واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خرم آباد - خبرگزاری مهر: روند فعالیت فرقه های انحرافی در لرستان از جمله مسائلی است که این روزها توسط مسئولان مختلف یادآوری می شود به طوری که در سفر سوم هیئت دولت نیز اعتباری به منظور فضاسازی فرهنگی در این زمینه در نظر گرفته شد.به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، بخش عمده ای از جلسه شامگاه چهارشنبه شورای فرهنگ عمومی استان لرستان به موضوع فعالیت فرقه و نحله های انحرافی اختصاص یافت تا مسئولان هر کدام راهکارهایی برای جلوگیری از گسترش فعالیت فرق پیشنهاد کنند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در این جلسه در سخنانی اظهار داشت: یکی از دغدغه های که از مدتها قبل به ویژه در خرم آباد برای علما، روحانیت و مردم به وجود آمده است تشدید فعالیت فرقه ها و نحله های باطلی است که می خواهند در اینجا جای خود را باز کنند.
فعالیت فرقه های انحرافی در لرستان تبدیل به دغدغه شده است
حجت الاسلام میرعمادی با تاکید بر اینکه فعالیت فرقه های انحرافی تبدیل به دغدغه شده است، تصریح کرد: هر میزان که انقلاب اسلامی پیشرفت می کند و تاثیر گذار است دشمنان هم به همان اندازه برای ما برنامه ریزی کرده اند.
وی ادامه داد: به همان اندازه که انقلاب اسلامی از نظر معنوی به دنیا پیام رسانی کرد و معنویت را انتقال داد دشمنان نیز به دنبال رواج فرقه های انحرافی و شیطان پرستی در ایران اسلامی بوده اند.
حجت الاسلام میرعمادی خاطر نشان کرد: کسانی که شیطان پرستی، عرفان های نوظهور و امثال اینها را گسترش می دهند هدفشان از بین بردن اسلام، مهدویت، وحدت ملی و مکتب تشیع است.
وی با جدی خواند تهاجم اعتقادی به جوانان ایران اسلامی، نسبت به کشیده شدن فرقه های انحرافی از محافل به بازارها و کوچه ها هشدار داد.
ترویج فرقه های انحرافی برنامه حساب شده و پیچیده دشمن است
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد افزود: ترویج فرقه های انحرافی برنامه حساب شده و پیچیده دشمن است برای اینکه معنویتی را که به برکت انقلاب اسلامی به وجود آمده را از بین ببرد.
حجت الاسلام میرعمادی با اشاره به سیاست تساهل و تسامح غلطی که در سالهای گذشته در برخورد با فرقه وجود داشت، بیان داشت: باید نسبت به این روند از سوی مسئولان دستگاههای مختلف حساسیت نشان داده شود.
وی با طرح این سوال که چرا برخی از دستگاهها در این زمینه کوتاهی می کنند و کنترلهای لازم را انجام نمی دهند، ادامه داد: باید برای برخورد با فرقه های انحرافی برنامه ریزی داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با تاکید بر اینکه نباید یک لحظه از دشمن غافل بود، یادآور شد: به منظور مقابله با فرقه های انحرافی باید دو بخش آموزش درست احکام و اعتقادات دینی و روشنگری در مورد فرقه های باطل در دستور کار برنامه های سال 90 قرار گیرد.
حساسیت ها نسبت به فعالیت فرقه های انحرافی در لرستان چند برابر شود
حجت الاسلام میرعمادی برگزاری نمایشگاهها را از دیگر ضرورت ها در این زمینه دانست و گفت: باید در قالب نمایشگاهها واقعیت های پشت پرده فرقه های انحرافی به جوانان نشان داده شود.
وی با اشاره به افزایش 12 میلیارد تومانی بودجه فرهنگی سفر هیئت دولت به لرستان، گفت: باید از محل این اعتبارات برنامه های خوبی برای سال 90 در این بخش در دستور کار قرار داده شود.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با تاکید بر اینکه حساسیت ها نسبت به فعالیت فرقه های انحرافی در لرستان باید چند برابر شود، یادآور شد: لرستان بیش از دیگر استانهای کشور در معرض فرقه های انحرافی قرار دارد.
حجت الاسلام میرعمادی تصریح کرد: هدف دشمنان این است که فضای یک دست اعتقادی و دینی مردم لرستان را دچار خدشه کنند که در این نبرد وظیفه دینی ما نسبت به مرزبانی از اعتقادات و اخلاق جامعه صیانت است.
صوفی گری مولود نظام سلطه
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان نیز در این جلسه در سخنانی عنوان کرد: فرقه سازی در کشورهای اسلامی توسط استکبار جهانی دارای سابقه دیرینه است که اوج آن به زمان صفویه بازمی گردد.
علی چراغیان ادامه داد: یکی از فرقه هایی که مورد توجه نظام سطله قرار گرفت بحث صوفی گری و فرقه دراویش است که در مقابل اسلام شکل گرفت.
وی با اشاره به مقابله صوفی گری با اسلام، گفت: این فرقه به جای مرجع تقلید "قطب" را قرار دادند و با معادل سازی خانقاه به جای مسجد دست به ساخت یک تشیع جعلی و ساختگی زدند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با بیان اینکه دشمنان چون نمی توانستند دین را از مردم بگیرند به فرقه سازی دست زدند، عنوان کرد: بعد از انقلاب اسلامی وقتی دشمنان دیدند که اسلام و تشیع یک نظام قدرتمند را به وجود آورده و معنویت را در دل مردم زنده کرده است به دنبال انحراف در عقاید دینی مردم افتادند.
چراغیان با اشاره به نقش سازمان های جاسوسی آمریکا و انگلیس در فرقه سازی در ایران خاطر نشان کرد: این سرویس ها به دنبال شکل گیری پروژه ای به نام استحاله شیعه بودند و با ترویج جدایی دین از سیاست در راستای ترویج سکولاریسم گام برداشتند.
فعالیت برخی فرقه های دروایش در لرستان
وی به برنامه ریزی دشمنان در این زمینه اشاره کرد و بیان داشت: برنامه ای که مطابق اسناد و مدارک دشمنان از سال 78 در دستور کار قرار داده اند ایجاد اسلام مورد نظر خود تحت عنوان صوفی گری بوده است که بعد از انقلاب به طور جدی در دستور کار سرویس های اطلاعاتی با محوریت آمریکا قرار گرفت.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با اشاره به فعالیت برخی فرقه های دراویش در این استان افزود: اولین مطالعه ای که در زمینه فرق در استان صورت گرفت مربوط به سال 85 است که در این راستا ستادی به منظور مقابله با فعالیت دراویش و صوفیان شکل گرفت تا با اعزام روحانیون سرشناس در مناطق هدف روشنگری هایی در این زمینه داشته باشند که متاسفانه در این زمینه آن طور که باید سرمایه گذاری نشد.
تهیه شناسنامه فرق لرستان در دو جلد
چراغیان همچنین از تهیه شناسنامه فرق استان در دو جلد خبر داد و بیان داشت: همچنین در سال 86 برای اولین بار کمیسون فرق در زیر مجموعه شورای تامین در استانداری لرستان تشکیل شد.
وی ادامه داد: این شورا در سالهای اخیر 20 جلسه برگزار کرده و 79 مصوبه داشته است که بخشی از آنها از طریق شورای تامین پیگیری شده است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه مقابله با فعالیت فرق 90 درصد نیازمند کار فرهنگی است، بیان داشت: در جلسه کمیسون فرق استان که ماهانه تشکیل می شود یک بسته فرهنگی با عضویت 20 دستگاه متولی امر تهیه شد.
چراغیان برنامه های فرهنگی، تربیت مبلغ، کار ارشادی و کارگاه آموزشی را از جمله سرفصل های این بسته فرهنگی برشمرد و بیان داشت: این بسته فرهنگی در شورای تامین استان مطرح و به تصویب رسید که سه ماه فرصت برای تدوین برنامه عملیاتی آن به دستگاهها داده شد.
وی ابراز امیدواری کرد با حمایت مسئولان استان و تامین اعتبارات مورد نیاز از طریق این بسته فرهنگی بتوان با فعالیت فرقه های انحرافی را در استان مقابله کرد.
98 درصد برنامه ها در حوزه مقابله با فرق فرهنگی است
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان همچنین از تشکیل اتاق فکر پشتوانه این بسته فرهنگی خبر داد و گفت: مطابق این بسته تهیه شده 98 درصد فعالیت ما در حوزه فرق آموزشی، توجیهی و فرهنگی خواهد بود و در مرحله بعدی کار انتظامی، برخوردی و قضایی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
چراغیان با تاکید بر اینکه بعد معنوی انقلاب طوری نیست که با تحرکات فرقه ها خاموش شود، تصریح کرد: ولی ما باید برای مقابله با نحله های انحرافی برنامه ریزی داشته باشیم و از محل بودجه های فرهنگی جاری و سفر سوم هیئت دولت به عنوان یک کار اولویت دار مبانی معرفتی و اعتقادی مردم را تعمیق بخشیم.
ضرورت نظارت دستگاههای نظارتی بر روند فعالیت فرقه ها
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان لرستان نیز در این جلسه در سخنانی اظهار داشت: علاوه بر کار فرهنگی باید دستگاههای نظارتی نیز یکسری محدودیت ها بر ای فعالیت فرقه های انحرافی قائل شوند.
حجت الاسلام علی خادمی با اشاره به فعالیت آزادانه برخی فرقه های انحرافی عنوان کرد: این فرقه ها با ترفندهای مختلف به دنبال جذب جوانان هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان لرستان نیز در این رابطه با تاکید بر اینکه در بحث فرق باید کار عمیق تری در استان صورت گیرد، افزود: باید برنامه ها در این زمینه به گونه ای باشد که آیندگان نیز در زمینه فعالیت فرقه های باطل بیمه شوند.
علی نادر دهقانی خواستار تشکیل تیمی متشکل از حوزویان و دانشگاهیان برای تدوین برنامه آموزشی مقابله با فرق شد و عنوان کرد: باید برنامه های آموزشی متناسب با نیاز جامعه هدف برای سنین و اقشار مختلف تهیه شود.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای لرستان نیز خواستار تهیه بسته های فرهنگی مقابله با فرق در استان شد و بیان داشت: تبلیغات اسلامی، ارشاد و دیگر دستگاههای فرهنگی باید با استفاده از ابزارهای اطلاع رسانی پشت پرده فعالیت نحله های انحرافی را به مردم نشان دهند.
حجت الاسلام سید محمد طاهری همچنین به نقش صدا و سیما در آگاه سازی مردم اشاره کرد و خواستار ورود بیشتر رسانه ملی به این مقوله در استان شد.
مصون سازی دانش آموزان با تقویت بنیان های اعتقادی
مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان نیز مصون سازی دانش آموزان با تقویت بنیان های اعتقادی را از جمله راهکارها در این زمینه برشمرد و خواستار گسترش آموزش ها در این اداره کل شد.
علی ماکنعلی با تاکید بر برگزاری دوره های آموزشی در چهار سطح مدیران، مربیان پرورشی، دانش آموزان و اولیا خاطر نشان کرد: باید دستگاههای فرهنگی در این راستا به کمک آموزش و پرورش بیایند.
وی خواستار حضور روحانیون جوان و خوش فکر در مدارس شد و بیان داشت: هم اکنون نشست های دینی در مدارس برگزار می شود که به اعتقاد من هنوز کم است.
بنا بر این گزارش در این جلسه مصوب شد بسته فرهنگی مقابله با فعالیت فرق و نحله های انحرافی ظرف شش ماه نخست سال 90 در استان عملیاتی شود و در ابتدای نیمه دوم سال آینده ارزیابی از دستگاههای مختلف در این رابطه صورت گیرد.همچنین اولویت هزینه بودجه فرهنگی سفر سوم هیئت دولت در بحث فرقه ها و انجام اقدامات اجرایی در این زمینه از دیگر مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان لرستان بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]