واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: معرفي رشته هاي دانشگاهي
رشته فلسفه
موضوع اين رشته تحصيلي:
رشته فلسفه يك رشته آموزشي است كه كليه پرسش هاي بنيادي انسان را نسبت به مسائل وجود، هستي، جهان پيرامون انسان و حقيقت انساني بررسي مي كند. پرسش هايي كه زماني به ارزشهاي ديني و معنوي برمي گردد كه همان فلسفه ديني است و زماني مربوط به ارزشهاي اخلاقي و مباني ارزشهاي اخلاقي است كه به عنوان فلسفه اخلاق آن را مي شناسيم و گاه مباني نظام حكومتي را در برمي گيرد كه همان فلسفه سياسي است و گاهي نيز شامل مباني هنر و زيباشناسي و موضوعاتي از اين دست مي شود. البته در دوره كارشناسي رشته فلسفه، دانشجويان بيشتر شناخت مفصلي درباره تاريخ فلسفه غرب به دست مي آورند. يعني سير تاريخي فلسفه را از فلسفه يونان تا زمان حاضر و تا حدودي نيز سير تاريخي فلسفه اسلامي را مطالعه و بررسي مي كنند.
توانايي هاي لازم:
يكي از راههاي موفقيت در فلسفه، آشنايي اوليه با رياضيات و مباحث رياضي است. يعني رياضيات پلي مناسب براي رفتن به طرف فلسفه مي باشد. علاقه مندي به فلسفه نيز يكي ديگر از عوامل موفقيت در اين رشته است. آشنايي كامل با زبان انگليسي براي دانشجويان فلسفه غرب و آشنايي با زبان عربي براي دانشجويان فلسفه اسلامي ضروري مي باشد.
موقعيت شغلي در ايران:
رشته فلسفه اهميتي بنيادي در ارتقا» سطح فكري جامعه دارد چرا كه هر جامعه نيازمند افرادي است كه اهل تفكر و نقادي باشند و مسائل فرهنگي را فهميده و مباني فرهنگي را تشخيص دهند و رشته ي فلسفه وظيفه پرورش چنين متفكراني را بر عهده دارد. اما متاسفانه اين رشته با همه اهميتش در جامعه ما بسيار مظلوم واقع شده و مورد بي توجهي و بي مهري دست اندركاران نظام قرار گرفته است تا جايي كه فارغ التحصيلان آن حتي موفق به استخدام در آموزش و پرورش كه متعارف ترين زمينه كاري براي يك ليسانس فلسفه است نمي شوند. فارغ التحصيل فلسفه از نظر شغلي يا بايد به عنوان استاد يا معلم فلسفه به تدريس فلسفه بپردازد و يا در مراكز پژوهشي مثل داير ه المعارف ها و پژوهشگاه علوم انساني فعاليت كند كه البته در چنين مراكزي بيشتر فارغ التحصيلان فوق ليسانس و دكتراي فلسفه فعاليت دارند و يك ليسانس فلسفه در صورتي كه فعال و علاقه مند باشد، مي تواند به عنوان دستيار پژوهشگر در بعضي از اين مراكز مشغول به كار گردد.
درس هاي اين رشته در طول تحصيل:
منطق قديم، منطق جديد، منتخب متون كلامي و فلسفي ( به زبان فارسي)، تاريخ فلسفه اسلامي، علم كلام، فلسفه اسلامي، فلسفه اخلاق در تفكر غربي، اخلاق در تفكر اسلامي، عرفان نظري، تاريخ فلسفه يونان، تاريخ فلسفه قرون وسطي تا رنسانس، تاريخ فلسفه از بيكن تا هيوم، تاريخ فلسفه از كانت تا نيمه دوم قرن نوزدهم، تاريخ فلسفه جديد و معاصر، فلسفه معاصر و مكاتب جديد قرن بيستم، متون فلسفي به زبان خارجي، متون فلسفه به زبان عربي، متافيزيك در غرب، فلسفه علوم.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]