تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر كس به خدا توكل كند، مغلوب نشود و هر كس به خدا توسل جويد، شكست نخورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830513797




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مقايسه مفاهيم قرآن و كتاب مقدس/ 4عضو هيأت علمي دانشگاه اديان:سنت در مسيحيت، كليسا و در اسلام سخنان و اعمال پيامبر اسلام(ص) است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مقايسه مفاهيم قرآن و كتاب مقدس/ 4عضو هيأت علمي دانشگاه اديان:سنت در مسيحيت، كليسا و در اسلام سخنان و اعمال پيامبر اسلام(ص) است
گروه‌ انديشه: در مسيحيت، سخن از سنت كليسا در ميان است؛ يعني كليسا حجيت دارد، اما در اسلام مقصود از سنت، سخنان و اعمال پيامبر اسلام(ص) است.
به گزارش خبر گزاري قرآني ايران (ايكنا)، حجت‌الاسلام و المسلمين «عبدالرحيم سليماني اردستاني»، عضو هيأت علمي دانشگاه اديان، در مورد مقايسه مقام انسان در قرآن و كتاب مقدس گفت: در تعريف پولسي از انسان، انسان داراي شخصيتي گناهكار، ضعيف و داراي عدم درك صحيح، ميل به فسق و گناه است و لذا طبيعي است كه اين انسان نيازمند قيم است، بنابراين مسئله «حجت غير» مطرح مي‌شود.

وي افزود: كليسا در سده‌هاي نخست، قيم انسان شده بود، چرا كه انسان را هيچ‌كاره مي‌پنداشت و در سرنوشتش؛ يعني در رسيدن به سعادت، انسان را داراي اختيار نمي‌دانست و هم‌چنين او را در فهم و برداشت از متون مقدس ناتوان مي‌پنداشت، لذا از اين منظر، تنها بايد «غيري غير از خودش» براي انسان تصميم‌گيري كند.

مؤلف «مسيحيت و بدعت‌ها» اظهار كرد: در اين تعريف پولسي از انسان به قدري جايگاه انسان كوچك و پست مي‌شود كه نيازمند به غيري كه قيم او باشد، مي‌شود و در مقابل اين ضعف انسان، كليسا همه‌كاره و قيم انسان مي‌شود.

مؤلف «الهيات تطبيقي» گفت: اصل پست و ضعيف و تمايل به فسق و فجور بودن انسان كه توسط پولس مطرح شد و در عهد جديد مطرح و ثبت شده كه اين تبيين قبل از قرون وسطي شكل گرفت و در سده‌هاي بعدي اين تبيين مقبوليت يافت.

وي افزود: در قرن دوم ميلادي، حجيت كليسا مطرح و تبيين شد، لذا كليسا قيم انسان پست و ضعيف و ناكارآمد شد و به تدريج اين تبيين در قرن 4 و 5 كاملا مقبوليت يافت. مطابق اين تعريف از انسان، انسان فردي است كه داراي اختيار نيست و كليسا همه‌كاره انسان مي‌شود كه در قرون وسطي از اين اصل سوء استفاده مي‌شود.

سليماني تأكيد كرد: قبل از قرون وسطي كليسا در مسائل ديني قيوميت داشت، ولي در مسائل ديگر دخالت نمي‌كرد، اما در قرون وسطي در دايره قيوميت افزوده شد. مثلا در مسائل سياسي، اجتماعي، اقتصاد و علمي هم كليسا قيم انسان شده بود، در حالي كه در قبل از قرون وسطي، فقط در مسائل ديني و فهم كتاب مقدس انسان مسيحي نيازمند كليسا بود.

وي افزود: در قرون وسطي به تدريج كار به جايي رسيد كه حتي در مسائل جهان‌شناختي و كيهان‌شناختي هم بايد به كليسا و به فهم كليسا مراجعه مي‌شد. اين رويكرد بدين علت بود كه در قرون وسطي كليسا اصلي غلطي را مسلم گرفت؛ يعني از پيش ‌فرض گرفتند كه انسان در تعيين سرنوشت و فهم متون ديني و حتي طبيعت كاره‌اي نيست و در مقابل، كليسا همه‌كاره شد و همه شئون سياسي، اجتماعي و علمي براي كليسا شد.

مدرس دانشگاه مفيد با اشاره به بحث حجيت در تاريخ كلام اسلامي گفت: اين بحث، تحت عنوان شيوه‌هاي كلامي مطرح شده و در فرقه‌‌هاي اسلامي از ديرباز در باب مسئله حجيت آراي گوناگوني وجود داشته و كتاب و سنت و عقل و اجماع از منابع حجيت بوده است، ولي هيچ‌گاه حجيت غيري كه براي مسيحيت مطرح شده، در اسلام مطرح نبوده است.

مدرس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در باب مقايسه نظر اسلام و مسيحيت در مورد حجيت گفت: در مسيحيت و اسلام، همه گروه‌ها متن مقدس خود را يعني عهدين و قرآن را حجت مي‌دانند، با اين تفاوت كه در مسيحيت، بسياري قائلند كه كتاب مقدس براي مردم عادي قابل فهم نيست و حتما به يك مفسر نيازمند است، در حالي كه در اسلام مسئله مفسر رسمي وجود ندارد و همه مي‌توانند به قرآن مراجعه كرده و از آن استفاده كنند. البته در قرآن موارد مشكلي وجود دارد كه افراد خاصي مي‌توانند آن را درك كنند، اما بخش عمده‌اي از قرآن اين‌گونه نيست. همين مقدار براي انسان‌ها كافي است.

وي در مورد تفاوت ديگر ميان اين دو دين اظهار كرد: در باب سنت نيز ميان اسلام و مسيحيت تفاوت وجود دارد. در مسيحيت سخن از سنت كليسا در ميان است؛ يعني كليسا حجيت دارد، اما در اسلام مقصود از سنت، سخنان و اعمال پيامبر است.

مؤلف «فلسفه در مسيحيت» با تأكيد بر اين مطلب كه ظاهرا در باب حجيت، بيشترين اختلاف اسلام و مسيحيت، اختلاف بر سر حجيت عقل و ميزان اعتبار آن است، يادآور شد: در تاريخ انديشه مسيحي، عقل را چندان ارج ندادند و در ميان عالمان الهيات مسيحي، گرايش نافي عقل وجود داشته است.

مدرس كلام در حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: در تاريخ كلام اسلامي اما عقل و عقل‌گرايي حكايت ديگري دارد، بدين‌گونه كه در عقايد معتزله و شيعه، عقل مقدم بر ايمان است، لذا در اسلام تقدم انديشه بر ايمان و مقدمه بودن عقل، گرايش غالب متفكران اسلامي است كه آيات متعددي از قرآن بر تعقل و تدبر تأكيد مي‌ورزند.
 شنبه 25 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 404]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن