واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: پاسخ نماينده دائمي ايران در سازمان ملل به ادعاي بي اساس نيويورك تايمز; قطع همكاري ايران و آژانس خيال پردازي است
گروه سياست خارجي -نمايندگي دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل ادعاي نيويورك تايمز در باره برنامه هسته اي صلح آميز كشورمان را رد و اقدام اين روزنامه را غيرمسوولانه توصيف كرد. نمايندگي دائم جمهوري اسلامي ايران نزد سازمان ملل متحد طي نامه اي به روزنامه نيويورك تايمز ادعاهاي مطرح شده در آن روزنامه درباره برنامه هسته اي كشورمان را رد كرد و اقدام غير مسئولانه اين روزنامه از دامن زدن به هراس آفريني بي پايه و اساس درباره برنامه كاملا صلح آميز كشورمان را باعث نگراني و غير قابل توجيه دانست. در اين نامه آمده است: اين يك اقدام غير حرفه اي و كاملا گمراه كننده ديگر از سوي نيويورك تايمز در خصوص برنامه هسته اي ايران است، برنامه اي كه تنها هدف آن توليد سوخت اتمي براي رآكتورهاي نيروگاهي مي باشد. اين نامه با اشاره به اينكه اقدامات ايران مطابق با مفاد ان.پي.تي بوده و تحت نظارت كامل آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار دارد، مي افزايد: نيويورك تايمز متاسفانه از پرداختن به بسياري از نكات اصلي در گزارش جديد مديركل آژانس از جمله اينكه "آژانس كماكان قادر است عدم انحراف مواد هسته اي اعلام شده در ايران را تاييد كند" قصور ورزيده است و هيچ اشاره اي نيز به اين نكته از گزارش مديركل ندارد كه تاسيسات غني سازي نطنز تحت نظارت 24 ساعته دوربين هاي آژانس بوده و يا اينكه آژانس پس از بازرسي هاي گسترده، مكررا تاييد كرده كه ايران صرفا غني سازي را در سطح پايين انجام داده و هيچ غني سازي در سطح تسليحاتي انجام نگرفته است، همچنين از اين بخش از گزارش مدير كل نيز غفلت شده است كه سوخت هسته اي در كانتينرهايي كه توسط آژانس مهر و موم شده اند نگهداري مي گردد. نمايندگي دائم ايران گزارش نيويورك تايمز درباره احتمال قطع همكاري ايران با آژانس و يا "جهش هسته يي" را خيال پردازي هاي بي پايه و اساس خبرنگاران آن روزنامه دانسته و تصريح كرده است: ايران هيچ قصدي براي ترك ان پي تي و يا توقف همكاري خود با آژانس ندارد و بر اساس برنامه كاري مورد توافق با آژانس، تمام شش سوال باقيمانده را پاسخ داده است و از سوي ديگر نيز به هيچ وجه نيز حق غير قابل انكار خود در دستيابي به فناوري هسته اي را بدليل هراس آفريني هاي بي پايه و اساس و جنون برخي دولت هاي خاص و يا برداشت هاي كاملا اشتباه برخي روزنامه ها كه اهداف آنها براي مقامات ايران مشكوك و زير سوال است، رها نخواهد كرد. اين نامه در پايان تاكيد كرده است: در حالي كه ايران در حال همكاري همه جانبه با آژانس بين المللي انرژي اتمي مي باشد و در حالي كه برخي تلاش ها براي پيشبرد مذاكراتي بر پايه حسن نيت با هدف اعتماد سازي بيشتر در باره برنامه هسته اي صلح آميز ايران در حال انجام است، ارائه چنين تحليل هاي گمراه كننده و مغرضانه سياسي، فقط مانع تراشي تلقي مي گردد و نشان دهنده شدت مخالفت برخي رسانه هاي آمريكايي با ايران است.
ايران ميانجي گري تركيه را نپذيرفت
اما درحالي كه بسياري از مقامات تركيه از ميل آنكارا به ميانجيگري در روابط ايران و آمريكا سخن مي گويند و بر آن نيز تاكيد دارند، بهمن حسيني پور، سفير ايران در تركيه درباره پيشنهاد رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه مبني بر عهده گيري نقش ميانجي گري در موضوع هسته اي ميان ايران و آمريكا، با اشاره به حسن نيت اردوغان و ضمن تشكر از اقدامات وي گفت: مسايل ميان ايران و آمريكا به اندازه اي است كه نمي توان با ميانجي گري حل كرد.سفير ايران در تركيه گفت: خواسته هاي ايران عليه آمريكا در قبال مواضع آمريكا در قبال كشور ما واضح مطرح شده است; نقش ميانجي گري درباره مسائلي است كه واضح و روشن نيست تا بتوان با عهده گيري اين نقش مسايل را حل كرد; اما در شرايط كنوني بر عهدگيري نقش ميانجي ميان تهران و واشنگتن نمي تواند مثمر ثمر واقع شود. او با تشكر از پيشنهاد اردوغان گفت: هنوز اين پيشنهاد به طور رسمي از سوي مقامات ترك اعلام نشده است. حسيني پور درباره خروج نيروهاي آمريكايي از عراق با اعلام اين كه حضور سربازان آمريكايي در عراق را عملي تجاوزگرايانه است، اظهار كرد: در صورت خروج نيروهاي آمريكايي همكاري هاي ميان تهران و آنكارا مي تواند دراين باره افزايش يابد.
گفت و گوي بوش و مدودوف درباره ايران
همچنين از كاخ سفيد گزارش مي رسد كه روساي جمهور آمريكا و روسيه درباره لزوم تداوم همكاري دو كشور در زمينه برنامه هسته اي ايران پس از روي كار آمدن باراك اوباما توافق نظر داشتند. دانا پرينو، سخنگوي كاخ سفيد با اشاره به گفت وگوي جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا و ديميتري مدودوف، همتاي روسي اش كه كه در حاشيه نشست سالانه مجمع همكاري اقتصادي آسيا-اقيانوسيه (اپك) با يكديگر ديدار كردند گفت: آنها درباره لزوم تداوم همكاري دو كشور درباره ايران و اينكه لازم است همكاري در طول دولت جديد آمريكا كه در ماه ژانويه اغاز به كار خواهد كرد ادامه يابد گفت وگو كردند. به گزارش خبرگزاري فرانسه، پرينو به طور طبيعي گفت كه بوش و مدودوف در اين ديدار سعي نكردند اختلاف نظرهاي اغلب عميق بين مسكو و واشنگتن را پنهان كنند. سخنگوي كاخ سفيد با به كار بردن عبارات ديپلماتيكي كه معمولا اشاره به گفت وگوهاي صريح و بي پرده دارد گفت كه "آنها گفت وگويي دوستانه اما صادقانه و مستقيم داشتند". پرينو در بيانيه اش افزود: آنها در باره بسياري از مسائل از جمله اختلاف نظر ما در زمينه گرجستان كه همچنان ادامه دارد گفت وگو كردند. به گفته سخنگوي كاخ سفيد روساي جمهور روسيه و آمريكا علاوه بر آن درباره بحران اقتصادي جهاني نيز گفت و گو كردند. سخنگوي كاخ سفيد افزود كه بوش و مدودوف علاوه بر آن درباره حملات اخير دزدان دريايي سومالي نيز گفت و گو كرده و از وزراي خارجه خود خواستند با يكديگر همكاري كنند تا حمايت بين المللي از يك استراتژي مبارزه جويانه عليه اين دزدان دريايي را جلب كنند. بوش علاوه بر آن قرار است روز دوشنبه در كاخ سفيد با ايهود المرت نخست وزير رژيم صهيونيستي نيز ديدار و گفت وگو كند كه انتظار مي رود ايران يكي از موضوعات گفت وگوي آن دو باشد.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]