واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير شوراي سياستگذاري خودرو: مهلت تعيين شده از سوي سازمان آتش نشاني ضمانت اجرايي ندارد نماينده مصرفكنندگان درشورا بايد از طريق نظرخواهي عمومي معرفي شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
مهلتي كه سازمان آتشنشاني براي اجبار نصب كپسول ايمني براي خودروسازان گذاشته به هيچ وجه ضمانت اجرايي ندارد، مگر اينكه به قانون تبديل شود.
مظفر اعواني ـ دبير شوراي سياستگذاري خودرو ـ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ضمن اظهار اين مطلب خاطرنشان كرد: نصب كپسول آتشنشاني و يا اجبار هر استاندارد ديگري مسير قانوني خاص خود را دارد كه در اين ميان اجباري كردن استانداردها در يك شورا با عنوان شوراي عالي استاندارد كه مسوول آن نيز موسسه استاندارد و رياست آن با رييس جمهور است، انجام ميشود.
وي افزود: بنابراين هر شخص يا سازماني كه نظري در اين ميان دارد، آن را به موسسه استاندارد داده و آن استاندارد از اين طريق اجباري ميشود.
او درباره مهلت داده شده براي نصب كپسول نيز توضيح داد: زمانهاي اعلامي از سوي آتشنشاني ضمانت اجرايي ندارد و اين سازمان اگر نظري هم دارد، بايد پيشنهاد خود را ارائه و آن را با ساير دستگاهها درميان بگذارد.
اعواني خاطرنشان كرد: اگر نصب كپسول اجباري شود، از هم اكنون روزانه دو هزار و 500 كپسول آتشنشاني نياز داريم. آيا چنين ظرفيتي براي تامين كپسولهاي خودروسازان وجود دارد؟ بنابراين يك بحث كارشناسي لازم است و البته بايد ديد آيا نصب كپسول آتشنشاني در دنيا اجباري است؟ اصلا بايد ديد به چه دليل اجباري نيست؟ زيرا اروپاييها زودتر به مساله ايمني در خودرو توجه داشتهاند.
وي در ادامه در خصوص اينكه تكليف نماينده مصرفكنندگان در شوراي سياستگذاري خودرو به كجا رسيد؟ توضيح داد: در اين ميان طرحي مدنظر است كه طي آن بايد از طريق نظرخواهي از مردم اين نماينده معرفي شود كه در جلسه آتي شورا به آن پرداخته خواهد شد.
گفتني است، سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهر تهران اوايل مهرماه از مهلت يك ماهه به خودروسازان داخلي براي نصب كپسول اطفاي حريق در داخل خودروها خبر داده و تهديد كرده بود كه در غير اين صورت اگر خودرويي دچار حريق شود، سازمان آتشنشاني به صورت جزئي ناايمن بودن خودروها را در رسانهها انعكاس خواهد داد تا مردم مطلع شوند. البته اين سازمان اخيرا مهلت فوق را تا سه ماه افزايش داده است.
در اين خصوص كارشناسان خودرو عقيده دارند كه اين كار در حيطه مسووليت سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي است، نه آتشنشاني.
ميرخاني رشتي - عضو انجمن خودروسازان - در اين باره به ايسنا اظهار كرده كه در حال حاضر بنا بر بخشنامه وزارت صنايع و معادن، خودروسازان در خودروهاي عمومي مثل اتوبوس، مينيبوس و كاميون كپسول آتش نشاني نصب ميكنند. در هيچ جاي دنيا نيز روي خودروهاي سواري و وانت، كپسول آتشنشاني نصب نميشود و به همين دليل يك بار موضوع در ستاد سياستگذاري خودرو مطرح و صرفا نصب كپسول آتش نشاني براي خودروهاي جمعي اشاره شده در بند 8 الزامي شد.
او خاطرنشان كرده كه نصب كپسول روي خودروها در حيطه مسووليت سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي است، نه آتشنشاني.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]