محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831307599
چگونه در مسير درست سرمايهگذاري حركت كنيم؟
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: چگونه در مسير درست سرمايهگذاري حركت كنيم؟
محمد مساح:اغلب شنيده ميشود كه سهام و داراييهاي مالي تنها براي افراد حرفهاي يا معاملهگران باتجربه سودمند است و بيشتر سرمايهگذاران در فعاليتهاي تجاري خود به موفقيت نميرسند.
به طور معمول برخي سرمايهگذاران براي انجام فعاليتها و تصميمات خود اخبار و رخدادهاي اقتصادي و مالي را پيگيري ميكنند و پيوسته از گفتهها و اظهارنظرهاي ديگران براي پي بردن به شرايط آينده و تحليل استفاده ميكنند. گاهي معاملهگران با گذشت زمان، اعتماد كمتري به روشهاي تحليلي ميكنند و گاهي آنها را به دليل هشدارهاي ديرهنگام يا علائم نادرست ناديده ميگيرند. كاهش اطمينان به تحليلهاي بنيادي يا تكنيكي از آنجا ناشي ميشود كه در برخي موارد تحليلگر نميتواند نشانههاي درست را تشخيص دهد يا گاهي شرايط بازار تغيير ميكند. ممكن است معاملهگران از روشهاي تحليلي انتظارات بالايي داشته باشند و بخواهند كه همواره آنها را درست در مسير بازار قرار دهند و هيچ خطايي نداشته باشند. در حقيقت آيا ميتوان هميشه انتظار داشت كه بازار هم جهت با تحليلهاي ما حركت كند؟
برخي از معاملهگران بر اين باور هستند كه در اغلب تصميمات سرمايهگذاري آنها، بازار طوري رفتار ميكند كه تمايل دارد در جهت خلاف آنها قرار گيرد. هر گاه آنها در يك دارايي سرمايهگذاري ميكنند، بازار متمايل است كه به آنها زيان وارد كند. اين ايدهاي است كه در برخي سرمايهگذاران قوت گرفته و آنها معتقدند كه تحليل كردن نيز چاره كار نيست. معمولا معاملهگران نميدانند چه راهي را براي سرمايهگذاري درست انتخاب كنند و در اين ميان گروهي دست به آزمون و خطا ميزنند. گذشته از هزينههاي مادي، اين دسته در جريان بازار تجربيات و درسهاي پراكندهاي را طي زمان ميآموزند كه ديگران در گذشته آنها را آموختهاند. يكي از رويكردهاي متداول بين سرمايهگذاران حقيقي و معاملهگران شخصي استفاده از تحليل تكنيكي يا تفسير نموداري است. در اين روش، تحليلگر با بررسي رفتار قيمت در گذشته قصد دارد به سطوح عرضه و تقاضاي مهم پي ببرد و با استفاده از الگوها و جبههگيري نيروهاي بازار، انتظارات آنها را حدس بزند. روش تحليل نموداري كاملا مبتني بر تفسير قيمت در دورههاي گذشته است و معاملهگر با توجه به آزمون تجربي و برخي قوانين نموداري تلاش ميكند حركات بازار در آينده را پيشبيني كند. در مواردي پيش ميآيد كه تحليل دروني يك بازار به درستي انجام نميشود و گاهي بررسي نمودارهاي قيمت توانايي پيشبيني آينده را ندارد و ممكن است در برخي موارد تحليلگر استنباط نادرستي از آينده به دست آورد. اين شيوه تحليلي مزايا و معايب خاص خود را داراست، اما اگر بتوان آن را درست به كار گرفت، شرايط سرمايهگذاري ميتواند بهبود يا ارتقاي يابد.
تحليلي بنيادي با توجه به متغيرهاي موثر بر بازار از جمله عوامل مالي و اقتصادي به دنبال يافتن ارزش يك دارايي است و تلاش دارد تا دلايل حركت بازار را بيابد. انتقادات بسياري به دو روش تحليل تكنيكي و بنيادي وارد ميشود، چرا كه تحليلگران و معاملهگران معتقدند آنها به تنهايي نميتوانند اطلاعات كاملي را براي مديريت سرمايه فراهم كنند. كارشناسان تكنيكي و بنيادي بر سر موضوع تحليل بازار كشمكش دارند. اگر تحليل بنيادي توانايي درك روانشناسي بازار را ندارد، تحليل نموداري نيز نميتواند ارزش آينده را به درستي بيابد. هر كدام از اين روشهاي تحليلي با مشكلاتي روبهرو هستند، اما اگر نقاط قوت آنها را در كنار يكديگر برجسته نماييم، نيرو و توانايي بيشتري در اختيار سرمايهگذار قرار ميدهند.
روش تلفيق رويكرد بنيادي و تكنيكي
آشكار است كه هر كدام از رويكردهاي تحليلي بازار با كاستي و نقص همراه است. برخي سرمايهگذاران بر اين باورند كه قدرت تحليلگر زماني كه بتواند دو رويكرد تحليلي را با هم آميخته سازد، افزايش مييابد. در اين روش سرمايهگذار به بررسي بنيادي با استفاده از ابزارهاي مالي و اقتصادي ميپردازد و تحقيق ميكند كه شرايط بازار چگونه پيش ميرود و چه فرصتهايي در بازار به صورت اصولي وجود دارد. دلايلي كه بازار ميتواند حركت كند، مورد بررسي قرار ميگيرد. پس از آن بايد ديد بازار چگونه فكر ميكند. اگر بازار در مسير اصول پيشبيني شده و بنيادي حركت ميكرد و نشانهها و هشدارهاي تكنيكي نيز اين گونه ميگفتند، نتيجه ميتوان گرفت كه شانس زيادي براي گرفتن سود وجود دارد.
آشنايي با تحليل بين بازارها
در سالهاي گذشته يكي از مهمترين گفتارها و دروس، ارتباط بازارهاي مختلف و اثر متقابل آنها بوده است. تحليل بين بازارها به طور كلي به اين موضوع ميپردازد كه همه بازارها – مالي و غيرمالي، داخلي و بينالمللي – با يكديگر مرتبط هستند. بورسهاي سهام ايالاتمتحده داراي ارتباط و مناسبات مشترك هستند و به طور قابلتوجهي از بازار اوراق قرضه تاثير ميپذيرند. قيمت اوراق قرضه به ميزان زيادي تحتتاثير مستقيم بازارهاي كالا است و قيمت كالاها از جمله نفت و طلا به نوبه خود به روند دلار ايالاتمتحده بستگي دارد. در سطح بينالمللي، بازارهاي ديگر كشورها از بازارهاي ايالاتمتحده تاثير ميگيرند. رويدادهاي گذشته آشكارا نشان داده كه بازارها از يكديگر جدا نيستند و حركتهاي آنها در يك فضاي عايقبندي شده صورت نميپذيرد. با يك نگاه موشكافانه درمييابيم كه سهام شركتهاي ايراني در بورس اوراق بهادار در يك خلا و فضاي بسته دادوستد نميشود و اين به اين معني است كه اين بازار در ارتباط با ديگر بازارها چه داخلي و چه برونمرزي قرار دارد. اقتصاد ايران، صنايع و كسبوكارهاي مختلف تحتتاثير روند بازارهاي مالي و كالا هستند. بنابراين رسيدگي و توجه به روابط، به هم پيوستگي و كنش بين بازارها موضوع اصلي تحليل بين بازارها است و در حقيقت كاربرد تحليل تكنيكي و برخي مفاهيم دانش اقتصاد براي تفسير بازارهاي به هم پيوسته بررسي ميشود.
بديهي است كه هدف از تحليل ارتباط و پيوند بازارها آن است كه از ديدگاه زماني زودتر از شرايط خبردار شويم. اين يك هنر است كه بتوانيم از پنجرههاي جديدي به بررسي بازارهاي مالي و درك پيرامون بپردازيم. در زمان كنوني، هر گاه روزنامههاي اقتصادي و مالي را تنها براي ديدن وضعيت سهام شركتها يا تغيير ارزش ارزها ورق ميزنيم، با مطالب ديگري در مورد بازارهاي گوناگون روبهرو ميشويم و اين نشان ميدهد كه تحليل اثر و كنش بازارها روي يكديگر، موضوع مهمي است. در صفحه سهام يك روزنامه اقتصادي به تغييرات قيمت نفت و بازار كالا اشاره شده و حتي گاهي در مورد تغييرات آبوهوا و اثر آن روي بازارهاي ديگر سخن به ميان ميآيد. همچنين تغيير قيمت محصولات كشاورزي و بررسي تغييرات بازارهاي برونمرزي به وفور ديده ميشود.ممكن است در هنگام مطالعه بازارهاي مالي واقعا تغييراتي در آنها رخ نداده باشد، اما احساسي كه به ما دست ميدهد، چيز ديگري ميگويد و در واقع ادراك و دريافت ما نسبت به آنها تغيير كرده است. با نوسان ارزش دلار يا تغيير قيمت طلا، نفت و نرخ بهره وضعيت كسبوكار تغيير مييابد و هر كدام از اينها ممكن است شرايط جديدي براي بازار و در نتيجه موضوع معاملاتي يا ديدگاه سرمايهگذاري ما پديد آورند.اغلب مردم در كسبوكار خود با بازارهاي مختلف – چه بازارهاي داخلي و چه برونمرزي – در ارتباط هستند. در سطح جهاني و در طي شبانهروز بازارهاي سهام، كالا، اوراق قرضه و ارز در حال تغيير هستند و هر زمان از خواب برميخيزيم، آنها ممكن است رويدادها و جريانهاي جديدي را براي ما پديد آورده باشند. در واقع همواره با اين مساله روبهرو هستيم كه بازارهاي پيچيده و گسترده امروز يا هفته آينده چگونه حركت خواهند كرد.
همه بازارها در ارتباط با يكديگرند
آيا از ديدگاه يك شخص سرمايهگذار، بررسي هر بازاري به صورت جداگانه و منفرد كار سادهاي است؟ آيا تفسير سهام يك شركت در بورس اوراق بهادار تنها در محيط همان بازار و بدون در نظر گرفتن شاخصهاي ديگر كافي است؟ به طور طبيعي سرمايهگذاران و معاملهگران بازارهاي موثر و مرتبط با آن را زيرنظر ميگيرند. معاملهگر سهام ممكن است به بررسي بازار كالا و فلزات بپردازد و حتي به بازار اوراق قرضه و ارز توجه كند. معاملهگران بازار ارز ممكن است بازار كالا يا بازار اوراق قرضه را مورد بررسي قرار دهند و همين طور سرمايهگذاران بازار اوراق قرضه به بررسي بازار كالا ميپردازند. تقريبا همه سرمايهگذاران و معاملهگران به وضعيت دلار ايالاتمتحده علاقه نشان ميدهند. ميخواهيم در اينجا به اين موضوع بپردازيم كه چه كساني به بررسي روابط ميان بازارها و تحليل كنش و اثر بين آنها علاقهمند هستند؟ به نظر ميرسد تا زماني كه بازارها و بخشهاي مختلف اقتصاد روي يكديگر به نوعي تاثيرگذارند، اين دليل قانعكنندهاي باشد كه هر كسي براي كسب آگاهي بيشتر، اثر و رابطه بين بازارها را به عنوان يك دانش بياموزد و از مزيتهاي آن در راستاي تحليل و سرمايهگذاري بهره گيرد.
تاثير تغييرات بازار فلزات بر بورس تهران
شاخص قيمت بورس اوراق بهادار ايران از نيمه دوم 1383 تا بهار 1385 كاهش يافت. طي دورهاي كه بازار سرمايه ايران با ركود مواجه بود، سهام شركتهاي استخراج و بهرهبرداري از معادن روي رشد قابلتوجهي داشتند. اين رفتار بازار در پي رشد قيمت فلز روي از اوايل 1383 تا اواخر 1385 رخ داد و اين در حالي بود كه طي اين دوره جو عمومي، دورنماي مثبتي از بازدهي بالا براي صنايع را انتظار نداشت. در نمودارهاي زير نشان داده شده كه چگونه شاخص فلزات اساسي و كانههاي فلزي طي دوره افول بازار در برابر سقوط مقاومت كردند و در بهار 1385 پس از ايجاد ثبات نسبي در بازار، همگام با صعود بازار كالا به مدت سه سال در رديف پيشقراولان بازار جاي گرفتند.
از اواخر 1384 تا 1387 شاخص فلزات اساسي و كانيهاي فلزي در بورس اوراق بهادار ايران حركت افزايشي نيرومندي داشتند كه در اين ميان اغلب سهام شركتهاي معدني، استخراج سنگ آهن و فولاد با رشد قيمت بالايي روبهرو شد. بدون ترديد در اين زمان تغييرات قيمت كالاها و فلزات در سطح بينالمللي كانون توجه سرمايهگذاران قرارداشته است. به طوري كه آنها پيوسته شرايط آينده بازار فلزات را موشكافانه بررسي ميكردند.
توانمندي تفسيرهاي تكنيكي
تجزيه و تحليل تكنيكي، بازار را از جنبه روانشناختي مورد بررسي قرار ميدهد و بدون توجه به اثرات ديگر بازارها همواره بر روي شرايط دروني آن تمركز ميكند. در واقع شناختي كه تاكنون از تحليل تكنيكي بهدست آمده آن است كه بازارها يا داراييهاي منحصر به فرد بر پايه ويژگيها و نماي دروني آن تفسير ميشود. در گذشته سرمايهگذاران به روابط بين بازارها و اثر آنها روي يكديگر توجه چنداني نشان نميدادند. معاملهگران بازار سهام، كمتر وضعيت بازار اوراق قرضه و بازار كالا را زير نظر ميگرفتند و وضعيت ِآينده دلار تنها از سوي شركتهاي بينالمللي و سفتهبازان يا معاملهگران ارزي دنبال ميشد. تقريبا تجزيه و تحليل و اثر بازارهاي جهاني روي ديگر بازارهاي داخلي از سوي اكثر افراد ناديده انگاشته ميشد. به نظر ميرسد زمان آن فرا رسيده كه اثر بين بازارها را به طور گسترده مورد كنكاش قرار دهيم و به اين نكته توجه كنيم كه تحليل تكنيكي تواناييهاي بيشتري را به ارمغان خواهد آورد. تحليل بين بازارها گامي به سوي يك روش جديد براي يافتن آينده بازارهاست. در اين رويكرد آگاهيها و اطلاعاتي كه از بازارهاي مرتبط به يكديگر به دست ميآيد، به همان طريق مرسوم تجزيه و تحليل تكنيكي به كار گرفته ميشود. به عنوان نمونه در تحليل تكنيكي از واگرايي بين قيمت و نماگرهاي تكنيكي براي پيشبيني آِينده استفاده ميشود و درست مانند اين رويكرد، سرمايهگذاران ميتوانند از واگرايي بين قيمت سهام و اوراق قرضه بهره گيرند.
بازارها براي سرمايهگذاران اطلاعات زيادي را فراهم ميآورند. قيمت اوراق قرضه جهت حركت نرخهاي بهره را نمايان ميسازد، به طوري كه قيمت سهام از اين روند تاثير ميگيرد. قيمتهاي كالا مسير سطح عمومي قيمت (تورم) را نشان ميدهد و ميدانيم كه تورم روي قيمت اوراق قرضه و نرخ بهره اثرگذار است. همچنين دلار آمريكا در سطح بالايي تعيينكننده محيط تورمي است و روي روند قيمت كالاها موثر است. بازارهاي سرمايه بينالمللي اغلب راهنماي باارزشي براي بازارهاي داخلي به شمار ميآيند. وظيفه تحليلگر تكنيكي آن است كه با بررسي زيركانه نشانههاي به دست آمده از بازارهاي مختلف اطلاعات نادرست را شناسايي كند. به طور ساده بايد معاملهگر تشخيص دهد كه نشانههاي دريافتي در چه زماني گوياي حقايق نيستند. از آنجايي كه ميتوان حركت قيمتها را روي نمودارها مورد بررسي قرار داد و اثرات هر يك را روي ديگري تعيين كرد چرا دادهها و اطلاعاتي كه بازارها به طور آشكار فراهم ميآورند را در فرآيند تحليل به كار نگيريم؟
تحليل تكنيكي مطالعه فعاليت و رفتار بازار است و بايد توجه داشت كه در اين نوع بررسي، مطالعات خود را تنها روي بازارها يا دارايي مورد معامله محدود نسازيم. تفسير اثر بين بازارها يك تحول و گامي جديد در تحليل تكنيكي است. اين گونه تحليل بر پايه نظريههاي موجود تحليل نموداري بنا شده و فرآيند تفسير دادهها را كاملتر كرده است.
تحليل بين بازارها به چه ميپردازد؟
اين بحث ميخواهد نشان دهد كه چگونه ارتباط و اثر بين بازارها ميتواند به آساني توسط تحليلگران تكنيكي تشخيص داده شود. در اين درس روابط و اثر متقابل چهار بازار مختلف از جمله بازار ارز، كالا، اوراق قرضه و سهام مورد بحث قرار خواهد گرفت. از آنجايي كه هر نمودار خود به تنهايي هزاران سخن را بيان ميدارد، تحليل تكنيكي و بررسي رفتار بازار به ديدن نمودارها وابسته شده است و به طور ساده ميتوان گفت كه نمودارهاي بازار رفتار بازيگران و عملكرد آنها را آشكار ميسازد. بدين ترتيب براي بيان مطالب، نمودارهاي مختلف در كنار موضوعات اقتصادي به كار گرفته شدهاند. بايد روي اين مطلب تاكيد كنم كه درك بنيادهاي اقتصادي و نيروهايي كه انتظارات سرمايهگذاران را سبب ميشوند، در تحليل تكنيكي بين بازارها بسيار موثر و كاربردي است. با اين وجود رفتار بازار مورد توجه قرار خواهد داشت و از تحليل بنيادي و به كارگيري روشهاي تفسير نموداري سنتي كمتر سخن به ميان آمده است.
تحليل بين بازارها به عنوان بستر اطلاعات
براي تحليل بين بازارها نياز است كه بستري از اطلاعات فراهم شود. براي اين كار تحليل تكنيكي سنتي در بازارها به عنوان چارچوب اساسي به كار برده شده و در كنار آن روابط معمول بين بازارها مورد توجه قرار ميگيرد. سرانجام بايد به عنوان تحليلگر ببينيم كه آيا نتايجي كه از تحليلهاي تكنيكي به دست آمده، همان چشمانداز بين بازارها را نشان ميدهد؟
براي روشنشدن كار تحليل بين بازارها تصور كنيد كه دو بازار در اغلب موارد روندي خلاف جهت يكديگر دارند. مانند بازار اوراق قرضه و بازار كالا. فرض كنيد كه بررسيهاي جداگانه روي دو بازار انجام شده كه نشان ميدهد در طي يك دوره زماني آنها چشمانداز افزايشي دارند. با توجه به اينكه دو تحليل جداگانه، نتيجه يكساني را دربرداشته است و همچنين با درنظر داشتن اين مساله كه رابطه معكوسي ميان دو بازار وجود دارد؛ به يك تناقض دست مييابيم. بنابراين ممكن است تحليلها دوباره مورد بازنگري قرار گيرد. در برخي زمانها، روابط معمول بين بازارها مشهود و آشكار نيستند يا به دلايلي به طور موقتي كارآمدي خود را از دست ميدهند. در مواردي كه تحليل تكنيكي سنتي با تحليل بين بازارها تداخل ميكند و نميتوان نتيجه مشخصي گرفت؛ معاملهگر بايد چه كاري انجام دهد؟ در چنين زماني به نظر ميرسد تحليل تكنيكي سنتي هنوز اولويت دارد، اما بايد سطح هوشياري و احتياط را بالا برد. معاملهگري كه تفسير برداشت افزايشي نسبت به دو بازاري كه اغلب در جهت يكساني حركت نميكنند دارد، بايد به اين نكته توجه كند كه ممكن است برداشت وي نسبت به يكي از دو بازار اشتباه باشد، مطمئن نيست كدام يك از تحليلها غلط است. روش محتاطانه آن است كه در چنين زمانهايي تحليل تكنيكي جداگانهاي را انجام دهيم، اما تا زمان روشنشدن وضعيت تحليل بين بازار بايد بسيار با احتياط عمل كنيم.
جنبههاي هشدار دهنده تحليل بين بازارها نيز قابل توجه است، به ويژه زمانيكه معاملهگران پرتكاپو كمتر احتياط ميكنند. همچنان تحليلگران ميتوانند نسبت به تحليل تكنيكي سنتي باوفا بمانند و آنرا در تصميمگيريهاي خود به كار برند، با اين وجود تحليل بين بازارها هشدارهاي لازم را به آنها ميدهد، چرا كه ممكن است نمودارها همه اطلاعات را كامل و درست نشان ندهند. گاهي اوقات ممكن است با انجام تحليل بين بازارها، معاملهگر نتيجهگيري شخصي خود از نمودار را تغيير دهد. به ياد داشته باشيد كه تحليل بين بازار بايد به دادهها بيافزايد نه آنكه جايگزين كارهاي قبلي شود.
نمونه واقعي: بازسازي رفتار تحليلگران و زاويه نگاه آنها در سقف 6هزار ريال سهام فولاد مباركه: در اينجا ميتوانيم ديدگاه كارشناسان و تحليلگران تكنيكي، بنيادي و بين بازارها را با هم مقايسه كنيم. اين كار را به طور نمونه روي سهام فولاد مباركه انجام ميدهيم. در واقع ميخواهيم ببينيم كه در سقف قيمت در محدوده 6هزار ريال تحليلگران چگونه ميتوانستند قضاوت كنند؟
1 - كارشناس تكنيكي (نمودارگرا)
تحليلگر تكنيكي در نمودار قيمت دو هشدار بازگشتي به صورت الگوي شمعي (مرد آويزان و دوجي) در فاصله روزهاي 16 تا 18 تيرماه مشاهده كرده است. هر چند روند فولاد به طور آشكارا افزايشي است، اما روانشناسي بازار ميگويد احتمالي براي بازگشت قيمت وجود دارد. پرسش اينجا است كه آيا فرصتي براي تاييد و فروش وجود داشته است؟ پاسخ مثبت است. اگر چه در چند روز بعد سهم بازگشت ميكند و معاملات در سطح پايين با صف فروش بالا شكل ميگيرد، اما در روزهاي 25 و 29تيرماه معاملات بالايي صورت ميگيرد كه امكان فروش سهم براي معاملهگر حقيقي وجود داشته است. پرشدن شكاف ايجاد شده تاييد ميكند كه عرضه سهام، كار سنجيدهاي بوده است.
2 - تحليلگر بنيادي
تحليلگر بنيادي ابزارهاي زيادي در دست دارد. بايد تشخيص دهد كه آيا سهم در شرايط كنوني بالاتر از ارزش ذاتي قيمتگذاري شده يا پايينتر ازآن قرار دارد. كار دشواري است، اما به هر صورت وي بايد تعيين كند كه انتظارات در مورد درآمدهاي آتي شركت چگونه است. يكي از متغيرهاي موثر بر سرنوشت عايدات شركت، تغييرات قيمت جهاني فولاد است، زيرا بخشي از تغييرات درآمد شركت وابسته به تغيير قيمت فولاد است. اگر قيمت فولاد به روند افزايشي خود ادامه دهد، ميتوان پيشبيني سود 900 ريالي را تا سطح 1200ريال يا بيشتر تعديل كرد، اما اگر قيمت كالاها در روند كاهشي قرار گيرند، آن گاه انتظارات در مورد نسبت قيمت به درآمد و سود آتي بايد كاهش داده شود.
تحليلگر بنيادي ميداند كه بازيگران بازار در هر زمان قيمت فولاد را زير نظر دارند و به طور پيوسته به آن واكنش نشان ميدهند.
در اينجا ميتوان براي رهايي از تغييرات كوتاه مدت فولاد از شاخص قيمت فلزات كه يكي از زيربخشهاي شاخص دفتر پژوهشهاي كالا است، استفاده كرد. در فاصله 3 تير تا 18 تير 1387 شاخص قيمت كالا به طور آشكارا در مسير كاهشي قرار گرفت و ميتوانست به تحليلگر بنيادي اين هشدار را بدهد كه نسبت به پيشبيني عايدي شركت بايد تعديلاتي انجام دهد يا حتي اگر تغييرات عايدي چنداني صورت نگيرد، احساس بازار دست كم براي مدت كوتاهي قيمت سهام را كاهش دهد. بنابراين تحليلگر بنيادي ميتوانست قيمتهاي پس از بازگشايي نماد شركت را بالاتر يا نزديك به ارزش ذاتي در شرايط فعلي ارزيابي كند.
3 - تحليلگر بين بازارها
تحليلگر بين بازارها علاوه بر تسلط بازارهاي مختلف از ديدگاه تحليل تكنيكي سنتي نيز بازارهاي همبسته را مورد بررسي قرار ميدهد. در اين مورد صنعت فولاد ارتباط تنگاتنگي با شاخص قيمت كالا و ارزش دلار دارد. از آنجايي كه از نيمه دوم 2008دلار در مسير تقويت قرار گرفت و انتظارات نيرومندي در مورد افزايش ارزش آن در بلندمدت پديد آمد، تحليلگر بين بازارها بايد اين هشدار را جدي ميگرفت كه شاخص قيمت كالاها در مسير كاهش قرار گيرد. با اين وجود نمودارهاي شاخص قيمت كالا در ماه ژوئن و جولاي 2008 سقوط كالاها و كاهش تورم جهاني را علامت داده بودند. بدين ترتيب تحليلگر بين بازارها ميتوانست به اين موضوع دقت كند كه ممكن است شرايط بازار سهام تغيير كند و قيمت فولاد در سقف قرار گيرد.
در اينجا قصد نداريم كه به تحليل فولاد مباركه يا هر سهم ديگري بپردازيم و بخواهيم آينده آن را پيشبيني كنيم. بحث كلي آن است كه هر كدام از ديدگاههاي تحليلي چه ميگويند و سرمايهگذار با ابزارهاي موجود چگونه ميتواند رفتار بازار را در آن شرايط پيشبيني كند. در اين مورد آزمون تجربي نشان داد كه رويكردهاي تحليلي هركدام ميتوانند چشمانداز آينده را تا حدي روشن سازند، با اين وجود تحليل كامل ميتوانست هر سه رويكرد را شامل شود تا بدين ترتيب احتمال خطا يا هشدارهاي نادرست كاهش يابد.
منبع: WWW.Rahnemoon Sarmaye.COM
برگرفته از كتاب تحليل بين بازارها
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]
-
گوناگون
پربازدیدترینها