تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عاقل‏ترين مردم كسى است كه در امور زندگيش بهتر برنامه‏ريزى كند و در اصلاح آخرتش بيشتر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829380183




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اخبار هسته اي در هفته اي كه گذشت


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اخبار هسته اي در هفته اي كه گذشت
برگزاري نشست بررسي مسايل هسته اي ايران در پاريس ، حادثه زيردريايي هسته اي روسي در آبهاي روسيه اتفاق افتاد،مخالفت كره شمالي از نمونه برداري هسته اي و اعتراض مصر از خطر پسماندهاي هسته اي رژيم صهيونيست، از رويداد ها و اخبار مهم هسته اي هفته منتهي به 24 آبان بوده است.


، راه ندازي رآكتور هسته اي كره شمالي، حسنين هيكل:مشكل غرب با ايران مساله هسته اي نيست ، تظاهرات دهها هزار نفري فعالان ضد هسته اي در آلمان، آژانس اتمي پيش نويس گزارشي از فعاليت هسته اي سوريه ارائه مي دهد ، انگليس بخشي از تحريم هاي هسته اي هند را لغو كرد ، عضو آكادمي علوم روسيه ، استفاده از انرژي هسته اي را حق ايران دانست ، معاون وزيرخارجه انگليس، تضمين نيازهاي مشروع و غيرنظامي هسته اي ايران را بخشي از راه حل خواند و هند و بلژيك قرارداد هسته اي صلح آميز 5 ساله امضا كردند ، از ديگر رويدادهاي هسته اي در هفته گذشته بوده است.
*** نشست پاريس
مقام هاي ارشد پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل به اضافه آلمان موسوم به گروه 1+5 روز پنجشنبه در پاريس گرده م آمدند تادر باره برنامه هسته اي ايران به رايزني بپردازند.
وزارت خارجه فرانسه پس از نشست پاريس بيانيه كوتاهي صادر كرده اما از هيچ ابتكار عمل يا گام تازه اي طي آن خبر نداده است و در اين بيانيه آمده است: "اين ملاقات به حاضران امكان داد وضعيت جاري را بررسي كرده و درباره راه هاي پيش رو بحث كنند... اين شش كشور در هفته هاي آتي به مشورت درباره گام هاي بعدي ادامه خواهند داد."
حاضران در اين نشست بر "اهميت رويكرد دو وجهي" مقابل ايران داير بر گفتگو با اين كشور و همزمان بررسي تحريم هاي بيشتر در صورت خودداري تهران از تعليق غني سازي اورانيوم تاكيد كردند.
برنار كوشنر وزير خارجه فرانسه پيش از اين نشست گفت كه "ما هميشه حامي هم گفتگو و هم تحريم بوده ايم و بايد همين رويكرد را ادامه دهيم."
وي افزود: "ما در تلاش خود براي گفتگو با ايراني ها نتيجه زيادي به دست نياورده ايم... (اما) اين دليلي براي رها كردن اين شيوه نيست."
** دديگاه حسنين هيكل ، معاون وزيرخارجه انگليس و عضو آكادمي علوم روسيه
محمد حسنين هيكل روزنامه نگار مشهور مصري جمعه شب در گفت و گو با شبكه تلويزيوني الجزيره گفت كه بحران ايران بحران سلاح هسته اي نيست و كشورهاي عمده عربي هم اكنون فاقد وزنه و نقش برجسته اي در منطقه مي باشند .
وي تاكيد كرد كه ايران و اسرائيل براي پر كردن خلاء سياسي موجود در منطقه هم اكنون در رقابت جدي بسر مي برند و "دنيس راس" فرستاده آمريكا به منطقه در دوران بيل كلينتون رييس جمهور سابق آمريكا عقيده دارد كه آمريكا به هيچ وجه نفوذ ايران در منطقه را نخواهد پذيرفت.
حسنين هيكل درباره اظهارات يكي از مشاوران نزديك باراك اوباما رئيس جمهور آينده آمريكا مبني براين كه كشورهاي عربي هنوز نسبت به خطر سلاح هسته اي ايران براي اين كشورها آگاه نيستند تاكيد كرد كه وي به او گفت كه خطري از جانب ايران متصور نيست.
وي به مشاور اوباما تاكيد كرد : در برابر وجود سلاح هسته اي در اسرائيل چه عيبي دارد كه ايران نيز داراي سلاح هسته اي باشد و مشاور اوباما در پاسخ تاكيد كرد كه سلاح هسته اي اسرائيل كه در دوران جنگ سرد ميان آمريكا وشوروي سابق ايجاد شد براي مقابله با خطر شوروي بوده است.
هيكل در ادامه تاكيد كرد كه مشكل موجود در اين ميان علاقمندي كشورهاي غرب براي محدود كردن نقش ايران است و دشمني با ايران هيچ سودي ندارد و طرح موجود در انديشه دنيس راس برقراري تماس با ايران مي باشد. همچنين رييس بخش ايران انستيتو شرقشناسي آكادمي علوم روسيه، تحقيقات در امور هسته اي و استفاده از انرژي در اين بخش را حق قانوني جمهوري اسلامي ايران دانست و گفت : ايران حتي با وجود دارا بودن منابع عظيم نفت و گاز طبق پيمان "ان.پي.تي " حق انجام تحقيقات هسته اي و استفاده از مزاياي آن را دارد وجاي خوشحالي است كه تهران تمايل براي مذاكرات در باره برنامه هسته اي خود را از دست نمي دهد.
كارشناس روس گفت: در اين وضعيت كه برخي كشورها ي غربي ، دولت ايران را هدف حملات سياسي قرار داده اند لازم است روابط و همكاري هاي ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي نزديك ترشده و افزايش يابد؛ و مشاركت شركت هاي خارجي در تحقيقات هسته اي ايران تدبير مناسبي براي اعتماد سازي است و باعث كاهش تنش ها پيرامون مساله اتمي ايران خواهد شد.
وي با حمايت از همكاريهاي ايران و روسيه نيز گفت: روابط دو كشور بايد شفاف باشد و برنامه هسته اي ايران نبايد باعث مجادله روسيه با اتحاديه اروپا شود و تهران شريك مطمئن روسيه است.
"بيل رامل "معاون وزيرخارجه انگليس نيز درجريان يك پرسش و پاسخ پارلماني در مجلس عوام اين كشور اعتراف كرد كه تضمين نيازهاي مشروع و غيرنظامي هسته اي ايران بخشي از راه حل (موضوع هسته اي ايران) است.
وي كه درباره همكاري هاي هسته اي ايران و روسيه و نظر دولت انگليس در اين زمينه به نمايندگان مجلس توضيح مي داد، گفت: بخشي از راه حل مشكل بايد اين باشد كه نيازهاي مشروع و غيرنظامي هسته اي ايران تضمين شود و روسيه در اين زمينه مي تواند كمك كند.
وي بارديگر از آنچه كه آمال هسته اي ايران خواند، ابراز نگراني كرد و گفت: پيشنهاد قابل توجهي از سوي گروه 1+5 به ايران ارائه شده است و ما بايد از طريق تحريم ها و ديگر روش ها ايران را در سطح بين المللي تحت فشار قرار دهيم تا وارد پروسه حل مشكل شود و تعهدات هسته اي خود را اجرا كند.
رامل در مورد نحوه تعامل روسيه با موضوع هسته اي ايران گفت: روسيه تاكنون از همه قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل درباره الزامات هسته اي ايران حمايت كرده است و ما از شركاي خود در گروه 1+5 انتظار داريم همه اقدامات لازم را براي اينكه مانع از دستيابي ايران به توانايي هسته اي شوند، به كار گيرند.
"نينا مامدووا" رييس بخش ايران انستيتو شرقشناسي آكادمي علوم روسيه، تحقيقات در امور هسته اي و استفاده از انرژي در اين بخش را حق قانوني جمهوري اسلامي ايران دانست و اظهار داشت : ايران حتي با وجود دارا بودن منابع عظيم نفت و گاز طبق پيمان "ان.پي.تي " حق انجام تحقيقات هسته اي و استفاده از مزاياي آن را دارد.
وي با اشاره به تلاش هاي ايران براي اثبات ماهيت صلح آميز برنامه هسته اي خود گفت: جاي خوشحالي است كه ايران تمايل براي مذاكرات در باره برنامه هسته اي خود را از دست نمي دهد و در اين وضعيت كه برخي كشورها ي غربي ، دولت ايران را هدف حملات سياسي قرار داده اند لازم است روابط و همكاري هاي ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي نزديك ترشده و افزايش يابد.
به گفته وي مشاركت شركت هاي خارجي در تحقيقات هسته اي ايران تدبير مناسبي براي اعتماد سازي است و باعث كاهش تنش ها پيرامون مساله اتمي ايران خواهد شد و برنامه هسته اي ايران نبايد باعث مجادله روسيه با اتحاديه اروپا شود.
** مخالفت كره با نمونه برداري هسته اي
وزارت خارجه كره شمالي اعلام كرد اين كشور در مسير راستي آزمايي از برنامه هسته اي توافقاتي با آمريكا داشته اما درخواست براي نمونه برداري از مراكز هسته اي خود را نپذيرفته است.
وزارت خارجه اين كشور در بيانيه اي افزود : اين توافقات مربوط به ماه اكتبر است و راستي آزمايي شامل بازديد از مراكز هسته اي و بررسي و تاييد اسناد و مصاحبه با متخصصان است و فرايندي است كه پس از دريافت غرامت اقتصادي شامل يك ميليون تن سوخت سنگين تكميل مي شود.
هيچ سندي مبني بر اينكه كره شمالي و آمريكا با نمونه برداري از مراكز هسته اي موافقت كرده باشند در دست نيست و هر اقدامي در اين زمينه تخطي از حق حاكميت كره شمالي است و خطر شروع جنگ را افزايش مي دهد . وزير خارجه كره جنوبي نيز روز پنجشنبه گفت : جلوگيري كره شمالي از نمونه برداري از تاسيسات هسته اي اين كشور باعث كاهش كمك هاي خارجي به اين كشور در قبال خلع سلاح هسته اي پيونگ يانگ خواهد شد.
بنا به گزارش پايگاه اينترنتي روزنامه چاينا پست تايوان، اين اظهارات واكنشي به اقدام كره شمالي مبني بر جلوگيري از نمونه برداري از مراكز هسته اي اين كشور است .
** حادثه زير دريايي روسيه
سخنگوي وزارت امور خارجه ژاپن روز سه شنبه اعلام كرد : دولت روسيه به دنبال درخواست ژاپن، به اين كشور اطلاع داده است كه حادثه اخير براي زيردريايي هسته اي روسيه در آبهاي اين كشور و در درياي ژاپن رخ داده است.
دولت ژاپن پس از اين حادثه از روسيه خواست تا از راه هاي ديپلماتيك، آخرين اطلاعات مربوط به حادثه زيردريايي هسته اي خود را آشكار سازد و ژاپن اين درخواست خود را از طريق سفارت روسيه در توكيو و ديگر كانال هاي ديپلماتيك به اين كشور ارايه كرد و خواستار آن شده بود كه محل دقيق وقوع اين حادثه، ميزان خسارت و چگونگي وقوع آن را اعلام كند.
"كازئو كوداما" سخنگوي وزارت امور خارجه ژاپن در گفت و گو با خبرنگاران افزود: وزارت امور خارجه روسيه به طور رسمي به اطلاع دولت ژاپن رسانده است كه اين حادثه در منطقه ولاديميرباي در 20 كيلومتري خط ساحلي اين كشور به وقوع پيوسته است.
كوداما اضافه كرد: با توجه به آن كه عرض جغرافيايي آبهاي ساحلي روسيه 22 كيلومتر است ، ژاپن معتقد است كه احتمالا اين حادثه در اين منطقه به وقوع پيوسته است و براين اساس به نظر مي رسد كه حادثه در داخل منطقه مرز اقتصادي اين كشور صورت گرفته باشد.
روسيه به اطلاع ژاپن رسانده است كه خدمه زيردريايي معمولا به دنبال فعال شدن سيستم اطفاي حريق، از ماسك ضدگاز استفاده مي كنند اما در اين حادثه به دليل بد عمل كردن اين سيستم و سيستم خودكار اين زيردريايي به برخي دلايل، تعدادي از خدمه كه نتوانسته بودند از ماسك استفاده كنند، در اين حادثه كشته شدند.
سيستم خودكار اطفاي حريق ، گاز سمي را در اين زيردريايي منتشر كرد كه موجب مرگ برخي از خدمه اين زيردريايي شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه ژاپن با اشاره به درخواست اين كشور براي دريافت اطلاعاتي از طرف روسيه گفت: دولت روسيه اطلاعات مربوط به اين حادثه را در اختيار اين كشور قرار داده است.
براثر وقوع حادثه در يك فروند زيردريايي اتمي روسيه كه شنبه شب در آبهاي اقيانوس آرام و در منطقه ولاديوستوك روسيه روي داد ، بيش از 20 نفر كشته و 21 نفر نيز مجروح شدند و منابع خبري روسيه اعلام كرده اند، اين حادثه به دنبال آزمايش سيستم شيميايي اطفاي حريق در زيردريايي اتمي بوقوع پيوست و مجروحان حادثه براي مداوا به مراكز درماني منتقل شدند.
فرماندهان نيروي دريايي روسيه اعلام كردند: در اين حادثه به راكتور اتمي زير دريايي آسيبي وارد نشده و سطح تشعشات افزايش نيافته است.
** اعتراض مصر به اسراييل
اهالي استان سيناي مصر نسبت به خطر زباله هاي هسته اي رژيم صهيونيست و تاثير تشعشعات نيروگاه هسته اي ديمونا بر آبهاي زيرزميني منطقه ومحيط زيست مصر ابراز نگراني كردند. و كميته ي مردمي حقوق شهروندان شمال سينا، تشكيل كميته ملي مستقلي را براي بررسي پيامدهاي منفي پسماندهاي هسته اي رژيم صهيونيستي، خواستار شد.
اين كميته با برگزاري نشستي تحت عنوان "مقابله با سازش هسته اي" بر ضرورت بررسي نمونه هاي زباله هاي هسته اي اسراييل از سوي كارشناسان بهداشت و محيط زيست مصر، تاكيد كرد و افزود : شركت كنندگان در اين نشست كه اواخر هفته گذشته در منطقه عريش برگزار شد، تاكيد كردند كه تشعشات هسته اي نيروگاه ديمونا واقع در منطقه مرزي نقب با وزش باد وارد خاك وهواي مصر مي شود و اين نيروگاه هم اكنون به منشا تهديد ي جدي براي محيط زيست مصر بدل شده است.
** تظاهرات دهها هزار نفري فعالان ضد هسته اي در آلمان
دهها هزار نفر ازفعالان ضد هسته اي در آلمان در اعتراض به دفن زباله هاي هسته اي در شهر "گورليبن" واقع در ايالت "نيبرزاكسن" در شمال اين كشور دست به تظاهرات زدند و تظاهركنندگان كه تعداد آن ها نزديك به 15هزار نفر بود، نسبت به دفن پسماند ها دراين منطقه و فعاليت نيروگاههاي هسته اي معترض بودند وسه نفر از اين تظاهركنندگان با بستن خود به ريل راه آهن حركت اين قطار را براي دقايقي مسدود كردند.
به گفته يك سخنگوي پليس، اين تجمع يكي از بزرگترين تجمع فعالان ضد هسته اي طي سالهاي اخير در آلمان بوده است و فعالان ضد هسته اي خواستار بسته شدن نيروگاههاي اتمي در المان هستند.
صدها نفر از ماموران پليس به هنگام برگزاري اين تظاهرات در اطراف قطار حضور داشته و به مراقبت از آن مي پرداختند. تظاهركنندگان شيشه هاي نوشابه و ترقه به سمت پليس پرتاب مي كردند.
در اين قطار حدود 17تن زباله هسته اي وجود داشت كه اين زباله ها در بين 100تن شيشه قرار گرفته بودند. اين زباله ها باقيمانده سوخت نيروگاههاي هسته اي المان است كه براي اماده سازي جهت دفن به فرانسه ارسال و سپس به المان بازگردانده مي شوند.

** ارايه پيش نويس فعاليت هسته اي سوريه
نهاد ديده بان هسته اي سازمان ملل براي نخستين بار پيش نويس گزارشي تحقيقي در مورد برنامه هسته سوريه تهيه مي كند و مساله هسته اي سوريه در دستور جلسه نشست پايان سال شوراي حكام آژانس گنجانده مي شود. قرار است اين نشست 27 و 28 نوامبر (7 و 8 آذر) برگزار مي شود و آژانس بين المللي انرژي اتمي از ماه مه (ارديبهشت ماه) و در پاسخ به ادعاي آمريكا، سوريه را تحت بازجويي قرار داده است.
قبل از حمله هوايي اسراييل به رآكتور هسته اي توليد پلوتونيوم سوريه، سازمان جاسوسي آمريكا مدعي بود كه اين كشور با كمك كره شمالي به تكميل و بهره برداري از اين رآكتور نزديك مي شود. سوريه با رد ادعاي تلاش براي دستيابي به بمب اتمي، اطلاعات اثبات نشده آمريكا را جعلي مي داند و نسخه محدودي از دستور جلسه نشست شوراي حكام حاكي است كه در جريان اين جلسه "محمد البرادعي" مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي گزارشي تحقيقاتي از برنامه هسته اي سوريه همچون گزارشي از برنامه مخفيانه هسته اي ايران، ارائه مي دهد.
** برنامه هسته اي هند
دولت انگليس بخشي از تحريم هاي اعمال شده در مورد ممنوعيت صدور فناوري هاي حساس هسته اي به هند را به رغم توليد و آزمايش سلاح هاي هسته اي توسط آن كشور، لغو كرد و بيل رامل معاون وزيرخارجه انگليس در بيانيه اي اعلام كرد: لندن در حال حاضر صدور فناوري هسته اي به هند را بصورت مورد به مورد مدنظر قرار مي دهد.
وي افزود: ما تقاضاهاي هند را در مورد صدور تجهيزات هسته اي در مورد حفاظت فيزيكي و امنيت تجهيزات و تاسيسات نظامي هسته اي مورد بررسي قرار خواهيم داد درعين حال معاون وزيرخارجه انگليس تاكيد كرد كه سياست تحريم هسته اي پاكستان كه وضعيت نسبتا مشابهي با هند دارد تغييري نكرده و همچون گذشته ادامه خواهد يافت.
اعلام لغو بخشي از تحريم هاي هسته اي انگليس عليه هند در حالي رسما اعلام مي شود كه "گروه تامين كنندگان هسته اي" موسوم به "ان اس جي" در ماه سپتامبر گذشته با امضاي توافقنامه اي در وين صدور تجهيزات هسته اي غيرنظامي به هند را كه قبلا ممنوع شده بود، آزاد اعلام كرد.
به دنبال امضاي اين توافقنامه، آمريكا نيز كه از مدتها پيش مذاكرات هسته اي خود را با هند آغاز كرده بود، يك موافقت نامه همكاري هسته اي با دهلي نو امضا كرد و به تحريم 34 ساله هند پايان داد.
همچنين همزمان با حضور پادشاه بلژيك در هند، قرارداد هسته اي پنج ساله اي ميان دو كشور به امضا رسيد كه بر اساس آن دو كشور به ارتقاي متقابل استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي كمك مي كنند.
اين قرارداد پنج ساله در دانشگاه "مدرس" هند به امضاي "وي. ونوگوپال"، قائم مقام جامعه هسته اي هند و "فرانك دكونينك"، رئيس سابق جامعه هسته اي بلژيك رسيد.

پايان / 1917
 يکشنبه 26 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن