واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تدوين جلد نخست «دائرةالمعارف جنگ» در مراحل پاياني قرار دارد
گروه ادب: تدوين جلد نخست «دائرةالمعارف جنگ» در مراحل پاياني كار قرار داشته و شيوهنامه آن نيز تا پايان سال جاري منتشر شده است.
سرهنگ «حسن رسولي»، مسئول مركز دائرةالمعارف دفاعمقدس پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: تدوين جلد نخست دائرةالمعارف جنگ در مرحله نهايي تصحيحات قرار دارد و شيوهنامه آن نيز منتشر شده است. بهدنبال آن مدخلنامه دائرةالمعارف جنگ تا 10 روز آينده بر روي سايت پايداري قرار گرفته و پس از آخرين اعمال نظرها يك ماه بعد منتشر ميشود؛ اين مدخلنامه نيز به سبك و سياق شيوهنامه دائرةالمعارف جنگ به چاپ ميرسد.
در بخش كليات اين شيوهنامه آمده است: «طرح تدوين دائرةالمعارف دفاع مقدس براي نخستينبار در معاونت تحقيقات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس در سال 1372 با عنوان «فرهنگواره دفاع مقدس» مطرح شد، اين فرهنگواره با 250 مدخل و در 3 جلد تدوين و در نمايشگاه اختصاصي ستاد كل نيروهاي مسلح در سال 1387 براي نمونه عرضه شد، مقام معظم رهبري و فرماندهي كل قوا (مدظلهالعالي) در حاشيه بازديد از نمايشگاه فرمودند: «قابل تعقيب است، دائرةالمعارف جنگ نداريم.»، تأكيد معظمله موجب شد كه روند تدوين دائرةالمعارف شتاب بيشتري پيدا كند.»
رسولي درباره تدوين دائرةالمعارف جنگ به خبرنگار ايكنا گفت: دائرةالمعارف جنگ، كار بزرگ و گستردهاي بوده كه داراي 3000 مدخل است، براي شروع تدوين دائرةالمعارف، كار بهصورت يك پروژه و فعاليت پژوهشي ديده شد، اما با شروع فعاليت متوجه گستردگي آن شده و براي آن سازمان درنظر گرفته شد.
او افزود: هر جلد از اين دائرةالمعارف، داراي 700 صفحه دوستونه است و با برنامهريزي كه انجام شده تعداد مجلدات آن به 15 جلد خواهد رسيد، گستردگي كار بهقدي است كه با جمع شدن و فراهم بودن تمام امكانات ميتوان در يك سال يك جلد از اين دائرةالمعارف را چاپ و عرضه كرد.
سرهنگ رسولي از ترجمه كامل دائرةالمعارف جنگ به زبانهاي عربي و انگليسي خبر داد و گفت: پس از پايان كار درنظر داريم كه تمام اين دائرةالمعارف را به دو زبان عربي و انگليسي ترجمه كنيم و اين كار جديدي در زمينه دائرةالمعارفها خواهد بود.
او در پايان گفت: مركز دائرةالمعارف جنگ وابسته به ستاد كل نيروهاي مسلح (بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس) بوده و هدف از آن جمعآوري و ثبت آثار درخشان دفاع مقدس ملت ايران در دوران پرافتخار حضرت امام خميني (ره)، كمك به تعالي فرهنگ حماسي اسلام ناب محمدي(ص) و ايران اسلامي، اطلاعرساني علمي و شفاف به افكار عمومي، دستيابي انديشمندان و محققان در عصر حاضر و آينده به منبعي جامع و كامل درباره دفاع مقدس است.
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]