واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس دانشگاه آزاد اسلامي زاهدان: سياست هاي اقتصادي با توجه به كاهش تورم و بيكاري اتخاذ شوند
زاهدان- خبرگزاري ايسكانيوز:رييس دانشگاه آزاد اسلامي زاهدان گفت: در زمينه اقتصاد سياست ها بايد روي كاهش تورم و بيكاري اثر بگذارند و بايد با توجه به اين واقعيت اتخاذ شوند.
به گزارش روز يكشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر دهمرده رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد زاهدان در مورد چالش هاي پيش روي اقتصاد ايران گفت: در حال حاضر مهمترين چالش هاي اقتصاد ايران تورم، بيكاري، وابستگي شديد به درآمدهاي نفتي، تاثير پذيري از بحران هاي جهاني و ركود تورمي كه پديده استثنايي است.
دهمرده افزود: تورم يكي از متغيرهاي مهم در اقتصاد است كه اقتصاددانان به آن حساسيت فراواني دارند، زيرا پيامدها، عوارض و تبعات آن ساير متغييرهاي اقتصادي را نيز تحت الشعاع قرار مي دهد، معضل بيكاري مستمر و طولاني ضمن اينكه باعث به وجود آمدن مسايل اقتصادي مي شود موجبات نزول انگيزه و هدفمندي افراد بيكار را به همراه دارد.
وي ادامه داد: در زمينه اقتصاد سياست ها بايد روي كاهش تورم و بيكاري اثر بگذارند و بايد با توجه به اين واقعيت اتخاذ شوند. چون درآمدهاي ما متعلق به نفت است و بودجه متكي به درآمدهاي نفتي است نه تنها اقتصاد ايران ضربه مي بيند بلكه كل عوامل سياسي، اجتماعي و فرهنگي ايران تحت تاثير قرار مي گيرد.
به گزارش ايسكانيوز، وي به علل عقب افتادگي اقتصاد ايران اشاره كرد و گفت: يكي از دلايلي كه اقتصاد ايران را از اقتصاد شرق آسيا عقب انداخته ، عدم وجدان كاري، قانون گريزي، عدم التزام به اجراي برنامه هاي توسعه و نگرش منفي مسوولين به توليد ثروت و سرمايه گذاري در بخش خصوصي است، برنامه ها و فعاليت هاي اقتصادي بايد در يك ساختار منظم و هدفمند پيگيري شوند. كشور ايران اگر بر اساس چشم انداز 20 ساله به اهدافش برسد مي تواند به عنوان يك الگو براي كشورهاي اسلامي موثر باشد.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد زاهدان به بحران هاي اقتصادي اخير در اروپا و آسيا و سيستم سرمايه گذاري اشاره كرد و گفت: عدم پيش بيني صحيح و اتخاذ سياست هاي پولي و مالي نامناسب به ويژه در آمريكا يكي از دلايل بحران هاي اخير اروپا و آمريكاست. از طرفي نظام بازار و سرمايه داري نظام تعادل و عرضه و تقاضا است چنانچه رقابت بر اين بازار حاكم باشد هم توليد كننده و هم مصرف كننده منتفع خواهند شد؛ چون هم كيفيت محصول افزايش مي يابد و هم قيمت آن كاهش خواهد يافت.
به گزارش ايسكانيوز، وي ادامه داد: اما اگر در اين بازار دخالت كرد و مكانيسم رقابت را از كار انداخت منجر به كاهش رفاه جامعه مي شود، بنابراين آنچه بحران اخير را سبب شده سياست هاي نادرست پولي و بانكي فدرال آمريكا بوده است نه كاركرد نامناسب نظام بازار و اقتصاد كلاسيك./02/120
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]