تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى پذيرد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835045622




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غم و شادي از منظر اسلام


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: غم و شادي از منظر اسلام
گروه خبرنگاران افتخاري / احسان احمدي ناييني: غم و غصه از گرفتاري و مصيبت و بلا به وجود مي‌آيد و در قرآن كريم و احاديث پيامبر و ائمه معصومين(ع) به كرات راه‌هاي مقابله با آنها ذكر شده و بر خلاف عقيده عده‌اي مغرض كه دين اسلام را دين غم و غصه مي‌دانند، اسلام شادي حقيقي و شعف واقعي و پايدار را براي مؤمنين مي‌خواهد.
در دنياي ماشيني و پيشرفته امروزي واژه‌هاي استرس، اضطراب، پوچي، نااميدي و به تبع آنها غم و غصه ديگر واژه‌هاي نامانوسي نيستند. روزانه هزاران نفر در سراسر جهان به دليل مشكلات رواني راهي تيمارستان‌ها مي‌شوند و به همين تعداد نيز خودكشي مي‌كنند و تعداد بسيار زيادي از مردم جوامع مختلف داراي بيماري‌هاي روحي خفيف و افسردگي هستند كه هرگز به پزشك مراجعه نكرده‌اند و در آمارهاي رسمي به حساب نمي‌آيند.

در كشور ايران نيز هر از چندگاهي در روزنامه‌ها مي‌خوانيم كه چند درصد از جوانان به بيماري افسردگي دچارند يا در زندگي اميد و هدفي ندارند البته اين آمار در ايران نسبت به جوامع غربي كمتر است.

خوشبختانه اسلام ديني است كه در هيچ‌يك از امور زندگي، مردم را از راهنمايي خود محروم نكرده است و دليل عمده استرس‌ها، ياس‌ها و غم‌ها در زمان كنوني رعايت نكردن دستورات اسلام و شيوه مسلماني ماست.

غم و غصه از گرفتاري و مصيبت و بلا به وجود مي‌آيد و در قرآن كريم و احاديث پيامبر و ائمه معصومين(ع) به كرات راه‌هاي مقابله با آنها ذكر شده و بر خلاف عقيده عده‌اي مغرض كه دين اسلام را دين غم و غصه مي‌دانند، اسلام شادي حقيقي و شعف واقعي و پايدار را براي مؤمنين مي‌خواهد.

قرآن براي رهايي از اندوه راهكارهايي را بيان مي‌كند كه انسان با عمل به آنها مي‌تواند از اندوه دنيا و آخرت رهايي يابد از مهم‌ترين اين راه‌ها مي‌توان به توجه به خدا، ايمان به قضا و قدر الهي، توجه به عزت خدا و توانايي مطلق او، توجه به علم و دانش او، توجه به معاد و آخرت، توجه به برتري مؤمنان بر كافران و امداد غيبي او، دوستي خدا، سنت‌هاي الهي و مانند آن كه در حوزه بينشي جاي دارند اشاره كرد.

خداوند در آيه 23 سوره حديد مي‌فرمايد: «لكيلا تاسوا علي مافاتكم و لا تفرحوا بما اتئكم» (تا هرگز از آنچه از دستتان مي‌رود غمگين نشويد و به آنچه به شما مي‌رسد خوشحالي نكنيد)

از امام صادق(ع) سؤال شد حد زهد در دنيا چيست؟ فرمودند حد زهد را خداوند در آيه 23 سوره حديد در كتابش بيان كرده است.

آيت‌الله طباطبائي در تفسير اين قسمت از آيه 23 سوره حديد فرموده‌اند: انسان اگر يقين كند كه آنچه از او فوت شده بايد مي‌شد و ممكن نبود فوت نشود و آنچه عايدش گشته بايد مي‌شد و ممكن نبود كه نشود، چنين كسي نه در هنگام فوت نعمت خيلي غصه مي‌خورد و نه در هنگام آمدن نعمت خوشحال و مغرور مي‌شود.

آيا واقعا ما به عنوان يك مسلمان اين نكته را در زندگي رعايت مي‌كنيم؟ تا به حال بسيار شنيده‌ايم كه فلان تاجر به دليل ورـشكسته شدن سكته كرده يا رواني شده است يا خودمان به دليل ضررهاي مالي اندك ساعت‌ها غصه و اندوه مي‌خوريم و روزهاي نيك حيات را كه از بزرگ‌ترين نعمات خداوند است هدر مي‌دهيم.

در نهج‌البلاغه در روايتي آمده است كه امام علي (ع) به اشعث بن قيس در مصيبت مرگ فرزندش اينگونه تسليت گفت: «ياچون مردان بزرگوار شكيبا و يا چون چهارپايان بي‌تفاوت باش»

از اين كلام مولا علي(ع) كاملا واضح است كه ايشان غم و غصه خوردن در هنگام مصايب را توصيه نكردند و دعوت به صبر و شكيبايي در حد توان و دعوت به بي‌تفاوتي در صورتي كه توانايي صبر را نداشتيم كرده‌اند.

البته ذكر اين نكته ضروري است كه صبر بر بلاها و مصيبت‌هاي دنيوي پاداش اخروي فراواني دارد و چه بسا وجود بلا و مصيبت در زندگي مؤمنين جهت تكفير و شستن آلودگي‌ها باشد، اميرالمؤمنين علي(ع)در بياني ديگر فرموده‌اند: هرگز نعمتي تغيير نمي‌كند و نه زندگي خوشي به ناخوشي تبديل مي‌شود مگر به واسطه گناهاني كه مردم مرتكب مي‌شوند.

خداوند به بندگان خود ستم روا نمي‌دارد و اگر آنها قبل از نزول بلا به دعا بپردازند بلا نازل نخواهد شد و اگر بلا نازل شود و نعمت‌ها از بين بروند در صورتيكه پناه به خدا برند و با نيت پاك او را بخوانند و سستي نورزند و اسراف نكنند، خداوند هر نعمت از دست رفته را به آنها برمي‌گرداند.

مؤمن در سختي‌ها آرام در ناگواري‌ها بردبار و در خوشي‌ها سپاس‌گزار است.

علاوه بر مطالب ذكر شده از قرآن و نهج‌البلاغه در اشعار بسياري از شاعران ايراني دعوت به شادي و دوري از غم و غصه ديده مي‌شود كه از اين دست مي‌توان به اشعار خيام، سعدي و شيخ بهايي اشاره كرد.

پس با وجود خداوندي روزي‌رسان، پيامبر و اماماني بزرگوار كه در هنگام نياز با توسل به آنها تسلي خاطر پيدا مي‌كنيم، آيا منطقي خواهد بود كه مسلمان غمگين شود؟

خداوندان كام و نيكبختي

چرا سختي خورند (كشند) از بيم سختي

برو شادي كن اي يار دل افروز

غم فردا نشايد خورد امروز

*******************

منابع: قرآن كريم

تفسير الميزان

نهج‌البلاغه

تهيه و تنظيم: احسان احمدي‌نائيني
 شنبه 25 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن