واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قشقاوي در نشست هفتگي با خبرنگاران - 2 و پاياني گزينه نظامي براي برخورد با دزدان دريايي سومالي روي ميز قرار دارد
خبرگزاري فارس: سخنگوي وزارت امورخارجه در خصوص استفاده از نيروي نظامي براي برخورد با دزدان دريايي سومالي گفت: ايران همه گزينهها از جمله گزينه نظامي را در اين زمينه روي ميز دارد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امورخارجه كشورمان در ادامه نشست هفتگي با خبرنگاران رسانههاي گروهي در پاسخ به سؤالي در مورد روابط ايران و مصر، گفت: دو ملت ايران و مصر در دو حوزه تمدني بزرگ و قديمي قرار دارند و از ظرفيت بسيار بالاي فرهنگي برخوردارند. ما فكر ميكنيم كه ظرفيت بزرگ دو ملت ميتواند مناسبات دو ملت بزرگ و با فرهنگ ايران و مصر را پيش ببرد و من روز گذشته در گفتگو با يكي از روزنامه نگاران معروف مصري كه در نمايشگاه مطبوعات تهران حضور يافته بود در پاسخ به سؤال مشابهي بر اين موضوع تاكيد كردم.
وي افزود: در روابط سياسي دو كشور تحول خاصي پيش نيامده و همان روند گذشته در جريان است.
قشقاوي در پاسخ به سؤالي در مورد سقوط هواپيماي قرقيزستاني كه چند تن از شهروندان كشورمان نيز در آن حضور داشتند و پيگيريهاي صورت گرفته براي دريافت غرامت خانودههاي جان باختگان اين حادثه، گفت: همكاران ما در اين خصوص پيگير هستند و مذاكرات در اين خصوص ادامه دارد، سفارت جمهوري اسلامي در بيشكك هم اين موضوع را دنبال ميكند و اجازه دهيد كه نتيجه نهايي اين مذاكرات اعلام شود و من فرجام كار را توضيح خواهم داد.
وي همچنين در پاسخ به سؤال ديگري در مورد موضع كشورمان درباره شروع به ساخت يك پايگاه نظامي آمريكايي در نزديكي تنگه هرمز، گفت: در اين خصوص مقامات مسؤل نظامي اظهاراتي داشتهاند و راجع به بحث تنگه هرمز و اقدامات امنيتي، ديروز فرمانده محترم نيروي دريايي مواضع كشورمان را اعلام كردند و اين نظر ما نيز است، اجازه دهيد در موضوعات نظامي من وارد نشوم.
قشقاوي در پاسخ به اين سؤال كه چرا بعد از 48 ساعت از ربودن دومين كشتي ايراني در سواحل سومالي سفارت جمهوري اسلامي دستور پيگيري اين موضوع را از وزارت امورخارجه دريافت نكرده بود؟ گفت: به محض اعلام خبر ربودن كشتي ايراني بدون هيچ اتلاف وقتي همان شب كميته پيگيري در اين خصوص در وزارت امورخارجه تشكيل شد و سه سفارتخانه كشورمان در كنيا، سومالي و اتيوپي پيگير اين كار هستند و در وزارت امورخارجه اين كميته زير نظر معاونت آفريقايي فعال است و اين هماهنگي با دواير ذيربط به ويژه با حوزه كشتيراني جمهوري اسلامي در دست انجام است.
وي افزود: اين موضوع را مشخصاً پيگيري ميكنيم و تماسهايي هم برقرار شده است لذا اميدواريم فرجام اين موضوع مانند مورد قبل منجر به رهايي خدمه و خود اين كشتي شود. واقعيت اين است كه ما فكر ميكنيم در سطح دريانوردي و كشتيراني بينالمللي براي جلوگيري از تكرار اين موارد بايد اقداماتي صورت گيرد.
قشقاوي اظهار داشت: طرحهاي مختلفي در اين خصوص مطرح است كه كارها در چارچوب و زيرنظر سازمان ملل پيش رود و اقدامات جديتري را در اين خصوص شاهد باشيم، ما فكر ميكنيم بخشي از اين مسؤليت بر عهده كشورهايي است كه داعيه سيطره دريايي بر پهنههاي آبي جهان را دارند و همه جا را در سيطره خود دارند، اينها بايد مسؤليت اينگونه اقدامات را بپذيرند و جلوگيري از تكرار موارد مشابه نياز به چارهاي بينالمللي دارد تا هرچه زودتر به اينگونه اقدامات راز آلود و مبهم ربايندگان كشتيها پاسخ داده شود.
سخنگوي وزارت امورخارجه با مشكوك ارزيابي كردن ربودن كشتيها در خليج عدن و سواحل سومالي، گفت: تعدد و تكثر اين حوادث بسيار رازآود است و ممكن است زمينههاي سوء استفادههايي فراهم شود.
قشقاوي بر همكاري جهاني در اين زمينه تاكيد كرد و گفت كه در چارچوب يك همكاري دسته جمعي با نظارت سازمان ملل و رايزنيهاي منطقي در اين چارچوب بايد آزادي بيش از حد و حصر راهزنان دريايي محدود شود تا بعد از آن ديگر شاهد وقوع اين باجگيريها نباشيم.
وي درادامه افزود: اين كشتي ايراني است و بخشي از خدمه اين كشتي شامل هفت يا هشت نفر از پرسنل آن ايراني هستند و بقيه از مليتهاي ديگر هستند.
قشقاوي يادآور شد كه اين كشتي حامل گندم از يكي از كشورهاي اروپايي بوده است.
سخنگوي وزارت خارجه در مورد سفر رئيس جمهور لبنان به تهران، موضوعات مورد بحث در اين سفر و هدف از انجام آن، گفت: رابطه تاريخي و برادرانه دو ملت ايران و لبنان آنچنان رابطهاي است كه تصور آن موجب تصديق است و در واقع چارچوب تلاشهايي كه جمهوري اسلامي ايران با كمك ديگر كشورها در منطقه به ويژه قطر براي تشكيل دولت وحدت ملي در لبنان داشته كه خوشبختانه فرجام آن به انتخاب آقاي ميشل سليمان منجر شد و ميرود كه بقيه نهادها هم در چارچوب دموكراسي و برگزاري انتخاب قريب الوقوع شكل بگيرد، حاصل ارتباط گسترده ميان مقامات دولتي، شخصيتهاي سياسي و افراد و احزاب تاثيرگذار شيعه، سني، ماروني و حتي دروزي و بقيه گروههاي لبناني است و همه اينها اقتضاء ميكند كه اين تبادل نظرها و رايزنيها بين ما و برادران لبناني ادامه پيدا كند.
وي گفت: بر همين اساس آقاي ميشل سليمان سفري به تهران خواهند داشت و در ديدار با مقامات جمهوري اسلامي ايران ابعاد گسترده روابط ما در حوزههاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي در مذاكرات آقاي احمدينژاد و آقاي ميشل سليمان مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت. ما فكر ميكنيم كه اين سفر بتواند گام مناسبي در تعميق هرچه بيشتر مناسبات دوجانبه و رايزنيهاي منطقهاي بين ايران و لبنان باشد به ويژه مقابله با توطئههاي رژيم صهيونيستي و حمايت از مقاومت لبنان در مقابل اشغال و توطئههاي اين رژيم.
وي با اشاره به اظهارات فرمانده نيروي دريايي كشورمان در خصوص اينكه اگر مسؤلين نظام تصميم بگيرند ايران با توجه به مجوز شوراي امنيت براي استفاده از نيروي نظامي عليه آنها براي مقابله با دزدان دريايي سومالي اقدام نظامي به كارخواهد گرفت، تصريح كرد: ما همه گزينههاي مناسب را بررسي ميكنيم و روي ميز داريم منتهي اينكه كدام گزينه و به چه صورتي مورد استفاده قرار خواهد گرفت بايد اجازه دهيد آن گزينه مناسب و موثر در اين خصوص چه خواهد بود و اين بعداً مشخص خواهد شد.
سخنگوي وزارت امورخارجه در پاسخ به سؤالي در مورد اينكه گزارش البرادعي منجر به ارائه تحليل هاي رسانههاي غربي در مورد برنامه صلح آميز هستهاي كشورمان شد، گفت: نوع اين گزارشهايي كه رسانههاي غربي با اهداف خاص منتشر ميكنند همانطور كه بارها عرض كردهام تناقض آلود و فاقد يك انسجام منطقي است.
وي به گزارش اخير نيويورك تايمز در اين زمينه اشاره كرد و افزود: گزارش اخير نيويورك تايمز كاملاً صدر و ذيلش با يكديگر متناقض است و معلوم نيست كه نويسنده اين گزارش اصلاً متوجه قلمش در گزارش نويسي است يا خير.
قشقاوي اظهار داشت: ابتداي اين گزارش ادعاي وجود 360 كيلوگرم اورانيوم در ايران را دارد ولي در آخر گزارش سه نكته ذكر ميشود كه كل گزارش را از بين ميبرد، مثلا ذكر ميكند كه انحراف ايران مستلزم اين است كه بازرسان آژانس به تاسيسات هستهاي ايران دسترسي نداشته باشند، دوربينهاي تصويربرداري در اين اماكن وجود نداشته باشد و ديگر اين كه ايران از NPT خارج شود. درحالي كه در گزارش اخير آقاي البرادعي تاكيد شده است كه مواد هستهاي ايران و همچنين اين اماكن تحت نظارت و كنترل و بازرسيهاي آژانس است.
در ادامه قشقاوي در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در مورد اقدامات وزارت امورخارجه براي پيگيري حقوق عامل شهادت ديپلماتهاي ايراني در لندن كه به تازگي تابعيت دولت بريتانيا را كسب كرده است تنها به اين نكته اكتفا كرد كه اين گونه امور در حوزه سياسي وزارت امورخارجه و در اداره حقوق ما در دست پيگيري جدي است.
وي در ادامه در مورد مواضع مسؤلين بريتانيايي در خصوص كشورمان، گفت: ما شاهد اظهارات ديويد ميليبند [وزير امورخارجه انگليس] بوديم كه ايران را به عنوان يك تهديد در منطقه ذكر كرد كه البته درباره گرايشات شديد صهيونيستي ميليبند هيچگونه ترديدي نيست و همگان از آن خبر دارند. وزير امورخارجه انگليس در سخنان خود از تهديد ايران سخن گفته است و با وجود اعتراف رژيم صهيونيستي به نگهداري 200 كلاهك هستهاي ايران را تهديد ميكند در حالي كه ايران در قرون معاصر هيچ تهديدي عليه كشورهاي منطقه نبوده است و هم اكنون همه كشورهاي منطقه تجاوزات رژيم صهيونيستي نسبت به همسايگان را شاهد هستند.
قشقاوي خاطرنشان كرد: اينگونه اظهارت ميليبند نميتواند حافظه ملتها را در مورد نقش انگليسيها در ايجاد اين مولود نامشروع در منطقه خليج فارس از بين ببرد، وزير خارجه انگليس در حالي به منطقه سفر ميكند كه تراژدي عظيم انساني در غزه در حال وقوع است.
وي همچنين با استقبال از ارائه گزارش دبيركل سازمان ملل متحد در مورد تعيين سرنوشت ديپلماتهاي ربوده شده ايراني در 27 سال قبل، گفت: كميتهاي بينالمللي با همكاري جمهوري اسلامي براي پيگيري سرنوشت اين ديپلماتها بايد تشكيل شود و اميدواريم كه بعد از 27 سال اين عزيزان به خانوادههاي خود بازگردند و آلامي كه اينها و خانوادههايشان ديدند برطرف شود، گرچه در اين سالها لازم بود كه مجامع حقوق بشري به صورت فعالانهتري با اين موضوع برخورد كنند ولي هنوز هم بعد از 27 سال اگرچه خيلي دير است اما تشكيل كميتهاي حقوقي براي تعيين سرنوشت اين چهار ديپلمات ايراني كه منجر به آزادي اين عزيزان شود لازم است.
انتهاي پيام/خ
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]