واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
پیش از این، دولت آمریکا و اتحادیه اروپا حمله به مجموعه.های سفارت بریتانیا را محکوم کرده بودند و دولت بریتانیا نیز در اعتراض به این حمله کاردار ایران....
بیانیه شورای امنیت با توافق هر ۱۵ کشور عضو - از جمله چین و روسیه - توسط سفیر پرتقال، رییس دوره ای شورای امنیت، قرائت شد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد حمله به سفارت بریتانیا در تهران را محکوم کرده است.
به گزارش بی بی سی بیانیه شورای امنیت با توافق هر ۱۵ کشور عضو - از جمله چین و روسیه - توسط سفیر پرتقال، رییس دوره ای شورای امنیت، قرائت شد.
پیش از این، دولت آمریکا و اتحادیه اروپا حمله به مجموعه.های سفارت بریتانیا را محکوم کرده بودند و دولت بریتانیا نیز در اعتراض به این حمله کاردار ایران در لندن را به وزارت امور خارجه این کشور احضار کرد.
سخنگوی دفتر رئیس جمهور آمریکا گفت که کشورش حمله به سفارت بریتانیا را به شدت محکوم می کند و آماده است که از همپیمانانش در شرایط سخت حمایت کند.
یک سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از وقایع امروز تهران به شدت ابراز نگرانی کرد و آن را "حمله ای کاملا غیر قابل قبول" خواند.
سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی و اقامتگاه دیپلماتیک و مرکز فرهنگی بریتانیا در باغ قلهک تهران بعد از ظهر امروز ۸ آذر (۲۹ نوامبر) مورد حمله گروهی از معترضان به سیاست های بریتانیا قرار گرفت.
این در حالی است که وزارت امور خارجه ایران از "رفتارهای غیر قابل قبول معدودی از معترضان" ابراز تأسف کرده و گفته است که ایران قوانین و مقررات بین المللی و مصونیت اماکن دیپلماتیک را محترم می داند.
مقامات ایران می گویند که از قصد معترضان برای ورود به سفارت بریتانیا بی خبر بوده اند و تلاش پلیس برای جلوگیری از آن هم بی نتیجه مانده است.
پیش تر وزارت امور خارجه بریتانیا از حملات علیه دو مجموع سفارت خود در تهران به شدت ابراز خشم کرده و آن را غیر قابل قبول خوانده بود.
این وزارتخانه تأکید کرده بود که بر اساس قوانین بین المللی و کنوانسیون وین، دولت ایران مسئول حفاظت از دیپلمات ها و سفارتخانه ها در این کشور است.
به نوشته واحد مرکزی خبر، امروز "تعدادی از دانشجویان خشمگین که قصد تصرف سفارت (در خیابان فردوسی) را داشتند، کوکتل مولوتف و سنگ به داخل سفارت پرتاب کردند و شیشه های سفارت را شکستند و گوشه ای از ساختمان کوچک پشت درب اصلی سفارت نیز آتش گرفت".
خبرگزاری جمهوری اسلامی هم خبر داد که "اسناد و مدارک محرمانه و جاسوسی" بریتانیا در تهاجم معترضان به باغ قلهک به مصادره آنها در آمده است و "تعدادی از اتباع بیگانه مستقر در ساختمان باغ قلهک نیز توسط دانشجویان محافظت می شوند".
خبرگزاری فارس چند ساعت بعد، از آزاد شدن "۶ کارمند انگلیسی که در باغ قلهک در محاصره دانشجویان بودند" توسط پلیس دیپلماتیک خبر داد.
به گزارش خبرگزاری های ایران، مرتضی تمدن، استاندار تهران و احمدرضا رادان، جانشین فرمانده کل پلیس ایران در محل سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی حاضر شده اند تا دانشجویان را وادار به خروج از محوطه و ساختمان سفارت کنند.
خبرگزاری فارس از بروز درگیری شدید میان مهاجمان درون سفارت با پلیس خبر داده و نوشته است که چند پلیس مجروح شده اند و حال یکی از دانشجویان هم "وخیم" است.
در تصاویر منتشر شده از حوادث امروز، یک خودرو که در داخل محوطه سفارت به آتش کشیده شده و تعدادی از مهاجمان که مدارک و اموال را از داخل ساختمان سفارت خارج می کنند، دیده می شوند.
روابط ایران و بریتانیا در هفته های اخیر و در پی تشدید تحریم ها علیه ایران توسط دولت بریتانیا پرتنش بوده است و مجلس ایران کاهش روابط این کشور با بریتانیا را به سطح کاردار تصویب کرده است.
وزارت امور خارجه بریتانیا اعلام کرده است که مقامات ارشد این وزارتخانه با کاردار ایران در بریتانیا گفت و گو کرده اند و مستقیما خواهان واکنش سریع دولت ایران شده اند.
گردآوری:گروه خبر سیمرغ
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]