واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مباني طرح تحول اقتصادي
اصلاح نظام مالياتي به منظور توسعه رفاه عمومي، رونق توليد و سرمايهگذاري و برقراري عدالت مالياتي از طريق ترويج فرهنگ مالياتي، ارتقاء اعتقاد عمومي، سادهسازي و شفافيت، با تاكيد برماليات بر ارزش افزوده و به حداقل رساندن معافيتهاي مالياتي.
سياستهاي كلي برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي:
- اهتمام به نظم و انضباط مالي و بودجهاي و تعادل بين منابع و مصارف دولت.
- تلاش براي قطع اتكاي هزينههاي جاري به نفت و تامين آن از محل درآمدهاي مالياتي و اختصاص عوايد نفت براي توسعه سرمايهگذاري براساس كارايي و بازدهي.
تكاليف و احكام مندرج در قانون برنامه چهارم توسعه در خصوص ماليات:
بر اساس بند ماده(2)، به منظور برقراري انضباط مالي و بودجهاي در طول برنامه چهارم، دولت مكلف شده است تا سهم اعتبارات هزينهاي تامين شده از محل درآمدهاي غيرنفتي را به گونهاي افزايش دهد تا در پايان برنامه چهارم، اعتبارات هزينهاي دولت به طور كامل از طريق درآمدهاي مالياتي و ساير درآمدهاي غيرنفتي تامين گردد.
در ماده(4) نيز برقراري هر گونه تخفيف، ترجيح و يا معافيت از پرداخت ماليات(اعم از مستقيم يا غيرمستقيم) و حقوق ورودي (علاوه بر آنچه كه در قوانين مربوطه تصويب شده است) براي اشخاص حقيقي و حقوقي از جمله دستگاههاي موضوع ماده(160) اين قانون طي سالهاي اين برنامه ممنوع ميباشد.
طبق بند تبصره 6 ماده(7)، نقل و انتقال سهام در ارتباط با اجراياين ماده (ناشي از ادغام، انحلال و تجديد سازمان) از پرداخت ماليات معاف است.
در ماده(8)، وجوه حاصل از فروش سهام شركتهاي دولتي در حساب خاصي نزد بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران به نام خزانهدار كل كشور متمركز و به شرح زير اختصاص و به حسابهاي مربوط منتقل ميگردد:
الف - معادل بيست درصد به عنوان عليالحساب ماليات برعملكرد شركت مادر تخصصي ذيربط يا شركتهاي تحت پوشش آن (حساب درآمد عمومي كشور).
بند ماده(33)- برقراري هر گونه ماليات و عوارض براي صادرات كالاهاي غيرنفتي و خدمات در طول برنامه ممنوع ميباشد. بند ماده(35)، مبادلات كالا بين مناطق آزاد و خارج از كشور و نيز ساير مناطق آزاد از كليه حقوق ورودي، عوارض (به استثناي عوارض موضوع ماده (10) قانون چگونگي اداره مناطق آزاد تجاري- صنعتي جمهوري اسلامي ايران مصوب (7/6/1372) و ماليات معاف ميباشند. بند ماده(40)، سرمايه شركتي كه از ادغام شركتهاي موضوع اين بند حاصل ميگردد تا سقف مجموع سرمايه شركتهاي ادغام شده در آن از پرداخت ماليات موضوع ماده (48) قانون مالياتهاي مستقيم مصوب (3/12/1366) و اصلاحيههاي آن معاف است. ماده (47) به منظور ايجاد و توسعه شركتهاي دانش بنيان و تقويت همكاريهاي بين المللي، اجازه داده ميشود واحدهاي پژوهشي و فناوري و مهندسي مستقر در پاركهاي علم و فناوري در جهت انجام ماموريتهاي محوله از مزاياي قانوني مناطق آزاد در خصوص روابط كار، معافيتهاي مالياتي و عوارض، سرمايه گذاري خارجي و مبادلات مالي بين المللي برخوردار گردند. در ماده (82)، دولت مكلف است در اجراي كامل نظام درآمد- هزينه استان، اقلام درآمدي زير را به عنوان درآمد استاني وصول و از طريق خزانهداري كل به خزانه معين استان واريز و در اجراي وظايف جاري و عمراني استاني هزينه نمايد:
الف- كليه مالياتهاي مستقيم (به استثناي ماليات بر شركتهاي دولتي).
ب- ماليات بر كالاها و خدمات به استثناي حقوق ورودي.
در بند ماده(133)- خانوادههاي تحت پوشش كميته امداد امام خميني(ره) و سازمان بهزيستي از پرداخت هزينه عوارض و ماليات و هر گونه هزينه ديگر معاف ميباشند.
-- احكام سند تلفيقي توسعه بخشي و فرابخشي برنامه چهارم تحت عنوان سياستها و اقدامات اجرايي بخشي(ساماندهي امور مالياتي).
--- تقويت جايگاه ماليات در گسترش فرصتهاي شغلي و انضباط مالي و بودجهاي.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]