واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: هيچ متجاوزي توان عبور از خط پدافندي نيروي دريايي ارتش را ندارد
فرمانده نيروي دريايي ارتش با تاكيد بر توانمندي اين نيرو در دفاع از مرزهاي آبي جمهوري اسلامي ايران گفت: كليه تحركات نيروهاي فرامنطقهاي در درياي عمان، خليج فارس و تنگه هرمز تحت كنترل است و به دشمن اجازه ورود به آبهاي جمهوري اسلامي ايران را نخواهيم داد
به گزارش بازتاب آنلاين به نقل از فارس امير دريادار حبيبالله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش صبح امروز يكشنبه در نشست خبري خود كه به مناسبت فرا رسيدن هفتم آذر روز نيروي دريايي برگزار شد با گراميداشت ياد و خاطره دريادلان شهيد اين نيرو، ايثارگران دفاع مقدس، شهداي اصحاب رسانه و هفته بسيج، به افتتاح منطقه جديد اين نيرو در سواحل درياي عمان اشاره كرد و گفت: كليه تحركات نيروهاي فرامنطقهاي در درياي عمان، خليج فارس و تنگه هرمز تحت كنترل است و به دشمن اجازه ورود به آبهاي جمهوري اسلامي ايران را نخواهيم داد.
وي با يادآوري اينكه ماموريت اين منطقه جديد دريايي ايجاد يك خط پدافندي مستحكم در درياي عمان است، گفت: هر كشوري براي انجام ماموريتهاي بخش دريايي خودبايد داراي امكاناتي در سواحل باشد كه بر همين اساس، نيروي دريايي ارتش اين منطقه دريايي را در جاسك راهاندازي كرده است.
سياري در خصوص حفظ امنيت مرزهاي آبي شمال كشور نيز گفت: درياي خزر براي نظام جمهوري اسلامي ايران، درياي صلح و دوستي است و به دنبال توسعه يگانهاي نظامي در درياي خزر نيستيم، ولي در عين حال منافع خود را در آن منطقه حفظ ميكنيم.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با تاكيد بر اينكه 20 درصد منطقه درياي خزر را به عنوان منطقه جمهوري اسلامي مشخص كردهايم و در آن قسمت حفاظت خود را به طور كامل اعمال ميكنيم، گفت: ماموريت نيروي دريايي دفاع از كليه مرزهاي آبي در برابر همه دشمنان است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره احتمال بستن تنگه هرمز از سوي ايران گفت: ما هيچگاه نگفتهايم كه تنگه هرمز را ميبنديم، بلكه عنوان كردهايم كه نظام جمهوري اسلامي ايران توان اين كار را دارد؛ در صورت تجاوز و حمله احتمالي، نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران توان دفاع از آبهاي كشور را داراست.
سياري همچنين در خصوص حضور نيروهاي بيگانه در آبهاي جنوبي گفت: اين نيروها در آبهاي آزاد حضور دارند، البته ما موافق منافع نامشروع آنها نيستيم و معتقديم آنها منافع نامشروع خود را دراين منطقه دنبال ميكنند. نيروي دريايي ارتش نيز كليه تحركات و مناطق آبهاي جنوبي را نظارت و كنترل ميكند.
از فرمانده نيروي دريايي ارتش در خصوص تاثير تحريمها بر توان دريايي نيروهاي مسلح كشورمان سوال شد كه گفت: ما در زمينه تامين تجهيزات و ادوات نظامي نبايد به ديگران متكي باشيم چون اگر كسي در اين زمينه به ديگران متكي باشد، در شرايط بحراني پشت او را خالي خواهند كرد. تلاش و برنامهريزي نيروهاي مسلح از ابتدا بر اين بوده است كه نيازمنديهاي خود را در داخل كشور تامين كنند و اين كار به خوبي انجام ميشود.
دريادار سياري درباره بحثهاي مطرح شده مبني بر تقسيم وظايف حفاظت از خليج فارس و درياي عمان بين ارتش و سپاه گفت: امنيت خليج فارس، تنگه هرمز و درياي عمان به يكديگر وابسته است و امروز هم نيروي دريايي ارتش و هم نيروي دريايي سپاه در خليج فارس و درياي عمان در كنار يكديگر حضور دارند. اين تدبير، ساماندهي فرماندهي كل قواست كه ارتش و سپاه در كنار يكديگر كار كنند.
وي پيرامون انتقادات ارتش به مستند دفاع مقدس نيز گفت: به عنوان مثال، در مستند دفاع مقدس عملياتي چون مرواريد كه بزرگترين عمليات نيروي دريايي كشور و يكي از بزرگترين و مهمترين عملياتهاي دفاع مقدس بوده تنها 30 ثانيه انعكاس داده شده كه شايسته بود بهاي بيشتري به آن داده شود.
فرمانده نيروي دريايي ارتش در پاسخ به سوالي پيرامون مقابله با دزدان دريايي بين المللي نيز گفت: اتفاقات اخير در يك منطقه آفريقايي رخ داده است و هر تصميمي كه نظام بگيرد ما هم به آن عمل ميكنيم.
وي درباره تهديدات مداوم دشمنان بر ضد نظام با بيان اينكه دشمن فرامنطقهاي در خيلي جاها حضور دارد و ما به طور صددرصد تمام حركات دشمن را كنترل ميكنيم، گفت: تهديد هرجا كه باشد براي نظاميان تفاوتي نميكند؛ ما بايد هميشه آماده باشيم و آمادگي خود را حفظ كنيم. چه تهديد باشد چه نباشد بايد توان دفاعي كشور را بالا ببريم.
سياري افزود: ما آمادگي داريم كه با كشورهاي دوست و همسايه مانورهاي مشتركي برگزار كنيم كه در اين زمينه، اقداماتي نيز در حال انجام است.
خبرنگاري درباره توان موشكي نيروي دريايي ارتش از امير سياري سوال كرد كه وي پاسخ داد: امروز يگانهاي نيروي دريايي ارتش اعم از يگانهاي شناور سطحي و يگانهاي زيرسطحي به سامانههاي موشكي پيشرفته مجهز هستند و توان موشكي نيروي دريايي در زمينههاي مختلف از جمله ساحل دريا و نيز ناوچههاي موشكانداز، توان قابل قبول و بالايي است. ما توان توليد موشكهاي مناسب، با دقت و دست بالا و قدرت تخريبكنندگي زياد را داريم. توان موشكي ما در زمينه دقت در هدفگيري و دارا بودن برد مناسب توان بالايي است و همگي آنها به دست توانمند نيروهاي داخلي صورت گرفته است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش در بخش پاياني سخنان خود وي با يادآوري عمليات مرواريد گفت: يكي از اهداف عمليات مرواريد از بين بردن توان اقتصادي دشمن و فلج كردن توان صادرات نفت اين كشور بود.
وي افزود: با عملياتهاي نيروي دريايي ارتش، راه تجارت دريايي بر دشمن در زمان جنگ بسته شد. عليرغم فشار دشمن از راه هوا و استفاده از موشكهاي ساحل به دريا، آنها نتوانستند خطوط مواصلاتي ايران را قطع كنند و تا پايان جنگ اين خطوط برقرار بود به طوري كه حتي يك روز هم صادرات نفتي ما قطع نشد.
سياري يادآور شد: در طول حدود 2900 روز جنگ تحميلي، 2800 حمله به منطقه خارك به عنوان اصلي ترين پايانه صادرات نفت ايران صورت گرفت كه با تلاشهاي نيروي دريايي ارتش هيچگاه صادرات نفت ايران قطع نشد.
* دو ناوچه موشكانداز و يك زيردريايي جديد ارتش عملياتي شدند
فرمانده نيروي دريايي ارتش همچنين از ساخت دو ناوچه موشك انداز و يك زيردريايي سبك جديد در كشور خبر داد.
وي اظهار داشت: روز 7 آذر مصادف با روز نيروي دريايي، دو ناوچه موشكانداز ايراني به نامهاي «كلات» و «درفش» و نيز يك فروند زير دريايي سبك به بهرهبرداري خواهند رسيد.
اين ناوچهها و زير دريايي سبك در حالي به همت نيروي دريايي ارتش و با همكاري وزارت دفاع ساخته ميشود كه تمامي مراحل ساخت زير دريايي در كشور بومي شده است.
* رزمايش بزرگ نيروي دريايي ارتش در تنگه هرمز برگزار ميشود
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران همچنين اظهار داشت: رزمايش نيروي دريايي ارتش با نام «اتحاد 87» از نيمه آذرماه با بكارگيري انواع شناورهاي سطحي و زير سطحي و نيز يگانهاي مختلف نيروي دريايي در تنگه هرمز و درياي عمان آغاز ميشود.
به گفته سياري در اين رزمايش قرار است تجهيزات و دستاوردهاي جديدي از توانمنديهاي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي آزمايش شود.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]