واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: محصول سيب باغ دار بجنوردي براي دريافت استاندارد سبز به تهران ارسال شد
اسعدي- براي نخستين بار در خراسان شمالي محصول باغ دار بجنوردي به منظور دريافت نشان سبز به تهران ارسال شد.
مديرباغباني سازمان جهاد كشاورزي به خبرنگار ما گفت: »باباجان عابدي« باغ دار نمونه استان موفق به برداشت سه رقم سيب زرد، لبناني و رد پايه مالينگ (كوتاه) با حداقل سم پاشي شد.
»عباسعلي صفايي« افزود: محصول اين باغدار براي انجام آزمايش هاي لازم به منظور دريافت نشان استاندارد سبز به تهران ارسال شده است كه باتوجه به سالم بودن آن و استفاده از حداقل سم پاشي، اميدوارم موفق به دريافت اين نشان شود.
وي بيان كرد: گرفتن نشان استاندارد سبز باعث عرضه محصول به چند برابر قيمت فعلي مي شود.
وي گفت: تاكنون تنها 50 هكتار از اراضي زراعي و باغي كشور تحت پوشش نشان استاندارد سبز است و كشورها اين گونه محصولات را با رغبت و اطمينان و پرداخت بهاي بيشتري خريداري مي كنند.وي اضافه كرد: محصولات باغ اين باغ دار به پيك برداشت نرسيده اما نسبت به ديگر باغ ها از محصول و كيفيت خوبي برخوردار است.وي بيان كرد: اين باغ دار باتوجه به داشتن دانش فني لازم توانسته است سيب باكيفيت توليد كند. وي اظهار داشت: شرايط مديريتي باغ و همچنين تغذيه درختان بسيار مناسب بوده و حداقل سم پاشي را داشته است.مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي خاك مناسب، آب كافي و ارتفاع هزار و 300 تا هزار و 400 متري از سطح دريا را بهترين وضعيت براي توليد اين محصول عنوان كرد و گفت: كمترين آفات در اين ارتفاع وجود دارد. وي اضافه كرد: باغ اين كشاورز بجنوردي چنين شرايطي را دارد. »صفايي« گفت: يكي از سياست هاي وزارت جهاد كشاورزي توسعه باغ ها با استفاده از پايه هاي رويشي و پايه هاي مالينگ (كوتاه) است. وي راحت تر بودن عمليات نگه داري، عملكرد بالاي اين نوع كشت و كوتاه بودن دوره نونهالي و به بار نشستن را از مزاياي كشت پايه هاي رويشي و كوتاه عنوان كرد و گفت: در اين نوع، درخت از سال سوم محصول مي دهد و توليد اقتصادي دارد و اين در حالي كه درختان ديگر از 5 سالگي محصول مي دهد.
وي افزود: جمع آوري محصول از روي درختان با پايه هاي رويشي و كوتاه راحت تر است و مانع آسيب ديدگي محصول قبل از رسيدن به سردخانه مي شود و ضايعات اين نوع ميوه ها بسيار پايين است.»باباجان عابدي« باغ دار نمونه استاني هم گفت: 3 هكتار باغ سيب خود را با كشت پايه مالينگ توسعه داده است. وي عوامل رسيدن به عملكرد بالا و سالم را مديريت صحيح، استفاده بهينه از آب، آزمايش خاك، استفاده درست و به موقع از كودهاي شيميايي، رعايت اصول باغ داري، هرس، يخ آب زمستانه، آبياري به موقع و استفاده از كودهاي پوسيده حيواني به ميزان 25 تن در هكتار عنوان كرد.وي استفاده از اطلاعات و يافته هاي روز كارشناسان و مروجان را هم از عوامل موفقيت خود برشمرد و از مسئولان جهاد كشاورزي استان و شهرستان تقدير كرد.
»عابدي« از مسئولان مربوطه خواست براي حذف دلالان از چرخه خريد و فروش محصولات كشاورزي اقدام كنند.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]