واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بشار اسد: اسراييل بايد براي صلح جديت نشان دهد از حقوقمان در برابر اسراييل چشمپوشي نميكنيم حملهي آمريكا به سوريه نشانهي خطر حضور اين كشور در عراق است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
رييسجمهور سوريه امروز (يكشنبه) طي سخناني در جلسهي آغاز به كار نشست پارلمان عربي در دمشق، حملهي اخير آمريكا به سوريه را دليلي محكم براي خطر ناشي از حضور نيروهاي آمريكايي در عراق دانست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از شبكه تلويزيوني الجزيره، بشار اسد رييس جمهور سوريه، طي سخناني در اين نشست وحدت و همكاريهاي گستردهي سياسي بين كشورهاي عربي را جهت از بين بردن شك و ترديدهايي كه نسبت به حقايق موجود در جهان عرب و قدرت آنها براي حل مشكلاتشان وجود دارد، خواستار شد.
وي با اشاره به جنگهاي پيشگيرانهاي كه در جهان به ويژه منطقه صورت گرفته است، اين جنگها را عامل تضعيف ثبات جهان دانست و از كشورهاي عربي خواست براي رويارويي با اين اقدامات متحد شوند.
بشار اسد خاطرنشان كرد: در جهاني كه فرق دوست و دشمن و كسي كه از منافع كشورش در برابر اشغالگران حمايت ميكنند، مشخص نيست ملت عرب بايد نسبت به اين خطرها و تهديدها هوشيار باشند و ضمن پايبندي به حقوق و اصول و ارزشهايشان در تصميمگيريهايشان مستقل عمل كنند و به حق مقاومت در برابر اشغالگران خارجي پايبند باشند.
وي تضمين اساسي براي ايجاد دنياي بهتر را تكيه بر اصل احترام متقابل دانست و عنوان داشت: هر شهروند عرب كه در جهان عرب زندگي ميكند تحت تاثير مشكلات، جنگ و بحران در ديگر كشورها اعم از عراق، سودان و فلسطين است و رنج و مشكلات مردم اين كشورها رنج و مشكلات كل كشورهاي عرب محسوب ميشود.
رييسجمهور سوريه گفت: اين مساله نه تنها در عرصهي مردمي و حتي در روابط بين دولتها نيز مطرح است و ما بايد با تلاش هر چه گستردهتر و بدون تكيه به طرفهاي خارجي براي حل مشكلات منطقه تلاش كنيم و مهمترين اصل جهت تحقق اين امر حل و فصل اختلافات و اختلاف نظرها درموضعگيريهاي رسميمان است.
بشار اسد تاكيد كرد: ادامهي اختلاف نظرها و تفاوت در موضعگيريهاي رسمي كشورهاي عربي به ويژه درخصوص طرحها و تصميماتي كه قدرتهاي بزرگ سعي در اعمال آنها به منطقه را دارند سودي نخواهد داشت و ما بايد در اصل مذاكره، همكاري و هماهنگي مثبت بين رهبران و سازمانهايمان تلاش كنيم.
وي ادامه داد: سوريه در اين ميان به رغم همهي اعمال فشارها و تهديدهايي كه طي سالهاي گذشته عليه اين كشور انجام شد، موضعي ثابت را اتخاذ كرد و ما ضمن پايبندي به سياستها و اصولمان تحت اين مشكلات، ايمان را از دست نداديم و با عزم و اراده از حقوق مليمان دفاع كرديم.
رييسجمهور سوريه خاطرنشان كرد: زماني كه يك كشور در منطقه هدف قرار گيرد همهي كشور هدف قرار گرفته است. خطر براي يك كشور عربي خطر براي همهي كشورها محسوب ميشود.
وي در ادامه با اشاره به اظهارات مقامات اسراييلي مبني بر تمايل اين رژيم نسبت به ايجاد صلح با كشورهاي عربي گفت: همواره بين اظهارات اسراييل و عملكرد آن تفاوت وجود داشته است و تا به اين لحظه هيچ اقدامي كه نشان دهندهي جديت اسراييل جهت تحقق صلح باشد صورت نگرفته است.
اسد تاكيد كرد: همواره اين طور جلوه داده شده كه اسراييليها خواهان تحقق صلح هستند و عربها از پذيرش آن سر باز ميزنند، اما حقيقت كاملا واضح و آشكار اين است كه امنيت از نظر اسراييل به معناي از بين بردن امنيت و حقوق ملتهاي عرب است و اين غير منطقي است كه از ما ملت عرب بخواهند با ارائهي دلائل، تمايلمان را به تحقق صلح اثبات كنيم. در صورتي كه ما از سالها پيش و زمان برگزاري كنفرانس مادريد تا كنون ثابت كرديم كه خواهان تحقق صلح عادلانه و فراگير در منطقه هستيم و كسي كه بايد بر اثبات جديتش دليل بياورد اسراييل است، زيرا اين اسراييليها هستند كه كشور ما را تحت اشغال قرار داده، ملت ما را كشتند و ميليونها تن از آنها را نيز آواره كردند و با توجه به اين مسايل آنها نبايد از ما بخواهند كه ازمواضعمان چشمپوشي كنيم زيرا كه ما هرگز اين امر را نخواهيم پذيرفت.
بشار اسد در ادامه با اشاره به مذاكرات غير مستقيم بين سوريه و رژيم صهيونيستي تحت ميانجيگري تركيه گفت: همانطور كه اسراييليها سالها به تلاش صادقانهي فلسطينيان جهت تحقق صلح و درخواست آنها مبني بر احقاق حقوق مشروعشان پاسخ ندادند، در زمينهي صلح با سوريه نيز اقدامي عملي براي اثبات تمايلشان نسبت به تحقق صلح عادلانه انجام ندادند.
وي افزود: ما با مشاركت در اين مذاكرات تمايل صادقانهيمان را براي تحقق صلح عادلانه و فراگير نشان دادهايم و باز هم تاكيد ميكنيم كه حضور ما در اين مذاكرات جهت احقاق حقوق مليمان است و تحت هيچ شرايطي از اين حقوق چشم پوشي نخواهيم كرد.
وي تحقق صلح با اسراييل را منوط به عقبنشيني كامل اشغالگران از مرزهاي 1967 دانست و افزود: اين موضع و ديدگاه واقعي ما است و اسراييل هرگز موضعي خصمانه از سوي ما دريافت نكرده است و طفره رويهاي آنها از صلح نشانهي بيم و ترس آنها از صلح است.
رييسجمهور سوريه همچنين تاكيد كرد: دولت فعلي آمريكا هيچ اقدامي در راستاي تحقق صلح انجام نداد.
وي تاكيد كرد: ما به صلح ايمان داريم، اما هرگز در توهم و يا رويا به سر نميبريم و در همين راستا براي تحقق حقوق و ارزشهايمان تلاش ميكنيم.
بشار اسد با تاكيد بر ضرورت تشكيل كشور مستقل فلسطين به پايتختي قدس شريف به عنوان يكي از اصليترين حقوق فلسطينيان و همچنين احقاق حق بازگشت آوارگان فلسطيني، تحقق اين امر را مشروط به وحدت داخلي فلسطين دانست و تاكيد كرد: همهي ما بايد تلاش كنيم تا شرايط جهت انجام مذاكرات موفق ملي بين گروههاي فلسطيني فراهم شود و از اين طريق وحدت ملي به فلسطين باز گردد و منافع فلسطينيان نيز تامين شود.
وي در ادامه با اشاره به اوضاع عراق، ثبات اين كشور را يك امر حياتي براي ثبات منطقه دانست و افزود: اين امر جز با پايان اشغالگري و تحقق مصالحهي ملي بين اقشار مختلف مردم عراق و با تكيه بر اصل وحدت و استقلال اين كشور بدون تكيه بر عزم و ارادهي خارجي امكان پذير نيست.
رييسجمهور سوريه گفت: ما تمام تلاشمان را براي حمايت از تحقق مصالحهي ملي در عراق انجام ميدهيم و معتقديم تحكيم حضور كشورهاي عربي در عراق مسووليت همهي ماست كه بايد از طريق روابط دو جانبه يا از طريق سازمانهاي عربي انجام شود.
رييسجمهور سوريه با اشاره به حملهي اخير آمريكا به خاك اين كشور عنوان داشت: اين حمله خطر و تهديد بزرگ ناشي از حضور نيروهاي آمريكايي در عراق براي همسايگان آن را به اثبات رساند و بر ضرورت پايان اشغالگري در عراق و مخالفت با امضاي توافقنامههايي كه حاكميت عراق را نقض كند تاكيد كرد.
اسد خاطرنشان كرد: اين توافقنامهها نه تنها حاكميت عراق بلكه امنيت و ثبات همسايگان آن را نيز به خطر مياندازد.
وي افزود: حملهي اخير آمريكا به سوريه نشان داد كه اين كشور از طريق توافقنامهي امنيتي قصد دارد عراق را به محلي براي حمله به همسايگانش تبديل كند.
رييسجمهور سوريه در عين حال ثبات عراق را ثبات كل كشورهاي منطقه دانست.
وي با اشاره به اظهارات مقامات آمريكايي كه عقبنشيني از عراق را موجب ايجاد بحران در اين كشور دانستند، گفت: فرق بين حضور آنها و خروجشان از عراق چيست. اگر آنها تصور ميكنند كه با خروجشان اوضاع عراق بد ميشود، آيا وضعيت از اوضاعي كه هم اكنون بر اين كشور حاكم است بدتر خواهد شد.
بشار اسد همچنين با اشاره به تحولات سودان نسبت به تلاشهاي خارجي جهت تقسيم اين كشور هشدار داده و بر ضرورت همكاري و هماهنگي بين كشورهاي عربي جهت حمايت از سودان تاكيد كرد.
وي عنوان داشت: ما بايد در كنار سودان بايستيم و نگذاريم كه خارجيها با دخالت در اين كشور و ايجاد بحران وتنش به مشكلات آن دامن زنند.
وي همچنين با اشاره به وضعيت لبنان گفت: ما از فضاي مثبتي كه پس از امضاي توافقنامهي دوحه در لبنان حاكم شد و همچنين ثبات موجود در اين كشور استقبال ميكنيم زيرا به تمامي تلاشهايي كه جهت از بين بردن امنيت و ثبات در لبنان صورت ميگرفت، پايان داد.
بشار اسد همچنين با اشاره به تحولات بينالمللي و تلاش آمريكا طي سالهاي اخير جهت سيطره بر سياستهاي بينالمللي اظهار داشت: سعي و تلاش آمريكا جهت پيشبرد نظام تك قطبي و سيطره بر سياستگذاريها و تصميمگيريهاي بينالمللي تنها موجب تغذيهي خشونت و تروريسم به جاي حل اين مشكل شد، اما اين تلاشها با شكست روبرو شد و جهانيان دريافتند كه بيش از هر چيز نياز به نظام چند قطبي دارند و اين امر فرصتي طلايي را براي كشورهاي عربي به وجود آورده تا از موقعيت به وجود آمده جهت تثبيت جايگاهشان به عنوان يكي از اركان اساسي در نظام بين المللي استفاده كنند.
رييسجمهور سوريه گفت: تهديدها پيرامون ما زياد است و رويارويي با آنها مستلزم هماهنگي و همكاري هر چه بيشتر و بدون تكيه به قدرتهاي خارجي است.
وي خاطرنشان كرد: ما امروز و در قرن 21 بايد تلاش كنيم تا ضمن كنار گذاشتن اختلافات و انجام مذاكرات صادقانه به جاي دامن زدن به اختلاف و كينه، به توافقنامههاي تاريخي دست يابيم.
اسد گفت: ما بايد تلاش كنيم تا جهان عرب، جهاني باشد كه هر گونه تصميمگيري در آن توسط خود عربها و در راستاي حفظ منافع آن صورت ميگيرد.
وي افزود: ما هرگز فلك عربي را كه اسراييل خورشيد آن باشد و كشورهاي عربي ستارگان اطراف اين خورشيد، نخواهيم پذيرفت.
وي در پايان از نمايندگان پارلمانهاي كشورهاي عربي كه در نشست پارلمان عربي دمشق حضور يافتند، خواست تا با توجه به شرايط حاكم بر جامعهي بينالمللي با تكيه بر توانمنديها و قدرتشان به دنبال ايجاد يك استراتژي مناسب جهت رشد و شكوفايي اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي در جهان عرب باشند.
انتهاي پيام
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]