تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831205150




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دلیل غیبت امام زمان(عج)


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دلیل غیبت امام زمان(عج)


به چه دلیل امام زمان(عج) از نظرها پنهان هستند و آیا در زمان غیبت کسی می تواند با آن حضرت ارتباط داشته باشد؟































به چه دلیل امام زمان(عج) از نظرها پنهان هستند و آیا در زمان غیبت کسی می تواند با آن حضرت ارتباط داشته باشد؟
پاسخ: بیان علت حقیقی و اصلی غیبت امام زمان عجل اللّه تعالی فرجه الشریف، امری دشوار و شاید دور از دسترس باشد. درباره غیبت می توان، هم نگاه تاریخی داشت و هم نگاه روایی:


● نگاه تاریخی
وقتی به تاریخ صدر اسلام و حتی قبل از آن می نگریم، به خوبی می بینیم که جبهه کفر و باطل برای مقابله با جبهه حق و نابودی آن، از هیچ اقدامی فروگذاری نکرده و در این راه حتی از کشتن پیشوایان دین نیز ابایی نداشته است. آنان به خوبی می دانستند ادامه حکومت دنیایی و سیطره بر مردم و کسب منافع نامشروع، زمانی امکان پذیر خواهد بود که پیشوایان دین و هادیان حق را از سر راه خود بردارند؛ لذا شهادت ائمه علیهم السلام در دستور کار خلفای جور قرار گرفت. آنچه وحشت و اضطراب حاکمان خودکامه را بیشتر می کرد، وعده ظهور حضرت مهدی عجل اللّه تعالی فرجه الشریف به عنوان منجی و مصلح بود. از این رو خلفای معاصر امام حسن عسکری علیه السلام، ایشان را به شدت تحت نظر داشتند تا وقتی فرزند ایشان به دنیا می آید، او را در همان ابتدای زندگی به شهادت برسانند.
بنابراین، بسیار طبیعی است که خداوند آخرین حجت خود را در پرده غیبت قرار دهد تا جان او حفظ شود و در موعد مقرر و زمانی که مردم آمادگی ظهور داشتند، ظهور کرده و جهان را پر از عدل و داد نماید.


● نگاه روایی
در روایات به علت و حکمت های متعددی اشاره شده است؛ از جمله:
الف) غیبت، سرّی از اسرار الهی: پیامبراکرم صلی اللّه علیه وآله وسلم فرمودند: «ان هذا الامر من امر اللّه و سرّ من سرّ اللّه» ؛ «این امر الهی و سرّی از اسرار خداوند است». (بحارالانوار ، ج ۵۱، ص۷۳).
امیرمؤمنان علیه السلام فرمودند: «زمین از حجت خدا خالی نمی ماند، ولی خداوند به دلیل ستم پیشه بودن و زیاده روی انسان ها، آنان را از وجود [ ظاهری] حجت خود محروم می سازد»
ب) آزمایش مردم: امام علی علیه السلام فرمودند: «به خدا قسم، من و دو فرزندم شهید می شویم. خداوند در آخرالزمان مردی از فرزندانم را به خون خواهی ما برخواهد انگیخت و او مدتی غایب می شود تا مردم آزمایش شوند و گمراهان جدا گردند تا جایی که افراد نادان می گویند: خداوند دیگر به آل محمد کاری ندارد!» (غیبت نعمانی، ب۱۰).
ج) ستم پیشه بودن انسان ها: امیرمؤمنان علیه السلام فرمودند: «زمین از حجت خدا خالی نمی ماند، ولی خداوند به دلیل ستم پیشه بودن و زیاده روی انسان ها، آنان را از وجود [ ظاهری] حجت خود محروم می سازد» (غیبت نعمانی، ب۱۰).
برخی بر اساس روایت اول می گویند: علت اصلی غیبت، روشن نیست و آنچه از علت ها گفته شده (مانند حفظ جان) از آثار غیبت است، نه علت اصلی. (فصلنامه انتظار، ش۴، مقاله استاد طبسی).
برخی دیگر با توجه به تاریخ و روایات، علت اصلی غیبت را حفظ جان و بقیه موارد را از آثار آن می دانند.
پس غیبت، امری است که سیر حرکت انسان ها، آن را ناگزیر کرده و در این فرایند، باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا جامعه شیعه، با کمترین مشکل بتواند پذیرای آن باشد. از این رو امامان علیهم السلام از یک سو راه های فهم احکام را به شاگردان می آموختند تا بتوانند احکام دین را در حد توان از منابع شرع استنباط و استخراج کنند و مردم را نیز به آموختن از علما و رجوع به آن ها فرا می خواندند و از سوی دیگر با برقراری نهاد وکالت، مردم را به رجوع به وکیلان دعوت کردند. در همین راستا از زمان امام هادی و امام عسکری علیهما السلام ارتباط مستقیم را کمتر کردند و در مواردی از پشت پرده جواب سؤالات را می دادند تا مردم به ندیدن امام عادت کنند. به دنبال آن غیبت کوتاه مدتی (صغری)، پیش بینی شد تا مردم به واسطه نواب خاص، برخی مسائل مورد نیاز را بپرسند و در ضمن رجوع دائمی به نایبان را فرا بگیرند. (ر.ک. غیبة طوسی؛ تاریخ عصر غیبت حجةالاسلام والمسلمین پورسیدآقایی، اصول عقاید، آیةاللّه مصباح یزدی؛ دادگستر جهان، آیةاللّه امینی).
اما درباره ارتباط برخی با امام عصر عجل اللّه تعالی فرجه الشریف، باید گفت حضرت مهدی علیه السلام دارای دو غیبت هستند:


● امام زمان (عج)
۱) غیبت صغرا
۲) غیبت کبرا
در زمان غیبت صغرا که حضرت از چشم مردم پنهان بودند، نواب اربعه، واسطه بین امام و مردم بودند و سؤالات و مشکلاتشان توسط این نواب به حضرت گزارش می شد و حضرت جواب می دادند.
با پایان یافتن غیبت صغرا، ارتباط مردم توسط نواب با حضرت قطع و غیبت کبرای حضرت شروع شد. خصوصیت این دوران، این است که کسی نمی تواند ادعا کند که من نایب خاص حضرت هستم و با حضرت ارتباط دارم، چون هر کس چنین ادعا کند، به فرموده خود حضرت، دروغ گو می باشد. «الا فمن ادعی المشاهدة قبل خروج السفیانی و ... فهو کذاب مفتری».
نکته اول: در طول غیبت کبرا، انسان های صالح و بزرگی از علما و مردم باتقوا. توفیق زیارت آن حضرت نصیبشان شده است. گرچه در اکثر این تشرفات، در لحظه تشرف، حضرت را نشناخته اند و بعد از رفتن حضرت متوجه شده اند که چه توفیق بزرگی نصیبشان گشته بود و یوسف زهرا سلام اللّه علیها را نشناختند.
نکته دوم: در زمان غیبت محل زندگی و استقرار حضرت بر ما پوشیده است و اصولاً راه از طرف ما برای رسیدن خدمت حضرت بسته است. خود حضرت اگر کسی را لایق بدانند، یا به مصلحت شخص باشد توفیق تشرف به محضرشان را عنایت می کنند.
نکته سوم: ما برای رسیدن به خدمت حضرت، وظیفه و تکلیفی نداریم که حتماً لازم باشد عملی را مدت ها انجام دهیم تا حضرت را ببینیم. وظیفه ما این است که تکالیف شرعی و الهی خود را انجام دهیم. طوری باشیم که رفتار و کردار ما مورد پسند و رضایت حضرت قرار بگیرد و خود را برای یاری حضرت و ظهور حضرت آماده کنیم. کسی که قبلاً خود را آماده نکرده باشد، نمی تواند آن روز جزو یاران حضرت باشد.
در زمان غیبت، به صورت عادی دیدار آن بزرگوار (که همراه با شناخت باشد) امکان ندارد؛ مگر در مواردی که به صلاح و مصلحت باشد
نکته چهارم: تشرف خدمت حضرت صاحب الزمان علیه السلام، هم در بیداری امکان دارد و هم در عالم خواب و روِیا.
روح انسان اگر نورانیتی پیدا کند و طهارت معنوی و باطنی تحصیل نماید، امکان دیدار نیز فراهم می شود. اگر انسان تشنه دیدار حضرت بوده، و در عمل هم صداقت داشته باشد، این شخص امکان دارد که در بیداری و یا عالم روِیا به خدمت حضرت برسد و از ناحیه حضرت به او توجهی بشود.


● ارتباط با حضرت مهدی(عج)چگونه است ؟
ارتباط با حضرت به دو صورت مطرح می شود:
الف) ارتباط روحی: انسان از لحاظ روحی احساس می کند به حضرت نزدیک شده است.
این به دو رکن اساسی نیاز دارد:
۱) معرفت هر چه بیش تر و عمیق تر به حضرت(عج)
۲) عمل به وظایف دینی به ویژه انجام واجبات (به خصوص نماز اول وقت) و ترک محرمات (به ویژه در اموال و رعایت حلال و حرام).
در کنار این دو رکن، یاد کردن حضرت در زمان های مختلف و دعا برای وجود مقدس ایشان و زمینه سازی نیز دارای اهمیت است.
ب) ملاقات و دیدار: در زمان غیبت، به صورت عادی دیدار آن بزرگوار (که همراه با شناخت باشد) امکان ندارد؛ مگر در مواردی که به صلاح و مصلحت باشد. برای این نوع ارتباط هر چند رفتن چهل شب به مسجد جمکران در میان مردم معروف است؛ ولی به نظر می رسد رعایت حدود دینی همراه با توسل و استغاثه به آن حضرت، راه صحیح تری باشد. البته باید دانست که اگر صلاح نباشد، دیدار نیز اتفاق نمی افتد.












منبع: غیبت امام عصر یا پنهانی خورشید عدالت ، نوشته محمد خادمی شیرازی




تبیان ( www.tebyan.net )








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 327]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن