واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدرس دانشگاه: حضور دولت در بحث نرمافزار بهعنوان متولي اشتباه است صنعت نرمافزار كشور جزيرهاي دور افتاده از شبكهي جهاني است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
تبعيت از قوانين و قواعد جهاني مربوط به توليد و كاربرد نرمافزار بهترين راهكار برون رفت از وضعيت فعلي است.
حميد ضياييپرور - مدرس دانشگاه - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: در حال حاضر كشور در حوزهي فنآوري اطلاعات به عنوان جزيرهاي دور افتاده از شبكهي جهاني تبادلات اطلاعاتي و بخش نرمافزاري در تمام جهان تلقي ميشود كه اين مشكلات با درك بالا نسبت به اين مساله و تطبيق خود با شرايط بينالمللي حل شدني است.
او نخستين گام در توسعهي زيرساختها را متوجه بحث آموزش دانست و افزود: تغيير نگاه نسبت به تمام فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي مرتبط با فنآوري اطلاعات از سوي سيستم آموزش عالي كشور به منظور پردازش امور زيرساختي قطعا در بروز قدرتي قوي حداقل براي رقابت در دههي آينده موثر خواهد بود.
وي با بيان اين كه تربيت، پرورش و افزايش حجم خروجي نيروي انساني مرتبط با فنآوري اطلاعات به طور كلي كار در تمام گرايشهاي فنآوري اطلاعات توان حوزه ارتقاء مييابد اظهار كرد: در اين زمينه نيز بايد برنامهريزي صحيح در صنعت فنآوري اطلاعات را بايد در نظر گرفت تا بتوان از توان اين نيروها استفاده كرد چراكه تربيت دهها هزار خروجي بهعنوان افراد متخصص به كارآفريني و در نتيجه باعث رونق بازار صنعت نرمافزاري ميشود.
ضياييپرور مطالبات حقوقي و قانوني براي كار در اين بخش را بهعنوان يكي از اولويتهاي امر فعاليت در فنآوري اطلاعات معرفي و خاطر نشان كرد: امنيت در سرمايهگذاري از مقولههايي است كه راه ورود به حوزهي IT را هموارتر و به رونق آن كمك ميكند.
وي ادامه داد: دومين مساله سرمايهگذاري جدي دولتي نه بهعنوان متولي بلكه به اسم بسترساز اين بخش است؛ دولت بايد همانطور كه انواع خدمات، حمايتها و وامها را با هر سطحي به صنعتهاي ديگر عرضه ميكند، در بخش نرمافزار نيز با تزريق اين كمك به شركتها و مجامع صنفي نسبت به وضعيت و سامان دادن اين بخش كمك كند.
اين كارشناس گفت: در عصر حاضر حضور در نمايشگاههاي جهاني براي شركتها به لحاظ بنيهي ضعيف آنها توهمي بيش نيست چرا كه در صورت بروز كوچكترين چالش در ارايهي محصولات، اين شركتها رو به ورشكستگي خواهند رفت و اين تنها به كمك تقويت و حمايت مالي دولت و براي توسعه اين صنعت در كشور قابل حل است.
او در پايان از كپيرايت به عنوان عاملي خانمان برانداز ياد و خاطر نشان كرد: عمدهي نواقص در بحث نرمافزاري مشروط به حل مشكل ديرينهي كپيرايت در سطح جهاني است و تا زماني كه عظم راسخ متوليان را در برنداشته باشد كاري از پيش نخواهيم برد.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]