واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: جزئيات اعزام زائران حج تمتع و عمره در گفتگوي ويژه خبري
تهران / واحد مركزي خبر / علمي و فرهنگي 1387/08/23
جزئيات اعزام زائران حج تمتع و عمره و خدمات رساني به آنها در گفتگوي ويژه خبري امشب شبكه دوم سيما بررسي شد.
به گزارش خبرنگار ما، در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبكه دو سيما، مصطفي خاكسار قهرودي رئيس سازمان حج و زيارت، با اشاره به آغاز عمليات اعزام زائران حج تمتع از نيمه شب گذشته گفت: امسال 104 هزار زائر در قالب 570 كاروان از 17 ايستگاه پروازي اعزام مي شوند.
وي افزود: 75 درصد حجم انتقال به وسيله ناوگان هوايي داخلي (50 درصد هما و 25 درصد شركت ماهان در مشاركت با هواپيمايي سعودي) و 25 درصد به وسيله هواپيماهاي سعودي انجام مي شود و همچنين تعداد مكانهاي پيش بيني شده براي اسكان زائران در مكه را 191 محل و در مدينه 52 هتل و حدود 6 منزل ذكر كرد.
قهرودي تعداد افراد در نوبت تشرف به حج (صرف نظر از زائران امسال) را يك ميليون و 800 هزار تن ذكر كرد و گفت: اين تعداد بيشتر به 5-4 سال اخير مربوط مي شود كه به علت تراكم و ضرورت بازنگري در تعيين اولويت ها، كار ثبت نام از ابتداي سال 87 متوقف شد.
وي افزود: بالاترين شمار زائران اعزامي به 150 هزار تن در اوايل انقلاب مي رسد ولي پس از آن براساس سياست كشور عربستان در سهميه بندي جمعيتي كشورها (هزار نفر در ميليون) سهميه اعزام محدود شده است و هر سال با توجه به درخواست كشورها تعدادي بيش از سهميه رسمي اعزام صورت مي گيرد.
رئيس سازمان حج و زيارت در پاسخ به گله مندي برخي زائران از كيفيت خدمات و فاصله محل اقامت تا حرم گفت: تقاضاي بالاي حج و محدوديت هاي كشور ميزبان موجب بروز برخي مشكلات مي شود كه البته ما هر سال تلاش مي كنيم تا خدمات بهبود يابد براي مثال امسال توانستيم حدود 20 درصد از منازل مسكوني را قدري به حرم نزديك تر كنيم.
وي تفاوت كنوني در خدمات و ميزان فاصله محل اقامت تا حرم را مبتني بر هزينه خدمات ذكر كرد و افزود: متغيرهاي مختلف قيمتي از جمله وجود 10 گروه قيمتي مسكن در مكه مكرمه و 4 گروه در مدينه منوره، ايستگاه هاي پروازي، شركت هواپيمايي و محل فرود در عربستان جدولي شامل 108 تعرفه قيمتي را تشكيل مي دهد كه بر اين اساس زائران استانهايي كه داراي تعداد قابل توجه كاروان باشند مي توانند از بين كاروانها، با توجه به خدمات و قيمتشان، كاروان مورد نظر را انتخاب كنند.
خاكسار قهرودي هزينه متوسط سفر حج تمتع در حال حاضر را 2 ميليون و 423 هزار تومان ذكر كرد و گفت: كساني كه در بانك به نام خودشان، هزينه اعزام به حج سپرده گذاري شده است، سود بلند مدت به آن تعلق مي گيرد و در زمان تشرف اصل پول و سود آن با هزينه تمام شده مقايسه و ميزان تفاوت گرفته خواهد شد.
وي منع زائران از سفر بيش از يك بار به حج تمتع را از سال 86 اعلام كرد و افزود: از اين سال با اين شرط ثبت نام انجام شد كه سفر حج تمتع بيش از يك بار انجام نشود و اگرثبت نام صورت گرفت سازمان حج و زيارت محق خواهد بود از مراحل اعزام جلوگيري كند البته چون اين شرط پيش از سال 86 مطرح نشده بود، اين موضوع شامل ثبت نام كنندگان تا آخرسال 85 نمي شود.
خاكساري قهرودي تصريح كرد: راهنمايان پيش بيني شده براي حج، نقشه هاي دسترسي و اقدام امسال سازمان در تهيه نقشه هاي قابل نصب و استفاده در تلفن هاي همراه موجب شده است تا كمترين آمار گم شدگي در بين كشورها، مربوط به ايران باشد.
رئيس سازمان حج و زيارت در ادامه سخنان خود درباره حج عمره نيز گفت: آخرين ظرفيت ما براي حج عمره 635 هزار تن ( طي 6 ماه و نيم زمان اعزام) بوده است، البته براي حج عمره سقفي تعيين نشده ولي عوامل محدود كننده اي مانند امكانات پروازي، خدماتي، هتل و حمل و نقل در عربستان به ما امكان بيش از اين تعداد را نداده است اگر چه تلاش به افزايش آن را داريم.
وي افزود: در دو ماه ثبت نام در ابتداي سال 1387 براي عمره، 3 ميليون و 373 هزار و 38 نفر ثبت نام كردند، در اين ميان افرادي كه نام آنها اعلام نشده است، در صورت حفظ سپرده در بانك در مرحله بعدي قرعه كشي با احتمالي دو برابر افراد جديد شركت داده خواهند شد.
رئيس سازمان حج و زيارت يكي از دلايل اعلام نشدن همه اسامي و تعيين سال اعزام را سيال بودن ظرفيت ها و تلاش براي افزايش آنها در هر دوره دانست و گفت: ما پذيراي هر نوع اعتراض و انتقاد احتمالي به نتايج قرعه كشي و همچنين پيشنهاد براي بهبود اين فرآيند هستيم و هر گونه خطاي احتمالي نيز قطعا اصلاح خواهد شد.
وي تغيير بانك عامل از ملي به ملت را به علت طراحي نرم افزار جامع ذكر كرد و گفت: اين امر مشكلي را براي كساني كه در بانك ملي افتتاح حساب كرده اند ايجاد نمي كند به گونه اي كه حدود 600 هزار نفري كه در آن بانك حساب دارند اعزام مي شوند و كساني از آنها كه به هر علت اعزام خود را با تاخير بياندازند بايد از بانك ملي به بانك ملت تغيير وضعيت دهند، در اين حالت نيز مشكلي براي سود پول آنها ايجاد نمي شود.
خاكسار قهرودي درباره سفر به عراق هم گفت:سالانه بيش از 500 هزار تن براي زيارت عتبات به اين كشور اعزام مي شدند كه ظرفيت روزانه 1500 تن را تشكيل مي داد، هم اكنون روزانه 2500 تن عازم عراق مي شوند.
وي با توصيه جدي به زائران براي پرهيز از سفرهاي انفرادي افزود: به سفارت عراق هم توصيه ما اين است كه به تقاضاهاي بيش از ظرفيت و به ويژه به درخواست هاي انفرادي ويزا داده نشود چرا كه از اين مجوزها در ايام خاص (مانند تعطيلات عيد گذشته) استفاده مي شود.
وي در پايان زمان قرعه كشي بعدي براي حج تمتع و عمره را برمبناي بررسي شرايط و احتمالا در اوايل سال 1388 پيش بيني كرد.
عليرضا لكزايي، مدير امور طرح و برنامه بانك ملت نيز در اين گفتگو ميزان سود تخصيص يافته به سپرده گزاران حج را برابر با سود سپرده ها ي بلند مدت متناسب با مدت نگهداري و ماندگاري يعني بين 17 تا 18 درصد ذكر كرد و گفت: توليد نرم افزارهاي لازم و قرعه كشي با سفارش سازمان حج و زيارت و براساس دستورالعمل هاي اين سازمان انجام شده است.
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]