واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نقش رسانه ملي در مقابله با تجملگرايي و مصرفگرايي / 13«سعدي» تهيهكننده: فيلمنامه يك اثر نبايد نمايش تجملات و مصرفگرايي را به اثر تحميل كند
گروه هنر: محور اصلي فيلم و سريالها را فيلمنامه شكل ميدهد پس در گام نخست بايد اقتضائات متن به گونهاي باشد كه مروج تجملگرايي و مصرفگرايي نباشد تا اثر تابع متن نيز در اين دام گرفتار نيايد.
«سعيد سعدي» تهيهكننده سينما و بسياري از برنامههاي ديني و دفاع مقدسي تلويزيون در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در مورد نقش رسانه در مقابله با تجملگرايي و مصرفگرايي عنوان كرد: به طور كلي تلويزيون به دليل ميزان مخاطب زيادي كه دارد، نقش موثري در اشاعه فرهنگها دارد كه تجملگرايي و مصرفگرايي نيز يكي از آنهاست.
وي افزود: به عنوان مثال در سريالهاي ماه رمضان امسال شاهد بوديم كه در برخي از آنها فرهنگ سنتي با اغراق بسيار ديده ميشد كه براي برخي از مخاطبان غيرقابل قبول بود و در برخي ديگر نيز فرهنگ تجملگرايي و اشرافيگري به وضوح قابل مشاهده بود.
اين تهيهكننده اظهار كرد: به اعتقاد من اگر تعادلي در اين زمينه برقرار شود، در رواج نيافتن فرهنگ تجملگرايي تاثيرات بيشتري در جامعه خواهد داشت و شيوه زندگي ثروتمندانه برخي از افراد جامعه براي عموم الگو قرار نميگيرد.
تهيهكننده مجموعه تلويزيوني «حماسه حضور» ابراز كرد: البته اين نكته را هم نبايد فراموش كرد كه در هر صورت محور اصلي داستان يك فيلم يا سريال را فيلمنامه تشكيل ميدهد و لازم است كه در همان چارچوب عمل شود.
وي ادامه داد: اين ضرورت وجود دارد اما در همان چارچوبها هم ميتوان با صحنهآرايي درست به سمت و سوي فرهنگي كه كمتر اشاعهگر تجملات و مصرفگرايي باشد رفت و فرهنگ سنتي خودمان را كه اصيلتر است و نمود عينيتري نيز دارد در جامعه رواج داد.
مدير شهرك سينمايي دفاع مقدس تصريح كرد: متاسفانه اين روزها اكثريت غالب جامعه ما به سمت و سوي تجملگرايي و به ويژه مصرفگرايي رفته است و اين مسئله مشكلات عديدهاي را در جامعه و روال زندگي مردم نيز ايجاد كرده است.
وي افزود: الگوهاي ما غالباً مبتني بر مصرفگرايي است و اين معضل به قدري گريبان جامعه را گرفته كه همه چيز را تحت پوشش قرار داده و موجب شده كه ديگر مرزي براي افراط و تفريط قابل تشخيص و تفكيك نباشد و نتوان تشخيص داد كه چه چيزهايي نشانگر مصرفگرايي هست و چه چيزهايي نيست.
سعدي در پايان اظهار كرد: صدا و سيما ميتواند تا حدي در رفع اين معضل موثر باشد اما اين اقدام از جانب رسانه ملي بايد به گونهاي باشد كه براي مخاطب باورپذير باشد تا در نهايت بتواند تأثير لازم را دربر داشته باشد.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]