تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835885649
آی.پد و عکاسی : قسمت اول
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نعما م.روشن
تذکر: هدف این نوشته پاسخ به این سؤال است که آیا آی.پد می.تواند برای عکاسان، دارای کاربردی جدی باشد؟ به عبارت بهتر گروه هدف ما در این مطلب، کسانی هستند که به کاربردهای جدی این دستگاه در عکاسی فکر می.کنند و نه کاربردهایی مانند اعمال جلوه.های ویژه عکس.ها و ساخت پانوراماهای آماتوری که برای افراد دیگر ممکن است جالب باشند. برای پاسخ به این سوال، به صورت عملی یک دستگاه آی.پد نسخه دو را مدتی از لحاظ کاربردهای عکاسی آن مورد بررسی قرار داده و نتیجه این بررسی.ها را به صورت این مطلب آماده نمودم.
تذکر: تمام ابزارهایی که در این نوشته معرفی شده.اند در ایران قابل تهیه هستند. در مورد نرم.افزار.ها، برخی از آنها رایگان هستند و برخی دیگر با صرف هزینه ناچیز (حدود ۵ دلار) از طریق فروشگاه رسمی iTunes قابل خرید و نصب قانونی بر روی دستگاه آی.پد می.باشند.
در این نوشته که شامل دو قسمت خواهد بود، مطالب زیر مورد بحث قرار خواهند گرفت:
آی پد چیست و مشخصات قابل توجه آن برای عکاسان کدام است؟ آیا آی.پد می.تواند به عنوان وسیله.ای جهت انتقال عکس.ها و تهیه نسخه پشتیبان از کارت حافظه بکار رود؟ آیا می.توان در آی.پد فایل.ها را (شامل فایل خام) پردازش کرد؟ استفاده از آی.پد به عنوان وسیله.ای جهت عکاسی از راه دور و پیش.نمایش از راه دور آی.پد در زمینه ارتباط عکاس با مشتری و مدل چه نقشی می.تواند ایفا کند؟ آی.پد به عنوان وسیله.ای جهت یادداشت برداری در سفر و پروژه.های عکاسی آی.پد به عنوان وسیله جهت.یابی و دسترسی به اطلاعات مفید جهت عکاسی منظره و معماری کاربرد آی.پد در عکاسی نجومی و آسمان شب کاربرد آی.پد در فیلم.سازی آی.پد به عنوان وسیله.ای جهت نمایش عکس.ها کالیبره کردن آی.پد تهیه نمونه کار هنرمند بر روی آی.پد انتقال عکس.ها به وب آی.پد به عنوان وسیله.ای جهت مطالعه، آموزش و دیدن عکسهای خوب جهان کدام مدل آی.پد برای عکاسان مناسب.تر است؟ آیا آی.پد و لپ تاپ می.توانند جایگزین یکدیگر شوند؟ هزینه.های اصلی و فرعی کار با آی.پد چیست؟ آینده سیستم عامل iOS
آی.پد چیست؟
آی.پد جزو دستگاه.هایی است که با نام Tablet شناخته می.شوند و نسخه دوم آن در سال گذشته توسط Apple عرضه شد. این دستگاه از سیستم عامل iOS استفاده می.کند که در گوشی موبایل iPhone نیز وجود دارد. آی.پد مانند آی فون مجهز به صفحه Touch-Screen است. این دستگاه در دو مدل WiFi و WiFi+۳G عرضه می.شود که هر کدام سه زیرمدل بر حسب مقدار ظرفیت حافظه دارند: ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایت. مدل WiFi+۳G بر خلاف مدل WiFI دارای Micro-Sim card Tray است که پذیرنده سیم.کارد موبایل است و برای اتصال اینترنت و برخی قابلیتهای دیگر کاربرد دارد. مدل WiFI برای اتصال به اینترنت از شبکه بی.سیم استفاده می.کند.
به عنوان یک وسیله کمکی برای عکاسی، مشخصات زیر آن مهم است: صفحه نمایش آی.پد: صفحه نمایش آی.پد دارای اندازه ۹/۷اینچ از نوع LED-Backlit با تکنولوژی IPS و دقت ۱۰۲۴در۷۶۸ پیکسل می.باشد. این صفحه نمایش عریض بوده و دارای قابلیت مولتی تاچ است. از لحاظ رنگ و جزئیات دارای کیفیت خیلی خوب است و بر اساس برخی مراجع (+) دارای کیفیتی بر.تر از سایر دستگاههای Tablet می.باشد. این صفحه نمایش در نسخه دوم آی.پد از لحاظ زاویه دید بهتر از نسخه اول شده است. آی.پد فاقد قابلیت مدیریت رنگ می.باشد (هر چند در مورد این مساله بعداً توضیح خواهم داد) و بهترین فضای رنگی برای عکس.های آن sRGB خواهد بود. پردازنده Apple-A۵ دو هسته.ای حافظه RAM غیر قابل ارتقاء ۵۱۲ مگابایت ظرفیت ذخیره سازی ۱۶، ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت بر حسب نوع مدل دو دوربین در پشت و روی دستگاه. دوربین پشتی دارای قابلیت فیلم.برداری با کیفیت ۷۲۰p است دارای قطب.نما، شتاب سنج، سنسور نور محیط و ژیروسکوپ درونی. مدل WiFi+۳G دارای قابلیت Assisted GPS است. باتری با کارکرد خیلی خوب (حدود ۱۰ ساعت) پس از این مقدمه به سؤال اصلی می.پردازیم که آیا آی.پد می.تواند به عنوان یک وسیله کمکی در عکاسی حرفه.ای یا جدی، کاربردی داشته باشد. برای پاسخ به این سؤال، کاربردهای احتمالی آن را در مراحل مختلف عکاسی مرور خواهیم کرد.
۱- کاربردهای آی.پد در هنگام عکاسی:
- آیا آی.پد می.تواند به عنوان یک وسیله جهت ذخیره سازی عکس.ها، مرور اولیه و تهیه نسخه پشتیبان استفاده شود؟
امکان انتقال عکس.ها به یک دستگاه ذخیره.ساز به منظور تهیه یک نسخه پشتیبان و نیز دیدن آنها در صفحه. بزرگتری نسبت به LCD دوربین، همواره یکی از نیازهای مهم عکاسان در لوکیشن.ها و سفرهای عکاسی بوده است. برای رفع این نیاز وسایل متعددی مورد استفاده قرار می.گرفته است مانند لپ.تاپ، نِت بوک ( لپ تاپهای کوچک) یا دستگاههایی مانند Epson P-7000 Viewer .خوش.بختانه آی.پد می.تواند علاوه بر کاربردهای دیگر خود، در این زمینه نیز نیاز کاربران را پاسخ گوید.
برای آنکه بتوانید عکس.های خود را در لوکیشن عکاسی از کارت حافظه به آی.پد منتقل کنید باید ابزار Camera Connection Kit را تهیه کنید که شامل دو مبدل برای کانکتور آی.پد است. یک مبدل برای کارت حافظه SD ویک مبدل برای USB. کارتهای SD را می.توان مستقیما به مبدل SD متصل کرد و عکس.ها را منتقل نمود. طبق مستندات دستگاه، مبدل USB تنها برای اتصال دوربین به صورت مستقیم از طریق کابل USB است. اما این مبدل با بسیاری از Card Reader.ها نیز سازگار است و می.توان کارت CF را از طریق کارت.خوان به مبدل USB متصل کرد. در آزمایش.هایی که انجام دادم، علاوه بر نوع کارت.خوان، نوع کارت CF نیز مهم است. یعنی به عنوان مثال یک کارت Sandisk 4Gigabyte را از طریق کارت.خوان شناسایی کرد ولی یک کارت Lexar 32Gigabyte را نشناخت. به هر حال این مساله خیلی مهمی نیست چرا که همواره می.توان دوربین را به صورت مستقیم از طریق کابل USB به مبدل USB متصل کرد و عکس.ها را به دستگاه آی.پد منتقل نمود.
پس از انجام اتصال، آی.پد به صورت خودکار اپلیکیشن Photo را اجرا کرده و نمایش Thumbnail عکسهای موجود در کارت حافظه را نشان می.دهد. می.توان همه عکس.ها را منتقل کرد و یا با انتخاب برخی عکس.ها (با لمس آن.ها روی صفحه نمایش)، فقط تعدادی را برای انتقال مشخص نمود.
سرعت انتقال فایل.ها خوب است و بستگی به اندازه فایل.ها و نیز فرمت آن.ها دارد. آی.پد برای فایلهای RAW یک پیش نمایش تولید می.کند که سرعت انتقال کلی و نمایش آن.ها را نسبت به فایلهای JPEGکند.تر می.کند. اما در مجموع سرعت انتقال رضایت .بخش است. چون آی.پد دو نسبت به نسخه یک، دارای پردازنده قوی.تری است، این روند انتقال و تولید پیش نمایش برای فایلهای RAW در آن سریع.تر صورت می.گیرد.
پس از انتقال فایل.ها می.توان براحتی همه فایل.ها را در آی.پد مشاهده کرد، بزرگ.نمایی انجام داد و فایلهای نامناسب را حذف کرد.
این روند باعث می.شود که عکاس بتواند در محل کار یک کپی از فایل.ها در آی.پد تهیه کند، آن.ها را بررسی کند و بر اساس این بررسی، در صورت نیاز پروژه عکاسی را تکرار کند. پس از بازگشت، برای انتقال عکس.ها به سیستم اصلی می.توان در صورت نیاز از آی.پد استفاده کرد. لایت.روم پس از اتصال آی.پد به کامپیو.تر آن را به عنوان یک دستگاه می.شناسد و براحتی عکس.ها را import خواهد کرد.
برای چنین کاربردی بهتر است مدل.های با ظرفیت بالا تهیه شود تا فضای کافی جهت انتقال فایل.ها وجود داشته باشد. مدل ۶۴ گیگابایتی از این لحاظ مناسب.تر خواهد بود.
ابزار Camera Connection Kit باید به صورت جداگانه خریداری شود.
- آیا می.توان عکس.ها را در آی.پد پردازش کرد؟
مطمئناً پردازش عکس در این دستگاه، کاری نیست که همواره بخواهیم انجام دهیم. اما ممکن است گاهی در برخی شرایط پردازشهای اولیه و تهیه خروجی فوری ضرورت پیدا کند. به عنوان مثال در طبیعت عکسی تهیه کرده.اید یا یک پروژه برون شهری داشته.اید و می.خواهید سریعاً یکی از عکس.ها را برای مشتری یا دوست، از طریق ایمیل ارسال کنید یا در فضای وب آپلود کنید. آیا می.توان فایل JPEG یا RAW را پردازش سریع کرد و یک خروجی تهیه نمود و آن را سریعاً ایمیل کرد؟
پاسخ مثبت است.
اپلیکیشن.های متعددی برای پردازش عکس در آی.پد وجود دارد که از میان آن.ها موارد زیر توصیه می.شوند:
Niksoftware Snapseed Photopad PhotoRAW Adobe Photoshop Express Photosmith از لحاظ کار با اطلاعات اصلی فایل خام دو نرم.افزار PhotoRAW و PiRAWnha می.توانند چنین فرآیندی را انجام دهند. همچنین Snapseed نیز چنین قابلیتی دارد.
SnapSeed شاید از لحاظ امکانات ویرایشی و ابزار.ها، بهترین آن.ها باشد. هم می.توان عکس را به صورت کلی از لحاظ رنگ و روشنایی و ... اصلاح کرد و هم می.توان به صورت موضعی عمل کرد. برای ویرایش.های موضعی از فناوری Upoint شرکت NikSoftware استفاده می.شود که در آن به صورت خودکار می.توان یک منطقه را انتخاب کرد و ویرایش.ها را فقط در آن منطقه انجام داد:
PhotoSmith نیز نرم.افزار قابلی است. علاوه بر ویرایش و مرور عکس.ها، می.توانید در.. همان محل عکاسی (مثلاً شب.ها موقع استراحت و مرور عکس.ها) عکس.ها را مرتب کنید، آن.ها را در مجموعه.هایی (Collection) منظم کنید و به عکس.ها کلمات کلیدی نیز نسبت دهید تا پس از انتقال به نرم.افزار مدیریتی خود (مانند لایت.روم) به صورت خودکار این تنظیمات نیز اعمال شود.
نیاز به تأکید مجدد نیست که پردازش عکس برای کاربران جدی و حرفه.ای در آی.پد فقط در شرایط خاص ممکن است ضرورت پیدا کند که برای آن شرایط اپلیکیشن.های فوق جوابگو خواهند بود. اما در نگاه کلی، این دستگاه برای چنین منظوری، مناسب کار جدی نیست.
- استفاده از آی.پد به عنوان Remote، Tethered Photography و Remote preview:
یکی از روشهای عکاسی، بخصوص در استودیو، عکاسی در حالت اتصال به کامپیو.تر است. در این.گونه موارد، آی.پد می.تواند به عنوان یک وسیله کمکی وارد عمل شود. به عنوان نمونه اپلیکیشن DSLR Camera Remote می.تواند آی.پد را به وسیله.ای تبدیل کند که عکاس بتواند بدون نزدیک شدن به دوربین یا کامپیو.تر عکس بگیرید، تنظیمات مورد نظرش را (مانند سرعت شا.تر و دیافراگم) را اعمال کند و حتی نمایش زنده دوربین را روی آی.پد ببیند. همچنین امکان تهیه عکسهای مورد نیاز برای Time-Laps و نیز Auto-bracketing را از طریق آی.پد فراهم می.کند.
اپلیکیشن Capture Pilot نیز کار مشابهی انجام می.دهد. تفاوتش این است که بر خلاف اپلیکیشن قبلی رایگان است و برای کسانی مناسب است که برای مدیریت و پردازش عکس.هایشان از نرم .افزار Capture One استفاده می.کنند.
اپلیکیشن Shuttersnitch هم در این زمینه مشهور است. اگر دوربین به فرستنده بی.سیم مجهز باشد (از طریق تجهیزات جانبی بی.سیم که در برند کنن و نیکون وجود دارد و یا از طریق کارتهای EyeFi)، عکس.های دوربین پس از عکاسی به صورت بی.سیم وارد آی.پد شده و در این نرم.افزار نمایش داده می.شود. پس از مرور اولیه عکس.ها و اعمال کلمات کلیدی، می.توان عکس.ها را از طریق FTP ارسال کرد و یا وارد کامپیو.تر نمود.
- ارتباط با مشتری و مدل:
تهیه و امضای قراردادهای کاری بین عکاس و مشتری و یا بین عکاس و مدل یکی دیگر از نیازهای حرفه عکاسی است. آی.پد در این زمینه نیز می.تواند کار.ها را ساده.تر نماید. به عنوان مثال می.توان قرارداد آماده را به صورت pdf در ابزاری مانند SignMyPad قرار داد و در هنگام نیاز فقط جاهای خالی را پر کرد و آن را به امضای طرفین رساند.
قرارداد آماده شده را می.توان با ابزاری مانند Print n Share به صورت بی.سیم چاپ کرد و نیز می.توان نسخه.ای از آن را به ایمیل مشتری ارسال کرد. حتی با Square و سخت.افزار همراهش، می.توان کارتهای بانکی مشتری را نیز جهت انتقال وجه، شارژ نمود. (هر چند این ویژگی اخیر در ایران قابل استفاده نخواهد بود)
-دسترسی سریع به انواع Posing در عکاسی
دیدن سریع و آسان انواع Posing.ها برای عکاسی پرتره و مدلینگ هم برای عکاس و هم برای سوژه می.تواند با استفاده از آی.پد انجام شود. ابزارهای متعددی در این زمینه عرضه شده است که یکی از آن.ها PosePad for iPad است. در این اپلیکیشن می.توانید دیاگرام نور و یادداشتهای خود را نیز برای هر مورد اضافه کنید و حتی از عکسهای قبلی خود استفاده کنید و به سوژه نشان دهید.
- یادداشت برداری در مورد سفر و عکاسی
بسیاری از هنرمندان عکاس دوست دارند که موقع کار یا سفرهای عکاسی از نکات، ایده.ها و ترکیب.بندی.هایی که به ذهنشان می.رسد، جزئیات محل و یا شرایط آن، یادداشت برداری کنند. این یادداشت.ها بعداً می.توانند مفید و ارزشمند شوند. آی.پد به عنوان وسیله.ای همراه که دارای صفحه نمایش بزرگ و خوبی است، در این زمینه می.تواند بسیار کارساز باشد. ابزاری مانند Penultimate شرایط خوبی برای این نیاز فراهم می.کند: استفاده از انواع قلم.ها و کاغذ.ها برای یادداشت برداری، کشیدن طرح.ها و ذخیره آن.ها
-جهت.یابی:
جهت.یابی در عکاسی طبیعت و پروژه.های عکاسی آن، امری حیاتی است. دستگاههای مخصوص جهت.یابی مطمئناً کاربرد خود را دارا هستند اما iPad نیز براحتی می.تواند در این زمینه مفید باشد. آی.پد مجهز به ویژگی Assisted GPS است که در مدل.های WiFi+۳G وجود دارد. اپلیکیشنهای متعددی در این زمینه وجود دارند که GPS Tracker رایگان و Motion GPS غیررایگان، از آن موارد هستند. این. ابزار.ها می.توانند موقعیت فعلی شما را بر روی نقشه نشان دهند، نقاط Tracking را ذخیره کنند، یک نقشه حاوی موقعیت فعلی شما را از طریق اینترنت در صفحه Facebookتان قرار دهند، خروجی با فرمتهای مختلف مانند KMLو CSV از اطلاعات مکانی مسیر تهیه کنند.
همچنین آی.پد مجهز به Google Map است. Google Earth نیز به صورت رایگان قابل نصب می.باشد.
- دسترسی به اطلاعات لازم جهت عکاسی موفق:
یکی از نیازمندی.های عکاسی طبیعت و معماری، داشتن اطلاعات دقیق در مورد زمان طلوع و غروب خورشید، جهت نور و اطلاعات مشابه است. امکان پیش.بینی زاویه و میزان بالاآمدن خورشید در یک مکان مشخص و در یک زمان مشخص، می.تواند برای عکاسان بسیار حیاتی باشد. اپلیکیشنهای زیادی در این زمینه وجود دارند که از میان آن.ها می.توان به LightTrac اشاره کرد. که علاوه بر ویژگی.های فوق مجهز به یک قطب.نما نیز هست، محل.های مورد نظر عکاسان را می.توان ذخیره کند و با دیگران به اشتراک بگذارد و ویژگی.های جالب دیگر.
همچنین دسترسی سریع به اطلاعات هوا.شناسی از طریق اینترنت GPRS در جاهایی که دسترسی دیگری به اطلاعات وجود ندارد، یکی دیگر از کاربردهای آن است
- کاربرد آی.پد در عکاسی آسمان شب:
برای عکاسی نجومی و آسمان شب، قابلیتهای جالبی در آی.پد موجود است. به عنوان نمونه یافتن محل ستاره قطبی (با PolarAlign)، پیداکردن اجسام Deep Sky مانند کهکشان.ها، نبولا.ها و خوشه.های ستاره.ای بر اساس محل و زمان مورد نظر.شما (با Astro Planner)، بررسی Iridium Flare.ها شامل زمان، تاریخ، جهت و شدت. آن.ها بر اساس محل مشاهده گر که می.تواند از روی GPS مشخص گردد و یا به صورت دستی وارد شود (با Irridium Flares)، پیش.بینی موقعیت مکانی ایستگاه فضایی بین.المللی برای ۱۰ تا ۳۰ روز آینده بر اساس محل مشاهده گر (با ISS Visibility) و آسمان.نماهای متنوع مانند pUniverse، StarChart و StarWalk که بر اساس موقعیت مکانی مشاهده گر می.توان آی.پد را به سمت آسمان گرفت و به صورت مجازی اجرام موجود در.. همان زمان و مکان را مشاهده کرد.
یکی از بهترین و جذاب.ترین آسمان.نما.ها برای آی.پد، StarWalk است. این ابزار می.تواند بر اساس موقعیت مکانی کاربر، جهت و زمان مشاهده، اجرام آسمانی را به صورت زیبایی نشان دهد. کافی.است آی.پد را به سمت آسمان بگیرید و حرکت دهید تا تمام زیبایی.های آسمان را تشخیص داده و نام هر یک و اطلاعات کافی در موردشان را بدانید. همچنین می.توان در حالت Augmented Reality با فعال کردن دوربین پشتی آی.پد، چه در روز و چه در شب، به دنبال اجرام سماوی گشت به صورتی که در نمای واقعی صحنه، اجرام قابل مشاهده در آن زمان و مکان نمایش داده شود. این ابزار مجهز به تقویم نجومی، SkyLive برای مشاهده وضعیت اجرام مختلف، وضعیت حرکت اجرام بر حسب تغییر زمان در مقیاس.های مختلف و بانک اطلاعاتی در مورد اجرام آسمانی است. جذابیت این نرم.افزار در آن حد است که در تیزر تبلیغاتی آی.پد نیز استفاده شده است.
-کاربردهای دیگر هنگام عکاسی:
برای مقاصدی نظیر بررسی عمق میدان، میدان دید، نورسنجی و مشابه آن.ها اپلیکیشنهای متعددی برای آی.پد عرضه شده است که شاید برای مخاطبان جدی عکاسی کاربرد زیادی نداشته باشد. ولی در صورت نیاز با یک جستجوی سریع می.توان آن.ها را یافت (روش جستجو برای یافتن اپلیکیشن.ها در پایان این نوشته ذکر شده است)
یک کاربرد نسبتاً مفید، استفاده از آی پد به عنوان Gray Card است. اپلیکیشنی به نام Digital Gray Card وجود دارد که صفحه نمایش دستگاه را به یک کارت خاکستری جهت تنظیم رنگ تبدیل می.کند.
- کاربرد آی.پد در Video DSLR:
برای فیلم.برداری با دوربین.های DSLR نیز ابزارهای مفیدی در آی.پد وجود دارد. یکی از آن.ها Artemis Director Viewfinder است که بر حسب نوع دوربین ولنز امکان بررسی میدان دید را به کارگردان می.دهد. ابزار pCam نیز امکانات متنوعی دارد: مانند بررسی میدان دید، عمق میدان، زاویه دید، محاسبه شا.تر، بررسی فیلترهای اصلاح کننده رنگ، روشنایی صحنه و پوشش نور، فوکوس چارت و …
MovieSlate نیز یک کلاکت دیجیتال است با مشخصات مفیدی نظیر ایجاد صدا و حرکت کلاکت، تنظیم Timecode، امکان اضافه کردن یادداشت کارگردان، یادداشت صدا و تصویر، امکان ذخیره سازی سابقه شات.ها و تنظیم فریم ریت.
این ابزار.ها نسبت به سایر ابزارهای معرفی شده در این نوشته گران.تر هستند (حدود ۳۰ دلار) اما کسانی که در این زمینه فعالیت حرفه.ای دارند، کاملاً به ارزش آن.ها واقف هستند.
برگرفته از سايت عكاسي
ادامه این مطلب را در قسمت دوم آن بخوانید...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]
-
گوناگون
پربازدیدترینها