تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر بنده اى بر همان چيزى كه در درون داشته و با آن از دنيا رفته، برانگيخته مى شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840644743




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مشاهیر و بزرگان فضا و علم نجوم آرتور سی. کلارک


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آرتور سی. کلارک




آرتور چارلز کلارک (1917-2008)، نویسنده داستان.های علمی- تخیلی، از مشاهیر عصر حاضر است که در اغلب کشورها او را به دلیل رویاهای بلندپروازانه.اش می.شناسند؛ خصوصاً به این خاطر که بسیاری از رویاهای او در زمان زندگی.اش رنگ واقعیت به خود گرفت. وی تالیفات بسیاری در زمینه علوم و کاربردهای فناوری فضایی دارد که بسیاری از آنها الهام.بخش هم.عصرانش در بهره.مندی از موهبت فضا بوده است.



آرتور سي كلارك، شانزدهم دسامبر 1917 در مزرعه.اي در ماينهد، شهري ساحلي در غرب سامرست انگلستان، در خانواده.اي كشاورز به دنيا آمد. از همان سال.هاي نخستين زندگي.اش مجذوب داستان.هاي تخيلي و نجوم بود و به مجلات علمی- تخيلی مانند "داستان.های شگفت.انگيز" علاقه زيادي داشت.


نام : سِر آرتور چارلز كلاركشغل : نويسنده ژانر علمي- تخيليتولد : 16 دسامبر 1917، انگلستان
وفات : 19 مارس 2008، سريلانكا

به گفته دوستانش، آرتور هميشه در کتابفروشی محل پرسه می.زد و کتاب.های علمی- تخيلی مثل "جنگ دنياها" اثر "اچ. جی. ولز" را ورق می.زد و آنها را تا مرز از بين رفتن مي.خواند. در مزرعه، او دائم در حال آزمايش بود و برای خودش موشک.های کوچک درست می.کرد. او حتی يك.بار يکی از همکلاسی.هايش را راضی کرد موشکی را به هواپيمای مدل او ببندد که بعد از جهشی فشفشه.وار سقوط کرد و سوخت.

وقتي كلارك شانزده ساله بود، "انجمن بين.سياره.ای بريتانيا" در ليورپول تاسيس شد. چندي نگذشت كه كلارك يكي از اعضاي فعال آن شد.
آرتور پس از گذراندن دوران مدرسه در زادگاهش، در سال 1936 به لندن رفت و با پيوستن به اين انجمن، علاقه.اش را به علوم فضايي دنبال كرد. او با نوشتن مطالب علمي- تخيلي همكاري.اش را با اين انجمن آغاز كرد. تحصيلات پيش از دانشگاه را در سامرست گذراند و به عنوان مميز حسابداري در بخش بازنشستگان هيأت آموزشي مشغول به كار شد.
در زمان جنگ دوم، او نيز مانند بسياري از مردان جوان ديگر، درگير جنگ و مسائل مربوط آن شد. در سال 1941 در نيروي هوايي سلطنتي انگلستان نام.نويسي كرد و در آنجا به عنوان تكنسين و سپس مربي رادار تا سال 1946 خدمت نمود.

سامانه دفاعي هشدار راداري از جمله برنامه.هايي بود كه كلارك در آنها شركت داشت و همين موضوع باعث علاقه جدي او به مسائل ارتباطات راداري شد. او در مه 1943 به عنوان افسر خلبان (رده فني) گماشته شد و در نوامبر همان سال به سمت افسر پرواز ترفيع يافت. سپس به سمت مربي ارشد در آراي.اف (رويال ايرفورس يا نيروي هوايي سلطنتي) منصوب شد.
كلارك بعدها رمان گلايد پث (مسير پرواز) را بر اساس تجربه دوران خدمتش نوشت. آن.طور كه كلارك در اين زندگي.نامه نوشته، در زمان جنگ بيشتر وقت خود را در بخش رادار كنترل زميني گذرانده است. شيوه كنترل زميني يا سي.جي.اِي، اگرچه در جنگ خيلي كارآمد نبود، چند سال پس از اختراع در خلال سال.هاي 1948 تا 1949 در حمل و نقل هوايي بسيار مفيد واقع شد. گلايد پث تنها رمان غيرعلمي- تخيلي كلارك است.


در سال 1945، ژورنال علمي وايرلس ورلد (دنياي بي.سيم) مطلبي از كلارك با عنوان "رله.هاي فرازمينی: آيا ايستگاه.های راکتی می.توانند جهان را تحت پوشش راديويی قرار دهند؟" به چاپ رساند. امروزه "ايستگاه.های راکتی" موردنظر آقای کلارک، همان ماهواره.ها هستند. كلارك در اين مقاله، استفاده از سه ماهواره مخابراتي در مدار استوايي را توصيف كرده بود كه برقراركننده ارتباط در سراسر دنيا بودند.

كلارك در اين نوشتار، مداري با ارتفاع 35786 كيلومتر را برگزيده بود چراكه در اين ارتفاع سرعت چرخش زمين با سرعت گردش ماهواره به دور آن يكسان است. در نتيجه، ماهواره در نقطه ثابتي از فضا در بالاي زمين قرار مي.گيرد. دوازده سال پس از آن، بشر براي نخستين.بار در تاريخ، اولين ماهواره دست.ساز خود، اسپوتنيک-1، را به مدار زمين فرستاد. با ارسال اين ماهواره عصر فضا آغاز شد. هفت سال بعد، در 1964، سينکام-3 نخستين ماهواره.اي بود که عازم مداري شد که کلارک پيش.بيني کرده بود. به دليل تلاش.هاي كلارك در اين زمينه، اتحاديه بين.المللي ستاره.شناسي، مدار زمين.ثابت را مدار كلارك ناميد.



آرتور كلارك پس از ارايه پيشنهاداتي در مورد مخابرات ماهواره.اي، مقاله خود را در مجله وايرلس ورلد در سال 1945 منتشر كرد.
نخستين.باري كه كلارك ايده قرارگيري ماهواره.ها در مدار زمين.ثابت را مطرح كرد، به نظر بسياری فکری احمقانه بود، به.طوري كه رئيس مجله وايرلس ورلد نيز در ابتدا نويسنده آن مقاله را ديوانه خطاب كرد و در نهايت مقاله با نظر مثبت سردبير چاپ شد. اگرچه وي اولين كسي نبود كه ايده ماهواره.هاي زمين.ثابت را مطرح كرد، اما يكي از بهترين ايده.هاي وي كه بسيار مفيد واقع شد، اين بود كه اين ماهواره.ها براي مقاصد مخابراتي استفاده شوند. او اين نظريه را در مقاله.اي كه خود در بين اعضاي گروه هسته.اي بريتانيا در سال 1945 پخش كرد، دنبال نمود. بيست سال پس از طرح اين ايده، اِرلي.برد، براي نخستين بار شبكه مخابراتي جهاني براي تلفن، تلويزيون و مخابرات ديجيتالي پرسرعت شامل اينترنت را برقرار كرد.
به بيان ديگر، کلارک کاربردي را پيش.بيني کرده بود که دو دهه پس از آن امكان.پذير شد. به همين دليل است که کلارک را داراي انديشه.اي والا و ادراکي آينده.نگر مي.دانند. پيشنهاد سال 1945 كلارك، در زمينه سامانه ارتباطي ماهواره.اي، در سال 1963 مدال طلاي استوارت بالانتين موسسه فرانكلين و نامزدي دريافت جايزه نوبل ادبيات در سال 1999 را برايش به ارمغان آورد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن