تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم، بيشتر از آن‏كه با عمر خود زندگى كنند، با احسان و نيكوكارى خود زندگى مى‏كنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850449203




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مادران ماندگار در تلویزیون و سینمای ایران+ عکس


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:

بسیاری تصور می.كنند بازی كردن نقش "مادر" در سینما و تلویزیون ساده.ترین كاری است كه هر بازیگر زنی از عهده آن برمی.آید. مرور بازی.های درخشان هشت مادر در سینما و تلویزیون خود گویای همه چیز است.

مادر یكی از كلیدی .ترین نقش.هایی است كه در سینمای ایران دارای تاثیرگذاری فراوانی است. معمولا این گونه نقش.ها بر عهده بازیگران توانایی سپرده می.شود كه علاوه بر قابلیت.های بازیگری، دردها و رنج.های مادرانه در چهره.شان نمایان باشد.

سینمای ایران و تلویزیون در دهه 60 بیشترین تمركزش را بر به تصویر كشیدن كانون خانواده گذاشت. اگرچه در آن سال.ها كارگردان.ها آزمون و خطای بسیاری در انتخاب مضامین داشتند اما به خاطر نوع روایت ژانرهای مختلف سینمایی قبل از انقلاب، تا مدت.ها خانواده و مادر، مهمترین نقش را در سینما و تلویزیون داشت.

بی.تردید علی حاتمی به یادمادنی.ترین تصویر از زن ایرانی را با فیلم "مادر" در سینمای ایران به یادگار گذاشت. رقیه چهره آزاد در این فیلم هر آنچه از مادر در دهه 60 در ذهن داشتیم، پاك كرد و با بازی قدرتمند خود به خیلی.ها یادآوری كرد، مادر علاوه بر همه آنچه تا به اینجا بوده است، می.تواند ستون خانواده هم باشد. در این فیلم حاتمی را می.توان به خاطر پایبندی و حفظ اصالت.های ایرانی.اش تحسین كرد.
علی حاتمی در "مادر" تصویری ایرانی و ملی از نقش زن و مادر در خانواده ارائه می.دهد. این تصویر دوست.داشتنی و خاطره.انگیز را دیگر در سینمای ایران نمی.بینیم. نگاهی كه سالم، شریف و در عین حال انسانی و عاطفی است و در بازی ماه طلعت (اكرم محمدی) و ماه منیر (فریماه فرجامی) نیز، دیده می.شود.

مادر سینمای ایران مناسب.ترین عبارتی است كه می.توان برای حمیده خیرآبادی به كار برد. او در طول 50 سال عمر حرفه.ای خود در بیش از 60 فیلم سینمایی و مجموعه تلویزیونی نقش آفرینی كرد كه در بیش از 90 درصد این فیلم.ها خیرآبادی نقش مادری مهربان و دوست داشتنی را بازی می.كرد. بر خلاف بازیگرانی چون جمیله شیخی و رقیه چهره آزاد، خیرآبادی زنی سر به راه و در عین حال واسط خوبی برای حفظ و برقراری ارتباط میان فرزندان و پدر خانواده بود.

به یادماندنی.ترین بازی خیرآبادی كه تا امروز در ذهن بسیاری از مخاطبان جا خوش كرده است، مجموعه "پدرسالار" است. خیرآبادی در این مجموعه با درك درستی از كج فهمی.های جامعه از روابط عروس و مادر شوهر و مشكلات آنها، تصویر پیشین را بر هم زد و تصویر دیگری ساخت. بازی او در كنار محمدعلی كشاورز و صبوری او در رفع مشكلات در این مجموعه بیش از دیگر آثارش بود.

مرور كارنامه كاری ژاله علو گویای این است كه او در ارائه تصویری معصوم و نجیب از زن ایرانی مهارت فراوان داشته است. اگرچه علو علاوه بر بازیگری هنر دوبله را هم پیگری كرده اما تطبیق صدا و تصویر او برای مخاطب تا امروز ماندنی.تر بوده است.


ژاله علو در كنار داوود میرباقری و نسرین مقانلو در بسیاری از روایات آمده كه مادر مختار در تصمیم او برای قیام و عملی شدن آن نقش كلیدی داشته است. حالا در مجموعه "مختارنامه" این مهم بر ژاله علو سپرده شده است و او در مجموعه.ای تاریخی علاوه بر كنترل احساسات مادر باید فرزندش را برای خون خواهی حسین ابن علی تشویق كند. علو تا به اینجا توانسته است در میان بازیگران مختلف مجموعه "مختارنامه" بدرخشد و انتخاب میرباقری برای ثبت چهره.ای از مادری مقاوم درست از كار درآمده است.

ثریا قاسمی هم تقریبا دنباله رو مادر بود. او كه بی شباهت به حمیده خیرآبادی نیست، در تمام آثار سینمایی و تلویزیونی مادر بوده است. البته تصویر قاسمی از مادر در مجموعه.های تلویزیونی به مراتب ماندگارتر از فیلم.های سینمایی اوست. یكی از مجموعه.هایی كه وی در آن حضور داشت، "درپناه تو" بود. قاسمی در این فیلم مادر حسن جوهرچی (محمد) بود. نحوه ارتباط او با محمد و ادای اسم محمد به شیوه.ای خاص باعث شده بود تا مدت.ها این نوع بیان سر زبان.ها بیفتد.


ثریا قاسمی در نمایی از "جراحت" اما دو مجموعه "شب دهم" و "او یك فرشته بود" از دیگر مجموعه.هایی بود كه قاسمی در آنها متفاوت و واقعی ظاهر شد. "شب دهم" با اقبال عمومی مواجه شد و یكی از دلایل این موفقیت بازی متقابل ثریا قاسمی و حسین یاری بود. ثریا قاسمی در مقام مادر بیشتر مواقع با زبان حیدر خوش مرام با فرزندش صحبت می.كرد و درك متقابلی از حیدر و فرهنگی كه در آن رشد كرده بود، داشت. قاسمی در "او یك فرشته بود" نیز اوج صبوری و ایثار یك مادر را نشان داد.

"مهر مادری" به تنهایی برای فاطمه معتمد آریا كافی بود تا بتواند خودش را به عنوان مادر در سینمای ایران ثبت كند. او در این فیلم تصویری از مادر، اما نه صرفا مادری ایرانی، معتمدآریا در "مهر مادری " تصویری جهانی از مادر را نشان می.دهد و این دقیقا همان چیزی است كه كمال تبریزی در مقام كارگردان می.خواست.

از دو مجموعه "زیر تیغ" و "آشپزباشی" می.توان به عنوان آثار شاخص معتمد آریا در تلویزیون نام برد. او در هر دو این مجموعه.ها مادری را خلق كرد كه با همه مشكلات خود باید به خاطر مادر بودن و مسئولیت خانواده نمی.شكست و همین كشمكش.های او در "زیر تیغ" به یك نحو و در "آشپزباشی" به نحوی دیگر نشان داد تصویر درستی از نقش مادر دارد.


فاطمه معتمد آریا در نمایی از "آشپزباشی" "زیر پوست شهر" با وجود كنار زدن لایه.های جامعه و نمایاندن كاستی.ها زیر لنز دوربین، پرده از چهره مادرانی برداشت كه به معنای واقعی كلمه صورت خود را با سیلی سرخ می.كنند. گلاب آدینه، در این میان به خوبی توانست این نقش را ایفا كند و چنین وظیفه.ای را بر عهده بگیرد. آدینه در این فیلم تمام تلاشش را كرد تا دردهای یك مادر را برای خود نگه دارد و هضم كند. خط.های صورت آدینه و چهره معصوم او در این فیلم گویای همه چیز بود.




"مهمان مامان" تقریبا از جنس سینمای "زیر پوست شهر" است اما اینجا قرار است دردها را دید و خندید. آدینه در متفاوت.ترین اثر مهرجویی باز هم نقش محوری را بازی می.كرد. البته حسن پورشیرازی بازیگر مقابل او و مجموع بازیگران این فیلم هم آدینه را كامل می.كردند اما او در این فیلم نشان داد در بحرانی.ترین موقعیت.ها تنها مادر می.تواند تصمیم گیرنده و چاره ساز باشد.

مهرانه مهین ترابی با مجموعه "خانه سبز" نشان داد مادر بودن احساس زنانه.ای است كه نیاز چندانی به تجربه كردن ندارد. او در این مجموعه تلویزیونی در كنار مادر سینمای ایران، حمیده خیرآبادی و اكرم محمدی بیشترین بار این مجموعه را بر عهده داشتند. مهین ترابی "خانه سبز" تعادلی میان فرزند و همسر خود رعایت می.كرد و تصویر درستی از ارتباط زن با همسر و فرزند نشان می.داد. نشان دادن تصویر مادر در مجموعه "خانه سبز" و اهمیت این نقش برای عوامل مجموعه حساب شده و قابل لمس بود. چراكه سه نسل از مادران ایرانی با دغدغه.های مشترك، در این مجموعه روایت می.شدند.


مهرانه مهین ترابی در نمایی از "در مسیر زاینده رود" كیومرث پوراحمد به جز خلق شخصیتی به نام مجید، در "قصه.های مجید" خدمت دیگری به سینمای ایران كرد و آن هم این بود كه مادری مهربان را به سینمای ایران معرفی كرد. پروین دخت یزدانیان اگرچه به واسطه پسر به سینما و تلویزیون آمد اما نشان داد، بازیگری در خونش است. او در "قصه.های مجید" مادربزرگی با دغدغه.های یك مادر بود و این میزان حساسیت او به سرنوشت مجید، توجه مخاطب را جلب می.كرد.


پرویندخت یزدانیان در نمایی از "قصه.های مجید" یزدانیان بعد از "قصه.های مجید" در فیلم سینمایی "خواهران غریب" و مجموعه "سرنخ" هم خوب ظاهر شد و نگاه عمیق به فرزند و نگرانی.هایش با وجود بزرگ شدن او را در قالب تصویر نمایان كرد.
-----------
منبع : انتخاب






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 348]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن