واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: گزارش خبري- تحليلي كيهان اسرائيل به دنبال امتيازگيري از اوباما
سرويس سياسي-
پيروزي باراك اوباما، نامزد دموكرات ها در انتخابات رياست جمهوري آمريكا و تاكيد وي بر گفت وگوي بدون پيش شرط با ايران نگراني مقامات رژيم صهيونيستي را برانگيخته است.
خبرگزاري آمريكايي آسوشيتدپرس در اين باره گزارش داد: «تزيپي ليوني» وزير امورخارجه اسرائيل از باراك اوباما، رئيس جمهور منتخب آمريكا خواست با ايران وارد مذاكره نشود و در سخناني كه اولين نشانه از اختلاف با دولت منتخب آمريكا است، چنين گفت وگويي را القاء كننده ضعف دانست.
بر اساس اين گزارش، اوباما براي گفت وگو با ايران درباره برنامه هسته اي اش كه اسرائيل مدعي است هدف از آن توليد سلاح اتمي است ابراز تمايل كرده است.
آسوشيتدپرس افزود: سياست اوباما نشانگر فاصله گرفتن از سياست هاي دولت بوش است كه از تعامل با ايران خودداري كرده است.
«تزيپي ليوني» كه يكي از كانديداهاي انتخابات نخست وزيري رژيم صهيونيستي در ماه فوريه است با انتقاد از هرگونه گفت وگوي بدون پيش شرط با ايران گفت: گفت وگو در اين زمان نشانگر «ضعف» خواهد بود.
وي افزود: اگر اوباما پيشنهاد گفتگو با تهران را ارائه كند از نظر ما ايراد دارد. ايران هم اكنون فكر مي كند كه جهان در اعمال تحريم ها عليه اين كشور شكست خورده است. اگر ابتدا ايران را تحريم كرده و سپس با آن گفتگو كنيم صحيح نيست. اين موضوع در خاورميانه با اروپا و آمريكا فرق دارد و نمي توان گفتگو را در اين دو بخش با يكديگر مقايسه كرد. به نظر مي رسد اين اظهارات در راستاي امتيازگيري از رئيس جمهور جديد آمريكا مطرح مي شود تا نگراني واقعي از گفت وگوي كاخ سفيد با ايران، چرا كه نخست وزير رژيم صهيونيستي در ادامه اظهاراتش با اشاره به سفر چندي پيش اوباما به سرزمين هاي اشغالي اضافه مي كند: «او (اوباما) مردي است كه در ديدار از اسرائيل و در طول مبارزات انتخاباتي، آنچه كه ارائه كرد اسرائيلي ها را تحت تأثير قرار داد.»
خبرگزاري شينهوا هم به نقل از ليوني گزارش داد، هيچ تفاوتي در ديدگاه هاي جرج بوش و باراك اوباما درباره مسئله هسته اي ايران وجود ندارد.
ايهود باراك، وزير دفاع رژيم صهيونيستي نيز در ديدار با وزير امورخارجه آمريكا از مقامات كاخ سفيد خواست كه در مقابله با ايران كوتاه نيايند.
در همين حال روزنامه صهيونيستي هاآرتص نيز با مبهم خواندن سياست آينده آمريكا در قبال ايران نوشت: «چگونگي حل و فصل موضوع هسته اي ايران تبديل به نقطه اختلاف برانگيزي ميان اسرائيل و آمريكا به خصوص در دوره اوباما شده است؛ زيرا اوباما تصميم دارد با ايران وارد گفتگو شود. اگر اين گفتگو منجر به معادله «نطنز در مقابل ديمونا» شود ما حاضر به قبول آن نيستيم.»
اين روزنامه در ادامه نوشت: مقامات اسرائيلي در خصوص ايران نگرانند كه باراك اوباما موضع بسيار ملايم تري نسبت به دولت كنوني آمريكا خواهد داشت. البته تنها بخشي از نگراني اسرائيل مربوط به پيروزي اوباما در انتخابات آمريكا است. چرا كه اظهار نگراني مقامات صهيونيستي از احتمال تغييرات در سياست آمريكا در قبال ايران از چند ماه پيش و همزمان با زمزمه هايي در داخل آمريكا مبني بر قصد اين كشور براي گشايش دفتر حافظ منافع در ايران شروع شده است و تنها مختص به پيروزي اوباما در انتخابات رياست جمهوري آمريكا و اظهارات وي در خصوص گفت وگوي بدون پيش شرط با ايران نيست.
هاآرتص در اين باره مي نويسد: اسرائيل همچنين نگران اين است كه «جرج بوش» رئيس جمهوري آمريكا از دو ماه فرصت خود تا انتهاي دوره رياست جمهوري استفاده خواهد كرد تا دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران را افتتاح كند.
هاآرتص افزود: طي هفته هاي گذشته اسرائيل پيام هايي در سطح بالا را به واشنگتن ارسال كرده است و در آن مخالفت تل آويو به پيشنهاد گشايش دفتر حافظ منافع واشنگتن در تهران را ابراز كرده است.
اين روزنامه چندي پيش نيز در تحليلي به توانمندي هاي هسته اي ايران و اذعان دستگاه هاي اطلاعاتي آمريكا و اسرائيل به ناتواني در متوقف كردن اين برنامه اشاره مي كند و اينچنين برآورد مي كند كه آمريكا ناگزير از انجام گفت وگو با ايران است.
هاآرتص در اين باره مي نويسد: «دستگاه اطلاعات جاسوسي نظامي رژيم صهيونيستي كه تا چند وقت پيش معتقد بود غرب مي تواند برنامه هسته اي ايران را متوقف كند در يك ارزيابي جديد اطلاعاتي به نخست وزير اين رژيم اعلام كرده است كه اين اتفاق نخواهد افتاد.
در همين رابطه يك مقام عالي رتبه دولتي رژيم صهيونيستي در گفت وگو با روزنامه هاآرتص گفت: در اين ارزيابي با صراحت ذكر شده است كه كشورهاي غربي در توقف برنامه هسته اي ايران موفق نخواهند شد. تغيير 180درجه اي دستگاه اطلاعات جاسوسي نظام رژيم صهيونيستي تا حدودي به دليل اطلاعات جديدي كه درباره سرعت پيشرفته هسته اي ايران دريافت كرده است و تا حدودي نيز به دليل تغيير ارزيابي تاثيرگذاري جبهه بين المللي عليه ايران بوده است.
اين مقام صهيونيستي توضيح داد كه دستگاه اطلاعات جاسوسي نظامي اين رژيم معتقد بود كه غرب يا از اقدام نظامي عليه ايران استفاده خواهد كرد و يا تحريم هاي شديدتري عليه تهران اعمال خواهد كرد. اما اكنون معتقد است كه احتمال وقوع هر دو گزينه شديد كاهش يافته است، به خصوص از آن جهت كه احتمال گفت وگوي آمريكا با ايران پس از پايان انتخابات رياست جمهوري آمريكا به وجود آمده است.
روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارونوت هم، چند روز قبل از برگزاري انتخابات رياست جمهوري در آمريكا با ابراز نگراني از احتمال پيروزي اوباما در اين انتخابات نوشت: از هم اكنون به نظر مي رسد كه اسرائيل به هيچ وجه روزهاي خوشي را نخواهد ديد!
در همين رابطه جان بولتون، سفير سابق آمريكا در سازمان ملل و از تندروهاي تيم نومحافظه كار آمريكا كه همواره قائل به حمله نظامي عليه ايران در گفت وگو با روزنامه الحيات با ابراز نارضايتي از اين كه اوباما احتمالا بسياري از سياست هاي كاخ سفيد در قبال ايران را تغيير خواهد داد گفت: شروع اين تغييرات آغاز گفت وگوهاي مستقيم با ايران بر سر حل پرونده هسته اي اين كشور است.
وي در ادامه مدعي شد: تمايل اوباما براي گفت وگو با مسئولان ايراني فايده زيادي برايش نخواهد داشت؛ چرا كه پنج سال مذاكره اروپايي ها با ايراني ها نتوانست آنها را قانع سازد كه از خواسته ها و طمع ورزي هاي هسته اي شان دست بردارند؛ همچنين امسال تحريم ها هم كاري از پيش نبرد و با شكست مواجه شد.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]