني نفت پرداخت.
چشم انداز كوتاه مدت بازار نفت تيره است
به گزارش برنا،"عبدا... سالم البدري "با بيان اين كه چشم انداز كوتاه مدت بازار نفت همچنان سياه است و اقتصاد جهان سريع تر از حد انتظار در حال ركود بوده گفت: برآوردها حاكي از آن است كه تقاضاي نفت خام براي سال آينده باز هم كاهش پيدا كند كه از اين رو ضرورت دارد اوپك بيش از گذشته وارد عمل شود.
وي با يادآوري اين موضوع كه كاهش شديد قيمت نفت خام زمينه نگراني توليدكنندگان و مصرف كنندگان بزرگ را فراهم ساخته است تصريح كرد: سازمان اوپك همواره اعلام كرده كه آماده است كه هر گاه لازم باشد در شرايط بحراني وارد عمل بشود. البدري با تاكيد بر اين موضوع كه كشورهاي عضو اوپك به شدت به درآمدهاي نفتي براي تامين نيازهاي توسعه اي خود وابسته هستند اظهار داشت: از اين رو بايد قيمت جهاني نفت به اندازه كافي بالا باشد كه درآمدهاي كافي را براي توسعه برنامه هاي آتي وجود داشته باشد. به گفته دبيركل اوپك هيچ چيز براي سياست گذاران و برنامه نويسان كشورهاي عضو اوپك بدتر از نوسان بي اطميناني موجود در بازار نيست و از اين رو اوپك بارها براي جلوگيري از نوسان هاي قيمت نفت خواستار شفافيت و قابل پيش بيني شدن بازار شده است.
اكثر كشورهاي عضو اوپك در تنظيم بودجه هاي سالانه خود با مشكل مواجه هستند
وي با بيان اينكه در شرايط فعلي همه اعضاي اوپك تحت تاثير كاهش قيمت نفت قرار گرفته اند بيان كرد: بايد تصميمات جدي براي مقابله با سقوط قيمت جهاني نفت خام گرفته شود به خصوص در زمان هايي كه اكثر كشورهاي عضو اوپك در تهيه و تنظيم بودجه هاي سالانه خود با مشكل مواجه هستند.البدري با اشاره به ضرورت نظارت و بررسي دقيق تحولات بازار نفت از سوي كشورهاي عضو اوپك گفت: يكي ديگر از راهكارهاي مقابله با بحران هاي كنوني كاهش قيمت نفت اتخاذ تصميمات درست است كه بايد اين تصميمات با خونسردي و به صورت منطقي اخذ شود كه در اين رابطه تعامل و گفت و گوي اعضاي اوپك بسيار راه گشا خواهد بود.
بايد تصميمات سختي در نشست الجزاير اتخاذ شود
به گزارش فارس، عبدا... سالم البدري در حاشيه سيزدهمين همايش بين المللي نفت و گاز در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرين وضعيت بازار جهاني نفت اظهار داشت: در حال حاضر شرايط سخت و دشواري بر بازار حاكم است و ذخاير موجود اوپك براي ٥٦روز مصرف كفايت مي كند. وي افزود: در نشست قاهره و پس از آن در نشست آتي الجزاير بايد تصميمات سختي اتخاذ شود تا شاهد تكرار اتفاقات دهه ٨٠ و٩٠نباشيم و كشورها يكديگر را متهم كنند. به گفته وي، كاهش قيمت نفت در اين سطح افت سرمايه گذاري در زمينه نفت و گاز كشورهاي عضو اوپك را به دنبال دارد. كشورهاي عضو اين سازمان در واقع حكم يك خانواده در يك كشتي را دارند كه اگر همگي به تعهدات خود عمل كنند، وضع براي همگان بهتر خواهد شد. البدري تصريح كرد: به عنوان مثال كاهش ٢٠٠هزار بشكه اي سهميه نفت ايران به معناي آن نيست كه از همان روز تعيين شده اين كاهش به طور صد درصد محقق شود بلكه مسائل فني نيز بايد لحاظ شود تا در كمترين زمان اين رقم محقق شود.
تا سال ٢٠٣٠قيمت بين ٧٠تا ٩٠دلار براي نفت مناسب است
دبيركل اوپك قيمت نفت بين ٧٠تا ٩٠دلار را در سناريوهاي مختلف اين سازمان تا سال ٢٠٣٠مناسب اعلام كرد. وي در خصوص تصميمات ٢نشست قبلي اين سازمان مبني بر كاهش ٥٠٠و ٥/ ١ميليون بشكه اي سقف توليد اظهار داشت: در تصميم نخست كه سپتامبر اتخاذ شد كاهش ٥٠٠هزار بشكه اي مصوب و در ٢٤اكتبر عملكرد اعضا مورد بررسي قرار گرفت و نشان داد كه تمامي اعضا به اين تعهد پايبند بوده اند. وي افزود: بر اين اساس در ٢٤اكتبر مقرر شد ٥/١ ميليون بشكه ديگر از سقف توليد اوپك كاسته شود كه اين كاهش از اول نوامبر تعيين شد و نتايج آن تا اواسط ماه دسامبر مشخص مي شود. با دريافت نتايج عملكرد اعضا در اين خصوص در اجلاس الجزاير تصميم نهايي اتخاذ خواهد شد.
با نابودي تقاضا مواجه هستيم
وي تصريح كرد: در حال حاضر عملا با نابود شدن تقاضا مواجه هستيم به گونه اي كه به طور متوسط در طول سال ٣/١ ميليون بشكه در روز از ميزان تقاضا كاسته شده كه اين رقم به صورت ٣ ماهه تا ١/٢بشكه رسيده است. با اين وجود ما از اتخاذ تصميمات سخت خودداري نخواهيم كرد و با سنجش شرايط بازار تصميم گيري خواهيم كرد. وي اوپك را موفق ترين سازمان بين المللي حال حاضر دنيا اعلام كرد و گفت: به زودي پنجاهمين سالگرد تاسيس اين سازمان برگزار خواهد شد كه نشان از اتحاد و همدلي اعضا دارد. به گفته وي، كشورهايي نظير هند و چين اخيرا به مصرف كنندگان عمده نفت اضافه شده و تقاضا را تا حدودي بالا برده اند اما اين افزايش تقاضا هنوز نتوانسته كاهش تقاضاي كشورهاي OECD را جبران نمايد. البدري با اشاره به نشست ماه اكتبر خود با مقامات روسيه تصريح كرد: در آن نشست مقامات روسيه اظهار تمايل كردند كه از تصميمات اوپك پيروي كرده و توليد خود را كاهش دهند.نروژ و مكزيك نيز با اين موضوع موافقت كرده اما به دليل كاهش طبيعي توليد چاه هاي نفتشان عملا توليد آنها كاهش يافته است. به گفته وي، كاهش قيمت نفت و تاثير آن بر روي درآمد برخي كشورها ممكن است سبب شود اين كشورها اقدام به افزايش توليد خود در راستاي جبران كاهش درآمد خود نمايند كه اين اشتباهي بزرگ است و به ضرر همه تمام مي شود. با رعايت سهميه ها به تدريج بازار متعادل شده، قيمت ها بالا مي رود و درآمدها بهبود مي يابد. دبير كل اوپك قيمت ١٤٧دلار و قيمت كنوني نفت را غير واقعي دانست و گفت: اين قيمت ها نتيجه بي ارتباطي بازار كاغذي و بازار واقعي و بازي بورس بازان بود در حال حاضر اين عوامل از دور خارج شده و سقوط قيمت نفت را رقم زده اند.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]