واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: براساس گزارش جدید مک.کینسی (McKinsey)، انقلاب اینترنت بسیار سریع.تر و قوی.تر از انقلاب بزرگ صنعتی قرن نوزدهم است. این گزارش همچنین حاکی است که سوئد در توزیع اینترنت در جهان پیشگام بوده و سود ناخالص حاصل از اینترنت در این کشور 3/6 درصد است. از میان کشورهای آسیایی نیز کره جنوبی و ژاپن به ترتیب با سود ناخالص 6/4 و 4 درصد حاصل از اینترنت در این منطقه پیشتاز بوده.اند. بعد از این دو کشور نیز هند و چین با 2/3 و 6/2 درصد قرار دارند.
***
این تحقیقات در 13 کشور شامل کشورهای گروه 8 به اضافه برزیل، چین، هند، کره جنوبی و سوئد انجام شده است. براساس این گزارش، اینترنت در سال 2009 موجب رشد 2/3 درصد تولید ناخالص ملی در هند شد. این ارزیابی.ها نشان می.دهد که در مدت پنج سال منتهی به سال 2009 تولید ناخالص ملی هر یک از این کشورها به طور متوسط 5 درصد رشد داشته است.
نتایج این تحقیق که “اهمیت اینترنت: تاثیرات جامع اینترنت روی رشد، شغل و رفاه” نام دارد، نشان می.دهد که به طور متوسط، اینترنت در تمام این 13 کشور موجب رشد متوسط 4/3 درصدی تولید ناخالص ملی شده است.
این تحقیقات همچنین نشان می.دهد که در سال 2009 در هنگ.کنگ، اینترنت باعث رشد 12 میلیارد دلاری در اقتصاد این کشور شده و پیش.بینی می.شود که این رشد در سال 2015 به 146 میلیارد دلار برسد.
مراکز اقتصادی پیشروی اروپا نیز به واسطه اینترنت در سال 2009، رشد 6 تا 7 درصدی تولید ناخالص ملی داشته.اند.
بر اساس این گزارش که مرکز مشاوره بوستون آن را اولین گزارش شناسایی ابعاد اقتصاد مبتنی بر اینترنت در آسیا دانسته، در تمامی جوامع اینترنت نقش اساسی در تحول صنایع از جمله داد و ستد بین.المللی، مالی و کسب.وکارهای کوچک داشته است.
این گزارش توضیح می.دهد: رشد اقتصادی حاصل از مصرف اینترنت اکنون بیشتر از بخش.های کشاورزی و انرژی است. به طوری.که کشاورزی به طور متوسط 2/2 درصد از تولید ناخالص ملی را در این 13 کشور تامین می.کند.
تاثیر اینترنت بر مشاغل
در میان کشورهای توسعه.یافته به غیر از چین، برزیل و روسیه - اینترنت علاوه بر اینکه باعث رشد اقتصادی 21 درصدی شده، 500 هزار شغل را از بین برده، اما در عوض 2/1 میلیون شغل جدید ایجاد کرده است. این به.آن معناست که به ازای هر شغلی که از بین رفته، 4/2 شغل جدید به واسطه اینترنت ایجاد شده است. این مشاغل جدید باعث جذب طراحان نرم.افزار، تکنسین.های انفورماتیکی و کارشناسان امنیتی شده.اند.
در این گزارش آمده: بسیاری از کارشناسان پیدایش اینترنت را با متغیرهای ارتباطی دیگر مقایسه می.کنند، در حالی که بهتر است این رویداد را با توسعه و تجاری شدن صنعت برق مقایسه کرد.
محققان مک.کینسی می.گویند: تاثیر اینترنت فقط به صنایع وب محدود نمی.شود، بلکه 75 درصد از رشد اقتصادی شرکت.های سنتی که خود را بازیگردانان اینترنت می.دانند، حاصل از اینترنت بوده است. آنها همچنین می.افزایند: با بررسی 4 هزار و 800 شرکت کوچک و متوسط در 13 کشور مشخص شد که رشد و سرعت توسعه کسب.وکارهای متکی بر اینترنت دو برابر کسب.وکارهایی است که بر پایه اینترنت نیستند.
تاثیر اینترنت بر رفاه
بر اساس این گزارش، اینترنت همچنین سطح کیفی زندگی شهروندان کشورهای توسعه یافته را بالا برده است. به طوری.که در حدود 15 سال اخیر، به دلیل توسعه اینترنت، درآمد سرانه هر فرد 500 دلار افزایش یافته است. این درحالی است که این میزان درآمد سرانه در انقلاب بزرگ صنعتی در مدت 50 سال به دست آمد.
مک کینسی پیش.بینی کرده است که کسب و کار مرتبط با رایانش ابری تا سال 2015 حدود 85 میلیارد دلار سود خواهد داشت. به گفته این موسسه، آمریکا حدود 30 درصد از سود جهانی حاصل از خدمات اینترنت را در اختیار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]