واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از نشست خبري جشنواره طنز مكتوب؛ حضور كم شهرستانيها در مرحله نهايي طنز مكتوب
خبرگزاري فارس: 38 نفر از شهرستانيها و 37 نفر از تهرانيها به مرحله نهايي سومين جشنواره طنز مكتوب راه يافتند و اين درحالياست كه 309 نفر از شهرستانها و 206 نفر از تهران در جشنواره شركت كردند.
به گزارش خبرنگار فارس، نشست خبري سومين جشنواره طنز مكتوب با حضور ناصر فيض مدير اجرايي، دفتر طنز حوزه هنري و دبير اين جشنواره صبح روز سهشنبه 21 آبان در حوزه هنري برگزار شد.
وي با اشاره به تاريخچه فعاليت دفتر طنز حوزه هنري عنوان كرد: فكر اوليه راهاندازي اين دفتر از سوي چند تن از طنزپردازان كشور شكل گرفت و در ابتداي كار تشكل بزرگي نداشت.
وي تصريح كرد: مهمترين دستاورد دفتر طنز حوزه هنري در طي 7 سال فعاليت اين بود كه توانست يك بار ديگر مفهوم طنز را در جامعه گسترش دهد. سابق بر اين ما معمولا طنز را يا در نوشتهها ميديديم يا بخشي از آن را در آثار گذشتگان ميديديم كه به ما ميرسيد ولي در روزگار ما جايي نداشت. درحاليكه اكنون مطبوعات تلاش ميكنند يك صفحه يا ستوني را به طنز و بهخصوص طنز مكتوب اختصاص دهند.
فيض برگزاري شب شعرهاي طنز در سطح كشور و شركت استعدادهاي جوان در جشنوارههاي طنز را دليل رونق گرفتن طنز دانست و افزود: اين اتفاقي بود كه دفتر طنز ميخواست در كشور بيفتد كه بخشي از آن اتفاق افتاده و بقيهاش به توجه مسئولان بستگي دارد.
دبير سومين جشنواره طنز مكتوب درباره اين جشنواره بيان داشت: امسال آمار شركتكنندگان نشان ميدهد اين استقبال سنديت پيدا كرده و وقتي به لحاظ كيفي كارها را بررسي ميكنيم، تغييرات قابل ملاحظهاي به چشم ميآيد.
ناصر فيض گفت: امسال 309 نفر از شهرستانها و 206 نفر از تهران اثر فرستادهاند كه 38 نفر از شهرستانها و 37 نفر از تهران به بخش نهايي جشنواره رسيد.
وي درباره آسيبشناسي اين موضوع بيان داشت اين نشان ميدهد كه راهيافتگان به مراحل نهايي از شهرستانها خيلي نبوده است و دليل آن اتفاقاتي است كه در مركز رخ ميدهد.
دبير سومين جشنواره طنز مكتوب درباره ترتيب آثار رسيده در هر يك از رشتههاي جشنواره اظهار داشت: شعر، نثر، داستان و فيلمنامه كوتاه به ترتيب داراي بيشترين تعداد اثر در جشنواره امسال بودند.
وي با بيان اينكه حضور جوانان در بخش ويژه از موضوعات جالب براي ماست، از موضوعات انتخابات، انرژي هستهاي و تروريست به عنوان موضوعات ويژه سه دوره اخير جشنواره طنز مكتوب ياد كرد و گفت : استقبال خوبي در جشنواره امسال از بخش ويژه به عمل آمده است.
فيض اضافه كرد: خودمان فكر ميكرديم مثلا طنزپرداز چه داستاني ميخواهد مطرح كند كه در آن بحث انتخابات باشد و خط قرمزها حفظ شود. مخصوصا در جامعه ما كه ارزشهاي اعتقادي، قومي و فرهنگي هر كدام چهارچوبهايي دارد و نميشود از حدود ترسيمشده آن عبور كرد.
اين طنزپرداز اذعان داشت: به همين دليل كار طنزپرداز به مراتب دشوراتر از كار كسي است كه به مسائل جدي ميپردازد. طنزپرداز واقعا لبه تيغي كه هميشه ميگويند، نشسته است؛ نه فقط از لحاظ عبور از خط قرمزها بلكه سقوط به ورطه ابتذال و فكاهه كه او را از هنر و هنرنمايي دور ميكند.
وي درباره روند داوري آثار عنوان كرد كه در جشنواره امسال به دليل دو بار تمديد مهلت ارسال آثار داوري مراحل نهايي قدري با عجله صورت گرفت ولي با حضور شبانهروزي داوران به سرانجام رسيد.
سومين جشنواره طنز مكتوب 25 و 26 آبان ماه سال جاري در حوزه هنري در دو نوبت صبح از ساعت 10 تا 12:45 و عصر از ساعت 16 تا 19 برگزار ميشود.
فيض درباره مراسم اين دوره اظهار داشت: ما در كنار جشنواره برنامههاي جنبي داريم و قرار است در محوطه، فضاي تهران قديم كه فضاي نوستالوژيكي است، ايجاد شود.
وي با بيان اينكه تقابل دنياي تكنولوژي زده امروز در برابر فضاي سنتي باعث خلق آثار طنز زيادي شده است، عنوان كرد كه ايجاد فضاي تهران قديم در همين راستا صورت گرفته است.
دبير سومين جشنواره طنز مكتوب از اجراي بقالبازي، اجراي موسيقي سنتي با زمينه طنز و برپايي نمايشگاهي از آثار منتشر شده از انتشارات گل آقا و دفتر طنز حوزه هنري شامل دو غرفه در سالن تالار انديشه حوزه هنري، به عنوان ديگر بخشهاي مراسم جشنواره امسال نام برد.
مدير اجرايي دفتر طنز حوزه هنري با بيان اينكه در بخش مقدماتي داوري صورت نگرفت و تنها بازبيني اجمالي روي آثار انجام شد، بيان داشت كه بازبينهاي ما خيلي سخت نگرفتند و همين كه اثر قابل قبول بود، آنرا تأييد كردند. به همين دليل داوران ما از حجم زياد كارها گلهمند بودند.
به گفته فيض اگر تعداد آثار امسال پس از بررسي پايان جشنواره زياد باشد، احتمال دارد كه كتاب جشنواره در برخي بخشها مثل شعر و يا نثر، بهصورت مجزا منتشر شوند.
در سومين جشنواره سراسري طنز مكتوب به نفر اول تنديس، لوح افتخار و 5 سكه بهار آزادي؛ نفر دوم لوح تقدير و 4 سكه بهار آزادي؛ نفر سوم لوح سپاس و 3 سكه بهار آزادي و برگزيده بخش ويژه ديپلم افتخار و 5 سكه بهار آزادي اهدا ميشود.
در بخش نثر مهدي مجردزاده، رضا رفيع و شهرام شكيبا؛ در بخش داستان منوچهر احترامي، مسعود كيمياگر و محمدرفيع ضيايي؛ در بخش شعر ابوالفضل زرويي، اسماعيل اميني و سيدعلي ميرافضلي و در بخش فيلمنامه سيدناصر هاشم زاده، حسين معززي نيا و محمود عبداللهي آثار رسيده را داوري كردند.
انتهاي پيام/
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]