واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: قربانيان حادثه اهل بندرعباس بودند و کشته هاي اوليه ۹ نفر زن و يک نفر مرد هستند. حميدرضا ناسخ _ مسافران بندرعباسي يک دستگاه اتوبوس مسافربري که از سفر زيارتي سوريه باز مي گشتند به مقصد نرسيدند و تصادفي دلخراش در اتوبان زنجان - تهران، جان ۱۲ نفر از آن ها را گرفت و ۳۳ تن ديگر را زخمي کرد.
بنابر گزارش هاي فارس، ايسنا و مهر در ساعت ۷:۴۰ صبح ديروز اتوبوس مذکور به دليل بي توجهي راننده به جلو به شدت با يک دستگاه تريلي ترکيه اي برخورد کرد که پس از آن اتوبوس واژگون و سبب شد خون مسافران در صبح سرد يک روز زمستاني کف اتوبان را رنگين کند. در اين سانحه ۱۰ تن از هموطنان مان در دم جان باختند و ۳۵ نفر ديگر از مسافران نيز دچار جراحات شديدي شدند و با اورژانس به بيمارستان هاي زنجان اعزام شدند. سرهنگ عبدالعلي رشتياني رئيس پليس راهور استان زنجان به مهر گفت: قربانيان حادثه اهل بندرعباس بودند و کشته هاي اوليه ۹ نفر زن و يک نفر مرد هستند.
وي افزود: توجه نکردن به جلو از سوي راننده اتوبوس علت حادثه مي باشد.عليرضا عالي سرپرست اورژانس استان زنجان در اين رابطه گفت: ۱۲ دقيقه پس از اعلام وقوع حادثه، آمبولانس هاي فوريت هاي پزشکي زنجان در صحنه حاضر شدند و مجروحان با ۱۷ دستگاه آمبولانس براي مداوا به مراکز درماني اعزام شدند. او اضافه کرد: ۲ تن از مجروحان پس از اعزام به بيمارستان بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست دادند ولي حال مصدومان ديگر اين حادثه چندان وخيم نيست و آن ها در بيمارستان آيت ا... موسوي بستري و تحت درمان هستند. عليرضا عالي خاطر نشان کرد: همه امکانات درماني زنجان براي بهبود حال مصدومان بسيج شده است.
اهداف برنامه چهارم در نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي محقق نشد
طبق بررسي هاي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي هر ۲ ساعت يک بار بيش از ۸۵ نفر در جاده هاي ايران کشته و نزديک به ۳۰ نفر مجروح مي شوند، خسارات جاني و مالي ناشي از تصادفات نيز سالانه به بيش از ۸۰۰ ميليارد دلار مي رسد و پاره اي ديگر از آمارها نشان مي دهد که اين تعداد کشته ها اگر بيشتر از قربانيان يک جنگ تمام عيار نباشد، کمتر نيست. همه اين حوادث در جاده هايي رخ مي دهد که طبق آمار وزارت راه بيش از ۳ هزار و ۷۰۰ کيلومتر آن نياز به بازنگري دارد و وضعيت حدود ۱۵۰۰ کيلومتر ديگر نيز بحراني است. همه اين ها آمارهايي است از وضعيت حمل و نقل جاده اي، ناوگاني که سهم اتوبوس ها در آن رقمي معادل 20.16 درصد بوده و طبق آمار دفتر فناوري اطلاعات سازمان راهداري به طور ميانگين از هر ۵ مسافر يک نفر آنان با اتوبوس سفر مي کند و متاسفانه ما همواره شاهد تصادف هاي خونين اتوبوس هايي هستيم که تعداد مسافران اين اتوبوس ها که درجاده ها قرباني مي شوند چه بسا به اندازه کشته شدگان چندين و چند هواپيماست و اين در حالي است که حساسيتي که نسبت به حوادث هوايي وجود دارد قابل مقايسه با تصادفات جاده اي نيست.در همين سال ۸۹ چند تصادف دلخراش اتوبوس رخ داده که چندين و چند خانواده را داغدار کرده است، اما در اين ميان فقط اخبار آن ها از طريق رسانه ها پخش شده و کمتر واکنشي از مسئولان مربوطه در اين زمينه مشاهده شده است. تصادف يک دستگاه تريلر با اتوبوس مسافربري در آزادراه کرج - قزوين و کشته و مجروح شدن بيش از ۳۰ نفر در ۵ مهرماه امسال، تصادف اتوبوس محور تهران - ساوه در ۲۴ شهريور که ۳۱ نفر کشته شدند، برخورد اتوبوس بنز با يک دستگاه اتوبوس ولو و در آذرماه و در محور اراک - توره که موجب کشته و مجروح شدن ۳۳ نفر شد، تصادف ۲ اتوبوس در جاده طبس - مشهد و مصدوميت ۳۸ سرنشين اين اتوبوس ها، مرگ ۷ نفر از دانشجويان دانشگاه شيراز بر اثر برخورد ۲ اتوبوس، کشته شدن ۲۷ نفر از مسافران اتوبوس راهيان نور در ۲ سال پيش و برخورد اتوبوس حامل گروهي از دانشجويان دانشگاه خيام مشهد در محور انديمشک به خرم آباد که موجب کشته شدن ۲۲ دانشجو در ميان شعله هاي آتش شد و همين هفته گذشته واژگوني اتوبوس باخرزي در محور تربت جام - مشهد که منجر به کشته و مجروح شدن چندين نفر شد، همه و همه حکايت از وضعيت بغرنج سفر با اتوبوس و حمل و نقل جاده اي مي کند. در زمينه بروز چنين حوادثي ۳ عامل انسان، جاده و وسيله نقليه نقش اساسي دارند، بررسي ها نشان داده که اغلب اتوبوس هايي که تصادف کرده اند بر اثر بي توجهي عامل انساني و توجه نکردن به جلو ناشي از خستگي و خواب آلودگي رانندگان بوده است. نظارت بر اين راننده ها بر عهده شرکت هاي مسافربري و نظارت بر اين شرکت ها نيز از وظايف سازمان راهداري است. ماده ۹ آيين نامه حمل و نقل مسافر تاکيد دارد، شرکت ها و موسسات مسافربري مسئوليت حسن عملکرد کارکنان خود را برعهده دارند و موظفند از افراد با صلاحيت براي همکاري استفاده کنند. مثلا اگر يک راننده به دليل اعتياد به موادمخدر، رعايت نکردن قانون رانندگي تا سقف ۸ ساعت در روز در جاده ها و به کار نگرفتن کمک راننده موجب تصادف شد، سازمان راهداري بايد پاسخگو باشد و سازمان پايانه ها نيز به عنوان نهادي ناظر، مسئول کنترل رفتار رانندگان است.
بنا به گزارش جام جم آنلاين ولي آذروش مدير عامل سازمان پايانه هاي شهرداري تهران ضمن اين که بيشتر مسئوليت ها در اين موارد را برعهده وزارت راه مي داند، عقيده دارد عامل انساني مهم ترين عامل تصادف اتوبوس ها در کشور است اما تاکنون هيچ اقدام موثري براي رفاه حال رانندگان بين شهري انجام نشده است و به عنوان مثال تمام پايانه ها مجهز به امکانات رفاهي نيستند. او همچنين نقص فني برخي اتوبوس ها را نيز عامل وقوع تصادف دانست، موضوعي که محمد حسن مقيمي عضو کميسيون عمران آن را تاييد کرد و گفت: ميانگين سن اتوبوس ها در کشور ما بين ۲۵ و ۲۶ سال است و در مورد کاميون ها اين رقم ۳۰ سال است او مي گويد از سال ۸۶ تاکنون قرار بوده مبلغ ۱۰ هزار ميليارد تومان صرف بازسازي ناوگان حمل و نقل عمومي شود ولي تاکنون ۳۰ يا ۴۰ درصد اين مبلغ بيشتر هزينه نشده است و در قانون بودجه سال آينده نيز رقم کمتري نسبت به سال هاي قبل براي اين منظور در نظر گرفته است.
وي افزود: اين همه در حالي است که مسئولان دست اندر کار در مقام پاسخگويي ادعا مي کنند که ما ۵ برابر مبالغي که قرار بوده صرف بازسازي ناوگان حمل و نقل عمومي کنيم، هزينه کرده ايم.
عضو کميسيون عمران گفت: دولت بايد در اين زمينه پاسخگو باشد، مجلس قوانيني را تصويب مي کند ولي اجرا نمي شود به عنوان مثال در قانون براي مترو ۲ ميليارد تومان در مجلس تصويب شد ولي اين قانون اجرا نشد.
وي افزود: قرار بود تا پايان برنامه چهارم ۷۵ درصد ناوگان حمل و نقل داخلي عمومي بازسازي شود ولي اکنون فقط حدود ۵۲ درصد آن بازسازي شده است. اين نماينده مجلس همچنين اضافه کرد که برخي مسئولان به عمر و وقت انسان بي توجه اند و تازماني که چنين بي توجهي هايي وجود دارد، بايد شاهد بروز تصادفات جاده اي باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]