تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837610761




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نكات بهداشتي در استقبال از حاجي.ها


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: يكي از ناراحتي.هايي كه حجاج پس از بازگشت با آن مواجه مي.شوند، دردهاي روماتيسمي و استخواني و نيز گرفتگي.هاي عضلاني است.

پزشكان توصيه مي.كنند در صورت امكان در زمان ديدار با حاجي ها، از دست دادن و روبوسي با آنان خودداري كنيد.

اين روزها همزمان با بازگشت زائران از سفر حج و شيوع انواع بيماري.هاي واگيردار، ترس از ابتلا به اين نوع بيماري.ها مطرح مي.شود. با برگشت زائران از سفر حج، خانواده.ها و نزديكان حجاج به استقبال آنها مي.روند و همين مساله ممكن است احتمال انتقال و شيوع برخي ويروس.ها را افزايش دهد.

در سفر حج به دليل تجمع مردم كشورهاي مختلف و وجود انواع ويروس.ها و بيماري.هاي عفوني، خطر انتقال اين ويروس.ها و عفونت.ها به حجاج و نيز انتقال اين عوامل بيماري.زا از زائران به استقبال.كنندگاني كه براي ديدن آنها آمده.اند، وجود دارد. پزشكان توصيه مي.كنند در اين شرايط حتي.الامكان در زمان ديدار با آنها، از دست دادن و روبوسي خودداري كنيد.

تعداد زيادي از حجاج افراد سالمند هستند و از آنجا كه با بالا رفتن سن، قدرت بدن كاهش مي.يابد و بدن بيشتر در معرض انواع بيماري.ها قرار مي.گيرد، اين دسته از افراد بيشتر دچار مشكل مي.شوند. برخي سالمندان پيش از سفر بيماري.هايي داشته.اند و با وجود شرايط بد جوي در عربستان احتمال تشديد اين ناراحتي.ها پس از بازگشت وجود دارد.

از شايع.ترين بيماري.هايي كه ممكن است حجاج به آنها مبتلا شوند، بيماري.هاي ريوي و تنفسي، ويروسي و عفوني، گوارشي، كليوي و ناراحتي.هاي عضلاني و روماتيسمي است. البته علاوه بر سالمندان، زنان باردار، كودكان و افرادي كه سيستم ايمني ضعيف.تري دارند هم در معرض خطر هستند.

عفونت.هاي ادراري و كليوي

هواي گرم عربستان شايد براي خيلي از ما ايرانيان طاقت.فرسا باشد. پيمودن مسافت.هاي طولاني در مدت زمان نسبتا زياد، آن هم زير آفتاب گرم و سوزان صحرا عربستان آب زيادي از بدن مي.كاهد. به همين دليل حجاج بايد هميشه قمقمه آبي همراه داشته باشند و به طور مداوم آب بنوشند تا همزمان با تعريق زيادي كه دارند، كاهش آب بدن تامين شود.

از مهم.ترين مشكلاتي كه بر اثر كم.آبي ناشي از تعريق بدن ممكن است رخ دهد، عفونت.هاي ادراري يا سوزش ادرار است كه ممكن است در صورت درمان نشدن حتي تا برگشت حجاج هم ادامه يابد. براي جبران كاهش آب بدن مصرف آب، مايعات و انواع نوشيدني.ها بايد تا حد زيادي صورت گيرد.

چنانچه شما هم جزو زائراني هستيد كه به دليل عدم مصرف مايعات كافي و آب دچار علائمي چون سوزش ادرار شده.ايد، حتما پس از بازگشت به پزشك مراجعه كنيد تا تحت درمان قرار گيريد.

ناراحتي.هاي گوارشي

معمولا يكي از شايع.ترين مشكلاتي كه براي مسافران اعم از حجاج پيش مي.آيد، تغييرات عادات تغذيه.اي است كه بر اثر تغيير آب و هوا رخ مي.دهد. مشكلات گوارشي اعم از اسهال، نفخ، يبوست و... كه با عنوان آب به آب شدن ميان مردم معروف است، مي.تواند باعث آزار افراد شود.

اغلب اسهال.هاي عفوني بر اثر ورود ميكروب به دستگاه گوارش است كه معمولا بر اثر خوردن غذاي فاسد يا مصرف آب آلوده ايجاد مي.شود. در اين مشكل به خاطر از دست رفتن آب بدن، فرد معمولا با كم.آبي مواجه مي.شود.

يبوست و نفخ نيز ممكن است به خاطر مصرف غذاهاي چرب و سنگين و نيز عدم مصرف ميوه و سبزيجات و مايعات به اندازه كافي رخ داده باشد.

افراد پس از بازگشت بهتر است براي بهبود علائم تا مدتي از خوردن غذاهاي حجيم و پرچرب خودداري كرده، بيشتر سوپ و مايعات، ميوه و سبزيجات ميل كنند و در صورت مشاهده علائمي چون استفراغ، تهوع، تب، درد شكمي و اسهال كه مي.تواند از علائم مسموميت.هاي غذايي باشد، حتما فرد را به مراكز درماني برسانيد.

دردهاي عضلاني و روماتيسمي در سالمندان

يكي از عوارض بالا رفتن سن، بروز ناراحتي.هاي استخواني و مفصلي است. بويژه در زنان و در سنين پس از يائسگي كه احتمال پوكي استخوان افزايش مي.يابد، اين احتمال بيشتر ديده مي.شود.

يكي از ناراحتي.هايي كه حجاج پس از بازگشت با آن مواجه مي.شوند، دردهاي روماتيسمي و استخواني و نيز گرفتگي.هاي عضلاني است.

اعمال حج دشوار است و افراد بايد مسافت.هاي طولاني را در مدت زمان زيادي طي كنند. اين مساله بويژه براي افرادي كه عادت به پياده.روي.هاي طولاني نداشته و نيز سابقه دردهاي استخواني دارند، مي.تواند مشكل ايجاد كند.

از همين رو به همه حجاج توصيه مي.شود پس از بازگشت از سفر حج، فعاليت.هاي بدني و تمرينات ورزشي داشته باشند تا هرچه سريع.تر كوفتگي ناشي از فعاليت.هاي بدني اين سفر از بين برود. همچنين در افراد سالمند مبتلا به بيماري.هاي مفصلي توصيه مي.شود چند دوره فيزيوتراپي را در برنامه هفتگي خود قرار دهند.

بيماري.هاي عفوني را جدي بگيريد

از مهم.ترين مشكلاتي كه ممكن است حجاج را در معرض خطر قرار دهد، ابتلا به بيماري.هاي عفوني شامل هپاتيت و ايدز است. استفاده از وسايل مشترك مانند شانه، تيغ، مسواك، ناخن.گير و... مي.تواند عاملي براي انتقال اين بيماري.ها باشد.

در مراسم تقصير يا كوتاه كردن موها كه حجاج همگي اقدام به اين كار مي.كنند، چنانچه از تيغ و قيچي افراد ديگري استفاده كنند، احتمال ابتلا به اين بيماري.ها از طريق خون افراد وجود دارد.

در اين ميان ابتلا به هپاتيت b و ايدز از مهم.ترين بيماري.هاي عفوني منتقل شده از طريق خون هستند و بايد مورد توجه قرار گيرند.

از سويي، ممكن است حجاج به دليل همراه نداشتن آب و تشنگي زياد از منابع آبي كه در سر راه.ها قرار داشته يا به صورت غيربهداشتي عرضه مي.شود، استفاده كنند كه اين مساله بروز هپاتيت a را افزايش مي.دهد. هپاتيت a نيز گونه.اي از انواع هپاتيت است كه از آب و غذاي آلوده به انسان منتقل مي.شود.

در اين كشور احتمال ابتلاي حجاج به بيماري مالاريا به خاطر وجود پشه.هاي مالاريا نيز وجود دارد كه بهتر است در صورت گزيده شدن با اين گونه پشه.ها حتما تحت نظر قرار گيرند.

از آنجا كه اين بيماري.هاي عفوني ممكن است تا مدت.ها در بدن انسان بدون علامت بمانند و نهايتا علائمي همچون سرماخوردگي داشته باشند، به همه حجاج توصيه مي.كنيم پس از بازگشت حتما مورد بررسي كامل از نظر ابتلا به هپاتيت a و b و ايدز قرار گيرند تا از اين لحاظ هم خود از سلامتي.شان اطمينان حاصل كنند و هم اين كه اطرافيانشان را در معرض خطر قرار ندهند.

در اين ميان بخصوص زائراني كه در طول سفر نكات بهداشتي را رعايت نكرده و از وسايل ديگران استفاده كرده.اند، در اولويت بوده و حتما بايد تحت آزمايش قرار گيرند. همچنين افرادي كه به دلايلي در عربستان خون دريافت كرده.اند براي اطمينان از وضعيت خود بهتر است پس از بازگشت آزمايش دهند.

علاوه بر اين، اگر بر اثر پياده.روي.هاي طولاني و استفاده از دمپايي، پاهاي زائران دچار زخم شده و بخوبي درمان نشده و تا زمان برگشت همچنان زخم.هاي آنها ادامه دارد، حتما به پزشك مراجعه كنند تا از بروز مشكلات ديگر جلوگيري شود.

از ديگر بيماري.هاي شايع در ميان زائران، ابتلا به بيماري.هاي مشترك ميان انسان و دام است كه بويژه در زمان قرباني كردن سراغ آنها مي.آيد. بر همين اساس مسوولان هشدار داده.اند كه همراهان و استقبال.كنندگان حجاج از قرباني كردن دام در معابر عمومي چون كوچه و خيابان جدا خودداري كنند.

بيماري.هايي كه ميان انسان و دام مشترك و قابل انتقال به انسان است، حدود 800 نوع بوده و اثرات سوئي روي انسان خواهد داشت.

از جمله اين بيماري.ها مي.توان به تب مالت، تب كنگو، خونريزي و سياه زخم اشاره كرد كه در موارد شديد حتي ممكن است باعث مرگ افراد مبتلا شود. بيشتر اين بيماري.ها از تماس مستقيم با دام يا خون حيوان به انسان منتقل مي.شوند. پس بهترين راه، قرباني كردن دام در كشتارگاه.ها به صورت بهداشتي است.

آنفلوآنزا و سرماخوردگي رتبه نخست بيماري.هاي حجاج

افراد مبتلا به ناراحتي.هاي تنفسي چون آلرژي و آسم بيشتر در معرض ابتلا به مشكلات تنفسي هستند. عوامل ويروسي و ميكروبي همچون آنفلوآنزا، سرماخوردگي و حملات آسمي مي.توانند افراد را با مشكل مواجه كنند.

شرايط موجود در موسم حج همچون خشك بودن هواي عربستان، بالا بودن درجه دماي هوا، قرار گرفتن در معرض ويروس.ها و عفونت.ها، قرار گرفتن افراد در برابر سيستم.هاي تهويه.اي و تعريق زياد ممكن است باعث بروز ناراحتي.هاي تنفسي شود. چنانچه پس از بازگشت، فرد زائر علائمي چون سرفه.هاي خشك يا خلط.دار، تب، گرفتگي صدا، خس خس سينه، بدن درد و لرز داشته باشد، حتما بايد با يك پزشك مشورت كند و تحت درمان قرار گيرد.

اين گونه افراد بايد براي جلوگيري از گسترش ويروس از ماسك استفاده كنند. توصيه مي.شود تمام حجاج كه از سفر برمي.گردند براي جلوگيري از شيوع ويروس.ها و عفونت.هاي احتمالي به ديگران، حتما از ماسك استفاده كنند.

از شايع.ترين مشكلات تنفسي، سرماخوردگي و آنفلوآنزاست كه معمولا با علائمي چون سرفه، گلودرد، گرفتگي و آبريزش بيني و تب همراه است.

درست است كه حجاج پيش از سفر واكسينه شده و در مقابل ويروس آنفلوآنزا ايمن مي.شوند، ولي باز هم تا حدودي احتمال ابتلا به اين گونه ويروس.ها وجود دارد. افرادي كه براي استقبال از حجاج مي.روند بايد مراقب باشند و جوانب احتياط را رعايت كنند و تا جاي ممكن از روبوسي، دست دادن و در آغوش گرفتن آنها خودداري كنند.

البته علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگي ممكن است در زمان ورود حجاج به كشور به صورت نهفته باشد و به طور واضح در فرد مشاهده نشود، ولي بهتر است مراقب سلامت خود باشيد و نكات بهداشتي گفته شده را رعايت كنيد.

خود حجاج بايد بكوشند اگر علائمي از سرماخوردگي، آنفلوآنزا يا هرگونه عفونت تنفسي در خود مشاهده مي.كنند، حتما ماسك بزنند تا از خروج ميكروب.هاي ناشي از سرفه و عطسه و پخش آنها در محيط و انتقال به ديگران جلوگيري كنند.

اين افراد به خاطر داشته باشند كه هر 2 ساعت يكبار بايد ماسك خود را عوض كنند و اگر از دستمال استفاده مي.كنند حتما پس از استفاده آن را دور بيندازند و مرتب دست.هاي خود را با آب و صابون بشويند. بهترين كار اين است كه فرد مبتلا تا بهبود كامل در منزل استراحت و مهماني و دعوت از اطرافيان را با كمي تاخير برگزار كند.
منبع: جام جم آنلاین






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن