واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
از عوارض شایع و مشکل.آفرین کم تحرکی و پشت.میز نشینی، اضافه وزن و چاقی است زیرا افراد کم تحرک، کالری مصرفی خود را نمی.سوزانند و فعالیتی برای سوختن انرژی ندارند. فارس نوشت: وزارت بهداشت اعلام کرد: دیابت، فشار خون، سکته مغزی و سرطان از عوارض کم تحرکی و پشت.میز نشینی است.
مرکز سلامت محیط و کار با اشاره به اینکه مشاغل اداری و پشت.میزنشینی، اثرات زیان.آور فراوانی بر سلامت کارکنان دارند عنوان کرد: از عوارض شایع و مشکل.آفرین کم تحرکی و پشت.میز نشینی، اضافه وزن و چاقی است زیرا افراد کم تحرک، کالری مصرفی خود را نمی.سوزانند و فعالیتی برای سوختن انرژی ندارند
.
چاقی و اضافه وزن. هر روز زمینه ساز بسیاری از بیماری.ها است که دیابت، پرفشاری خون، بیماری.های عروق کرونر، سکته مغزی، توقف نفس و سرطان از عوارض مهم این دو عامل به شمار می.رود.
بنابراین گزارش چاقی، از عوامل ایجاد دیابت به ویژه دیابت نوع دو است چرا که با افزایش چربی بدن، مقاومت بدن بر اثر هورمون انسولین افزایش یافته و این امر در کنترل قندخون توسط هورمون انسولین اختلال ایجاد می.کند.
افراد دچار اضافه وزن نسبت به افراد طبیعی 2 برابر بیشتر احتمال ابتلا به دیابت را دارند و این میزان در افراد دچار چاقی شدید به بیش از 50 برابر می.رسد که این بیماری خود زمینه.ساز مرگ زودرس، بیماری.های قلبی و کلیوی، سکته مغزی و کوری است.
این گزارش اضافه می.کند: اضافه وزن و چاقی از طریق مکانیسم.های متعدد از جمله تأثیر بر سیستم گردش خون و هورمونی بدن، باعث افزایش فشارخون می.شوند که یکی از شایعترین عوارض چاقی محسوب می.شود. همچنین پرفشاری خون نیز مانند دیابت عامل زمینه.ساز بیماری.های قلبی و کلیوی است.
مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کاهش سطح کلسترول خوب خون و افزایش سطح کلسترول بد خون را از عوارض اضافه وزن و چاقی دانست و گفت: با رسوب کلسترول بد خون در دیواره عروق خونی، خطر ایجاد تصلب شرائین و بیماری قلبی و سکته مغزی به وجود می.آید.
سکته مغزی از دیگر عوارض چاقی با ایجاد رسوب چربی در جدار سرخرگ.های مغزی و تنگ شدن عروق مغزی و در نتیجه کاهش خونرسانی به بخشی از مغز است که منجر به کمبود اکسیژن در منطقه.ای از مغز و سکته مغزی می.شود.
به گفته این مرکز چاقی یکی از قابل پیشگیری.ترین عوامل ایجادکننده سرطان است و افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به انواع سرطان هستند. سرطان پستان، رحم، تخمدان و کیسه صفرا در زنان چاق بیشتر دیده می.شود و نیز چاقی سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان.های کولون، رکتوم و پروستات در آقایان می.شود.
بر اساس این گزارش، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، از دیگر عوارض و مشکلات ناشی از کم تحرکی و پشت.میز نشینی را به غیر از چاقی و اضافه وزن، ضعف عضلاتی ناحیه سرینی، شکم و پشت و در نتیجه افزایش ابتلا به کمردردهای غیراختصاصی و نیز دردهای مزمن گردن و شانه اشاره کرد. همچنین بی.فعالیتی و نشست طولانی مدت در محیط.های اداری یک عامل شروع ایجاد هموروئید (بواسیر) است و نیز افراد کم تحرک بیشتر مستعد اختلالات گوارشی همچون یبوست و اختلالات ادراری - تناسلی همچون سنگ کلیه هستند.
این مرکز توصیه می.کند با گنجاندن ورزش در برنامه روزانه، رعایت رژیم غذایی و اصول تغذیه صحیح و رعایت اصول ارگونومیک در استفاده از ابزار کار می.توان از عوارض کم تحرکی و پشت میزنشینی در کارمندان کاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]