تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نصيحت را بپذيرد، از رسوايى به سلامت مى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838081415




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نظم كودكان


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نظم كودكان
انضباط كودك و شيوه.هاي ارائه موثر آن يكي از دغدغه.هاي اصلي خانواده.هاست. در اين شماره نكاتي راجع به انضباط كودك و راه.هاي جلوگيري از بروز مشكل در اين زمينه آورده شد. روش.هاي آموزش انضباط

زماني كه كودك بدرفتاري مي.كند، مي.توانيد متناسب با شرايط موجود، يكي از تكنيك.هاي زير را به.كار ببريد. اين تكنيك.ها، نه تنها كودك را تشويق به همكاري مي.كنند، بلكه به او ياد مي.دهند كه در آينده چگونه رفتار كند.
1) پيامدهاي طبيعي رفتار
زماني كه كودك كاري انجام مي.دهد و عواقب و پيامدهاي طبيعي رفتار خود را مي.بيند، در واقع به نحوي نتيجه انتخاب خود را تجربه مي.كند. مثلا اگر فرزندتان شير خود را به زمين بريزد يا اسباب بازي خود را بشكند، ديگر شيري براي خوردن يا اسباب بازي براي بازي كردن نخواهد داشت؛ در نتيجه، كودك ياد مي.گيرد كه ديگر شير را به زمين نريزد و با اسباب بازي با احتياط بازي كند.
با استفاده از اين روش، كودك بهترين و بيشترين ميزان يادگيري را خواهد داشت، چرا كه اولاً رفتار صحيح را از تجربه خودش فرا مي.گيرد و ثانياً شما را مقصر نمي.داند.

2) پيامدهاي منطقي
با وجود اين كه پيامدهاي طبيعي بسيار خوب نتيجه مي.دهند، هميشه مناسب و كارآمد نيستند. مثلا اگر كودك شما اسباب.بازي.هاي خود را جمع نكند، پيامدي منفي براي او ندارد. با وجود اين.كه تمام اسباب.بازي.ها پخش و پلا هستند، مسلماً كودك به اندازه شما به اين موضوع توجه نخواهد كرد. در چنين شرايطي، بايد پيامدي متناسب با رفتار كودك به وجود آورد. براي مثال مي.توانيد به كودك خود بگوييد اگر اسباب.بازي.هاي خود را جمع نكند، آنها را دور خواهيد انداخت (كودك بايد حداقل به مدت يك روز با آن..ها بازي نكند).
وقتي از اين تكنيك استفاده مي.كنيد، بايد به آنچه كه مي.گوييد آگاه باشيد و بلافاصله به آن عمل كنيد. كودك بايد جديت شما را در عملي كردن گفته.هايتان ببيند. درغير اين صورت، اين تكنيك نه تنها مؤثر نيست، بلكه به مرور زمان تأثير خود را از دست خواهد داد. به ياد داشته باشيد كه با كودك خود با داد و فرياد حرف نزنيد، بلكه خيلي آرام و رو در رو صحبت كنيد.
3) گرفتن امتيازات كودك
گاهي اوقات ممكن است به قدري عصباني باشيد كه نتوانيد پيامد منطقي مناسبي براي رفتار كودك خود پيدا كنيد. در اين مواقع معمولاً والدين به كودك مي.گويند اگر همكاري نكند او را از چيزي كه دوست دارد (مثل تماشاي تلويزيون و...) محروم خواهند كرد. در اجراي اين تكنيك بايد به چند نكته توجه كرد:
الف) هرگز كودك را از چيزي كه واقعاً به آن نياز دارد (مانند غذا) محروم نكنيد.
ب) چيزهايي را انتخاب كنيد كه كودك واقعاً به آنها علاقه داشته باشد.
ج) مطمئن شويد كه مي.توانيد به آنچه گفته.ايد، عمل كنيد.

4) محروم كردن (قرنطينه تربيتي)
در اين روش كودك براي مدت زماني معين در مكاني كه فاقد هر گونه تقويت (يعني آنچه كودك دوست دارد) است، قرار داده مي.شود. محروم كردن بايد زماني به كار گرفته شود كه روش.هاي ديگر جواب.گو نباشد. اين روش هنگامي تأثير بيشتري دارد كه رفتار براي شما كاملاً مشخص باشد و بدانيد كي اتفاق مي.افتد. محروم كردن در مورد رفتارهايي كه قصد متوقف كردن آنها را داريد نيز مؤثر است. اين روش را مي.توانيد از يك سالگي به بعد اجرا كنيد. براي اين كار، مراحل زير را انجام دهيد:
الف) مكاني مناسب براي محروم.سازي مشخص نمائيد. اين مكان بايد حتماً جايي كسل كننده، ناراحت كننده و بدون سرگرمي .باشد. از حمام يا اتاق خواب استفاده نكنيد. حمام براي كودك خطرناك است و اتاق خواب نيز مي.تواند مكاني براي بازي و سرگرمي .باشد. مي.توانيد از يك صندلي براي اين كار استفاده كنيد. رفتارهايي را كه بايد با محروم.سازي تنبيه شوند، مشخص كنيد و به كودك خود توضيح دهيد تا او بداند براي چه تنبيه مي.شود.
ب) اگر در طول زمان محروم.سازي، كودك كار ديگري انجام مي.دهد يا محل خود را ترك مي.كند، بار اول فقط به او تذكر دهيد. اگر باز هم اين امر اتفاق افتاد، فوراً كودك را به مكان محروم.سازي بفرستيد و به صورت خيلي كوتاه و مختصر كار اشتباهش را به او گوشزد كنيد. بر اساس يك قاعده كلي، به ميزان هر سال از سن كودك، يك دقيقه محروم.سازي بايد اعمال شود. مثلا اگر كودك شما 4 سال دارد بايد مدت ماندن او در قرنطينه، 4 دقيقه طول بكشد . اما در برخي مواقع حتي 15 ثانيه ماندن در قرنطينه نيز مفيد وكافي بوده است.
اگر كودك خودش به اين مكان نمي.رود، او را بغل كنيد و به آنجا ببريد. اگر كودك در آن.جا نماند، پشت سر او بايستيد و با گرفتن شانه.هايش (به آرامي.و بدون خشم و عصبانيت) به او بگوييد «تو بايد تنبيه شوي و در اينجا بماني». فقط همين جمله را به او بگوييد و غير از آن هيچ توضيح ديگري ندهيد.
ج) وقتي كودك شما توانست آرام و بي.صدا در آن محل بماند، تايمر يا ساعتي را در مقابل او قرار دهيد تا كودك از اتمام مدت محروم.سازي آگاه شود. اگر كودك كار خطايي كرد، مدت زمان محروم.سازي را تكرار نمائيد. مثلاً اگر مدت زمان محروم.سازي 3دقيقه باشد و كودك قبل از اتمام اين مدت كار خطايي انجام دهد، بايد مجدداً 3دقيقه محروم.سازي را تحمل نمايد. تا زماني كه كودك اعتراضات خود را متوقف نكرده است، مدت زمان مقرر را شروع نكنيد.
د) پس از پايان مدت محروم.سازي، كودك خود را در آغوش بگيريد. اگر مي.خواهيد دليل محروم شدنش را به او بگوييد، چند دقيقه صبر كنيد و سپس آن را توضيح دهيد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن