واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگراني كارشناسان آمريكا از تشديد وخامت وضعيت اقتصادي اين كشور
اقتصاد. آمريكا. اقتصاد. ركود
تهران- اقتصاددانان آمريكا ضمن ابراز نگراني از افزايش شمار كساني كه در اين كشور به ناچار به مشاغل پاره وقت روي آورده اند، از اين وضعيت به عنوان نشانههاي آغاز يك ركود اقتصادي جدي در آمريكا ياد كردند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از واشنگتن، لورنزو هندرسون آمريكايي مقيم واشنگتن هفت ماه پس از اخراج از محل كار قبلي اش، به ناچار به كار پاره وقت سه روزه در يك فروشگاه تن داده و به موجي از كاركنان و كارگران در حال افزايش آمريكايي پيوسته است كه به مشاغل پاره وقت روي آورده اند.
براساس اين گزارش، دولت آمريكا اخيرا از افزايش نرخ بيكاري در اين كشور و رسيدن آن به شش و پنج دهم درصد در ماه اكتبر خبر داد كه بالاترين رقم از مارس ۱۹۹۴تا كنون است.
با اين حال، موضوع نگرانكننده تر از منظر كارشناسان اقتصادي آمريكا، افزايش ناگهاني و ۶۴۵هزار نفري شمار افرادي است كه بنا به دلايل اقتصادي به مشاغل نيمه وقت در اين كشور روي آوردهاند و تعداد انها در ماه اكتبر به شش ميليون و ۷۰۰هزار نفر رسيد. اين وضعيت برخي از اقتصاددانان را به اين نتيجه رسانده كه ركود اقتصادي با شدتي دستكم برابر با وضعيت انقباضي سالهاي ،۱۹۸۰در آمريكا آغاز شده است.
توني كرسنزي از تحليلگران اقتصادي آمريكا گفت: از زمان ركود اقتصادي سال ۱۹۸۲كه آمريكا شاهد روي آوردن تعداد بيسابقه شش ميليون و ۸۶۰هزار نفر به سمت مشاغل نيمه وقت بود، ارقام كنوني در صدر آمار مربوط به آن قرار دارد. به طور حتم، اين رويكرد فزاينده به مشاغل پاره وقت ، نشانهاي دال بر تكرار وضعيت اقتصادي نامناسب سالهاي ۱۹۸۲ميباشد.
هندرسون كه به جمع كارگران نيمه وقت پيوسته است و دو فرزند دارد، ميگويد : من نگران پرداخت صورت حسابها و تامين غذا، لباس و سرپناه ميباشم.
كريسمس در راه است و درآمد چنداني ندارم.
براد هال ۵۱ساله نيز يكي از يك ميليون و ۲۰۰هزار آمريكايي است كه از ابتداي سال جاري ميلادي شغل خود را از دست دادهاند و هم اكنون زندگي دو نفرهاش را با هفتهاي ۳۰۰دلار حق بيكاري كه با توجه به گراني مواد غذايي مبلغ بسيار اندكي است، ميچرخاند.
اين در حالي است كه به گمان تحليلگران، وضعيت كنوني در طي ماههاي آتي تشديد ميشود و نرخ بيكاري به هشت تا ۱۰درصد ميرسد.
پيتر موريسي يك استاد امور بازرگاني در دانشگاه مريلند گفت: ما شاهد فروپاشي روند ساخت و ساز در بخش مسكن بوديم و اين وضعيت به ساير بخشهاي ساخت و ساز نيز سرايت كرده است. افزايش شمار افراد بيكار در بخش توليد و ساخت و ساز را پيش بيني ميكنيم و مشكل اينجاست كه بانكها نيز از اعطاي وام خودداري ميكنند.
براساس اين گزارش، بنا به پيش بيني تحليلگران، ركود اقتصادي آمريكا كه بحران اعتبارجهاني ، اتخاذ تدابيري دولتي همچون تزريق سرمايه به سيستم پولي و نيز كاهش نرخ بهره را در بانكهاي مركزي ساير كشورها به دنبال داشته است، استمرار و شدت خواهد يافت.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]