واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
بعد از ماجرای خیارهاو جوانه.های آلوده به ویروس ای.کولای،این روزها رسانه.ها اخبارداغی یافته.اند. تب کریمه کنگو متهم جدیدی است که شنیده.ها می.گویند 15 قربانی در استان.های شرقی گرفته.است.
2سال پیش هم اخبار این بیماری با ورود 30تن گوشت بز افغانی از طریق مرزهای شرقی به گوش رسید و حالا این روزها، شایعاتی در مورد اپیدمی مجدد ویروس تب خونریزی.دهنده کریمه کنگو در کشور شنیده می.شود. ولی این بار ظاهرا واردات گوسفندهای چینی از طریق پاکستان عامل اصلی شیوع این بیماری در استان.های شرقی، ورامین و قم بوده است.
تب خونریزی.دهنده کریمه کنگو حداقل 15نفر را در استان.های شرقی کشته و هم اکنون شهرهای مرکزی ایران مانند قم را نیز آلوده کرده است.
آخرین گزارش.ها از مشاهده مبتلایان به تب کشنده در قم، حاکی از شیوع تب کریمه کنگو در این استان است. در میان افراد مبتلا هم قصابانی بودند که به وسیله تماس با گوشت آلوده به این بیماری مبتلا شده.اند.
البته به گفته متخصصان، تهران هم که در غافلگیری موج اول شیوع این بیماری در سال81، هزاران نفر را به بیمارستان فرستاد، از شیوع تب کنگو در امان نیست.
وزارت بهداشت هم اعلام کرده. که هرساله در ایران حدود 300نفر به این بیماری مبتلا می.شوند و درصورتی که درمان روی بیماران انجام نگیرد 50درصد آنها می.میرند و درصورت انجام درمان، مرگ 15درصد از آنها، حتمی است.
گوسفندان چینی بی.تقصیرند
در حالی که انگشت اتهام در شیوع این بیماری سوی گوسفندهای چینی رفته بود که به.دلیل بزرگ بودن جثه و کم بودن بافت.های چربی، دارای گوشت ارزان.تری هستند که از حدود 2سال پیش در منطقه پیشوای ورامین، توزیع می.شود، به گفته دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری.های عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ظاهرا این گوسفندان هیچ نقشی در انتقال ویروس ندارند بلکه این ویروس از طریق ذبح غیربهداشتی گوسفندان افغانستانی و پاکستانی منتقل می.شود.این در حالی است که دکتر حسین جعفری، دامپزشک و دکتر حسین جعفری، دامپزشک و معاون بهداشت و تضمین کیفیت سازمان میادین میوه و.تره.بار شهرداری تهران نیز این گفته را تأیید می.کنند.
تب کریمه چیست؟
تب خونریزی.دهنده کریمه کنگو برای نخستین بار در سال1944 در شبه جزیره کریمه که بالای دریای سیاه است کشف شد.در آن زمان دانشمندی به نام شوماخوف این بیماری را بیماری کریمه نامگذاری کرد. چند سال بعد، یعنی در سال1956 یک بیماری دیگر در منطقه کنگو کشف شد و این بیماری هم به نام کنگو شناخته شد ولی بعد از گذشت چندسال مشخص .شد که این بیماری.ها هر دو مثل. هم هستند و برای همین اسمشان یکی .شد.
در سال 1998 میلادی این بیماری در کشورهای پاکستان و افغانستان گزارش و تأیید شد که در پاکستان باعث مرگ 2نفر و در افغانستان باعث مرگ 19نفر شده.است. در ایران در سال.های1378 و 1379 در استان.های چهارمحال و بختیاری، ارومیه، لرستان و سیستان و بلوچستان مواردی گزارش و تأیید شده که متأسفانه منجر به مرگ چند بیمارشد.
به گفته دکتر شیرزادی، رئیس بیماری.های قابل انتقال بین انسان و دام وزارت بهداشت، آمار بروز بیماری تب خونریزی.دهنده کریمه کنگو در سال گذشته 114نفر ابتلا و 14مورد مرگ و در سال.جاری حدود 82نفر ابتلا و 18مورد مرگ است.برابر اطلاعات ارائه.شده توسط دکتر شیرزادی، موارد بروز تب کریمه کنگو در برخی استان.های کشور مانند استان کرمان، یزد، خراسان رضوی و خوزستان نسبت به سال.های گذشته کمی بیشتر است، اما در مجموع موارد بروز در این استان.ها در حد انگشتان دست گزارش شده است. با این حال دکتر مردانی، با اشاره به اینکه این بیماری به.دنبال تماس با خون یا فراورده.های خونی احشامی که توسط کنه، آلوده به ویروس شدند انتقال می.یابد، می.گوید: شهروندان هم در رابطه با تماس با گوشت تازه ذبح شده گوسفندهای افغانی و پاکستانی به این ویروس مبتلا می.شوند. غیر از گوشت اگر کنه هم فردی را گاز بگیرد، این ویروس انتقال خواهد یافت.
به گفته این متخصص بیماری.های عفونی، تب خونریزی.دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد ویروسی است همراه با تب، درد بدن، سردرد، ضعف و بی.حالی. البته خونریزی از لثه، واژن یا خونریزی.های گوارشی و مثانه هم از علائم دیگر آن است. تب کریمه در فرم.های شدید حتی منجر به مرگ بیمار می.شود.
دکتـر جعفـری نیـز در این.باره به همشهری می.گوید: فرد مبتلا به این بیماری همیشه تب دارد و در نهایت ممکن است به.دلیل نارسایی اعضا و خونریزی شدید جان خود را از دست بدهد. دوره کمون تب خونریزی.دهنده کریمه کنگو معمولا کمتر از 2هفته پس از تماس با دام آلوده یا گزش کنه است و این علائم پس از این مدت بروز خواهد کرد و درصورت عدم انجام به.موقع اقدامات درمانی، احتمال مرگ.و.میر تب خونریزی.دهنده کریمه کنگو بیش از 50درصد است.دکتر مردانی ادامه می.دهد: البته دام آلوده علائم خاصی ندارد، فقط یک هفته تب.دار می.شود و بعد این تب فروکش می.کند.
اگر دام آلوده در همان روزهای عود بیماری ذبح شود و در کنار آن سلاخ هم دستکش دستش نباشد یا دستش هنگام ذبح خراش بردارد، سریعا ویروس منتقل می.شود. برای همین اصرار ما بر این است که دام.های وارداتی حتما توسط دامپزشک معاینه شوند و بعد در اختیار کشتارگاه.ها قرار بگیرند. به گفته دکتر مردانی در حال حاضر در بیمارستان لقمان 2بیمار از ورامین بستری هستند. ولی برای نخستین بار در ایران در دانشگاه شهید بهشتی داروی ریباویدین به بیماران مبتلا داده شد و معلوم شد که این دارو روی بیماران مؤثر است. این دارو در نشریه علمی CID چاپ.شده و به.عنوان یک داروی عمومی در دنیا شناخته شده است.
ذبح بهداشتی مهم.ترین راه پیشگیری
با این حال به عقیده دکتر جعفری ضرورت دارد که همه شهروندان برای جلوگیری از گسترش روزافزون تب کریمه کنگو در کشور به نکات بهداشتی در این زمینه توجه کامل داشته و از خرید دام از مراکز غیرمجاز خودداری کنند. ذبح دام.ها در کشتارگاه.های مجاز از مهم.ترین راه.های جلوگیری از این بیماری در بین شهروندان و افراد درگیر با این بیماری است و مهم.ترین وظیفه و راه پیشگیری از این بیماری جلوگیری از ذبح و فروش و عرضه غیربهداشتی و غیر مجاز دام.ها در سطح شهر است.
به گفته دکتر حسین جعفری،خرید دام از مراکز معتبر در سطح شهر تهران (3مرکز مورد تأیید دامپزشکی و ایجاد شده در شهر تهران) توسط شهروندان می.تواند احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
اعمال ضوابط قرنطینه.ای و ساماندهی تردد دام و ساماندهی کشتار دام، افزایش نظارت بهداشتی بر استحصال، حمل و عرضه گوشت و آلایش دامی نیز از دیگر راه.های کاهش ابتلا به این بیماری است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]