تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بيچا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820898652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جدول تناوبي مندليوف به عدد 116 رسيد


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: با تاييد رسمي گروه كاري مشترك آيوپاك و آيوپاپ، دو عنصر 114 و 116 به عنوان سنگين.ترين عناصر كشف.شده به جدول تناوبي عناصر پيوست و اميدها براي كشف عنصر پايدار با عدد اتمي 120 تا 126 افزايش يافت.

محمود حاج.زمان: با الحاق رسمي عناصر 114 و 116 به جدول تناوبي عناصر، اين عناصر به سنگين.ترين اعضاي آن تبديل شدند. اگرچه اين دو عنصر هر دو كمتر از يك ثانيه عمر دارند و به سرعت به عناصر سبك.تر واپاشيده مي.شوند، اما محققان را يك گام ديگر به ساختن عناصر به مراتب سنگين.تري كه انتظار مي.رود براي چندين دهه و بيشتر پايدار باشند، نزديك ساخته.اند. عناصري كه مي.توانند به افسانه «جزيره ثبات» در جدول تناوبي جامه عمل بپوشانند.

به گزارش نيوساينتيست، چندين سال بود كه شواهد وجود اين دو عنصر ارائه و اثبات شده بود. نهايتا چهارشنبه گذشته و پس سه سال بررسي از سوي گروه كاري مشترك در خصوص كشف عناصر، اين عناصر به صورت رسمي به عنوان عناصر جديد جدول تناوبي تاييد شد. گروه مذكور كميته.اي متشكل از دانشمندان اتحاديه بين.المللي شيمي محض و كاربردي (آيوپاك)، و اتحاديه بين.المللي فيزيك محض و كاربردي (آيوپاپ) است.

از سال 1999 / 1378، گروه.هاي مختلفي مدعي توليد عنصر 114 شده بودند، اما كميته مشترك تصميم گرفت مجموعه آزمايش.هايي كه طي همكاري دو تيم در سال.هاي 2004 و 2006 انجام شد، نخستين شواهد قانع.كننده مبني بر ساخت اين عناصر محسوب شود. مجموعه ديگري از آزمايش.هاي همين دو گروه در خصوص توليد عنصر 116، مورد تاييد كميته قرار گرفت.

به هم كوبيدن
هدايت يكي از گروه.هاي كاشف اين عناصر بر عهده يوري اوگانسيان در انستيتو مشترك تحقيقات هسته.اي دوبنا روسيه (JINR)، و هدايت گروه ديگر بر عهده كن مودي در آزمايشگاه ملي لورنس ليورمور در كاليفرنيا آمريكا بود. محققان عناصر جديد را با به هم كوبيدن هسته عناصر سبك.تر در شتاب.دهنده مركز JINR ايجاد كردند. آنها براي ساختن عنصر 116، اهداف ساخته شده از عنصر راديواكتيو كوريوم را كه داراي 96 پروتون در هسته خود است، با هسته كلسيم كه داراي 20 پروتون است بمباران كردند.

هسته عنصر 116 تنها چند ميلي.ثانيه عمر داشت و پس از ساطع كردن يك ذره آلفا كه از دو پروتون و دو نوترون ساخته شده (همان هسته هليوم)، به هسته عنصر 114 واپاشيده شد. اين گروه همچنين عنصر 114 را به صورت مستقيم با شليك هسته كلسيم به اهداف پلوتونيومي كه داراي 94 پروتون در هسته خود است، ايجاد كردند.



نابودي سريع

هسته عنصر 114 پس از حدود نيم ثانيه به كوپرنيكيوم واپاشيده شد. كوپرنيكيوم داراي 112 پروتون در هسته خود است و خود اين عنصر نيز همين اواخر و در سال 2009 / 1388 به صورت رسمي به جدول تناوبي اضافه شده است. الگوي بازه.هاي زماني بين اين واپاشي.ها كه طي آنها ذرات آلفا توليد مي.شد، عاملي بود كه خلق اين عناصر را اثبات كرد.

اما عناصر 114 و 116 شبيه چه چيزي هستند؟ متاسفانه مشخصات آنها هنوز مبهم است، زيرا مقادير توليد شده بسيار اندك بوده و به سرعت از بين رفته.اند. در نتيجه دانشمندان نتوانسته.اند رفتار شيميايي آنها، مثلا عناصري كه با آنها واكنش مي.دهند اندازه.گيري كنند.

پل كارول از دانشگاه كارنگي ملون كه رياست كميته تاييد عناصر جديد را بر عهده داشت، مي.گويد: «نيمه عمر اين.گونه عناصر بايد به ميزان معقولي بلند باشد تا شما بتوانيد خواص شيميايي آنها را مطالعه كنيد، چيزي در حدود يك دقيقه.»

اگر عجيب غريب نباشد
عناصر كشف شد هنوز نامي ندارند. در عوض بر اساس قراردادهاي آيوپاك و بر اساس ارقام عناصر 114 و 116، به ترتيب عبارات موقتي ununquadium و ununhexium براي آنها استخراج شده است. كاشفان آنها اين شانس را دارند كه نام.هاي مورد نظر خود را كه توسط يك كميته ديگر آيوپاك بررسي مي.شود، پيشنهاد كنند. كارول مي.گويد: «اگر نام.هاي پيشنهادي خيلي عجيب غريب نباشد، كميته به احتمال زياد آنها را قبول خواهد كرد.»

اين كميته همچنين ادعاي كشف عنصر 113، 115 و 118 را نيز بررسي كرد، اما در گزارش خود اعلام كرد كه شواهد و مدارك ارائه شده به اندازه كافي قوي نيست كه مجوز قانوني لازم براي اضافه كردن آنها را به جدول تناوبي بدهد.

عناصري كه تاكنون به انتهاي جدول تناوبي اضافه شده.اند، همگي عمري كوتاه دارند. اما تئوري.هاي هسته.اي، وجود گروهي از اتم.هاي فوق.سنگين را پيش.بيني مي.كنند كه مي.توانند براي چندين دهه يا بيشتر باقي بمانند و ممكن است مشخصات شيميايي جديد و مفيدي داشته باشند. به گفته كارول كشف عناصر 114 و 116 بسيار هيجان.انگيز است، زيرا اين كشف گامي به سوي اين جزيره ثبات (پايداري) به شمار مي.رود. جزيره.اي كه بنا بر حدسيات، پيرامون عنصري قرار گرفته است كه 120 يا 126 پروتون در هسته خود دارد.

منبع: خبرآنلاين







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن