واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: اظهارات لاريجاني درباره تاثير كاهش قيمت نفت بر طرح تحول اقتصادي نامه نمايندگان آمريكا و انتخابات رياست جمهوري
دكتر علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي در گفت وگويي تفصيلي با خبرگزاري فارس به سوالات اين خبرگزاري درباره انشقاق در فراكسيون اصول گرايان، تئوري وحدت ملي، تاثير كاهش قيمت نفت بر طرح تحول اقتصادي، كانديداهاي اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري، سازوكارهاي اصول گرايان براي حضور در انتخابات و نامه نمايندگان آمريكا پاسخ گفت. لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه آيا تئوري وحدت ملي را با ويژگي عبور از احمدي نژاد قبول داريد، گفت: من در سطح بالاي مسائل سياست داخلي چنين چيزي را نشنيده ام و چنين چيزي را قبول ندارم. وي با بيان اين كه فراكسيوني كه مخل اساس اصول گرايي نباشد ضرري ندارد درباره تشكيل فراكسيون پيشرفت و عدالت اظهار كرد: من اشكالي نمي بينم كه جريان آقاي باهنر كه اسم آن ها جبهه پيروان خط رهبري بوده بيايند به عنوان ديگري كار ديگري را انجام دهند. رئيس مجلس با تاكيد بر اين كه شتاب زدگي در اجراي طرح تحول اقتصادي اثرات منفي در زندگي مردم مي گذارد، تصريح كرد: كاهش قيمت نفت قطعا در طرح تحول اقتصادي تاثير دارد، قيمت نفت از ١٢٠ دلار به زير ٥٠ دلار درحال حاضر رسيده و اين مابه التفاوت كمي نيست. لاريجاني در بخش ديگري از اين گفت وگو با اعلام اين كه درحال بررسي نامه نمايندگان آمريكا هستيم گفت: فكر مي كنم بخشي از پاسخ به آن ها رسيده كه ما رد نكرديم اما پاسخ مثبتي هم هنوز نداديم و درحال بررسي نامه هستيم علت تاخير هم انتخابات آمريكا بود.
تشكيل فراكسيون پيشرفت و عدالت به معناي انشقاق در جريان اصول گرايان مجلس نيست
فارس گزارش داد: دكتر علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين سوال كه اخيرا فراكسيوني با عنوان فراكسيون پيشرفت و عدالت در مجلس تشكيل شد، عده اي آن را به معناي انشقاق و اختلاف ميان اصول گرايان مي دانند آيا شما با اين نظر موافقيد، گفت: چرا بايد انشقاق بدانيم. استراتژي ما در جريان اصول گرايي نفي هرگونه تفاوت نيست. از زماني كه بحث اصول گرايي در مجلس هشتم شكل گرفت ما استراتژي لازم را نوشتيم. آقايان اين استراتژي را مطالعه كنند. در اين استراتژي اين موضوع به طور شفاف ذكر شده كه در ذيل فراكسيون اصول گرا مي تواند فراكسيون هاي مختلفي شكل بگيرد كه الان فراكسيوني چون رايحه خوش خدمت و ايثارگران در مجلس هستند. البته گروه هاي آقاي رضايي كه در مجلس سابق هم بودند يك تيمي براي خود دارند. ما پيش بيني مي كرديم فراكسيوني در مجلس شكل بگيرد.من اشكالي نمي بينم كه جريان آقاي باهنر كه اسم آن ها جبهه پيروان خط رهبري بوده بيايند به عنوان ديگري كار ديگري را انجام دهند كسي جلوي آن ها را نگرفته است. وي در عين حال گفت: اگر در مسئله مهمي فراكسيون اصول گرايان به تصميمي برسد بايد همه تبعيت كنند زيرا اين قاعده كار سازماني است. لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه عده اي از اعضاي فراكسيون اكثريت نسبت به عملكرد اين فراكسيون درمورد راي اعتماد به محصولي معترض و خواستار استيضاح هيئت رئيسه فراكسيون هستند، اظهار كرد: اين حرف ها، حرف هاي سبكي است. نه تنها هيئت رئيسه فراكسيون اكثريت بلكه مي توان هيئت رئيسه مجلس را هم استيضاح كرد كه اين متد و روش خاص خود را دارد و به اين جيغ و فرياد احتياجي ندارد. وي افزود: كار جمعي يعني افراد به تشكيلات تن دهند ممكن است بعضي تصميمات را من نپذيرم ولي بايد به آن تن دهم، زيرا كار تشكيلاتي بايد حفظ شود و همه بايد به آن تن دهند زيرا تك روي نتيجه اي ندارد.
نمايندگان تا حد امكان از ابزار استيضاح استفاده نكنند
رئيس مجلس در واكنش به اين پرسش كه در راهروهاي مجلس نمايندگان طرح استيضاح وزرا اعلام كردند كه استيضاح وزير آموزش وپرورش با ٢٥ امضا، استيضاح وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با ٤٣ امضا و استيضاح وزير جهادكشاورزي با تعدادي امضا تحويل هيئت رئيسه مجلس شده است.
آيا اين موضوع صحت دارد گفت: با توجه به مدت زماني كه به پايان كار دولت باقي مانده است و هم به اين دليل كه استيضاح در بدترين شرايط رخ مي دهد، توصيه من به نمايندگان اين است تا از ظرفيت خود زود استفاده نكنند؛ تا آن جا كه ممكن است موضوع را با گفت وگو حل كنند اگر نشد، راه استيضاح دراختيارشان است و نمايندگان اين حق را دارند تا وزرا را استيضاح كنند. لاريجاني در همين زمينه اظهار داشت: استيضاح علي احمدي وزير آموزش وپرورش به اين فعالي كه در سوال شما مطرح بود در مجلس مطرح نيست.
فكر مي كنم با يك تغيير ديگر در كابينه نبايد كل كابينه راي گيري شود
وي درباره اين كه گفته مي شود اگر يك وزير استيضاح شود و از مجلس راي اعتماد نگيرد بايد براي كل كابينه مجددا راي گيري شود، گفت: من فكر نمي كنم اين تفسير درستي باشد. چون وزير كشور تاكنون ٣ بار تغيير كرده است چون يك وزارت خانه بوده از نظر حقوقي يك بار محسوب مي شود. فكر نمي كنم با يك تغيير بايد براي كل كابينه راي گيري شود، البته من نمي خواهم نظر جازمي بدهم. اين موضوع به بررسي حقوقي نياز دارد، ولي كاوش هاي حقوقي كه اينجانب با برخي دوستان داشتم، اين تفسير حقوقي را بيشتر مي پسندم اما بايد نظر شوراي نگهبان را هم گرفت.
شتابزدگي در طرح تحول اقتصادي اثرات منفي در زندگي مردم مي گذارد
در بخش ديگري از اين گفت و گو رئيس مجلس در پاسخ به اين سوال كه آيا كاهش قيمت نفت بر طرح تحول اقتصادي تاثير دارد، گفت: اجازه بدهيد كميسيون ويژه بررسي كننده طرح تحول اقتصادي راجع به اين مسئله به نتيجه برسد و من نمي خواهم نظرم روي اين موضوع بر نظرات كميسيون سايه بيندازد. اما حتما تاثير دارد چون قيمت نفت از زماني كه ١٢٠ دلار بوده در حال حاضر به زير ٥٠ دلار رسيده است اين ما به التفاوت چيز كمي نيست. من معتقدم طرح تحول اقتصادي بايد با واقع بيني و حوصله مورد بررسي قرار گيرد زيرا شتابزدگي روي زندگي مردم اثرات منفي مي گذارد.البته بودجه سال آينده هم بايد با دقت تنظيم شود چون منابع تغيير كرده بايد طوري باشد كه كشور بي جهت مشكل پيدا نكند و به تورم هم دامن زده نشود.به گزارش فارس، لاريجاني همچنين با بيان اين كه كميسيون ويژه بررسي طرح تحول اقتصادي تاكنون ٢ گزارش به مجلس داد، اظهار داشت: البته هنوز مجلس درباره اين طرح به يك تصميم قطعي نرسيده و گزارش هاي كميسيون حكايت از سوال هاي بي پاسخ دارد. رئيس مجلس تصريح كرد: البته طرح مذكور نكات مثبتي از جمله در زمينه گمركات و شرايط بانك ها دارد ولي ماده اصلي اين طرح در مورد ساختار يارانه ها است كه در اين بخش ابهاماتي وجود دارد و مهم ترين ابهام در مورد تاثير آن در هزينه هاي مردم است، يعني اين كه اين طرح چقدر در هزينه هاي مردم تاثيرگذار است كه در اين ميان نظرات متفاوتي از تاثير ٢٠درصد گرفته تا تاثير ٨٠-٧٠ درصد ارائه مي شود. لاريجاني حركت به سوي هدفمندكردن يارانه ها بدون پاسخ دادن به پرسش ها را «حركت در تاريكي» دانست و افزود: بايد ابتدا شفاف و مشخص شود و بعد مكانيزم هاي عملي آن را تعيين كرد، بنابراين يك بحث اين است كه در اين زمينه تفاوت كار كارشناسي وجود دارد كه بايد روي آن بررسي بيشتري صورت گيرد.
مسئوليت تورم به عهده دولت است
رئيس مجلس با تاكيد بر اين كه «مسئوليت تورم به عهده دولت است و ربطي به مجلس ندارد» اظهار داشت: مجلس كار اجرايي نمي كند، مسئوليت كار اجرايي بر عهده قوه مجريه است و ربطي به مجلس ندارد و به نظرم قوه مقننه نبايد در اين كار خيلي دخالت كند. وي افزود: دولت بايد خودش يك طراحي و برنامه ريزي داشته باشد كه به سمت تورم نرود اما آن جايي كه لازم باشد مجلس وارد خواهد شد و قطعا سياست مجلس دامن زدن به تورم نيست و اگر مجلس جايي ناراستي را مشاهده كرد وارد خواهد شد.
بعيد مي دانم خاتمي، كروبي و ميرحسين موسوي با هم وارد انتخابات شوند
مباحث انتخاباتي هم از جمله موضوعات مورد گفت و گو با لاريجاني بود. وي در اين باره كه ارزيابي اش از فضاي انتخاباتي و حضور اصلاح طلبان چيست؟ گفت: بعيد مي دانم از سوي اصلاح طلبان آقايان خاتمي، كروبي، ميرحسين موسوي و عارف همه با هم در انتخابات حضور يابند. ممكن است روزي اين گونه وارد عرصه انتخابات شوند ولي به نظر من بازي انتخابات (بازي نه به اين معنا كه از حقيقت آن كاسته شود) يك نوع فنانيت است و اين فنانيت لوازمي دارد.
شهر شلوغ به درد انتخابات مطلوب نمي خورد
شهر شلوغ به درد انتخابات مطلوب نمي خورد. فكر مي كنم آرايش انتخاباتي منظم تر شود در گروه هاي اصول گرا هم همين طور است. يعني بين آن ها هم به صورت اين شهر شلوغي نمي شود.
تئوري وحدت ملي به معناي حذف كسي نيست
وي در پاسخ به اين پرسش كه عده اي بحث تئوري وحدت ملي را در انتخابات آينده رياست جمهوري مطرح مي كنند و مي گويند بر اساس اين طرح اصول گرايان با اصلاح طلبان وحدت مي كنند و يك كانديدايي در انتخابات رياست جمهوري به نام علي لاريجاني خواهند داشت. يكي از ويژگي هايي كه در اين تئوري مطرح مي شود عبور از آقاي احمدي نژاد است. آيا شما اين موضوع را قبول داريد و آيا تا به حال اين خبر را شنيده ايد تصريح كرد: - در تئوري وحدت ملي نكات مثبتي وجود داشته كه با يك امراض فكري همراه شد و به يك چيز عجيب و غريب تبديل شده است.
بحث تئوري وحدت ملي را اين گونه كه شما مي گوييد من نشنيده ام، نه من گفتم و نه چنين چيزي را قبول دارم. عبور از يكي تلفيق با يكي ديگر و درون آن چيز ديگري بيرون آيد، موضوعي است كه من آن را نشنيده ام. ممكن است بعضي افراد اين حرف ها را زده باشند من در سطح بالاي مسائل سياست داخلي چنين چيزي را نشنيده ام.
لاريجاني، رضايي و قاليباف تشكيلاتي ندارند
وي در پاسخ به اين سوال كه شما در انتخابات قبلي با محمدباقر قاليباف و محسن رضايي ائتلافي داشتيد، آيا در انتخابات آينده هم چنين ائتلافي شكل خواهد گرفت اظهار داشت: بحث ائتلاف نبود، من در انتخابات هم مصاحبه كردم و هم اطلاعيه دادم كه ما از نظر جبهه متحد اصول گرايان حمايت مي كنيم ولي تا زماني كه به نتيجه نرسيده بود ما نظرات خود را مي گفتيم و معتقد بوديم كه ليست اوليه انتخابات براي كشور و مجلس مشكل ايجاد مي كرد. ولي الان سازماني براي اين بحث نداريم البته اين افراد دوستان ما هستند ولي ما تشكيلاتي نداريم.در رسانه ها مطرح شده بود كه ما جلساتي داشتيم. نمي دانم چرا اين جلسات براي رسانه ها مهم است و من به عنوان رئيس مجلس و يك فرد فعال سياسي مي توانم با بسياري جلسه داشته باشم مثل آقاي هاشمي رفسنجاني، آقاي خاتمي، آقاي كروبي، و با دفتر مقام معظم رهبري، من با وزراي فعلي و سابق هم رفت و آمد دارم.اين فرهنگ كه تا يك جلسه برگزار مي شود براي رسانه ها مهم تلقي مي شود، بايد از بين برود.
نامه نمايندگان كنگره آمريكا را رد نكرديم ولي هنوز پاسخ مثبت هم نداديم
افزون براين، رئيس مجلس درباره پاسخ به نامه نمايندگان كنگره آمريكا و نامه زنان كنگره آمريكا اظهار كرد: در مورد نامه زنان اطلاعي ندارم. در روزنامه ها ديدم ممكن است در رسانه ها گفته باشند اما متن نامه را مشاهده نكردم.
اصحاب كنگره و چند تن از افراد وزين آمريكا قبلا چندبار نامه هايي نوشتند و اخيرا هم ٢ يا ٣ نفر از آن ها نامه اي دادند. حرف شان در مورد مذاكرات پارلماني بين ٢ كشور است البته نامه مودبانه اي است و ما مقداري تامل كرديم تا ببينيم انتخابات آمريكا چه مي شود. چون انتخابات آمريكا تاثيرگذار است و ما هم بايد شواهد دقيق تري را ببينيم.درحال مطالعه نامه هستيم و هنوز به نامه پاسخ نداديم ولي چون در مصاحبه هايم گفتم كه ما درحال فكر كردن روي نامه هستيم، فكر مي كنم بخشي از پاسخ به آن ها رسيده كه ما رد نكرديم اما پاسخ مثبتي هم هنوز نداديم و درحال بررسي نامه هستيم علت تاخير آن هم انتخابات آمريكا بود.
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]