تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده ‏اى حقیقت ایمانش را کامل نمى ‏کند مگر این که در او سه خص...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840656014




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شمارش سنتي كاربران


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: شمارش سنتي كاربران
در ابتدا بايد تعريف دقيقي از كاربر اينترنت ارائه شود و سپس مشخص شود آماري كه از كاربران گرفته شده در راستاي در دسترس پذيري به اينترنت است.
حامد شفيعي : اجراي طرح نمونه گيري كاربران اينترنت كشور از اوايل دي ماه سال جاري، خبري بود كه چندي پيش از سوي مدير كل دفتر تحقيق و توسعه شركت فناوري اطلاعات اعلام شد؛طرحي كه قرار است با همكاري مركز آمار ايران به شيوه سنتي و به صورت نمونه گيري انجام شود. اگرچه پيش از اين مهديون مديرعامل شركت فناوري اطلاعات اعلام كرده بود، تا زماني كه حداقل يك بار به طور دقيق از تعداد كاربران اينترنت كشور نمونه گيري و آمارگيري نشود، نمي توان عدد دقيق تعداد كاربران ايراني اينترنت را به دست آورد. همچنين به گفته مسوولان، استفاده از شيوه شبكه اي براي به دست آوردن تعداد كاربران اينترنت نيز به طور موازي با روش آمارگيري خانواري صورت مي گيرد. هرچند كه به گفته معاون دفتر آمارهاي زيربنايي مركز آمار ايران، در طرح سرشماري نفوس و مسكن كه در سال 85 انجام شد به صورت كلي استفاده اينترنت از خانواده ها پرسيده شد اما به دليل مسائل فني و حجم كار، از فردفرد افراد خانواده سوالي پرسيده نشد بنابراين نمي توان به اين آمار تكيه كرد.
گفتني است در حالي كه شركت فناوري اطلاعات و مجري پروژه به نوعي پاسخگوي سوالات ما بودند اما در مقابل مسوولان مركز آمار ايران، پاسخ دقيق و شفاف از چگونگي اين طرح را به آينده و اعلام رسمي آن از طريق خبرگزاري ها موكول كردند.
چه كسي كاربر است
مديركل دفتر تحقيق و توسعه شركت فناوري اطلاعات در اظهارات خود مبني بر اجراي طرح نمونه گيري كاربران اينترنت كشور، «طرح ملي» تعيين ضريب نفوذ كاربران اينترنت را اولين اقدام عملي براي تعيين شاخص هاي فناوري اطلاعات در كشور برشمرد و مهم ترين هدف اين طرح را برآورد «نسبتاً واقعي» از تعداد كاربران اينترنت بيان كرد.
اگرچه او بررسي و پي بردن به مشكلات اينترنت و دسترسي به آن براي كاربران را مهم ترين هدف عنوان مي كند، اما باز هم اعلام آمارهاي كاربري اينترنت در سطح جهاني و به نوعي بهبودوجهه جهاني كشور در مجامع بين المللي و به خصوص سازمان ITU را محور اجراي اين طرح دانست.
در اين ميان كارشناسان فعال در حوزه اينترنت مي گويند در اين طرح مفهوم كاربر اينترنت شفاف نيست و اينكه طرح به منظور ميزان دسترس پذير بودن اينترنت اجرا مي شود يا براي ارائه تنها آمارهايي كه نشان دهنده ضريب نفوذ اينترنت در كشور است؟ چرا كه ضريب نفوذ اينترنت با ميزان دسترس پذير بودن اينترنت متفاوت است.
محمد عملي نيكسار عضو هيات مديره انجمن كافرمايان شبكه هاي اينترنتي (ISP ) در اين باره مي گويد:«در ابتدا بايد تعريف دقيقي از كاربر اينترنت ارائه شود و سپس مشخص شود آماري كه از كاربران گرفته شده در راستاي در دسترس پذيري به اينترنت است يا ضريب نفوذ،همچنين تقسيم بندي كاربران به كاربران ساده، متوسط و حرفه اي از موارد مورد نياز در آمارگيري است تا آمار واقعي باشد.»
وي مي افزايد:«در عين حال نوع دسترسي به اينترنت و مدت زمان استفاده از اينترنت از ديگر مولفه هاي آمارگيري است كه بايد به آن توجه كرد. به عبارتي ابتدا بايد كيفيت كاربري اينترنت شفاف شود تا بفهميم اساساً به چه كسي كاربر اينترنت گفته مي شود.»
اظهارات اين عضو انجمن كارفرمايان شبكه هاي اينترنتي در حالي بيان مي شود كه هادي ملكي پرست مدير كل دفتر تحقيق و توسعه شركت فناوري اطلاعات با استناد به تعريف سازمان ITU مي گويد:«هر شخصي با «هر روشي»و در هر مدتي كه مي خواهد به اينترنت وصل شود، طي مدت بازه زماني يك سال را كاربر اينترنت است.»
مجري پروژه توسعه و مديريت اينترنت شركت فناوري اطلاعات، تفكيك پذيري را منوط به وجود شاخص هاي متفاوت بيان مي كند و مي گويد:«در اين روش تقريباً سعي بر اين است كه ضريب نفوذ اينترنتي كاربران را به دست آوريم.» همچنين خانم رهبر معاون دفتر آمارهاي زيربنايي و ساختمان مركز آمار ايران نيز اجراي طرح را به صورت خانواري اعلام كرده و تعريف كاربر اينترنت را اينگونه بيان مي كند:«هر كسي فارغ از اينكه در كجا و چگونه به اينترنت متصل شده و از آن استفاده مي كند، به عنوان معيار ما در طرح آمارگيري به روش خانواري است.»
سنتي يا شبكه اي، مساله اين است
اجراي طرح هاي آمارگيري در كشور به روش سنتي و حضور ماموران جلوي در منازل علاوه بر اتلاف نيرو و زمان، هزينه هاي بسياري را به همراه خواهد داشت. شايد به همين دليل است كه ملكي پرست اجراي طرح را با روش مراجعه به در تك تك منازل مقدور نمي داند و اجراي آن را به صورت نمونه گيري و براساس استانداردهاي جهاني در آمارگيري اعلام مي كند.
همچنين براي اينكه آمارها مبتني بر واقعيت باشد، همزمان و به صورت موازي با استفاده از شركت هاي ISP، مخابرات استاني و اطلاعاتي كه روي شبكه ردوبدل مي شود، طرح اجرا خواهد شد از طرفي پيشتر مسوولان شركت فناوري اطلاعات اعلام كرده بودند كه فرمول محاسبه ضريب نفوذ اينترنت در كشور قديمي بوده و بايد اين فرمول به روز شود.
مهديون مديرعامل شركت فناوري اطلاعات، معتقد است در حال حاضر نياز به محاسبه دقيق كاربران اينترنت در كشور احساس مي شود و از آنجا كه نظرات مختلفي در خصوص تعداد كاربران اينترنت و نحوه محاسبه آن وجود دارد، بايد در فرمول تجديد نظر صورت گيرد. در عين حال به گفته عضو هيات مديره انجمن ISP ها، با توجه به تعداد E1 هاي واگذار شده، ميزان پهناي باند داده شود و همچنين تعداد اتصال ها به صورت Dialup مي توان لينك ها را ثبت و به صورت نمونه گيري، تعداد كاربران و ضريب نفوذ را به دست آورد.
وي اجراي اين روش از سوي يك مرجع بي طرف را پيش شرطي براي طرح آمارگيري بيان مي كند.
نيكسار ادامه مي دهد:«پيش از اين توسط انجمن كارفرمايان شبكه هاي اينترنتي آمارهايي نيز در اين زمينه ارائه شده است.» بنابر اظهارات اين كارشناس شبكه و اينترنت، انجمن كارفرمايان شبكه هاي اينترنتي حدود 1/5 سال قبل، آماري را در اين زمينه ارائه كرده كه بر اساس آن زماني كه كاربران ايراني در مدت يك ماه در اينترنت صرف مي كنند، كمتر از 30 دقيقه بوده، در حالي كه اين مقدار در كشورهاي پيشتاز به صورت متوسط بيش از 50 ساعت است كه اين به نوع كاربري اينترنت مربوط مي شود.البته بايد اين نكته را مدنظر داشت كه در روش آمارگيري به صورت خانوار امكان وجود اطلاعات نادرست و پراكنده از سوي پاسخ دهندگان وجود دارد و افرادي كه به عنوان متصديان آمار براي دريافت اطلاعات مراجعه مي كنند بايد خود آگاهي كافي در زمينه دسترسي به اينترنت و ضريب نفوذ را داشته باشند هر چند كه روش هايي وجود دارد كه مي توانند به تفكيك اطلاعات نادرست پرداخته و اطلاعات را شفاف كنند اما باز درصدي از خطا وجود دارد كه ممكن است برآوردها «نسبتاً واقعي» هم نباشد.
آمار ها به كجا مي روند
موضوع مطرح شده در آمارگيري و برآورد «نسبتاً» واقعي- به گفته مسوولان طرح- و اطلاعات به دست آمده اين است كه در نهايت آمارهاي استخراج شده در اختيار شركت هاي متولي فناوري اطلاعات اعم از خصوصي و دولتي به منظور برنامه ريزي در طرح هاي آينده توسعه و مديريت كشور قرار گيرد. همچنين ارائه اين آمار ها به سازمان هاي بين المللي از جمله ITU است. نتايجي كه قرار است پس از چهار الي پنج ماه پس از پايان آمارگيري در اوايل سال آينده اعلام شود. نكته قابل توجه اين است كه سازمان هاي بين المللي مانند ITU زماني كه آمارهاي خود را در خصوص ضريب نفوذ اينترنت و همچنين تحقق دولت الكترونيكي و ديگر موارد مرتبط در كشورها اعلام مي كنند، در واقع همان اطلاعاتي است كه دولت ها در اختيار آنها قرار مي دهند. سپس مسوولان دولتي با استناد به آن و دستاورد قرار دادن آن، همان آمارهاي خود را ك اما از زبان يك نهاد بين المللي ك بيان و به توجيه عملكرد خود در قالب پيشرفت، مي پردازند.
هرچند كه مسوولان دولتي معتقدند اين كار تنها به دليل به دست آوردن جايگاهي مناسب در عرصه بين المللي و مهر تاييد نهاد بين المللي بر آمارهاي ارائه شده است، اما اين روش نمي تواند سرپوشي بر كيفيت عملكرد سازمان هاي دولتي در راستاي ارائه خدمات خود باشد چرا كه همان نهادهاي بين المللي، شاخصه ها و مولفه هايي را دارند كه به صراحت به مساله كيفيت مي پردازد.
به هرحال بايد توجه داشت اينترنت و ضريب نفوذ آن به عنوان يكي از مهم ترين شاخصه هاي توسعه محسوب مي شود البته اين شاخص در جوامعي قابل بررسي است كه الگوي توسعه اي خود را بر مبناي دانايي محوري بنا نهاده اند.
 دوشنبه 11 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن