تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831626455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ضایعات هسته ای


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ضایعات هسته ای (Nuclear waste) به.عنوان پس مانده.های آزمایشات تحقیقاتی در کشاورزی، در صنعت، پزشکی، و محصول فرعی فرایند تولید انرژی هسته.ای همواره ناخواسته تولید می.شوند.




تعاریف و دسته بندی
در ایالات متحده ضایعات هسته.ای را بر حسب نوع محتویات، پتانسیل تولید حرارتی، و شدت پرتوزایی دسته بندی می.کنند. این دسته بندی ضایعات هسته.ای را به سه قسمت تقسیم می.کند[۱]:

LLW: ضایعات سطح پایین (Low Level Waste)
TRU: ضایعات فرا اورانیومی (Transuranic Waste)
HLW: ضایعات سطح بالا (Hi Level Waste) همانند Sr-۹۰, Y-۹۰ , و Cs-۱۳۷
در این دسته بندی، نود درصد کل ضایعات هسته.ای از نوع اول می.باشند.

برای ضایعات دسته اول هسته.ای، چال کردن کم عمق و یا ذخیره سازی کوتاه مدت راه حل در نظر گرفته شدهٔ استاندارد می.باشد. برای دو دستهٔ آخر, چال کردن عمیق ضایعات هسته.ای راه حلیست که بسیاری از کار شناسان در نظر گرفته.اند.



منابع اصلی ضایعات هسته.ای




پروسهٔ شیشه سازی: یکی از راه حل.های پیشنهادی برای ذخیره سازی ضایعات هسته.ای، فرایندیست که مواد آلاینده پرتوزا ذوب و سپس جامد سازی شده و در محفظه.های مخصوص ذخیره سازی می.شود.آلایندگان طبیعی همانند پتاسیم-۴۰
ذغال سنگ (تجمع رادیوایزوتوپ.ها حاصل از سوخت ناقص)
نفت و گاز (منجر به آزادسازی رادون)
معادن (بخصوص در معادن فسفاتی)
استفاده.های پزشکی (بطور مثال Tc-۹۹m)
صنایع
محصولات چرخهٔ سوختی
بازپردازش سلاحهای هسته.ای
[ویرایش] روشهای پردازش و دفع ضایعات هسته.ای
امروزه روشهای پردازش و دفع ضایعات هسته.ای نوین عبارتند از[۲]:

فشرده سازی (Compaction)
پردازش شیمیایی (Chemical treatment)
شیشه سازی (Vitrification)
محفوظ سازی (Canning and sealing with concrete)
ذخیره سازی (Storage)
در میان مواد باقی مانده در یک چرخه هسته.ای اورانیوم مصرف شده از همه مهم.تر است. یک راکتور هسته.ای بزرگ هر سال در حدود سه متر مکعب (۲۵ تا ۳۰ تن) اورانیوم مصرف شده تولید می.کند. این مواد مصرف شده از مقداری اورانیوم و همچنین مقداری پلوتونیوم و کوریوم تشکیل شده.است و به طور کلی حدود ۳٪ از آن از مواد باقی مانده از شکافت تشکیل شده. اکتینیدها (اورانیوم، پلونیوم، و کریوم) موجود در این ترکیب موجب به وجود آمدن تششعات بلند مدت و کوتاه مدت رادیواکتیویته می.شوند.

سوخت مصرف شده دارای خاصیت رادیواکتیو بالایی است و برای حمل آنها باید تمام جوانب احتیاط را رعایت کرد. البته خاصیت رادیواکتیو این مواد در طول زمان کاهش می.یابد. پس از ۴۰ سال تششعات رادیواکتیو این مواد تا ۹۹٪ کاهش می.یابند ولی با این حال هنوز هم خطرناک هستند.

میل.های سوخت مصرف شده به طور حفاظت شده در حوضچه.های مخصوص (spent fuel pools) نگه داری می.شوند. آب داخل حوضچه گذشته از خنک کردن اورانیوم از خروج تششعات رادیواکتیو جلوگیری می.کند. پس از گذشت چند ده سال سوخت.ها را که حالا از خاصیت تششع پراکنی آنها در حد قابل توجهی کم شده از حوضچه.ها خارج کرده و به انبارهای خشک انتقال می.دهند. در این انبارها سوخت.ها را در داخل محفظه.های فلزی یا بتنی نگه می.دارند، در این مرحله نیز تششعات ایجاد شده توسط سوخت.ها هنوز خطرناک است. مدت نگه.داری سوخت.ها در این مرحله بسته به نوع سوخت می.تواند از چند سال تا ده.ها سال متغیر باشد، ولی به هر ترتیب سوخت.ها باید آنقدر در این مرحله بمانند تا میزان تششعات آنها به حد استاندارد برسد.




مامورین پلیس راه کالیفرنیا در حال بررسی بسته بندی یک محمولهٔ ضایعات هسته.ای از نوع TRU. یکی از مامورین با یک پرتوسنج گایگر دیده می.شود. مقصد نهایی محموله در نیو مکزیکو است.تا سال ۲۰۰۳ ایالات متحده آمریکا بیش از ۴۹۰۰۰ تن از انواع سوخت.های مصرف شده در راکتورهای خود را انبار کرده بود. یکی از پیشنهاداتی که درباره انبار کردن سوخت در ایالات متحده مطرح شده انبار کردن سوخت.های مصرف شده در انبارهای زیرزمینی در کوه.های یاکا در نوادا است. به عقیده آژانس حفاظت محیط زیست ایالات متحده آمریکا، پس از گذشت ۱۰۰۰۰ سال سوخت.های مصرف شده هسته.ای دیگر هیچ تهدید زیست.محیطی برای انسان.ها و دیگر موجودات زنده نخواهند داشت.

البته راه.هایی برای کاهش میزان زباله.های هسته.ای نیز وجود دارد، یکی از بهترین روش.ها باز فرآوری سوخت هسته.ای است. در واقع زباله.های هسته.ای حتی اگر اکتینیدهای آنها را جداکنیم، حداقل برای مدت ۳۰۰ سال فعالیت رادیواکتیوی دارند البته مدت تششعات در صورتی که اکتینیدها وجود داشته باشند به هزاران سال می.رسد. عده.ای عقیده دارند بهترین راه.حل ممکن در حال حاضر انباشتن زباله.های هسته.ای در انبارهاست چراکه احتمالاً در آینده با پیشرفت تکنولوژی راهی برای استفاده از این مواد پیدا خواهد شد به این ترتیب این مواد می.توانند خیلی با ارزش.تر از آن باشند که دفن شوند.

همچنین صنایع هسته.ای حجمی از مواد کم تششع را نیز تولید می.کنند. این مواد معمولاً در اثر سرایت مواد تششع.زا به وجود می.آیند که می.توانند شامل لباس.ها یا پوشش.ها، ابزارآلات، تجهیزات پالاینده آب و دیگر موادی که به گونه.ای با راکتور و مواد تششع.زا ارتباط دارند، باشند. در ایالات متحده کمیسیون تنظیم فعالیت.های هسته.ای مکرراً اعلام کرده که این مواد می.توانند جزیی از زباله.های عادی باشند و در زباله.دان.ها با زباله.های عادی دفع شوند و یا حتی بازیافت شوند. سطح تششع در بیشتر مواد کم تششع بسیار پایین است و تنها به دلیل استفاده شدن در فعالیت.های هسته.ای جزو زباله.های هسته.ای محسوب می.شوند و نه برای سطح تشعشعشان. برای مثال براساس استاندارد NRC از نظر سطح تششع یک لیوان قهوه نیز به اندازه زباله.های کم تششع تششع.زاست.




ورودی یکی از منفذهای تعیین شده در کوه یاکادر ایالات متحده آمریکا، پسماندهای هسته.ای که از چرخه سوخت در نیروگاه هسته.ای و یا تولید سلاح هسته.ای تولید شده.است، در استخرهای ویژه جهت ذخیره سازی موقت، و نیز در صحراهای.های جنوب غرب ایالات متحده همانند لایه.های عمیق نمکی در نیو مکزیکو دفن می.شوند.

پروژهٔ بزرگ.ترین محل دفن عمیق زباله.های هسته.ای سطح بالای جهان که در کوه یاکا در ایالت نوادا مدتها در حال ساخت بوده است، کماکان دچار مشکلات متعدد مدیریتی، قانونی، و دولتی می.باشد.[۳][پیوند مرده][۴][۵]

در اروپا بیشتر زباله.های هسته.ای را در نیروگاه.ها نگهداری می.کنند. انگلستان و فرانسه نیز با ایجاد مراکز بازفرآوری مواد هسته.ای، به دنبال استفاده مجدد از مواد هسته.ای هستند.

در کشورهایی که دارای نیروگاه هسته.ای هستند زباله.های تششع.زا کمتر از ۱٪ از کل زباله.های سمی تولیدی را تشکیل می.دهند. همچنین بسیاری از زباله.های سمی با گذشت زمان خاصیت خود را از دست نمی.دهند و به هیچ وجه تجزیه پذیر نیستند. به طور کلی مواد تولیدی در اثر سوختن سوخت.های فسیلی می.توانند از زباله.های تولید شده در یک نیروگاه هسته.ای خطرناک.تر باشند. برای مثال یک نیروگاه زغال سنگی می.تواند آثار عمیقی برروی طبیعت بگذارد و حجم زیادی از مواد سمی و پرتوزا را تولید می.کنند. برخلاف عقیده عموم حجم مواد پرتوزای منتشر شده توسط یک نیروگاه زغال سنگی از یک نیروگاه هسته.ای بیشتر است.

زباله.های تولید شده بر اثر همجوشی هسته.ای با انبار شدن پس از صد سال دوباره قابل استفاده هستند، در مقابل زباله.های تولیدی از شکافت هسته.ای تا ۱۰۰۰۰ می.توانند آثار رادیواکتیوی داشته باشند.


منابع
↑ Introduction to Nuclear Engineering. John Lamarsh. ۳Ed. Prentice Hall. p.۲۱۹-۲۲۰
↑ NS&T : Waste : Waste Treatment Technologies
↑ [۱]
↑ reviewjournal.com - News: YUCCA MOUNTAIN: Court rules against Nevada
↑ Nevada Yucca Mountain Lawsuits – Eureka County, Nevada
Alan Moghissi, H.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 451]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن