تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837030941
نگاهي به فعاليت بسيج دانشجويي بسيج دانشجويي از آغاز تا كنون
واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نگاهي به فعاليت بسيج دانشجويي بسيج دانشجويي از آغاز تا كنون
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:در آغازين روزهاي پس از دفاع مقدس كه دوران جهاد اصغر با سربلندي رزمندگان اسلام پايان رسيده بود و دوره جهاد اكبر فرا روي آنان خودنمايي مي كرد امام شهيدان راهي نو را فراروي بسيجيان گشود، راهي نوراني كه استمرار آن سربلندي و عظمت و شكل گيري تمدن بزرگ اسلامي را نويد مي داد.
به گزارش گروه دريافت باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز"در تاريخ دوم آذر ماه 1367، بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني(ره) طي پيامي عارفانه، روشنگرانه و توام با آينده نگري دقيق كه منبعث از بيش عميق ايشان بود فرمان تشكيل بسيج دانشجو و طلبه را به عنوان يكي از ضروري ترين تشكل ها صادر نمودند و ضمن درخواست دفاع از انقلاب و اسلام در مراكز دانشگاهي و حوزوي، خواستار پاسداري از اصول تغيير ناپذير «نه شرقي و نه غربي» شدند و ضمن دعوت به اتحاد و يگانگي حوزه و دانشگاه چشم انداز ايجاد حكومت بزرگ اسلامي و فتح جهان توسط اسلام را فرا روي مشتاقان و رهروان اسلام ناب محمدي(ص) قرار دادند.
به دنبال اين پيام، استفساري از سوي جانشين وقت فرماندهي كل قوا از دفتر حضرت امام خميني (ره) بعمل آمده كه حضرت امام (ره) معين نمايند كه متولي اداره بسيج دانشجو و طلبه چه ارگاني باشد؟ و مرحوم حجت الاسلام سيد احمد خميني در مورخه 12/10/67 نظر بنيانگذار انقلاب اسلامي را به شرح ذيل پينوشت نمودند:
«حضرت امام (ره) فرمودند: تشكيل بسيج دانشجو و طلبه به عهده بسيج مستضعفين سپاه پاسداران است.» [سيد احمد خميني/ 12/10/67]
در آذر ماه 1368 از محضر مقام معظم رهبري پيرامون بسيج دانشجويي استعلام گرديد و معظم له فرمودند: «با بسيج دانشجويي موافقم و آن را لازم و ضروري ميدانم .» و با رهنمودهاي خويش بر محوريت دانشجويان به عنوان متوليان امر بسيج دانشجويي تأكيد نمودند.
پس از آن شوراي عالي انقلاب فرهنگي اصول كلي طرح نحوه تأسيس بسيج دانشجويي را تصويب نمود. لذا پس از تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي از سيزدهم ديماه 1369 مركز بسيج دانشجويي تهران تأسيس شد و مسئوليت تشكيل دفاتر بسيج را در دانشگاهها عهده دار گرديد. با شكل گيري قانوني بسيج دانشجويي در دانشگاهها بر اساس توان بالاي متكي بر ايمان دانشجويان بسيجي، بسيج دانشجويي به سرعت در اين محيط مقدس تشكيل و گسترش يافت. و بدين سان فرزندان خميني كبير (ره) كه افتخار بسيجي بودن آن پير سفر كرده را براي خود موهبتي بزرگ ميشمردند، آغازگر حركت بنياديني شدند كه رسالت آن از سوي بنيانگذار جمهوري اسلامي و نويد دهنده فتح سنگرهاي كليدي جهان اسلام توسط اسلام ناب محمدي (ص) به عهده ايشان نهاده شده بود. راهي كه رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت الله العظمي خامنه اي (مدظله العالي) نيز بر تداوم آن تأكيد نموده و مهر تأييد زدند از اين رو به منظور تحقق آرمانها و ارزشهاي انقلاب اسلامي و ضرورت تسريع در حركت اسلامي كردن دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و نيز اشاعه تفكر بسيجي بويژه از سال 1374 به بعد موافقت نامه هايي بين نيروي مقاومت بسيج با وزارت فرهنگ و آموزش عالي در مورخه 13/7/75، دانشگاه آزاد اسلامي در مورخه 25/1/76 و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در تاريخ 17/4/76 به امضا رسيد كه طرفين در آن نسبت به تقويت و گسترش فعاليتهاي بسيج دانشجويي در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي تصريح كرده و جهت تحقق آن اعلام آمادگي نمودند. پس از طي دوره اوليه ايجادي و رشد سخت افزاري در بسيج دانشجويي، همت دانشجويان بسيجي علاوه بر توسعه كمي معطوف به افزايش هر چه بيشتر كيفيت و تحول نرم افزاري گرديد. در سال 1376 جمعي از دانشجويان بسيجي دانشگاه تهران توفيق ديدار با مقام معظم رهبري (مدظله العالي) را كسب نموده و ضمن بيان بينش ها، نگرشها و روشهاي خود دغدغه هاي خويش را معروض داشتند. رهبر معظم انقلاب در اين ديدار صميمي و معنوي فرمايشات بسيار مهمي را بيان فرمودند كه سرآغاز تحولي بنيادين در بسيج دانشجويي بويژه در عرصه هاي فرهنگي و سياسي گرديد.
لذا بسيج دانشجويي روز به روز بر كميت و كيفيتش افزوده مي گرديد و اقبال عمومي دانشجويان و اخلاص و منطق عمل آنها، راه را براي خدمتگزاري بيشتر مي گشود.
در سال 1377 به منظور نهادينه شدن تشكيل، تقويت و توسعه بسيج دانشجويي طرحي از سوي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مطرح گرديد كه پس از بحث و بررسي و انجام كارشناسي لازم، در جلسه علني روز يكشنبه مورخ 22/9/77 مجلس شوراي اسلامي با اكثريت مطلق آرا و بدون هيچ مخالفي تصويب شد و سپس به تأييد شوراي نگهبان رسيد.
اين مصوبه در مورخ 28/9/77 طي نامه شماره 2773/ق توسط رئيس مجلس شوراي اسلامي به اطلاع رئيس جمهوري اسلامي ايران رسيده است و رئيس جمهوري اسلامي نيز طي نامه شماره 62814 به تاريخ 6/10/77 آن را به وزارتخانه هاي ذيربط ابلاغ فرمودند.
سال 1379 يكي ديگر از سرفصل هاي تحولي بسيج دانشجويي آغاز شد، در اين سال شركت كنندگان در نهمين نشست سالانه بسيج دانشجويي سراسر كشور توفيق ديدار با مقام معظم رهبري (مدظله العالي) را يافته و ضمن بيان ديدگاههاي خويش، به استماع سخنان گهربار ايشان شامل رهنمودها و تأييد رويكردهاي اعلام شده بسيج دانشجويي نايل آمدند.
از اواخر همان سال فعاليتهاي جدي مبتني بر رويكرد آيندهنگر و استراتژيك آغاز شد كه بحمدا... منجر به تغييرات بينشي، نگرشي، روشي و ساختاري در اين تشكل گرديد.
جلوه هاي اين تحول وجود بالغ بر دو هزار و پانصد دفتر بسيج دانشجويي در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور بوده كه به فضل الهي با گذشت زمان بر انسجام، اثربخشي و پويايي آن در راستاي نقش آفريني شايسته در عرصه هاي دانشگاه، اجتماع و فراي مرزهاي جغرافيايي در ابعاد اعتقادي، فرهنگي، علمي، سياسي، ورزشي، صنفي و آمادگيهاي دفاعي مي باشد.
اميد است با توجه به پشتوانه هاي ايماني، علمي، قانوني و انگيزشي بتوانيم گامي مؤثر در طريق بندگي خداوند بزرگ و خدمت به خلق او برداريم.
انشاءالله
ـ علم آموزي و كسب معرفت
كسب معرفت وافزايش آگاهي و گسترش علم از ضرورت هاي رفتار انقلابي و اسلامي است كه بدون توجه به آن نمي توان در مقابل طوفانهاي حوادث و شبهات روزگار وادي امن و مقصد عالي رادر پيش گرفته و بدان رسيد. آنانكه خود را آماده مجاهدتهاي عظيم و از خودگذشتگيهاي بزرگ و سرنوشت ساز مي نمايند بايد بيش از هر چيز بر دانستن و عالم شدن نسبت به مسيري كه پاي در آن نهاده اند همت گمارند.
ضرورت حركتهاي انقلابي و ايجاد اصلاحات اجتماعي آن است كه بسيجي بيش از ديگران بداند تا بتواند انسانهاي ديگر را نيز در طي اين مسير راهنمايي و راهبري نمايد.
مقام معظم رهبري در ضرورت افزايش آگاهي در بسيج و بسيجيان مي فرمايند: «اساس بسيج در نظام اسلامي مبتني بر آگاهي است و همچنين بيان مي دارند: بسيجي آگاه است. با آگاهي شروع مي كند، كما اينكه بسيج با آگاهي شروع شد.»
ـ مسئوليت شناسي:
بسيجي فردي است كه در عرصه هاي مختلف و مورد نياز حضور يافته و با قرار گرفتن در ميدانهاي جهاد و تلاش صادقانه از اسلام و انقلاب اسلامي به انجام مسئوليت خطير و عظيم خود مي پردازد. بسيجي مي داند كه در هنگام مبارزه نظامي بايد لباس رزم پوشيده و اشغالگران را از ميهن مقدسش بيرون كند و روزي ديگر در مقابله با تهاجم فرهنگي به مطالعه بپردازد و قلم به دست گيرد و سنگر علم را ميدان مبارزه خود بداند و با تلاش مضاعف در عرصههاي پژوهش و آموزش جبران مافات گذشته را بنمايد.
بسيجي با شناخت مسائل و مشكلات و نگاهي عميق به تمامي امور و وظيفه و رسالت تاريخي خود را انتخاب نموده و با پشتكار و همتي والا در راه اهداف الهي خود و خدمت به مردم و خلق خدا به انجام مسئوليتهاي خود مي پردازد.
مقام معظم رهبري در مورد تشخيص وظايف و مسئوليتها به بسيجيان مي فرمايند:
«در اين مسايل جاري كشور، و در مسايل مربوط به امور سياسي، همواره فكر كنيد. تشخيص درست را از طريق صحيح خودش به دست بياوريد و بر آن پا بفشاريد. آن چيز صحيح اين است.»
«نيروي مومن و حزب اللهي كشور، بايد پرچم انضباط اجتماعي، رعايت حدود و موازين و پرچم همه ارزشها را در دست داشته باشد. با فقر هم شما مبارزه بايد كنيد. با بي عدالتي هم شما بايد مبارزه كنيد. با فساد و فحشا هم شما بايد مبارزه كنيد. با بي قانوني و بي نظمي هم شما بايد مبارزه كنيد.»
اصلاحات امروز رفع فقر، فساد و تبعيض در تمامي عرصه هاست، بايد ساحت انقلاب اسلامي از سياهيهاي بيعدالتي و تبعيض پاك گردد.
بسيجي بايد در وسط ميدان باشد تا ارزشهاي انقلاب از دستبرد دزدان و راهزنان محفوظ بماند.
بسيجي مي فهمد، نقد مي كند، مطالبه گر است و راهكار ارايه مي دهد.
امروز مهمترين خط تلاش او فهم درست مفاهيم و مصاديق بي عدالتي، نقد از سر انصاف و تقواي افراد، گروهها، انديشه ها و الگوهاست. او پرخاشگريست عليه تبعيضها، با تمام وجود مي سوزد تا التيام بخش جامعه خويش باشد.
ـ خدمتگزاري:
بسيجي با روحيه خدمتگزاري شناخته مي شود، هر گاه حركتي همه جانبه و با تمام وجود در راه خدمتي شكل مي گيرد و يا اينكه ضرورت آن احساس مي شود اذهان متوجه بسيج و روحيه بسيجي مي شوند.
بسيجي را احساس تكليف، بسيج مي كند و براي خدمت آماده مي سازد.
رهبر معظم انقلاب در اين باره مي فرمايند: «بسيج يعني آمادگي يعني احساس تكليف در همه لحظات، بسيج يعني حضور در ميدانهايي كه از انسان در آن ميدان يك كاري مي طلبند.»
جايي كار و حضور طلب مي شود كه نيازي باشد و حضوري را مطالبه كند در چنين جايي كه به يقين عرصه هاي نياز اجتماع است و به تعبير دقيق تر عرصه خدمت به اجتماع، اولين كسي كه حاضر است بسيجي است چرا كه خود را مهياي خدمت و حضور كرده و حضور را براي خود تا حد فداكاري تعريف نموده است چنانكه مقام معظم رهبري مي فرمايد: «پس در كلمه بسيج معناي حضور و آمادگي آن هم در حد فداكاري هست.»
آنچه به حضور و فداكاري بسيج ارزشي ويژه مي بخشد؛ داوطلبانه بودن آن است كه در تعبير مقتدايمان آمده بسيج نيرويي است كه اين وظيفه را بر حسب حدود و خط كشي هاي رايج اداري و قشري بر عهده اش نگذاشته اند، اما داوطلبانه وارد ميدان شده و دارد ابراز آمادگي مي كند و حضور خودش را اعلام مي كند كه اينجا حاضرم و بلافاصله در ادامه اين مطالب به بسيج دانشجويي توجه فرموده و مي افزايند: «عين همين معنا در بسيج دانشجويي، يا در بسيج هاي قشرها قهراً وجود دارد بنابراين كلمه بسيج حامل يك چنين معناي عالي و فاخر و اهتمام برانگيز است.»
اهتمام بسيجي به واسطه اين كه داراي تفكر و روحيه بسيجي است در خدمت خلاصه ميشود، خدمت در راه خدا و به خلق خدا. تمام وجود بسيجي وقف خدمت است. و در عرصه خدمتگزاري اولي بر ديگران و بسيج در نظام اسلامي ما با اين صفت شناخته شده و صفحات زرين دوران دفاع مقدس برگ هاي زرين خدمتگذاري، فداكاري و ايثار اوست.
بسيجي عنوان خدمتگزاري را با خون گلو رقم زده «بايد از خون گلو زد رقم اين عنوان راه» ترك جان گفته و جانان طلبيده و رضاي جانان را با فداكاري و خدمت به خلق خدا جستجو نموده است» و اين است راه و رسم بسيج و بسيجيان
اعتدال، منطق و اقتدار
از آن جهت كه بسيجي به خود نمي انديشد و اهداف بلند الهي تنها محرك اوست زمينه اعتدال را براي خود فراهم آورده است.
بسيج مظهر منطق و اعتدال است و بسيجي بايد خود را با اين زيور بيارايد.
اگر رهبر معظم انقلاب مي فرمايند: «شايد بشود گفت كه هيچ قشري به قدر قشر جوان دانشجو شايسته قرار گرفتن در زير اين پرچم مبارك (بسيج) نيست، چه دانشجويان دانشگاهها و دانشجويان حوزه هاي علميه.»
براي اين است كه او را بهره مند از مزايايي مي دانند كه منحصر به اوست آنگاه به اقامه دليل اين تناسب مي پردازند كه چون بسيج در باطن خود يك حركت در عين حال عاطفي و منطقي است هم احساسي است و هم عقلايي است.
و حركتي كه با شور عشق ايجاد شود و با عقل و عقلانيت و منطق چهارچوبهاي خود را تعريف كند حركتي اعتدالي و مستحكم خواهد بود.
افراط و تفريط از بسيج دور است و بسيجي در ساحتهاي اخلاقي، اعتقادي و رفتاري داراي اعتدال و متانت و استحكام است.
منطق قوي، ارتباط با خدا، آمادگي فداكاري و احساس تكليف هميشگي، پشتوانه اعتدال و زمينه ساز اقتدار بسيج و بسيجي است. امام راحل بزرگوار ما آنگاه كه در نظام مقدس جمهوري اسلامي بسيج را بنيان نهادند به تأسي از بزرگ بسيجيان و بسيجي پروران عالم پيامبر عظيمالشأن اسلام (ص) و ائمه طاهرين (ع) اين ويژگيها را با بسيج تبيين فرموده و بسيجيان را اينچنين رشد دادند و همين زمينه ها و ويژگيهاست كه آن شخصيت بزرگ (امام شيعيان) بسيجي بودن را افتخار خود معرفي مي كند.
بسيجي اعتدال، منطق و اقتدار خود را مرهون عمق ايمان و اعتقاد خوداست و استحكام ايمان و اعتقاد بسيجي اين زمينه را براي او فراهم مي آورد چنانكه رهبر معظم انقلاب به دانشجويان بسيجي مي فرمايند: «آن چيزي كه شما به آن ايمان پيدا كرده ايد هم از جنبه ديني و هم از جنبه سياسي، قوي ترين، مستحكم ترين، قابل اعتمادترين و درخورترين، براي عشق ورزيدن است. هم تفكر انقلابي ـ كه خوشبختانه تفكر سياسي ما است اين طور است، هم تفكر ديني اينگونه است.»
اين قوت و استحكام اقتدار مي آفريند و اقتدار بسيجي براي ملت و كشور عزت و افتخار به ارمغان مي آورد و ساز و كار ارتقاء اين مكان و توان توجه به منبع آن است بطوريكه مقام معظم رهبري مي فرمايند: «تفكر ديني، ارتباط با خدا، ارتباط با منبع قدرت، منبع زيبايي و منبع وجود است هر چه اين ارتباط بيشتر باشد، بهتر است. هر چه ايمان قوي تر و اين استدلالها، استدلالهاي محكم باشد بهتر است.»
امام راحل بزرگوار در آخرين پيام خود در سال 1367 به اهميت و ضرورت بسيج و تفكر بسيجي اشاره فرموده و آن را ضامن عزت و افتخار مي شمارند آنجا كه مي فرمايند: «خلاصه كلام اگر بر كشوري نواي دلنشين تفكر بسيجي طنين انداز شد چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گرديد.»
تفكر بسيجي ايمان عميق، شور و احساس فداكاري، منطق قوي و مستحكم و اقتدار و عزت و افتخار را با هم دارد. منطق قوي او متكي به انديشه هاي نابي است كه از چشمه سار هدايت و نورانيت، يعني اسلام عزيز سرچشمه مي گيرد، منطق بسيج حق مداري است و به دور از تعلقات تنگ نظرانه حزبي به وظيفه خود مي انديشد.
و دانشجوي بسيجي از آن جهت شايسته ترين بسيجي مي تواند باشد كه امتيازات ويژه و منحصر به فردي براي نمايندگي اين تفكر را داراست.
بسيج دانشجويي از آن جهت در كلام نوراني امام راحل ضروري ترين تشكل معرفي گرديد و در پي كلام نوراني نواي دلنشين تفكر بسيجي اين ضرورت تبيين شد كه اين تشكل الهي با وجود جوانان مومن دانشجو كه علم و ايمان، عاطفه و عقلانيت و شور جواني را با هم دارند و در حساسترين مكانها و عرصه ها ظرفيت جذب و عرضه و نمايندگي تفكر بسيجي را داشته و ميتوانند در جايگاهي كه چشم طمع بيگانگان به آنجا معطوف است و بالقوه مي تواند هم منشأ خيرات و بركات و سعادت و هم مبدأ شقاوت و بدبختي ملتها باشد، نقش آفريني كند اين تشكل ضرورت مي يابد كه تضمين كننده عدم امكان و استعداد ايفاي نقش منفي و زدودن آن از دانشگاه باشد وتشكلي با اين تفكر مانع نفوذ ايادي بيگانه و آنچه كشور و ملت و ايمان و اعتقاد او را در معرض هجمه قرار مي دهد شود و از سوي ديگر با اين تفكر ناب با اين توصيف كه «حقيقتا اگر بخواهيم مصداق كاملي از ايثار و خلوص وفداكاري و عشق به ذات مقدس حق و اسلام ارائه دهيم چه كسي سزاوارتر از بسيج و بسيجيان خواهند بود پا به عرصه خدمتگزاري در دانشگاه نهاده و دانشگاه را در خدمت سعادت و رشد و پيشرفت ملت ياري رساند و ضمن ايجاد سد در مقابل ضرباتي كه بيگانگان تلاش مي كنند از طريق دانشگاهها به ملتها بزنند، دانشگاه را منشأ سعادت بسازد و منطق و اعتدال اقتدار بسيج اينگونه مي تواند براي كشور سازنده و اقتدارآفرين باشد.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]
-
گوناگون
پربازدیدترینها