تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837611376
لاريجاني/كامل/: *بسيجي هميشه بايد حوادث را رصد كند *نزول قيمت نفت در تدوين بودجه لحاظ شود *تئوري يكجانبهگرايي آمريكا حالت سوخته پيدا كرده است
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لاريجاني/كامل/: *بسيجي هميشه بايد حوادث را رصد كند *نزول قيمت نفت در تدوين بودجه لحاظ شود *تئوري يكجانبهگرايي آمريكا حالت سوخته پيدا كرده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي در همايش توسعه ايمن و پايدار با روحيه و تفكر بسيجي با رويكرد پدافند غير عامل در محل سالن همايشهاي صدا و سيما با اشاره به مهم بودن مسالهي پدافند غيرعامل، تصريح كرد: التفات به اين مساله و چنين حركت عظيمي همراه با يك روحيهي بسيجي، امري مبارك است.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر علي لاريجاني در ادامه افزود: اين مساله آن قدر مهم و عظيم است كه جز فكر و ارادهي بسيجي در راه تحقق آن امكانپذير نيست.
رييس مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به توجه امام راحل و مقام معظم رهبري آن را يك جريان فكري و نظري دانست كه ميتواند همراه با يك ارادهي منسجم باشد.
لاريجاني تصريح كرد: در مفهوم و ايدهاي كه امام راحل براي بسيج قرار داده بودند، دو موضوع راه و صراط را مشخص ميكند، اول آمادگي عقلاني و نظري در بسيجيان يعني آشنا بودن به تفكر اسلام و بصير بودن به اين راه است.
وي با بيان اينكه لايه مختلفي براي تقرب ما به تفكر اسلامي وجود دارد و برخي از آنها عمومي است، گفت: مردم ما به اسلام اعتقاد دارند و اين يك امر مهم است، همچنين برداشتهاي عميقتر و برهانيتر در تفكر اسلامي مورد توجه است كه بعد از لايه احساسات لايه تعقل و برداشتهاي عميقتر مقولهي بسيار مهمي است، چون دنياي امروز دنياي مناسبات و روابط فكري است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، تصريح كرد: زماني گرايشهاي فكري مانند ماركسيسم در صحنهي بينالمللي از جهات نظري مسلط بود، كه نميشود آنها را انكار كرد، همچنين مباني فكر اسلامي مباني اصيلي است و در حال حاضر در شرايطي هستيم كه اقتضاء زماني ميكند كه به اين تفكر اسلامي بيشتر توجه شود و يك بسيجي بايد به تفكر عقلاني و برشهاي نظري مسلط شوند، در سالهاي گذشته نيز از سوي مسوولان بسيج در اين زمينه اهتمام جدي و كارهاي مهمي صورت گرفته است.
رييس قوه مقننه با اشاره به دو بعد نظري و عملي تفكر اسلام، گفت: بعد اخلاقي اسلام شامل دو بخش ميشود، بخش اخلاقي كه حوزههاي بايدهايي است كه افراد بايد مثلا عادل و راستگو باشند و ... كه در تفكر اسلامي اين مساله وجود دارد. بخش ديگر بخش سلوك است يعني نفس آدمي اگر در يك پروسهاي آرام آرام تزكيه شود خود به خود در بخشهاي نظري هم اين مساله را نشان ميدهد.
لاريجاني با اشاره به توجه انقلاب به اقامهي عدالت و قسط، گفت: بسيجي هميشه بايد به آرمانهايش دلبستگي عميق داشته باشد و قسم ديگر آگاه بودن به شرايط زمانه است، شرايط زمان با قطببنديهاي مختلف تغيير ميكند و اگر تحليل جامعي نسبت به اين مساله نباشد در وادي سادهانديشي ميافتيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: داشتن نگاه نافذ به استراتژي بينالمللي و بطني اين مساله بايد مورد توجه باشد و يك بسيجي بايد هميشه حوادث مرتبط را مرتب رصد كند و ذهن خود را نسبت به همهي مسائل آگاهي دهد و خود را در معرض حوادث بگذارد و آنها را ارزيابي كند و بطن حوادث را بشناسد و اين آمادگي بايد همراه با يك رفتار صحيح يعني عمل باشد.
وي تصريح كرد: اينكه تفكر اسلامي بر تربيت اسلامي تاكيد ميكند، اين است كه ميخواهد نظرش به ارادهها و بعد به عمل معطوف شود، داشتن بصيرت به اين مساله كمك ميكند و همهي اينها بايد در بستري براي حركت اراده به سمت عمل راهنمايي شود.
لاريجاني با اشاره به شرايط امروز دنيا، گفت: شرايط امروز ما وضعيت پيچيدهاي دارد، هم صحنهي بينالمللي و هم شرايط منطقهاي و مقولاتي كه به ايران مربوط است، را در اين شرايط ميتوان مورد توجه قرار داد.
رييس مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: در ظاهر حتما اين امر وجود دارد كه جريان مسلط بينالمللي از حالت ديكتاتوري و يكجانبهگرايي و نظاميگري در حال فاصله گرفتن است. صحنهي بينالمللي بعد از تئوري يكجانبهگرايي آمريكا و سخناني كه بعد از حادثهي 11 سپتامبر انجام دادند، به اين سمت حركت ميكرد كه اين امر را فرصتي بدانند تا مديريت خود را تحكيم كنند؛ لذا به افغانستان و عراق حمله كردند، همهي اين اقدامات ابتدا يك بهجت و سروري براي اين جريان به وجود آورد، تا جايي كه بعد از اين جريان عنوان ميكردند كه محور شرارت را در دست دارند و يك برج دموكراسي ايجاد ميكنند.
وي افزود: ايران تنها جايي بود كه در برابر اين جريان ايستاد، خيلي از كشورهايي كه در اشغال عراق اظهار ناراحتي ميكردند، بعد از اشغال استغفار كردند و كنار كشيدند و مشاهده ميكنيد كه در افغانستان هماكنون يك وضعيت مفتضحانه دارند و در عراق نيز به دنبال توافقنامهاي هستند كه آن را انجام دهند و بروند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، گفت: البته اين توافقنامه نكات مهمي دارد و در دل آن نكاتي است كه جا دارد مردان سياسي و ملي عراق به آنها توجه كنند، البته آمريكا بايد هزينهي حمله به عراق را از جيب خود بدهد ولي در حال حاضر ميخواهد از جيب عراق آن را بپردازد.
لاريجاني خاطرنشان كرد: در وضعيت فعلي جريان يكجانبهگراي مسلط را نداريم، هر چند نمادهاي پنهاني از او وجود دارد، اما موج ديپلماسي و افكار عمومي اين مساله را نميپذيرد.
دكتر علي لاريجاني در ادامه اين همايش گفت: آمريكاييها اعلام ميكنند چند كشور وجود دارند كه ميتوانند در آينده قدرت تاثيرگذار باشند كه يكي از آنها را ايران ميدانند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تغييرات در سطح آمريكا، گفت: شعار مطروح در آمريكا نشان ميدهد، رويگرداني نظامي در سياستهاي عمومي و الفاظ آنها وجود دارد و اگر كساني تنها به اين مساله توجه كنند ممكن است اين امر براي كشورشان ضرر داشته باشد. اگر سوال شود حركت صهيونيست تغيير كرده يا خير؟ پاسخ اين است كه چنين نيست. نمونهي آن شرايط غزه است و بعيد ميدانم در طول تاريخ فلسطين اين گونه جنايت و محاصرهي غزه وجود داشته باشد. در حالي كه رييس جمهور آمريكا عوض ميشود و شعار دموكراسي ميدهد؛ اما بدترين نوع محاصره براي غزه ايجاد شده است. در واقع هنوز شهوت گرفتن دنيا و تسلط بر منطقه در ذهن آنها وجود دارد و فشار بر غزه يك علامت است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، خاطرنشان كرد: اينكه آيا در شرايط فعلي در رفتار كشورهاي عربي و اسلامي تغييري شاهد هستيم؟ بايد گفت ممكن است بعضي از آنها سكوت كنند، ولي سكوت آنها نيز نشانهي چند چيز است كه يكي از آنها سرگرداني برخي از آنهاست كه در جنگ 33 روزه لبنان آن را مشاهده كرديم.
وي با اشاره به برگزاري كنفرانسي با عنوان گفتوگوي اديان در آمريكا، گفت: بطن اين كنفرانس حكايت از آن دارد كه آنها به يك فكر عميقتر و همگراييهايي در پشت صحنه هستند و آن را نشان دادهاند تا جايي كه پرز رييس جمهور اسرائيل اظهار كرد بسياري از كشورهاي حاضر در اين كنفرانس نسبت به ايران نگراني داشتهاند.
لاريجاني توجه به اين مساله كه شاهد يك تحرك موزيانه در منطقه هستيم، را مورد توجه قرار داد و گفت: اين مساله يك نوع ماجراجويي جديد را در منطقه ميتواند ايجاد كند. همچنين توجه به زد و بندهاي مفتضحانهاي كه در افغانستان صورت ميگيرد، بايد مورد توجه باشد. بعد از حدود هشت سال از اشغال افغانستان اين سوال پيش ميآيد كه آيا آمريكا به اهدافي كه در زمان اشغال افغانستان مطرح ميكرد، مانند مبارزه با تروريسم يا دستگيري طالبان يا مبارزه با بحث مواد مخدر رسيده است يا خير؟ در بحث مواد مخدر شاهديد كه در سال 2008 مواد مخدر به 9 هزار تن رسيده است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به اينكه ناتو در افغانستان ناموفق بوده و اين مساله آنها را به فكر واداشته است، گفت: مفتضحانهتر اينكه آنها با كساني كه ميخواستند مبارزه كنند در پشت صحنه همكاري و كار ميكنند و مهمتر از آن كشاندن اين درگيريها به پاكستان به بهانهي مقابله با تروريست است.
وي اقدام ديگر دشمنان را دامن زدن به مسائل جزيي بين شيعه و سني دانست و گفت: 5/1 سال پيش عرصهي اين مساله را عراق قرار داده بودند.
لاريجاني همچنين به رفتار ماجراجويانه آمريكا در بحث هستهيي ايران اشاره كرد و گفت: از ابتدا رفتار آمريكا در اين قضيه ماجراجويانه بود و مدام مسالهي هستهيي را از حالت حقوقي آن دور ميكردند. اگر آمريكاييها در خصوص مسايل هستهيي ميخواستند نگراني خود را كم كنند بهتر بود در چارچوب مقررات آژانس عمل ميكردند. گزارش اخير آژانس هم نشان ميدهد كه ما تا قيامت بايد شاهد اين حرفهاي دو پهلو باشيم. آژانس از يك سو بر مسائل هستهيي ما نظارت ميكند و از سوي ديگر اظهار نگراني ميكند. در حالي كه آژانس بايد مر قانون را مدنظر قرار دهد.
وي تصريح كرد: متاسفانه آمريكاييها نهادهاي حرفهاي بينالمللي را مخدوش كرده و با آنها ابزاري رفتار كردهاند كه نبايد از اين مساله غافل شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: مسالهي ديگر ساختار مسلط در آمريكاست كه در اين خصوص نقش لابيهاي صهيونيست در ديپلماسي آمريكا و ساختاري كه در ديپلماسي آمريكا دارد، بايد مورد نظر باشد. در واقع ديپلماسي آمريكا يك پروسهاي دارد تا باور شود و براي تغيير آن بايد نشانههاي آن وجود داشته باشد و نوع رفتارها بايد نشان دهد اين رفتارها در حال تغيير است.
لاريجاني گفت: اخيرا آلبرايت در كتابي كه نوشته توضيح داده كه اشتباهاتي نسبت به تاريخ ايران داشتهاند ولي در لابلاي اين صحبتها يك نكتهي مهم وجود دارد و آن اينكه البرايت عنوان كرده اسلام و انقلاب اسلامي را درست نشناختهاند؛ لذا در اين زمينه با مشكلات و نارساييهايي مواجه شدهاند. اما كداميك از اين حرفهاي آنها معطوف به عمل شده است.
وي با بيان اينكه نبايد ديپلماسي عمومي را با ديپلماسي رسمي اشتباه كنيم، گفت: آنچه مبناي عمل كشورهاست ديپلماسي رسمي است و اينها با تغيير الفاظ و شعارها تغيير نميكند. آنها جايگاه خود را در منطقه محكم كردهاند و پروسهي آمريكا به اين سادگي تغيير نميكند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، خاطرنشان كرد: هر چند تئوري يكجانبهگرايي آمريكا حالت سوخته پيدا كرده اما هر لحظه ميخواهند اقتدارشان را حفظ كنند؛ لذا با يك پديدهي دووجهي مواجهيم. يك وجه بطني و يك وجه رويي. بحث رويي آن اين است كه آنها قصد تغيير را دارند. اين مساله در شعارهاي اوباما نيز خود را نشان ميدهد، اما بطن آن استراتژي صلح است اما بايد بدانيم كه آمريكا و صهيونيست را بايد به عنوان يك تهديد هميشه مدنظر قرار داد.
لاريجاني صهيونيست و آمريكا را به عنوان دو عنصر مخرب مورد توجه قرار داد و گفت: بايد آمادگي لازم و متناسب با شرايط را براي مقابله با آنها داشته باشيم و خوشبختانه ايران از توان خوبي برخوردار است و سياست انكار توان ايران از سوي آنها بينتيجه است.
وي همچنين با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري بر آرمانهاي انقلاب و توجه به عنصر الهامبخش اسلام به دليل تاثيراتي كه دارد، گفت: به طور مثال مسالهي فلسطين و دغدغهي ايران در اين زمينه بخشي از توان ملي ماست و اين مساله را نيز بايد مورد توجه قرار دهيم كه هر چه ظرفيتهاي ما بالا ميرود شگردهاي دشمنان نيز براي مقابلهي با ما بيشتر ميشود.
رييس مجلس شوراي اسلامي، يكي از راههاي مقابله را پدافند غير عامل دانست و گفت: اگر در اين زمينه داهيانه عمل كنيم، جنبهي بازدارنده خواهد داشت. در قانون برنامه نيز نكات ارزشمندي در خصوص پدافند غير عامل منظور شده و اقداماتي نيز در اين راستا صورت گرفته است. اما در مقابل حجم وسيع كار مشكلاتي وجود دارد كه بايد استراتژي دقيقتري در اين راستا دنبال كرد.
لاريجاني توجه به چند نكته را در اين خصوص يادآور شد و گفت: يك فتح كار پدافند غير عامل در برابر بلاهاي طبيعي مانند زلزله است، چرا كه ايران بر روي گسل زلزله قرار دارد و هميشه اين تهديد براي كشور خواهد بود و براي مصونسازي كشور در اين راستا نياز به مقررات و قوانين بيشتري است.
وي در ادامه گفت: بخش ديگر مربوط به آمادگي كشور در برابر دو عنصر مخربي كه عنوان شد است، در واقع صهيونيست و آمريكا در جنگهاي اخير خود يك نوع رفتار نظامي از خود نشان دادند و بايد بدانيم اگر دشمن شما از نوع تهديد كشورهاي كوچك باشد، پدافند شما با تهديدات بزرگتر متفاوت است. در واقع مصونسازي در برابر تهديدات آمريكا و صهيونيست روشهايي را به شما ديكته ميكند و جاهاي حساس بايد مصونسازي شود كه بخش عظيم كار اتخاذ استراتژي دقيق و لازم براي موازيسازي در امكانات است كه به اين وسيله تعريف را به اشتباه مياندازند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، تصريح كرد: به طور مثال امكان راديو و تلويزيون هميشه در تيررس دشمنان است كه با موازيسازي در روشها ميتوان در اين خصوص اقدام كرد، يا پلهاي مهم براي حريف يكي از بخشهايي است كه بر آن متمركز ميشود كه بايد با موازيسازي در اين خصوص اقدام شود. در كشور ما امسال 24 هزار ميليارد تومان بودجهي عمراني است كه اين مقدار ميتواند بدون توجه به يك آمايش دفاعي هزينه شود و بالعكس و اين يك مسالهي عقلايي است و ميتوان به اين وسيله از قسمتهايي صيانت كرد.
وي ادامه داد: همچنين در شرايطي زندگي ميكنيم كه با واقعيتي به نام مسائل اقتصادي روبرو هستيم. از جمله بحث نزول قيمت نفت كه در بحث تدوين بودجه بايد اين مساله مورد تاكيد قرار گيرد. ضرورتهاي بودجهاي هم اين فكر را القاء ميكند كه از امكانات عمراني بيشتر استفاده شود و در استراتژي شما در پدافند غير عامل نيز بايد اين دو خصوصيت وجود داشته باشد.
لاريجاني تصريح كرد: در واقع نوعي موازيسازي در امكانات حياتي و حساس كه دشمن نتواند بر نقطهاي متمركز شود، مهم است و اميدواريم اين همايش بتواند فكر منسجمي را براي پدافند غير عامل داشته باشد كه راهنماي عمل دولت و مجلس باشد. مجلس هم كاملا به اين فكر اعتقاد دارد و به آن توجه ميكند و اگر تئوري كاملي در اين زمينه ارايه شود و در كميسيونهاي مختلف مجلس اين فكر باز شود قطعا ميتواند موثر باشد و اگر رهنمودهايي براي تدوين بودجه و برنامهي پنجسالهي پنجم داريد به مجلس ارايه كنيد تا مورد بررسي قرار گيرد.
انتهاي پيام
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]
-
گوناگون
پربازدیدترینها