واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: لاريجاني:تكهتكه كردن شركتها براي خصوصيسازي سياست نظام نيستاوباما تئوري سرگشتگي استراتژيك را ادامه ميدهد
تهران- خبرگزاري كار ايران
صنعتگران بازوان پرقدرت توليد كشور هستند.
به گزارش ايلنا، علي لاريجاني در پنجمين دوره جايزه ملي كيفيت گفت: در جهان فعلي كه ارتباط جوامع بهم تنيده شده، نميتوان از موضوع جهانيسازي غفلت كرد؛ به طوري كه سرنوشت تمام كشورها به شرايط يكديگر پيوند خورده است.
رئيس مجلس افزود: ايران يك كشور بزرگ است كه با توجه به مختصات دروني و اجتماعي بايد به فضاي كسب و كار خود توجه ويژه كند.
وي ايران را كشوري داراي انرژي خواند و گفت: اين امتياز براي ما موجب شده تا در برداشت صحيح از اين نعمت محتاطانه عمل كنيم و شكرانه اين نعمت تنها جايزه برداشت از آن نيست.
لاريجاني نيروهاي جوان و تحصيل كرده را سرمايه عظيم كشور خواند و گفت: با توجه به موقعيت ژئوپليتيك و برجسته ايران بايد به فرصتها نگاه ويژه داشت و بايد بتوان از موقعيتها و بسترهاي ايجاد شده استفاده مناسب كرد كه اين امر مستلزم فهم عمومي و دريافت خاص از اين خصوصيات است.
رئيس مجلس با اشاره به سي سال قدمت انقلاب ايران گفت: طي اين زمان تلاشهاي زيادي براي دستيابي به فناوريهاي نوين شد و گامهاي مناسبي نيز برداشته شده است. امروزه اگر كشورهاي غربي با دستيابي ايران به انرژي هستهاي مخالفت ميكنند، نه به علت دستيابي ايران به اين انرژي است بلكه آنها ميخواهند ايران همچنان در رده بندي آنها در بين كشورهاي پيراموني و وابسته به كشورهاي پيشرفته باقي بماند.
لاريجاني تصريح كرد: در تصور آنها ما جزء كشورهايي هستيم كه نبايد پيشرفت كنيم ولي با تدبير رهبران ايران طي سي سال تا حد زيادي موفق شدهايم در نقاط حساسي كه آنها مانع ايران هستند، گام برداريم.
وي تاكيد كرد: اين آورده مهم ايران است كه اگر اين روزها اين كشورها به سمت كشورهاي خليج فارس روانه شده و آنها را با بهرهمندي از نيروگاههاي هستهاي خطري براي ما تلقي كنند، ما هيچگونه حساسيتي نداريم.
لاريجاني افزود: براي آينده ايران بايد شرايط تكنولوژي ايران تغيير مييافت و هماكنون آنها نميتوانند مانع ايران براي دستيابي به انرژي هستهاي شوند.
وي با اشاره به فرهنگ غني ايران گفت: فرهنگ غني ايران پايههاي عظيمي دارد و ما نميگوييم در تمام لايهها اعم از حكومت و مردم رسوخ دارد ولي ميتوانيم اين فرهنگ را گسترش دهيم.
لاريجاني ادامه داد: اعتبار ايران چيزي نيست كه ما بگوييم وضعيتي است كه در تمام دنيا از آن صحبت ميشود.
وي با اشاره به سياستهاي آمريكا پس از حمله 11 سپتامبر به افغانستان گفت: پس از هشت سال آمريكا نتوانست به آنچه دليل حمله به افغانستان بود، برسد. در آن زمان 200 تن مواد مخدر در افغانستان توليد ميشد كه امسال اين رقم به 9 هزار تن رسيده است. جالب اينكه تمام توليد مواد مخدر در مناطق تحت نظارت انگلستان انجام ميشود.
لاريجاني افزود: در اين شرايط ما از كيفيت صحبت ميكنيم و براي آن بيش از 600 ميليون دلار هزينه ميكنيم. اين در حالي است كه تنها سازمان ملل 10 ميليون دلار براي مبارزه با مواد مخدر اختصاص داده و از سهم دو ميليون دلاري ايران تاكنون 300 هزار دلار هم تخصيص نيافته است.
وي ادامه داد: آمريكا به بهانه ايجاد برج دموكراسي در عراق 800 هزار نفر را كشته و زخمي كرده است و هم اكنون حرف از توافقنامه امنيتي ميزند.
لاريجاني افزود: اگر آمريكا مشروعيت حمله خود به عراق را از شوراي امنيت گرفته است، پس هماكنون نيز بايد از آنها مصوبه بگيرد تا در عراق بماند نه اينكه به فكر امضاي توافقنامه امنيتي باشد.
رئيس مجلس در ادامه مراسم پنجمين دوره جايزه ملي كيفيت ادامه داد: پيام ايران به آمريكا طي سالهاي گذشته پذيرفته نبودن مديريت جهاني با قدرت نظام سلطه بود و نشان داد كه يك جانبهگرايي آمريكا شكست خورده است.
لاريجاني با اشاره به بحران مالي آمريكا و اروپا گفت: اين بحران بحراني نيست كه به سادگي حل شود. درست است كه 700 ميليارد دلار در بانكهاي آمريكا و 200 ميليون يورو در بانكهاي اروپا تزريق شده است اما اين مسأله باعث ايستادگي بحران اقتصادي آمريكا نخواهد بود.
وي با اشاره به كتاب آخر برژينسكي گفت: آمريكا نه تنها فرصت طلايي خود را از دست داده بلكه به جايگاه بينالمللي خود نيز لطمه زده است. سياست خارجي آمريكا ناهماهنگ، گيجكننده، بيثبات و نابودكننده بوده است.
وي ادامه داد: برژينسكي در كتاب خود ميگويد جهان از نظر سياسي بيدار شده و هرگز در گذشته جهان از لحاظ سياسي تا اين حد فعال نبوده است.
رئيس مجلس در ادامه به كنفرانس آناپوليس اشاره كرد و گفت: آناپوليس مرده متولد شد و تحرك حياتي نداشت. در آن كنفرانس بوش گفت تا سال 2008 مساله فلسطين را خاتمه خواهد داد اما هماكنون با وجود سفرهاي متعدد به كشورهاي مختلف به اين نتيجه رسيدهاند كه آناپوليس به نقطه صفر رسيده است.
لاريجاني اين امر را نتيجه اقدامات آمريكا خواند و گفت: اين سرگشتگي استراتژيك يك تغيير است كه آمريكا ايجاد كرد و اوباما اين تئوري را ميخواهد ادامه دهد.
وي ادامه داد: اوباما ميگويد ميخواهد آمريكا را تغيير دهد، تنها تغيير رنگ، تغييردهنده سياستهاي آمريكا نيست و بايد تغييرات استراتژيك در آمريكا اتفاق بيفتد.
رئيس مجلس در ادامه افزود: در فضاي داخلي و بينالمللي سند چشمانداز و سياستهاي كلي اصل 44 يك گام بزرگ است كه ميتواند سياستهاي كلي اقتصاد را تغيير دهد. البته اين تنها تغيير مالكيت نيست.
وي افزود: اينكه با تكهتكه كردن شركتها بخواهيم خصوصيسازي كنيم، اين امر پيادهسازي سياست نظام نيست. سياستهاي كلي يك نگرش و راه نو را نشان ميدهد كه اگر از ابتداي انقلاب پياده ميشد، دولت آنقدر فربه نميشد.
وي تصريح كرد: امروز شرايط داخلي اقتضا ميكند كه راه جديدي اتخاذ شود تا مردم در بخشهاي اقتصادي دخالت كنند و هدف مهمتر اين است كه دولتها دخالتي در اقتصاد نداشته و تنها تسهيلكننده كسب و كار و قوانين باشد.
وي ادامه داد: به كميسيونهاي مجلس گفتهام تا با صنايع مختلف و توليدكنندگان جلسات متعدد گذاشته و موانع و مشكلات آنها را شناخته و در جهت رفع آن گام بر دارند كه اين باعث جهش كشور خواهد شد.
وي افزود: برخي دستگاهها فكر ميكنند اگر زيرمجموعههاي خود فربه باشند، صدارت محكمي خواهند داشت كه اين امر اصلاً درست نيست و بايد به كيفيت شركتهاي كوچك توجه كرد.
لاريجاني تصريح كرد: بر طبق عدالت، ركن سرمايهگذاري رقابت است و اين خصوصيت ذاتي افرادي است كه ميخواهند عدالت اسلامي را پيادهسازي كنند.
وي درخواست كرد: بايد نوعي مسابقه در رقابت به وجود آيد تا توليد جهش يافته و كيفيت بهتر و اجناس ارزانتر شود.
وي افزود: اگر بخواهيم اقتصاد متكي به نفت نباشد كما اينكه در برنامه پنجم و چشمانداز بايد به آن توجه شود، بايد به كيفيت و قيمت در فضاي رقابت توجه كرد. اين گونه مسابقات ميتواند مشوق توليدكنندگان باشد.
وي همچنين گفت: يكي از جاهايي كه امروز مورد توجه است، قانون سرمايهگذاري خارجي است. به اين جهت بايد در اين قانون تجديد نظر كنيم و اگر ظرفيت توسعه نيافتهاي داريم و سرمايه در دنيا موجود است، با تسهيل شرايط امكان جذب سرمايهگذاري خارجي را فراهم كنيم.
پايان پيام
كد خبر: 456277
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]