تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس روزه دارى را سير نمايد، خداوند از حوض (كوثر) من شربتى نصيب او خواهد كرد كه پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827922378




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تحریم فروش بنزین به هواپیماهای مسافری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ن اکونومیست: حال خود را بگذاریم جای مدیران شرکت های هواپیمایی و فرض کنیم که فلان شرکت در اروپا به مسوولان فلان ایرلاین ایرانی گفته که از ماه آینده که قراردادشان با ایران تمام می شود ، قرار داد جدیدی امضا نمی کنند.در چنین شرایطی انصافاً یک ایرلاین چه می تواند بکند؟آیا می توان به زور شرکتی را مجبور ساخت که"به ما بنزین بفروش"؟!آیا باید قشون کشی کنند و به ضرب و شتم بنزین بخرند؟یا این که به دنبال منابع جدید باید بروند که رفته اند ولی تا کی می توان این بازی را ادامه داد؟

عصرایران - "دولت آمریکا در کنار مردم ایران است" ؛ این جمله ای است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چندی پیش گفته است ، آن هم به زبان فارسی! آلن ایر ،فارسی را با لهجه آمریکایی به خوبی صحبت می کند ، گاه حرف های خوبی هم می زند ولی الزاماً حرف او و عمل دولتش یکی نیست!
آقای سخنگو در حالی از همراهی دولت آمریکا با مردم ایران سخن می گوید که در آخرین اقدام ضد ایرانی دولتش ، بسیاری از شرکت ها و کشورهای اروپایی و حتی آسیایی ، تحت فشار دولت آمریکا و با پیگیری های مستقیم سفارت خانه های آمریکا ، فروش بنزین به هواپیماهای مسافربری ایران را تحریم کرده اند ؛ این در حالی است که حتی در قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران هم چنین محدودیتی قید نشده است.
دولت آمریکا که بر سر مردم ایران منت می گذارد که در کنارشان هست(!) توضیح دهد که جلوگیری از فروش بنزین به هواپیماهای مسافربری ایرانی در کجای معادله دوستی دولت امریکا با مردم ایران می گنجد؟ مگر این مردم ایران نیستند که با هواپیماهای مسافری سفر می کنند و مگر سختی این تحریم فراقانونی ، بر دوش مردم ایران نخواهد بود؟
اگر دولت آمریکا بتواند تحریم های نظامی و تسلیحاتی و حتی تحریم کالاهای دو منظوره را توجیه نماید ، تحریم فروش چند لیتر بنزین به هواپیماهای مسافربری محدودی که از ایران به مقاصد خارجی - و مخصوصاً اروپا - پرواز می کنند و تنها مسافر - و نه سلاح - حمل می کنند با کدام قاعده حقوقی و انسانی سازگار است؟
جوابش را اگر این گونه بگوییم که آمریکا دشمن است و از دشمن انتظار مودت و محبت نیست ، باید به تتمه آن بیفزاییم که دولت آمریکا زحمت بکشد و از این پس خود را دوست مردم ایران معرفی نکند.
این چه دوستی است که شاهد سقوط گاه و بیگاه هواپیماهای فرسوده مردم ایران است و مرگ آنها را می بیند ولی نه تنها خود هواپیمای مسافری نمی فروشد ، بلکه مانع از معامله دیگران می شود؟!
این چه دوستی است که برای همین چند هواپیمای باقی مانده ایرانی هم محدودیت فروش بنزین می گذارد و به سفرایش در سراسر جهان دستور می دهد یک به یک سراغ شرکت هایی که به هواپیماهای مسافربری ایران بنزین می فروشند بروند و مانع از این اقدام متعارف و قانونی شوند؟!
دولت امریکا ، تنها به فکر منافع خود است و البته ، این امری طبیعی است و هیچ کس انتطار ندارد ایالات متحده منافع خود را رها کند و به فکر مردم ایران باشد ولی آنچه ناراحت کننده است این که دولت آمریکا بدون آن که قدمی برای ملت ایران برداشته باشد و با صدها اقدامی که علیم مردم ما کرده و می کتد ، باز با پررویی تمام خود را دوست مردم ایران می شمارد.
نمک داخلی ها بر زخم
اما فارغ از ادعاهای امریکاییان درباره تحریم سوخت هواپیما ، آنچه آدمی را بیشتر شگفت زده و متاسف می کند ، ماهیگیری برخی داخلی ها از آبی است که آمریکایی ها آن را آلوده اند. داخلی هایی که یادآور این ضرب المثل معروف هستند که می گوید: دشمن دانا که غم جان بود ، بهتر از ان دوست که نادان بود.
در همین ماجرای تحریم فروش بنزین به ایران ، برخی جریان ها به جای آن که این اقدام فراقانونی آمریکا را محکوم کنند ، مسوولان شرکت های هواپیمایی ایران را متهم کردند که با نا آشنایی به مقررات بین المللی ، باعث شده اند این وضعیت به وجود آید!
عصرایران ، هر چند همواره به عنوان یکی از منتقدان جدی صنعت حمل و نقل هوایی شناخته می شود ولی این بدان معنا نیست که پا از دایره انصاف فراتر نهد و گناه دیگران را هم به گردن داخلی ها بیندازد و عملاً تحریم کننده را تبرئه و حتی تشویق نماید.
تحریم بنزین هواپیماها ، یک تصمیم کاملاً سیاسی است که از سوی دولت آمریکا گرفته شده و ریشه اصلی آن هم به نوع روابط ایران و آمریکا باز می گردد نه به چند مدیر در چند شرکت هوایی داخلی.
از این رو ، وقتی دولت آمریکا بر کشورهایی که با آنها روابط میلیاردی دلاری دارد فشار وارد می کند که "یا منافع تجارت و رابطه با ما یا فروش بنزین به هواپیماهای ایرانی" ، معلوم است که آن کشورها در " دو دو تا چهار تا"ی معقولشان ، همراهی با آمریکا را ترجیح می دهند و این وسط مدیران شرکت های هواپیمایی ما چه کاری می توانند بکنند؟
جالب اینجاست که منتقدان می گویند چون مسوولان هوایی ایران با مسائل حقوقی آشنا نیستند ، این اتفاق افتاده است و این در حالی است که اولاً باید پرسید اگر این گونه است پس چرا تا قبل از این ، مشکل بنزین هواپیما وجود نداشت؟ آیا تا چند ماه قبل مسوولان هواپیمایی ما حقوق هوایی را می دانستند و الان یادشان رفته و این مشکلات به وجود آمده است؟
ثانیاً وقتی اصل ماجرا ، یعنی تحریم یکجانبه ، یک فرایند غیر حقوقی است ، ساز و کارهای حقوقی آن هم درسطح بین الملل که عمدتاً ضمانت اجرایی مانند حقوق داخلی ندارند به چه کار می آیند؟
ثالثاً آمریکایی ها با زیرکی تمام سعی می کنند در شکل اجرای تصمیم غیر حقوقی شان ، صورت های حقوقی لحاظ شود و لذا از شرکتهای طرف قرارداد با ایران می خواهد پس از اتمام قرارداد کنونی ، قراردادجدیدی با کشورمان منعقد نکنند.
حال خود را بگذاریم جای مدیران شرکت های هواپیمایی و فرض کنیم که فلان شرکت در اروپا به مسوولان فلان ایرلاین ایرانی گفته که از ماه آینده که قراردادشان با ایران تمام می شود ، قرار داد جدیدی امضا نمی کنند.
در چنین شرایطی انصافاً یک ایرلاین چه می تواند بکند؟ آیا می توان به زور شرکتی را مجبور ساخت که "به ما بنزین بفروش"؟! آیا باید قشون کشی کنند و به ضرب و شتم بنزین بخرند؟
یا این که به دنبال منابع جدید باید بروند که رفته اند ولی تا کی می توان این بازی را ادامه داد؟
اینجاست که پای تصمیمات کلان ملی به میان می آید و این تصمیم سازان کشور هستند که باید فکری اساسی برای این موضوع و صدها مساله مشابه دیگر بکنند و بر پایه عزت و حکمت و مصلحت ، برای سیاست خارجی تصمیم بگیرند و نه مدیران چند شرکت دولتی و خصوصی هواپیمایی.
نکته پایانی این که نباید در نقد و انتقادهای داخلی به گونه ای عمل کنیم که نتیجه اش تطهیر دشمن باشد کما این که وقتی در تحریم سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی ، اراده و برنامه آمریکا را نادیده می گیریم و چون با فلان مدیر داخلی مشکل شخصی یا سیاسی داریم همه تقصیرها را متوجه او می کنیم ، در واقع متهم اصلی را تبرئه کرده ایم و به نفع او دچار دعواهای داخلی شده ایم.
صنعت هوایی ایران ، هر چند مشکلات متعددی دارد و تقصیر برخی از این مشکلات نیز ای بسا متوجه مدیریت های آن باشد ، اما در این باره ، انصافاً نمی توان تقصیری را متوجه آن کرد و عقل و انصاف هم همین را می گوید.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن