واضح آرشیو وب فارسی:مهر: درگفتگوي ويژه با مهرعنوان شد:الكلي ها ازجامعه ورزش كنار گذاشته مي شوند/ پناهندگان راه بازگشت ندارند
مدير كل دفتر امور فرهنگي سازمان تربيت بدني و دبيركل ستاد نظارت فرهنگي بر بازي هاي آسيايي، جهاني و المپيك با اشار به تاكيدات علمي و اسلامي مبني بر دوري از مشروبات الكلي، نسبت به عواقب مبادرت ورزشكاران به استفاده از اين نوشيدني غير مجاز هشدار داد.
محمود صيدانلو در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينكه تمام برنامه هاي فرهنگي سازمان تربيت بدني در جهت بهتر زندگي كردن و بهتر ورزش كردن ورزشكاران تهيه و تدوين شده است، اظهارداشت: در آئين نامه ها و بخش نامه هاي فرهنگي هيچ حلالي را براي ورزشكاران حرام نكرده ايم. همان طور كه تحت هيچ شرايطي حرامي را حلال نمي كنيم. ما حق نداريم خارج از محدوده شرع ديني و قانوني قدم برداريم و اين حق را به هيچ ورزشكار و مربي هم نمي دهيم.
وي افزود: برهمين اساس با هر حركتي كه از سوي ورزشكاران و مربيان و خارج از چارچوب قوانين فرهنگي سازمان تربيت بدني و شرع صورت گيرد، بدون تعارف و ملاحظه كاري برخورد جدي و سازماني خواهيم داشت.
"استفاده از مشروبات الكلي جزو فعل هايي است كه براي هر فردي در هر جايگاهي منع قانوني و اسلامي دارد. در حاليكه خبرهاي رسيده حاكي از آن است كه سرمربي تيم ملي يكي از رشته ها در آخرين تورنمنت بين المللي در اثر استفاده بيش از حد از مشروبات الكلي حالت طبيعي خود را از دست داده بود. چنين حالتي اخيرا براي يكي از فوتباليست ها نيز اتفاق افتاده بود."
"موضع گيري سازمان تربيت بدني در اين زمينه چگونه است؟"
مديركل دفتر امور فرهنگي سازمان تربيت بدني در پاسخ به اين سوال خبرنگار مهر گفت: با هر اقدامي كه خارج از چارچوب قوانين فرهنگي سازمان تربيت بدني انجام شود و با موازين شرعي هم مغايرت داشته باشد، مانند استفاده از مشروبات الكلي برخورد مي شود. به خصوص اينكه استفاده از اين نوشيدني ها به خاطر آسيب هايي كه به سلامت فرد وارد مي كند، علاوه بر قوانين اسلام از ديدگاه علمي هم منع شده است.
وي ادامه داد: برهمين اساس آن دسته از ورزشكاراني كه به استفاده از مشروبات الكلي روي مي آورند نمي توانند درجامعه ورزش جايي داشته باشند. محروميت و كناره گيري از ورزش مجازاتي است كه اين دسته از افراد محكوم به تحمل آن مي شوند. البته زمان محروميت به شرايط بستگي دارد.
دبيركل ستاد نظارت فرهنگي بر بازي هاي آسيايي، جهاني و المپيك با اشاره به بخشنامه يك سال پيش معاونت فرهنگي سازمان تربيت بدني در مورد ممنوعيت خالكوبي در بين ورزشكاران خاطرنشان كرد: خالكوبي هم جزو موارد غير مجاز به شمار مي رود. ورزشكاراني كه پيش از ابلاغ اين آئين نامه خالكوبي كرده اند درصورت پوشاندن قسمت منقش بدن خود مشكلي براي حضور درميادين باشگاهي و ملي نخواهند داشت. اما استفاده از آن دسته افرادي كه پس از صدور بخشنامه مبادرت به خالكوبي كرده باشند در اردوهاي باشگاهي و ملي مجاز نخواهد بود.
"معاونت فرهنگي سازمان تربيت بدني چگونه از تخلفات فرهنگي با اطلاع مي شود تا به موقع اقدامات قانوني را انجام دهد؟"
پاسخ صيدانلو به اين سوال خبرنگار مهر اينچنين بود: نمايندگان معاونت فرهنگي سازمان تربيت بدني در تمام فدراسيون ها و حتي اكثر باشگاه ها حضوي فعال و مستمر دارند. مكانيزم نظارتي سازمان از طريق اين نماينده ها پايدار مانده و خاطيان را شناسايي مي كند.
به گزارش خبرنگار مهر، ستاد نظارت فرهنگي بر بازي هاي آسيايي، جهاني و المپيك سال گذشته بنا به دستور معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان تربيت بدني و به رياست عبدالرضا ساور، دبيركلي محمود صيدانلو و همچنين نمايندگاني از وزارت ارشاد، سازمان گردشگري، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات، كميسيون فرهنگي مجلس و همچنين معاونان سازمان تربيت بدني شكل گرفت تا سياست گذاري و برنامه ريزي هايي لازم درمورد اعزام هاي برون مرزي ورزشكاران را مشخص كند."
صيدانلو به نتايج مثبت فعاليت هاي اين ستاد اشاره كرد و گفت: برپايي اردوهاي فرهنگي يكي از برنامه هاي هميشگي ستاد است. برگزاري اردوي فرهنگي براي تمام تيم هايي كه موافقت شوراي برون مرزي را براي اعزام به خارج جلب كرده اند، الزامي است. طوريكه از اعزام تيم ها بدون حضور در اين اردو جلوگيري مي شود.
وي با بيان اينكه ورزشكاران سفير نظام جمهوري اسلامي و پيشاني دار فرهنگ كشور هستند، افزود: در اين اردوها ورزشكاران و حتي مربيان آنها با احكام ديني سفر آشنا شده و همچنين مواردي كه در خارج از كشور ملزم به رعايت آن هستند، يادآوري مي شود. همه مواردي كه تيم هاي ورزشي بر اساس قوانين فرهنگي و اسلامي در داخل كشور مورد توجه قرارمي دهند در اردوها و مسابقات برون مرزي نبايد ناديده گرفته شود.
"ممنوعبت پخش موسيقي هاي غيرمجاز هم از جمله فاكتورهايي است كه توجه به آن حتي دراردوهاي خارج از كشور الزامي است؟"
دبيركل ستاد نظارت فرهنگي بر بازي هاي آسيايي، جهاني و المپيك دراين مورد يادآورشد: پخش هرگونه موسيقي غيرمجاز دراردوهاي داخلي و خارجي ممنوع است. تيم هاي ورزشي به منظور ايجاد نشاط در محيط تمريني خود تنها مي توانند از موسيقي هايي كه توسط فدراسيون ايروبيك و آمادگي جسماني ساخته شده و مورد تائيد سازمان تربيت بدني هم قرار دارد، استفاده كنند.
"ممانعت حضور مربيان مرد در اردوي تيم هاي باشگاهي يا ملي بانوان و بالعكس يكي ديگر از مواردي است كه دبيركل ستاد نظارت فرهنگي بر بازي هاي آسيايي، جهاني و المپيك به آن اشاره مي كند."
وي خاطرنشان كرد: تحت هيچ شرايطي اجازه همكاري مربيان مرد و زن در يك تيم داده نمي شود. حتي اگر تيم هاي بانوان با كمبود مربي روبرو هستند، مي توانند درخواست خود را ارائه دهند تا براي استخدام مربي خارجي براي آنها يا تشكيل دوره هاي آموزشي اقدام كنيم.
مديركل دفترامور فرهنگي سازمان تربيت بدني تاكيد كرد: بيش از يك سال از صدور بخشنامه ممنوعيت همكاري مربيان مرد در تيم هاي بانوان و بالعكس مي گذرد. بنابراين امروز بروز چنين اتفاقي را به عنوان يك تخلف ورزشي مسحوب كرده و هيچ توجيهي براي آن نمي پذيريم.
"صحبت هاي محمد صيدانلو در حالي مطرح مي شود كه چندي پيش يكي از تيم هاي بانوان زيرنظر دو مربي مرد درمسابقات قهرماني نوجوانان آسيا شركت كرد. ضمن اينكه دو بار پيش از آغاز ديدارهاي رسمي ايران، بازيكنان كشورمان همزمان با پخش موسيقي هاي ايراني موسوم به "اون ورآبي" خود را براي ديدار با حريفانشان آماده كردند."
"حدود دو ماه پيش يكي از اعضاي تيم ملي كاراته (مهدي جعفر قلي زاده) پس از شركت در مسابقات بين المللي آلمان از بازگشت به كشورمان خودداري كرد. واكنش سازمان تربيت بدني در مواجه با اين دسته از ورزشكاران چگونه است؟"
مديركل دفتر امور فرهنگي سازمان تربيت بدني در پاسخ به اين سوال خبرنگار مهر تصريح كرد: بايد ابتدا علت اين امر را پيدا كرد. در صورتي كه مشخص شود از فدراسيون مربوطه كوتاهي سرزده است، مسئولان آن را بازخواست مي كنيم. ضمن اينكه اين فدراسيون ها براي اعزام هاي ديگر مجبور به ارائه ضمانت مي شوند.
"بدون شك ورزشكاران به قصد پناهندگي اقدام به انجام چنين كاري مي كنند. در اين صورت امكان بازگشت دوباره آنها به ميادين ورزشي وجود دارد؟"
صيدانلو در اين مورد تاكيد كرد: قانون چگونگي برخورد با پناهندگان را مشخص كرده است. آنها هيچ راهي براي حضور دوباره درميادين ورزشي با نام ايراني را ندارند. در مجموع دريافت چك ضمانت از تك تك اعضاي تيم هاي اعزامي به خارج كه طبق دستور شوراي برون مرزي انجام مي شود، براي جلوگيري از روي دادن دوباره چنين اتفاقاتي انجام مي شود.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]