واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: آغاز پانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري ها اصحاب رسانه اين بار در مصلي گردهم مي آيند
گروه اجتماعي: پانزدهمين نمايشگاه بين المللي مطبوعات و خبرگزاري ها امروز و با حضور مقامات عالي رتبه كشوري و لشگري در مصلي تهران گشايش مي يابد. در نمايشگاه امسال علاوه بر مطبوعات و خبرگزاري هاي رسمي كشور، پايگاه هاي اطلاع رساني، نشريات دانشجويي علمي - تخصصي و روابط عمومي هاي دستگاه هاي اجرايي نيز حضور دارند و به ارائه آخرين دستاوردها و توانمندي هاي خود به بازديد كنندگان مي پردازند. در اين دوره اما بحث حضور مطبوعات شناخته شده و نيز نسخه هاي الكترونيكي روزنامه هاي چاپي نيز نقل محافل رسانه اي است و مدافعين و منتقدين اين حضور به بيان ديدگاه هاي خود در اين زمينه مي پردازند. مدير مسوول روزنامه اعتماد ملي در اين زمينه بر اين اعتقاد است كه حضور مطبوعات شناخته شده دنيا در نمايشگاه مطبوعات، باعث انتقال تجربيات ارزشمند آن ها به روزنامه نگاران داخي مي شود و به همين جهت بايد براي حضور اين رسانه ها در نمايشگاه مطبوعات بستر سازي كرد.
محمدجواد حق شناس، مدير مسوول روزنامه اعتماد ملي در گفت وگو با خبرنگار فارس مي گويد: رسانه هاي مدرن، وسايل ارتباط جمعي هستند كه بر خلاف رسانه هاي سنتي، محدوده آن ها فراتر از مرزهاي جغرافياي كشورها بوده و به راحتي مرزها را كنار مي گذارند. لذا با توسعه تكنولوژي و ارتباطات معناداري كه رسانه ها دارند، لازم است رسانه هاي خارجي در نمايشگاه مطبوعات حضور بيشتري داشته باشند.
حق شناس با اشاره به برگزاري نمايشگاه مطبوعات در سطح بين الملي، ادامه داد: حضور مطبوعات كشورهاي خارجي در نمايشگاه مطبوعات باعث انتقال تجارب ميان روزنامه نگاران خارجي و داخي شده و در تعامل ميان رسانه اي ايران و ديگر كشورها موثر است.
وي همچنين در خصوص تخصصي شدن نمايشگاه مطبوعات گفت: استقلال نمايشگاه مطبوعات از نمايشگاه كتابي كه عمري بيش از 2 دهه داشت، هر چند ممكن است موجب كم شدن تعداد بازديدكنندگان شود، اما موجب مي شود مطبوعات جايگاه حقيقي خود را كم كم در ميان مردم پيدا كنند.
وي تصريح كرد: براي اينكه مطبوعات بتوانند جايگاه حقيقي خود را در ميان مردم پيدا كنند لازم است رسانه ها خصوصا رسانه ملي، تلاش بيشتري براي اطلاع رساني در اين زمينه داشته باشند
از سوي ديگر مدير مسوول روزنامه ابتكار مي گويد: با همين تجربه سال گذشته اجمالا مي توان دريافت برگزاري مستقل نمايشگاه مطبوعات محاسني را در برداشته است.
محمد علي وكيلي در گفت وگو با فارس افزود: چون امسال دومين تجربه برگزاري مستقل نمايشگاه مطبوعات است، بنابراين نمي توان يك برآورد دقيق در ارتباط با تفاوت هاي اين دو نمايشگاه با كتاب ارائه داد.
وي با اشاره نكات مثبت برگزاري مستقل نمايشگاه مطبوعات ادامه داد: با استقلال نمايشگاه مطبوعات از كتاب مخاطبان خاص و هدف به اين نمايشگاه مراجعه مي كنند و در زماني آزاد و بدون خستگي ناشي از ديدن نمايشگاه كتاب مي توانند بازديد دقيقي از نمايشگاه مطبوعات داشته باشند.
وي افزود: از ديگر پيامدهاي مثبت برگزاري نمايشگاه مستقل مطبوعات اين است كه چون در زمان برپايي آن، ذهن متوليان، و دست اندركاران نمايشگاه مطبوعات متمركز مي شود، لذا امكان برنامه ريزي دقيق در رسيدن به اهداف نمايشگاه را تسهيل مي كند.
اين در حالي است كه مدير مسوول روزنامه اعتماد معتقد است: برگزاري بين المللي نمايشگاه مطبوعات موجب ارتباط موثر روزنامه نگاران داخلي و خارجي مي شود.
الياس حضرتي، مدير مسوول روزنامه اعتماد در گفت و گو با فارس، افزود: برگزاري مستقل نمايشگاه مطبوعات در سال گذشته مفيد بود و سرآغاز برپايي جداگانه اين نمايشگاه از كتاب بوده است.
وي با مثبت ارزيابي كردن استقلال نمايشگاه مطبوعات از كتاب افزود: سال گذشته تبليغات كمي درباره برگزاري نمايشگاه مطبوعات صورت گرفت، ولي امسال تا هم اكنون تبليغات و اطلاع رساني خوبي انجام شده است، و براي اين امر بايد از رسانه ملي كمك بيشتري گرفت.
حضرتي همچنين بر اصل مستقل بودن مطبوعات تاكيد كرد.
وي درباره برگزاري بين المللي نمايشگاه مطبوعات اظهار داشت: به هر ميزان كه بتوانيم از روزنامه هاي مشهور دنيا و همچنين مطبوعات منطقه كه برد بين المللي دارند، براي حضور در نمايشگاه مطبوعات دعوت كنيم، مي توانند به ارتقاي مطبوعات كشور بينجامد.
حضرتي تصريح كرد: حضور روزنامه نگاران خارجي در نمايشگاه مطبوعات موجب تعامل ميان روزنام هخه نگاران داخلي و خارجي مي شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مي تواند در اين راستا با مديريت جلسات مشترك ميان مديران مسوول و دست اندركاران رسانه هاي خارجي و داخلي اقدام مهمي را براي اعتلاي روزنامه نگاري در كشور انجام دهد.
در همين حال رئيس شوراي اطلا ع رساني جشنواره ملي رسانه هاي ديجيتال معتقد است: ديجيتالي شدن كه از خصوصيات عصر جديد است، اقتضا مي كند كه رسانه ها به خصوص روزنامه ها از امكانات فناوري اطلاعات و ارتباطات بيشتر و بهتر استفاده كنند و از اين طريق خود را ارتقا داده و به موفقيت خويش استمرار بخشند.
محمد صادق افراسيابي، رئيس شوراي اطلاع رساني جشنواره ملي رسانه هاي ديجيتال در گفت و گو با فارس گفت: بين المللي شدن نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري ها سبب مي شود كه مطبوعات و خبرگزاري هاي كشورمان خود را با مطبوعات و خبرگزاري هاي ساير كشورها مقايسه كرده و از اين طريق به سمت استفاده هر چه بهتر از كاربردهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات براي تعامل بيشتر با مخاطبين قدم بردارند.
وي با اشاره به اينكه روزنامه نگاري آنلاين يكي از ثمرات ديجيتالي شدن روزنامه ها است، گفت: همان طور كه امروزه شاهد هستيم روزنامه هايي مانند جام جم و همشهري كه از نسخه هاي آنلاين بهره مند هستند، توانسته اند نفوذ بيشتري در ميان مخاطبين داشته باشند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه متاسفانه هنوز هيچ يك از رسانه هاي ما از تمام امكانات فناوري اطلاعات و ارتباطات براي تعامل بيشتر با مخاطبين استفاده نكرده اند، خاطر نشان ساخت: مخاطب محوري اقتضا مي كند كه رسانه ها براي مخاطبان خود امكانات ويژه اي با استفاده از تكنولوژي ها نوين در نظر بگيرند. به عنوان مثال امكان چت آفلاين با شخصيت هاي مشهور، هنرمندان، و انديشمندان و چاپ گزيده اي از آن ها در روزنامه، طراحي و توليد فايل صوتي و تصويري شامل فيلم، كليپ، انيميشن براي تكميل مطالب چاپ شده در روزنامه، انتشار متن كامل مطالبي كه بخشي از آن ها در روزنامه منتشر شده است، و... از جمله امكاناتي است كه رسانه هاي دنيا براي جذب هر چه بيشتر مخاطب از آن استفاده مي كنند.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]