واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با تازههاي نشر «رويارويي غرب معاصر با جهان اسلام» منتشر شد
گروه انديشه: كتاب «رويارويي غرب معاصر با جهان اسلام» تأليف «ابراهيم متقي» به همت انتشارات «پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي» منتشر و روانه بازار نشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، كتاب حاضر داراي چهار فصل است؛ در فصل اول «بررسي مباني فرهنگي و هنجاري غرب معاصر» به بررسي رسالتگراي كشورهاي جهان غرب، برتريطلبي جهان غرب، هنجارسازي جهاني، جهانگرايي در هنجارها و ادبيات غربي، دشمنسازي غرب در جغرافياي جهان اسلام، بازسازي بحران معنا در جهان غرب و مذهبگرايي به عنوان نماد هنجاري جهان غرب پرداخته شده است.
نويسنده در فصل دوم با نام «استراتژي جهان غرب در برخورد با جهان اسلام» مطالبي همچون؛ متهمسازي بازيگران جهان اسلام به تروريسم و خشونتگرايي، كنترلگرايي جهان غرب بر حوزههاي ژئوپلتيكي جهان اسلام، هژمونيگرايي غرب و تعارض امپرياليستي با جهان اسلام، عمليات رواني عليه كشورهاي جهان اسلام، تعارضگرايي جهان غرب با اسلامگرايي، تخريب سازنده عليه واحدهاي جهان اسلام، عمليات پيشدستي كننده جهان غرب عليه كشورهاي اسلامي و ... را بررسي ميكند.
«شاخصها و عناصر تشكيل دهنده اسلام سياسي» عنوان فصل سوم است كه شامل مطالبي مانند؛ ابهام و نگراني اسلام سياسي از كاركرد جهان غرب، تفاوتگرايي اسلام سياسي با «ديگري»، مقابله با سلطهگرايي غرب در تفكر سياسي اسلام معاصر، ايجاد حس خودآگاهي اسلامي به عنوان زيرساخت هويت اسلامي، بازنمايي رويكرد اصلاحطلبي در اسلام سياسي، هنجارسازي در جهان اسلام و محيط پيراموني و احياگرايي ديني و هويتي ميشود.
فصل چهارم «سازوكار و فرايند مقاومت اسلام سياسي در برابر تهديدات غرب» به بررسي باز تأسيس هويتي و رفتاري اسلامگرايي، ثباتسازي ساختاري نظامهاي سياسي در جهان اسلام و حل مسالمتآميز اختلافهاي منطقهاي و بينالمللي ميپردازد.
در مقدمه آمده است: تا كنون رهيافتهاي تبيين كننده روابط جهان غرب با دنياي اسلام بر اساس قالبها و شاخصهاي فلسفي ارائه ميشد. بسياري از ادبيات سياسي موجود كه تبيين كننده روابط غرب و جهان اسلام است، براساس «استراتژي كلان» تنظيم شدهاند. چنين رهيافتهايي منجر به ظهور نشانههايي از تعميم مسائل فرهنگي به موضوعات ايدئولوژيك و استراتژيك شده است.
نويسنده در اين پژوهش «نشانههاي رفتاري» كشورهاي جهان غرب و واحدهاي سياسي خاورميانه را مورد توجه قرار داده و نظريهپردازيهاي مختلف درباره تعارض، ستيزش، مقابله و يا اشكال ديگري از جهتگيري سياسي و استراتژيك كشورها بر اساس نشانههاي رفتاري را مورد بررسي قرار ميدهد.
به طور كلي، ادراكات در جهتگيري و كنش سياسي به عنوان زيربناي رفتاري كشورها تلقي ميشود. زماني كه طيف گستردهاي از ايستارها و تصورات ذهني با واقعيتهاي عيني تركيب شوند، شكل خاصي از ادراكات سياسي و ايدئولوژيك به وجود ميآورند. بنابراين، پژوهش موجود با روش استقراري انجام گرفته و نشانههاي تعارض يا همكاري به عنوان گروه شاهد محسوب ميشود. تاريخ سياسي و فرايندهاي رفتاري كشورها در نظام بينالملل ميتوانند تعيين كننده الگوهاي جدال يا همكاري تلقي شوند.
چاپ اول كتاب «رويارويي غرب معاصر با جهان اسلام» تأليف «ابراهيم متقي» در 416 صفحه با بهاي 46000 ريال به همت انتشارات «پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي» به تازگي روانه بازار نشر شده است.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]