واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *سهشنبه طلايي معاملات آتي بورس كالا*/كامل/ «همه بايد حرفهاي باشند حتي مشتريان» معامله ٢٠ سكه تمام بهار آزادي در نخستين دقايق
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بورس
طلا؛ كالايي كه هم نقش پول را ايفا ميكند و هم نقش كالا را و ارزش آن در كنار رو به ضعف رفتن قيمت ارزها و پولها، با وجود نوسانات كم، همچنان رو به افزايش است و حتي برخي كشورها را به فكر جايگزين كردن آن با پول رايجشان انداخته است امروز به يكي ديگر از بازارهاي ايران رونق داد.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از ماههاي گذشته، بورس كالاي ايران با هدف دعوت از سرمايهگذاران آگاه براي معامله آتي در بورس، جلوگيري از خروج سرمايه از كشور، يكپارچگي و يكسانسازي معاملات طلا در سراسر كشور، جلوگيري از معاملات موهوم و جلوگيري از رواج سكههاي تقلبي در بازارهاي كاذب به فكر بورسي كردن سكه طلا افتاد كه پيشبيني ميشود متقاضيان زيادي را جذب بازار بورس كرده و به رونق اين معاملات در كنار سود و زيانهاي جذاب آن بيانجامد.
* مزاياي سرمايهگذاري در معاملات آتي
از مزاياي معامله آتي سكه طلا در بورس كالاي ايران ميتوان به ايجاد بستر لازم براي معامله منصفانه، تنها بازار يكپارچه و الكترونيكي در ايران، امنيت صددرصد معامله آتي طبق مقررات، كشف قيمت واقعي سكه در بازاري منسجم و شفاف و حمايت از سرمايهگذاران و مشتريان در معاملات آتي اشاره كرد.
با توجه به اينكه بورس كالاي ايران كار خود را در گروه معاملات نقد، سلف و نسيه آغاز كرد، پذيرش معامله محصولات پتروشيمي و فرآوردههاي نفت به عنوان بزرگترين داد و ستد اين بازار بود كه هر هفته محصولهاي جديدي وارد بورس ميشوند و سبد پذيرش كالاها روز به روز گسترش مييابد.
معاملات آتي هم از اوايل تابستان سال جاري كار خود را با شمش طلا و مس آغاز كرد و در ادامه تنوع بخشي به معاملات آن، با پذيرش سكه طلا در هيات پذيرش، اين روند دنبال شد.
به گزارش ايسنا، در فرآيند انجام معاملات آتي، ابتدا مشتري به يكي از كارگزاران معاملات آتي شركت بورس كالا مراجعه كرده و پس از ثبت نام، از اتاق پاياپاي كد مشتري دريافت ميكند و با افتتاح حساب در يكي از بانكهاي معرفي شده از سوي بورس، (در حال حاضر تنها بانك سامان طرف قرارداد با بورس كالاي ايران است) درخواست خريد يا فروش قراردادي را ارائه داده و يكي از موقعيتهاي خريد يا فروش در بازار معاملات آتي را اتخاذ ميكند.
*مشخصات سكههايي كه معامله ميشود
در هر قرارداد آتي، 10 سكه طلاي تمام بهار آزادي طرح حضرت امام خميني (ره) بر اساس استاندارد بانك مركزي با عيار 900 در هزار با وزن 8/133 گرم وجود دارد كه زمان تحويل آن يكي از ماههاي ارديبهشت، تير، شهريور، آبان، دي و اسفند (با دوره يكساله قراردادها) است و حد نوسان قيمت روزانه تا سه درصد با توجه به قيمت تسويه روز قبل خواهد بود.
دوره معاملات از تاريخ مندرج در اطلاعيه معاملاتي قرارداد تا پنج روز قبل از تاريخ انقضاي قرارداد بوده و زمان تحويل نيز از اولين روز كاري پس از آخرين روز معاملات تا پايان ماه قرارداد است.
با توجه به اينكه حداقل تغيير قيمت سفارش هزار ريال براي هر سكه و10 هزار ريال براي هر قرارداد است، وجه تضمين اوليه قراردادها، دو ميليون ريال و حداقل وجه تضمين 60 درصد آن است و از بابت معامله هر قرارداد، 10 هزار ريال كارمزد بورس و 10 هزار ريال كارمزد كارگزاري است و اين رقم، بابت تسويه نقدي در دوره تحويل معادل 50 هزار ريال است.
براساس اين گزارش، 25 درصد ارزش دارايي تعهد شده به عنوان پيش پرداخت تحويل است.
مبناي تحويل كالا، سكه ضرب آخرين سال بوده و امكان تحويل كالا براي سكههاي ضرب شده ساير سالها به غير از سكه ضرب آخرين سال، براساس پرميوم تعيين شده توسط بورس خواهد بود.
مجموع موقعيتهاي معاملاتي باز كل بازار براي اين قرارداد، حداكثر به ميزان مجموع سكههاي طلاي تمام بهار آزادي طرح حضرت امام خميني (ره) ضرب شده است.
* پنج آذر؛ روز طلايي بورس كالا
به گزارش خبرنگار بورس ايسنا بالاخره سهشنبه طلايي بورس از راه رسيد و با آغاز معاملات آتي سكه طلا در ساعت 10 صبح امروز، پنجم آذر ماه با قيمت پايه 200 هزار و 980 تومان، دو قرارداد آتي سكه طلا تحويل دي ماه، مورد معامله قرار گرفت و با توجه به اينكه هر قرارداد آتي سكه شامل 10 عدد سكه طلاي بهار آزادي طرح امام (ره) است، طي اين معاملات 20 سكه داد و ستد شد.
در مراسم گشايش معاملات آتي سكه طلا كه در بورس كالاي ايران با حضور نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر و جمعي از مديران و كارشناسان كارگزاريها برگزار شد، نخستين معامله از سوي كارگزاري مفيد عرضه شد كه فولاد مبنا آن را به قيمت 200 هزار تومان خريداري كرد، همچنين دومين معامله با عرضه از سوي كارگزاري مشاوران سهام به ارزش 203 هزار و700 تومان توسط كارگزاري مفيد خريداري شد.
* در بورس حرفهاي همه بايد حرفهاي باشند؛ حتي مشتريان
رضايي ـ مجري طرح معاملات آتي ـ با اشاره به اينكه در بازار معاملات آتي به طور طبيعي كمتر از يك درصد افراد كالا را تحويل ميگيرند، گفت: در بورس كالاي سكه، امكان تحويل كالا فراهم شده و افراد متقاضي، ميتوانند سود خود را دريافت كرده و از بازار خارج شوند.
به گفته او، توليدكنندگاني كه تصور افت قيمت فروش كالاي خود را در آينده دارند، خريداراني كه در انتظار افت قيمتهاي مورد نظر هستند و سرمايهگذاراني كه ميخواهند از نوسان قيمتها سود ببرند، گروههايي هستند كه بورس كالا را مامني براي تضمين فعاليتهاي اقتصادي خود ميدانند.
وي تاكيد كرد: در معاملات ابزار مشتقه ( فيوچرز)، در كنار بورس حرفهاي، كارگزاران و حتي مشتريان بايد حرفهاي باشند؛ زيرا افرادي كه بدون آگاهي وارد اين بازار شوند، در مورد معاملات برايشان سوء تعبير ميشود.
مجري طرح معاملات آتي با تاكيد بر اينكه بورس، هيچ نقشي در تعيين قيمت كالاها نداشته و اين كار توسط بازار تعيين ميشود، اظهار كرد: بورس كالا، محلي براي شفافيت قيمتهاست و اميدواريم ابزارهاي مالي جديد به صورت بومي شده، در افق ايران 1404 به كار آيند.
* خروج سكههاي غيراستاندارد از چرخه بازار
محمد كشتيآراي ـ نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر ـ با اشاره به اينكه سكههاي مورد معامله در بورس از سوي بانك كارگشايي در اختيار افراد گذاشته ميشود و سكههاي تاريخ روز است در پاسخ به اين سوال كه درج تاريخ ضرب روي سكهها، مشكلي در روند كلي معاملات ايجاد نميكند؟ گفت: در سال گذشته، سكههاي تاريخ گذشته به قيمت پايينتري فروخته ميشد كه فروشندگان از اين موضوع گلايهمند بودند، اما در حال حاضر، اكثر اين سكهها از چرخه خارج و ذوب شدهاند و تعداد قابل توجهي از سكههاي تاريخ گذشته در بازار وجود ندارد.
او درباره انجام معاملات آتي سكه طلا در بورس اظهار كرد: اتحاديه طلافروشان به اين بورس كه بازار داخلي را پوشش ميدهد، خوشبين است و شرايط آن را با همكاري يكديگر تعيين ميكنيم، به طوري كه اگر احساس شود روال كار به بازار صدمه ميزند يا باعث رونق آن ميشود، ديدگاه اتحاديه هم لحاظ ميشود.
كشتي آراي با اشاره به اينكه اتحاديه يكي از متوليان بازار طلا و سكه در كشور است، ادامه داد: ما بايد تنظيم كننده و حافظ منافع مردم باشيم و به يكسانسازي و شفافسازي قيمت اين كالا در بازار و بورس بپردازيم و در معاملات نيز سكههاي استاندارد را عرضه كنيم.
به گفته وي با بهرهمندي از معاملات سكه طلا در بورس، سكههاي غيراستاندارد موجود در بازار نيز از چرخه خارج ميشوند.
* امكان نوسان قيمت 6 هزار توماني براي هر سكه
به گزارش ايسنا، نوعزيزي ـ ناظر تالار ـ نيز در اين مراسم با بيان اينكه كميته اجرايي قراردادهاي آتي، فرمولي را به عنوان روش تئوريك براي فروش معاملات آتي تعيين كرده كه در آن، بازار نقدي و زمان تحويل، شاخصهاي تعيينكننده قيمت هستند، گفت: به دليل آنكه زمان تحويل قراردادها دي ماه است، قيمت پايه سكه 200 هزار و 980 تومان (براي 10 سكه) تعيين شده است.
وي افزود: با تعيين سه درصد نوسان قيمت كه نشانه يك بازار نرمال است، امكان نوسان نرخي حدود شش هزار تومان در مورد هر سكه وجود دارد كه سود و زياني در اين حد مشمول خريداران و فروشندگان ميشود.
او تاكيد كرد: نرمافزار قراردادهاي آتي، توسط كارشناسان داخلي بورس كالاي ايران پيادهسازي شده و برگرفته از استانداردهاي بينالمللي است و پس از پنج ماه آزمايش و مطالعه تطبيقي، پاسخگوي نياز بورس كالا براي راهاندازي معاملات سكه شناخته شد.
او گفت: در نظر داريم كه تالار معاملات به صورت الكترونيكي شود و تالار تنها به عنوان نماد بازار بورس وجود داشته باشد.
به گزارش ايسنا، يك ميليون و 951 هزار ريال به عنوان كف قيمت و دو ميليون ريال به عنوان سقف قيمت نخستين خريداران امروز تالار بود. همچنين، كف و سقف قيمت نخستين فروشندگان به ترتيب روي قيمتهاي دو ميليون و 37 هزار ريال و دو ميليون و70 هزار ريال بود و ادامه اين معاملات از ساعت 15 و 30 دقيقه تا 17 امروز پيگيري ميشود.
انتهاي پيام
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]