واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نگاه كنجكاوانه محافل خبري جهان به سياست اوباما در قبال ايران
خبرگزاري هاي جهان تمايل زيادي دارند كه ديدگاه هاي اوباما را درباره كشوري مهم و تاثيرگذار نظير ايران مطرح كنند؛ از اين رو در اين باره به تحليل هاي مختلفي مي پردازند.
به گزارش شبكه خبر، با توجه به قدرت هژمونيك ايران در منطقه خاورميانه و كليدي بودن نقش اين كشور در مناسبات و روابط بين الملل ، بديهي است كه موضوع ايران در زمره اولويت هاي مهم در نظر سياستمداران جديد آمريكا و به تبع آن سايت ها و خبرگزاري هاي مهم جهان قرار گيرد.
به گزارش سي ان ان، باراك اوباما رئيس جمهوري منتخب آمريكا در اولين اظهارنظرش درباره فعاليت هاي هسته اي (صلح آميز) ايران با تكرار ادعاهاي گذشته مقامات آمريكايي گفته است كه توليد و گسترش سلاح هسته اي توسط ايران امري غيرقابل قبول است و باز هم مدعي شده است كه تهران بايد به حمايت از سازمان هاي تروريستي پايان دهد.
در همين حال فرانس پرس با اشاره به اينكه اوباما ضمن تكرار مواضع ادعايي پيشين مقامات آمريكايي، دريافت نامه محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران را تائيد كرد؛ نوشت : اينكه اوباما قرار است به نامه همتاي ايراني خود پاسخ مناسبي دهد نوعي اتفاق نو در عرصه روابط ايران و آمريكا پس از سال 1979 محسوب مي شود و مي توان انتظار داشت كه تغييراتي در سطح روابط دو كشور آغاز شود.
همچنين برخي تحليلگران ديگر كه عمدتا در شبكه هاي عربي العربيه و الجزيره اظهار نظر مي كنند، معتقد هستند كه نمي توان در آينده نزديك شاهد گرم شدن روابط ايران و آمريكا بود زيرا كارهاي زيربنايي زيادي بايد بين تهران و واشنگتن صورت گيرد و دو مسئله مهم در نظر آمريكايي ها در نگاه به ايران مهم است كه تهران بايد جواب هاي واضحي در اين باره به دولت دموكرات اوباما بدهد؛ يكي مسئله فعاليت هاي هسته اي ايران و چگونگي انجام آن است و ديگري فاكتور حقوق بشر است.
بايد گفت كه در سوي مقابل ايران نيز حرف ها و توصيه هاي زيادي براي اوباما دارد و اينكه رئيس جمهور منتخب آمريكا نبايد تحت تاثير جوسازي هاي سايت ها و خبرگزاري هاي مغرض غربي و به ويژه صهيونيستي قرار گيرد.
اما مسئله آغاز احتمالي تعاملات ديپلماتيك بين تهران و واشنگتن موردي است كه تا حد زيادي دولت رژيم صهيونيستي را نگران و خشمگين مي كند.
به نوشته روزنامه هاآرتص، تزيپي لويني با خطرناك و ناراحت كننده خواندن مسئله آغاز گفتگوهاي احتمالي مستقيم بين ايران و آمريكا اين امر را باعث نگراني دولت صهيونيسم عنوان كرد.
به نوشته اين روزنامه ، لويني در واكنش به تمايل اوباما براي جواب دادن به نامه محمود احمدي نژاد گفت : گفتگو با رئيس جمهوري ايران و مذاكره با تهران بر سر برنامه هسته اي اين كشور در حال حاضر مي تواند مشكل آفرين باشد.
ليوني كه همچنين رياست حزب كاديما را به عهده دارد گفت: گفتگو در اين مقطع ممكن است به عنوان نشانه ضعف تعبير شود و ما فكر مي كنيم آمريكا تحت رهبري اوباما آماده پذيرفتن يك ايران هسته اي نيست و اختلاف نظرهايي در ارتباط با مسئله چگونگي جلوگيري از اين وضع (هسته اي شدن ايران) وجود دارد.
ليوني به هاآرتص گفت : فكر مي كنم گفتگوي زودهنگام با ايران در زماني كه اين كشور فكر مي كند جهان تحريم ها را رها كرده است، مشكل زاست.
در كنار موضوع ايران بايد به ساير مسائلي اشاره كرد كه ذهن اوباما را در بعد سياست خارجي به خود مشغول خواهد كرد كه عراق از آن جمله است .
به نوشته روزنامه شيكاگو تربيون ، هزاران سرباز آمريكايي مستقر در عراق منتظرند تا با شنيدن فرمان بازگشت از عراق،به كشورشان برگردند اما اينكه فرمانده آينده كل قواي ارتش آمريكا چه زماني و با چه جدول زماني اين كار را خواهد كرد هنوز مشخص نيست .
به نوشته اين روزنامه ، اوباما طرحي در دست دارد كه پيرو آن ظرف 16 ماه آينده نظاميان آمريكايي از عراق خارج خواهند شد.
از سوي ديگر شبكه فاكس نيوز آمريكا درباره تشكيل تيم كابينه اوباما هم نوشت : مسئله تعيين وزراي كشور ، خزانه داري و دفاع يكي ديگر از اولويت هاي اوباماست و پيش بيني مي شود كه احتمالا رابرت گيتس وزير جنگ كنوني آمريكا در دولت اوباما ابقا شود كه اين امر به مذاكره اوباما با گيتس بستگي دارد.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]