واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مدير تندر-90 ايرانخودرو در واكنش به توقف توليد تندربايد به فكر سهامداران ايرانخودرو باشيم
حميدرضا بهداددر حالي كه چند روزي از اولتيماتوم مديران عامل دو خودروساز بزرگ كشور مبني بر توقف توليد تندر-90 نميگذرد، گويا وزارت صنايع چندان اهميتي براي اين تهديد قائل نبوده و آنرا جدي نگرفته است، چرا كه ...
هنوز اين وزارتخانه اطلاعيه رسمي نسبت به اين هياهوي خودروسازها صادر نكرده و بيتفاوت به نظر ميرسد.
بيتفاوتي كه احتمالا از موضع حاكميت ساكنان خيابان سميه بر صنعت خودرو سرچشمه ميگيرد و گويا وزارت هيچ هراس و باكي از عملي شدن تهديد توقف توليد تندر-90 ندارد، كه اگر داشت حداقل كميتهاي، جلسهاي و يا شورايي را ترتيب ميداد و به بررسي ابعاد مختلف اين موضوع ميپرداخت.
اين در شرايطي است كه حدود يك ماه از آخرين جلسه شوراي سياستگذاري خودرو به عنوان مجمعي تصميمگير و جريانساز (به گفته وزير صنايع) ميگذرد، اما طي اين مدت حتي جلسهاي اضطراري را كه نشانگر توجه و حساسيت آنها نسبت به خودرو پرحاشيه تندر-90 باشد تشكيل ندادهاند. ظاهرا وزارت صنايع اطمينان خاطر دارد كه خودروسازها با توجه به تعهداتي كه در قبال متقاضيان اين خودرو دارند خط توليد تندر پرطرفدار را تعطيل نخواهند كرد. خودرويي كه تازه در حال جان گرفتن و عرض اندام در خيابانهاي كشور است. اين آسودگي خيال مسوولان وزارت صنايع در شرايطي است كه اوايل هفته گذشته مديرعامل سايپا صراحتا خبر از توقف توليد تندر-90 در صورت افزايش نيافتن قيمت كارخانهاي آن داد و يكي دو روز بعد هم چند كيلومتر آن طرفتر صداي مديرعامل ايرانخودرو شنيده شد و منوچهر منطقي نيز، بر گفتههاي همتايش مهرداد بذرپاش تاكيد كرد. البته در اين بين از رنو پارس نيز نبايد غافل ماند به نحوي كه مسوولان اين شركت نيز كه به نوعي حافظ منافع رنو فرانسه در ايران هستند، اندك اندك به صف تهديدكنندگان تندر پيوسته و هيچ بعيد نيست چندي ديگر صداي آنها از خودروسازها نيز بالاتر رود.
توليد تندر منطقي نيست
خبرنگاراني كه شنبه گذشته مديرعامل ايرانخودرو را در مراسم روز ملي كيفيت ديدند، اهم پرسشهايشان به تندر-90 و احتمال توقف توليد آن اختصاص يافت و منطقي نيز با تكرار اظهارات هفته گذشته خود سوژه تندر را داغتر كرد.
وي با بيان اينكه عقل سليم ميگويد اگر توليد محصولي به حاشيه ضرر رسيد، بايد از ادامه آن صرفنظر شود گفت: اگر ميخواهيم به توليد محصولي ضررده ادامه دهيم بايد از سهامداران خود اجازه بگيريم كه آنان نيز اختيار اين كار را به هيات مديره دادهاند. وي افزود: مسلما هيات مديره نيز توليد يك محصول ضررده را تصويب نميكند.
مديرعامل ايران خودرو با اشاره به اينكه قيمت مواد اوليه و قطعات تندر-90 گران شده اما اين خودرو هنوز با قيمت ثابت عرضه ميشود تاكيد كرد: خط توليد شركت براي محصولي مانند تندر قابل انعطاف بوده و در صورت توقف توليدش محصول ديگري جايگزين آن خواهد شد. مديرعامل ايران خودرو در ادامه با تاكيد بر لزوم بازنگري در قيمت تندر-90 گفت: ايران خودرو مجوز پيش فروش تندر-90 را دارد، اما در هر صورت بحث تغيير قيمت اين محصول جدي است.
اين مقام مسوول اشارهاي به نام خودرويي كه قرار است احتمالا جايگزين تندر-90 در خط توليد شود، نكرد.
او همچنين عنوان كرد: ايران خودرو فعلا پيشنهادي در خصوص تغيير قيمت خودروهاي توليدياش، به غير از تندر-90 ندارد.
اظهارات منطقي در حالي است كه حدود دو سال از عقد قرارداد تندر-90 ميگذرد و طي اين مدت عوامل زيادي در روند توليد و عرضه آن تاثير منفي گذاشت.
در اين بين دو عامل كمبود قطعه و افزايش نرخ يورو همواره مورد اعتراض خودروسازها و محل اشكال به نظر ميرسيد؛ كه اولي ناشي از محدوديتهاي سياسي و تحريمها بوده و دومي نيز از عدم پيشبيني طرفين قرارداد مبني بر بالا رفتن ارزش يورو در برابر ريال نشات ميگيرد. به هر حال طي اين دو سال قيمت مواد اوليه در سطح جهان بالا رفته و خودروسازان به واسطه نوسان رو به صعود نرخ يورو ديگر توان توليد تندر را با شرايط فعلي كه سياست تثبيت قيمت در حوزه صنعت خودرو اعمال ميشود ندارند.
تهديد ايرانخودرو جدي است
مدير پروژه تندر- 90 ايرانخودرو در زمينه مسائل اخير اين محصول به خبرنگار ما گفت: توليد تندر با اين شرايط به هيچ وجه صرفه اقتصادي ندارد و در اين زمينه به حاشيه ضرر رسيدهايم. محمدرضا معتمد افزود: ايرانخودرو هم اكنون بنا به تيپهاي مختلف در توليد تندر ، يك و نيم تا دو و دو دهم ميليون تومان ضرر ميدهد.
وي با تاكيد بر اينكه توقف توليد تندر- 90 ايرانخودرو جدي بوده و احتمال عملي شدن اين تهديد بسيار بالاست گفت: برخي مواقع هزينههاي سربار توليد يك خودرو به حدي ميرسد كه قيمت تمامشده مواد اوليه آن از قيمت فروشش بيشتر ميشود كه تندر هماكنون چنين وضعيتي دارد و اگر قيمت كارخانهاي آن افزايش پيدانكند توليد آن متوقف خواهد شد.
معتمد ادامه داد: ما بالاي 140ميليارد تومان در پروژه تندر سرمايهگذاري كردهايم و بايد جوابگوي 120هزار سهامدارمان باشيم.
وي با اشاره به اينكه در صورت حذف تندر محصولي از ميان محصولات فعلي ايرانخودرو جايگزين آن خواهد شد اظهار داشت: ايرانخودرو ميتواند با هزينهاي زير يك ميليارد تومان خط توليد محصولي را به محصول ديگر تبديل كند كه تندر از اين قاعده مستثنا نيست.
معتمد همچنين تاكيد كرد: تا وضعيت قيمت تندر مشخص نشود آنرا پيش فروش نميكنيم.
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]