واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: سازمان جهاني بهداشت: بيش از 250 ميليون انسان در جهان از ديابت رنج مي برند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: ديابت مشكلي جهاني است كه اثرات مخرب انساني، اجتماعي و اقتصادي دارد، امروزه بيش از 250 ميليون انسان در جهان با ديابت زندگي مي كنند كه در سال 2005 اين تعداد 180 ميليون نفر بود.
به گزارش روز جمعه گروه دريافت خبر باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" هر ساله هفت ميليون نفر مبتلا به ديابت مي شوند. طبق آمار سازمان جهاني بهداشت در سال 2005 حدود 150 ميليون نفر در دنيا مبتلا به ديابت بودند. چنانچه اقدامي صورت نگيرد اين رقم تا سال 2030 ميلادي به بيش از دو برابر افزايش خواهد يافت.
بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت، 80 درصد از افراد مبتلا به ديابت در كشورهاي با درآمد پايين و متوسط زندگي مي كنند و بيشتر آنان ميانسال هستند (65-45) نه سالمند (+65). هر ساله پنج درصد از مرگ و ميرها در جهان ناشي از ديابت است و تقريبا 80درصد اين مرگ و ميرها در كشورهاي با درآمد پايين و متوسط رخ مي دهد.
روز جهاني ديابت آگاهي جهاني درخصوص ديابت، آهنگ رو به رشد آن در جهان و طريقه پيشگيري از آن را در موارد زياد، افزايش مي دهد. روز جهاني ديابت توسط فدراسيون بين المللي ديابت و سازمان جهاني بهداشت آغاز شد. به اين مناسبت هر ساله 14 نوامبر (24 آبان) مصادف با سال روز تولد فردريك بنتينگ كه در سال 1922 به همراه چارلز بست موفق به كشف انسولين شد جشن گرفته مي شود. انسولين ماده اي است كه منجر به نجات جان ميليون ها بيمار ديابتي شده است. در سال هاي 2007 و 2008 ميلادي مضمون روز جهاني ديابت "ديابت در كودكان و نوجوانان" بوده است.
به گزارش ايسكانيوز، ديابت بيماري مزمني است ناشي از عدم توليد انسولين كافي توسط لوزالمعده يا عدم توان بدن در مصرف صحيح انسولين توليد شده. انسولين هورموني است براي تنظيم خون. پرقند خوني يا افزايش قند خون يكي از آثار متعارف ديابت كنترل نشده است كه طي زمان منجر به آسيب هاي جدي به بسياري از سيستم هاي بدن به ويژه سيستم هاي عصبي و عروقي مي شود. ديابت بر سه نوع است:
1-ديابت نوع اول كه قبلا ديابت وابسته به انسولين يا ديابت جوانان ناميده مي شد كه با فقدان توليد انسولين در بدن مشخص مي شود. بدون دريافت روزانه انسولين، ديابت نوع اول به سرعت بيمار را به هلاكت مي كشاند. علايم آن شامل تكرار ادار (پلي اوري)، تشنگي بيش از حد، گرسنگي دايمي، كاهش وزن، تاري چشم و خستگي مفرط است. امكان دارد اين نشانه ها ناگهاني پيش آيد.
2-ديابت نوع دوم كه قبلا ديابت غير وابسته به انسولين يا ديابت بالغين ناميده مي شد، ناشي از استفاده ناموثر بدن از انسولين است. ديابت نوع دوم 90 درصد از موارد ابتلا به ديابت را در جهان شامل مي شوند و عمدتا ناشي از اضافه وزن و عدم تحرك جسمي است. نشانه هاي آن ممكن است نظير ديابت نوع اول باشد اما اكثرا نامشخص تر است، در نتيجه امكان دارد چندين سال پس از استقرار بيماري در بدن تشخيص داده شود يعني زماني كه مشكلات بروز كرده باشند. اين نوع ديابت تا سنوات اخير فقط در بزرگسالان مشاهده مي شد لكن حال در كودكان چاق نيز پيش مي آيد.
3-ديابت حملگي پرقندي خون است كه اولين بار در طي حاملگي تشخيص داده مي شود. علايم آن نظير ديابت نوع دوم است. ديابت حاملگي اكثرا در طي معاينات پيش از تولد تشخيص داده مي شود يعني قبل از گزارش نشانه ها. رسالت برنامه ديابت سازمان بهداشت جهاني پيشگيري از ديابت در هركجا كه ممكن باشد و به حداقل رساندن مشكلات و به حداكثر رساندن كيفيت زندگي در ساير موارد است. وظايف اصلي آن ايجاد هنجارها و استانداردها، ارتقاء نظارت، ترغيب پيشگيري، افزايش آگاهي و تقويت پيشگيري و كنترل است./05/120
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]