واضح آرشیو وب فارسی:فارس: /جشنواره فيلم شهر/ كرباسيان:زبان گوياي هنر ميتواند در رفع مشكلات شهري موثر باشد
خبرگزاري فارس: مسعود كرباسيان گفت:ديدگاه هاي متفاوت و متنوع هنرمندان مي تواند با ارايه ايدههاي ارزشمند، در راستاي هرچه بهتر و زيباتر شدن شهر تهران قرار گيرد تا از اين طريق مشكلات و معضلات اين شهر را حل كرده و به استاندارهاي جهاني نزديكتر كنيم.
به گزارش فارس به نقل از ستاد خبري سومين جشنواره بينالمللي فيلم شهر، در نشستي كه نوزدهم آبان ماه در سالن كنفرانس سازمان بازيافت با حضور تني چند از مستند سازان سينما و دستاندركاران معاونتهاي مختلف جشنواره و معاون خدمات شهري شهرداري تهران و مديران سازمان بازيافت برگزار شد، سيد احد ميكائيلزاده معاون فرهنگي و اطلاعرساني جشنواره پس از معرفي هنرمندان حاضر و عوامل جشنواره، توضيحات مختصري از روال مستندسازي جشنواره فيلم شهر ارائه داد.
در ادامه «مسعود كرباسيان» معاون خدمات شهري شهرداري تهران نيز پس از معرفي مديران سازمان بازيافت كه در جلسه حاضر بودند به توضيحاتي در مورد خدمات شهرداري در سالهاي اخير پرداخت و گفت: هدف ما از برپايي اين جلسه اين نيست كه بگوييم ما كارهاي خيلي خوبي كردهايم، بلكه هدفمان اين است كه بگوييم فضاهايي در اين شهر وجود دارد و هنرمندان ما ميتوانند با بهرهگيري از آنها جلوهاي از زندگي را به تصوير بكشند.
وي افزود: ما هميشه فقط بخشي از شهر و زندگي شهري را نشان ميدهيم در حالي كه زير پوسته اين شهر يك زندگي ديگري جريان دارد كه شايد از ديدگاه تصوير خيلي مهمتر است روزانه 15000 نفر كارگر كار ميكنند و شبها يك زندگي در اين شهر جريان دارد.
كرباسيان ادامه داد: بسياري از پروژهها در اين كشور انجام ميشود ولي ما هر روزه در حال به ثمر رساندن يك پروژه هستيم و آن جمعآوري 7000 تن زباله از پشت دربهاي منازل و تبديل آن به چيزي است كه بسيار مشكلساز باشد. از ديدگاه زيستمحيطي اين زبالهها تبديل به تجميعي از گاز متان شده كه بر اساس برآورد ايتالياييها بيش از 20 ميليون متر مكعب گاز متان در زير اين منطقه دفن شده كه آلودگياش بسيار بالاست. اما گذشته از آن نكته مهمي كه وجود دارد اين است كه چگونه ميشود يك احساس همدردي با طبقه پايين جامعه و در واقع رفتگران شهرداري داشت زيرا تا به حال با آنان با تحقير برخورد ميشده اگر ما بتوانيم كاري كنيم كه اينها عزت نفسي پيدا كنند، حركت مفيد و درخور توجهي انجام دادهايم.
كرباسيان افزود: در جوامع ديگر هفتهاي يك بار زباله جمع ميكنند مثلاً در توكيو هيچ مخزن زباله، رفتگر و يا كارگر خدمات شهري ديده نميشود، زيرا همه چيز قانونمند است. در حالي كه ما هميشه در زمان بارندگي با گرفتگي جوي هاي آب مواجهيم كه مسلماً به دليل ريختن آشغال در جويها است. ساليانه 200 ميليارد تومان براي جمعآوري زباله هزينه ميشود. آيا اين مبلغ نميتواند به نحو بهتري براي زندگي مردم صرف شود؟ اگر فرهنگسازي مناسبي انجام شود ميتوان اين هزينههاي بيهوده را كاهش داد. من به دنبال اين نيستم كه بگويم چه كردهايم بلكه ميخواهم بگويم چه بايد بكنيم تا زندگي در اين شهر راحتتر و مطلوبتر شود.
وي در ادامه تصريح كرد: طي يك سال و نيم گذشته روند دفع زباله از دفن و توليد گاز متان و شيرابه آلوده تبديل به سرمايه شده است، در آن زمان براي دفن هر كيلو زباله 30 تومان بايد هزينه ميكرديم ولي الان علاوه بر اينكه مشكل زيستمحيطي را حل كردهايم و تا چند سال آينده نيز اينجا تبديل به پارك بزرگي خواهد شد، منبع درآمد نيز ايجاد شده است به نحوي كه ايتالياييها ميخواهند 90 ميليارد تومان سرمايهگذاري كنند و كارخانهاي را در اينجا راهاندازي كنند. نكته قابل توجه اين است كه شايد بيان اين قبيل مشكلات از زبان هنر سينما، موجب پيدا شدن راه حل مناسبي براي رفع آن شود و سبب شود تا در جمعآوري اين زبالهها سوزاندن آنها با شهرداري همكاري مناسبي صورت گيرد.
معاون خدمات شهري شهردار تهران عنوان كرد: اگر فرهنگسازي شود در خصوص مخاطب صورت گيرد ما هم مانند ساير كشورهاي دنيا به جاي روزي سه بار هفتهاي يك بار زبالهها را جمعآوري كنيم ثروت كلاني اندوخته خواهد شد. همانگونه كه به مرور فرهنگ تبادل نان خشك با نمك و پلاستيك به حداقل رسيده است ميتوان فرهنگ تفكيك زباله در آشپزخانه را نيز ترويج داد زيرا تفكيك زباله در سطلهاي مجزا در خيابان موجب تسهيل كار زبالهدزدان ميشود. بنابراين ناچاريم اين فرهنگ را به درون خانهها ببريم. بخش ديگري كه ميتواند سينماي مستند موثر واقع شود بازسازي خيابانها و اماكن قديمي همچون ساير كشورهاي داراي تمدن و فرهنگ غني و ريشهدار است. خيابانهاي قديمي تهران مانند لالهزار و شمسالعماره و ... چنانچه بازسازي شود و تبديل به پيادهروهايي براي قدم زدن مردم شود هم فرهنگ ما و سوابق شهر ما را حفظ خواهد كرد و هم براي مردم آرامش به همراه خواهد آورد.
وي افزود: نكته مهم ديگر توجه به مقوله هنرهاي تجسمي است كه در تمام دنيا نيز مطرح و شناخته شده است. چرا ما با وجود اين همه فضا چرا هنرهاي تجسمي مان مغفول مانده است چرا شرايطي فراهم نميشود كه مجسمه بزرگان ادبياتمان كه يكي از نقاط قوت فرهنگ و تمدن ماست ساخته شود در حالي است كه بزرگداشت مفاخر ادب و هنر ما در كشورهاي ديگر برگزار ميشود و خودمان دست روي دست گذاشتهايم.
كرباسيان عنوان كرد: آيا واقعاً اين نقاشيهاي ديواري كه در اين شهر استفاده شده شايسته چنين شهري است؟ بيشتر ديوارهاي شهر ما به جاي تصاوير و نقاشيهاي زيبا سرشار از آگهيهاي تبليغاتي است. آيا شايسته است كه در تونل سبز بزرگراه مدرس با تمام زيباييهاي طبيعياش ناگهان تبليغ موبايل و ساعت و ... اين همه زيبايي را خدشهدار كند؟ بزرگترين مشكل ما به عنوان ساكنان اين شهر اين است كه نسبت به شهرمان تعصب و تعلق خاطر نداريم تا براي وجب به وجب آن دل بسوزانيم و اين كمبودها ناشي از عدم فرهنگسازي صحيح است كه براي شهرمان احساس هويت و تعلق شهروندي داشته باشيم.
معاون خدمات شهري بيان كرد: از انجا كه شما هنرمندان، در حوزه زيباييشناسي ديدگاههاي متفاوتي داريد، ميتوانيد با ما همكاري كرده و ايدههاي ارزشمندي ارائه دهيد كه در راستاي هرچه بهتر و زيباتر شدن شهر تهران به كار بنديم و مشكلات و معضلات اين شهر را حل كرده و به استاندارهاي جهاني نزديكتر كنيم.يكي ديگر از حوزههاي ما حوزه خدمات ايمني و عمومي يعني سازمان بهشتزهرا و سازمان آتشنشاني است. بهشت زهراي ما بيشترين بار سينمايي و هنري را ميتواند داشته باشد از زندگي يك غسال تا كمبود فضاكه يكي از بحرانهاي بزرگ ما بود كه به لطف و همت اصحاب رسانه كه توانستند با استفاده از قدرت قلم و دوربين موجب شوند مشكلاتي كه براي ساخت گورستان با آن مواجه بوديم حل شود و به حمدالله ما موفق شديم گورستان ديگري بسازيم، وگرنه تا يك ماه ديگر جايي براي دفن اموات وجود نداشت.
وي افزود: همچنين يكي از بخشهاي مهم اما فراموش شده، زحمتكشان آتشنشاني هستند. اين افراد كساني هستند كه گمنام اما بسيار ارزشمندند. با توجه به اينكه ساختار معماري شهري به ويژه اماكن تجاري مركز شهر مانند خيابان امينحضور كه سال گذشته نيز آتشسوزي بزرگي داشت، فاقد استاندارد است، اما ميانگبن زمان رسيدن آتشنشانان ما به حادثه در كوتاهترين زمان ممكن يعني 5 دقيقه است، در حالي كه اين بخش همواره فراموش شده و مورد بي مهري و بي توجهي قرار گرفته است. البته ساخت و پخش سريال عمليات 125 بسيار موثر بود و موجب شناخت و ارتباط بيشتر مردم با آتشنشاني شد اما هنوز كافي نيست.
اين مدير شهرداري از كارگردانان و هنرمندان مستند ساز درخواست كرد تا با بيان اين قبيل مسائل از زبان دوربين در رفع آن و بهبود شرايط زستي براي مردم جامعه به ياري شهرداري بيايند.
در پايان اين جلسه نيز مديران حاضر در جلسه و كارگردانان به بحث و تبادل نظر براي رسيدن به راهكارهاي مناسب به منظور توليد آثار مستند و سينمايي موثر در روند اداره و بهسازي شهر تهران پرداختند.
انتهاي پيام/
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]