واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس سازمان ثبت اسناد املاك در گفتگو با ايلنا:استفاده از كد رهگيري در نقل و انتقال مسكن غيرقانوني استكد رهگيري ثبت اسناد اول آذر اجرايي نميشود
تهران- خبرگزاري كار ايران
حسينعلي اميري در پاسخ به اين سؤال كه با توجه به اينكه سخنگوي دولت اعلام كردند طرح ساماندهي املاك از اول آذرماه انجام ميشود، آيا ابلاغ اين طرح از سوي رئيس قوه قضائيه به سازمان ثبت و اسناد و املاك صورت گرفته است، گفت: از طريق تلويزيون شنيدم كه سخنگوي دولت اعلام كرده كه رئيس قوه قضائيه به سازمان ثبت اسناد دستور داده كه از يك آذر دفاتر اسناد رسمي ملزم هستند فقط اسنادي را ثبت رسمي كنند كه در سامانه نظارت بازرگاني به ثبت رسيده باشد، در حالي كه تاكنون چنين تكليفي را آيتالله هاشمي شاهرودي به سازمان ثبت ابلاغ نكرده است.
رئيس سازمان ثبت اسناد املاك كل كشور در گفتوگو با خبرنگار ايلنا گفت: وزير دادگستري شرحي را به رئيس قوه قضائيه مرقوم كردهاند كه در آن چهار مطلب را مطرح كرده است. مطلب اول اين است كه كانون سردفتران و دفترداران موظف شوند كه دفاتر را به وسايل نرمافزاري و سختافزاري تجهيز كنند. مطلب دوم نيز اين است كه سازمان ثبت پورتال شناسه اشخاص حقوقي را تهيه و توليد كند.
وي ادامه داد: مباحث سوم و چهارم اين است كه دفاتر اسناد رسمي ملزم شوند فقط معاملاتي را ثبت رسمي كنند كه داراي كد رهگيري از وزارت بازرگاني باشند.
اميري با بيان اينكه پورتال شناسه اشخاص حقوقي بر اساس توافقي كه با دولت انجام شده است، حداقل چهار ماه است كه تهيه شده است، گفت: در اين توافق همچنين تعهد دولت اين بود كه ساختمان مورد نياز براي استقرار نيروي انساني و تجهيزات پورتال را در اختيار سازمان ثبت قرار بدهد كه تاكنون اين كار را انجام نداده است و به محض اينكه ساختمان را در اختيار سازمان براي استقرار تجهيزات و نيروي انساني قرار دهند، اين سامانه قابل بهرهبرداري است.
وي تصريح كرد: قسمت دوم كه مربوط به تجهيز دفاتر اسناد رسمي است، از مدتها پيش بخشنامه شده و در حال حاضر نيز در حال انجام است؛ حتي در جذب سردفتران جديد هم يكي از شروطي كه قرار داديم اين بود كه حتماً داراي مهارت ICDL باشند. در حال حاضر نيز كه دفاتر جديد شروع به فعاليت ميكنند، بازرسهاي سازمان تا زماني كه تجهيزات نرمافزاري و سختافزاري را نداشته باشند، اجازه فعاليت به آنها داده نخواهد شد.
معاون قوه قضائيه در خصوص الزام دفاتر به منع ثبت اسنادي كه داراي كد رهگيري نيستند، گفت: اين خلاف قانون است و در جلسات كارشناسي كارگروه مسكن كه خود در آن حضور داشتم، مفصل به اين موضوع پرداخت شد و با ارائه توضيحات هم آقايان متقاعد شدند كه اين كار نياز به قانون دارد. در همين راستا پيشنويس قانوني هم تهيه كرده و آوردند كه در حال حاضر از سرنوشت آن خبر ندارم.
وي با بيان اينكه تا زماني كه اين امر قانوني نشده باشد، چنين الزامي، الزام مازاد بر تكاليف قانوني براي دفاتر اسناد رسمي است، گفت: قانون تنظيم اسناد رسمي مصوب سال 85، فرآيندهاي تنظيم سند رسمي را هم كوتاه و هم مشخص كرده است. اين قضيه در اين مقوله نميگنجد و نياز به قانون دارد.
اميري گفت: رئيس قوه قضائيه در نامهاي كه وزير دادگستري به ايشان ارسال كرده، امري را به ما تكليف نكرده است بلكه تنها فرمودند پيشنهاد مناسبي است.
رئيس سازمان ثبت اسناد كل كشور با بيان اينكه رئيس قوه قضائيه بر بحثهاي كارشناسي توجه ويژهاي داشته و مسائلي كه داراي غناي كارشناسي نباشد را به هيچ وجه از معاونين نميپذيرد، اظهار داشت: ما پيشنهادات وزير دادگستري را در مورد بحث سوم كارشناسي كرديم و مكتوباً نظر كارشناسي را در اختيار رياست قوه قضائيه قرار داديم. طبيعي است كه ايشان بر سازمان ثبت رياست و ولايت دارد و هر چه نظر ايشان باشد، ما انجام ميدهيم اما از جهت كارشناسي معتقديم كه نياز به تشكيلات موازي نداريم.
معاون قوه قضائيه با تاكيد بر اينكه تشكيلات موازي باعث سردرگمي ارباب رجوع و افزايش هزينههاي اجتماعي ميشود، تصريح كرد: ماده 46 و 47 قانون ثبت در واقع معاملات و عقود مربوط به اموال غير منقول را به عنوان يك تكليف اجباري در دفاتر اسناد رسمي لازم دانسته است و نيز مواد 22 و 47 قانون ثبت جزو قوانين آمره كشور است. ما بايد از ظرفيت موجود قانوني استفاده كنيم و اين تشكيلات موازي را به هيچ وجه به صلاح كشور نميدانيم.
رئيس سازمان ثبت اسناد كل كشور با بيان اينكه در سالهاي اخير با دستور رئيس قوه قضائيه در جهت تسهيل تنظيم اسناد رسمي كارهاي خوبي صورت گرفته است، ادامه داد: در اين راستا بانكهاي اطلاعاتي مفصلي توليد شده است و قوانين اصلاح شد، تسهيلات خوبي فراهم شده است، لذا با اين اوصاف و شرايط بايد نقايص تشكيلات موجود را حل و فصل كنيم نه اينكه بخواهيم تشكيلات موازي ديگر ايجاد كنيم.
اميري گفت: نظر كارشناسي بنده اين است كه طرحي كه دوستان در وزارت دادگستري به دنبال آن هستند، تامينكننده نظرات دولت نميتواند باشد، چرا كه همه اسباب نقل و انتقال در فقه اسلامي و در قانون ما تنها بيع نيست و هبه، صلح و تهاتر را در برميگيرد.
معاون قوه قضائيه با تاكيد بر اينكه بايد دقت كنيم اين طرح منجر به معاملات زيرزميني نشود و مديريت كلان كشور با مشكل مواجه نشود، گفت: ما اين نظرات كارشناسي را هم در كارگروه مسكن به طور مفصل مطرح كرديم و هنوز هم بر نظرات كارشناسي خود باقي هستيم اما با توجه به تاكيدات رياست محترم قوه قضائيه، آماده هر گونه تعامل و همكاري مثبت در جهت ساماندهي بحث مسكن هستيم.
وي خاطر نشان كرد: چهار سال است كه از نزديك در خدمت رئيس قوه قضائيه هستم و هيچگاه تكليف غير قانوني و غير كارشناسي را ايشان به ما ندادهاند. ايشان قطعاً ملاحظات كارشناسي را مد نظر قرار ميدهند و هر چه به ما ابلاغ كنند، ما انجام ميدهيم.
پايان پيام
كد خبر: 458243
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]